Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Καρκίνος του πνεύμονα . Σκότωσε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους το 2010

Ενάμισι εκατομμύριο άτομα έχασαν τη ζωή τους, παγκοσμίως, κατά το τρέχον έτος από καρκίνο του πνεύμονα. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες ο καρκίνος του πνεύμονα ευθύνεται για τον έναν στους πέντε θανάτους από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Το 74% - 85% των ασθενών διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, και ποσοστό μικρότερο του 15% επιβιώνει πέραν της πενταετίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 2020 ο αριθμός των νέων περιπτώσεων θα φτάσει τα 2,2 εκατομμύρια. Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Κων. Συρίγος, ο οποίος παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα http://www.eoncology.gr/site/. Την ιστοσελίδα δημιούργησε η Ογκολογική Μονάδα Γ’ΠΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών η οποία λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Παπούλιας: Εγγύηση ασφάλειας οι Ενοπλες Δυνάμεις

Μήνυμα σε όσους αμφισβητούν το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας ο οποίος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Θέλω να αποτίσω τιμές στους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων για την δουλειά που κάνουν. Δουλειά που χρειάζεται γερά νεύρα και ξεπερνά τις ψυχοσωματικές αντοχές ενός ατόμου», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή του Πάνο Μπεγλίτη.

Ο Κάρολος Παπούλιας στην πρώτη επίσκεψη προέδρου της Δημοκρατίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για το έργο των ενόπλων δυνάμεων διαβεβαιώνοντας ότι «με τέτοιες ένοπλες δυνάμεις η Ελλάδα θα 'χει τουλάχιστον την ηρεμία να ρίξει τις δυνάμεις της στην μάχη για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση». Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιθεώρησε αγήματα και των τριών όπλων, ενώ ενημερώθηκε από τον υπουργό για την αμυντική κατάσταση της χώρας, τον σχεδιασμό των ενόπλων δυνάμεων αλλά και τον προϋπολογισμό στα εξοπλιστικά δεδομένα.

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικής ετοιμότητας και υψηλού φρονήματος» σημείωσε ο κ. Παπούλιας και συμπλήρωσε ότι «αποτελούν εγγύηση και για την ασφάλεια του ελληνικού λαού που έχει εναποθέσει τα όνειρά του και τις ελπίδες του στα ένστολα παιδιά του».

Απόκρυψη εισοδημάτων στην υπόθεση Μαντέλη

Απόκρυψη σημαντικών εισοδημάτων είδαν οι ορκωτοί λογιστές οι οποίοι «ξεσκόνισαν» τα Πόθεν Έσχες του Τάσου Μαντέλη μετά από σχετικό αίτημα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, και την εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση του γερμανικού κολοσσού.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, οι διαφορές εντοπίστηκαν ανάμεσα στις καταθέσεις που δηλώθηκαν στο πόθεν Εσχες και σε αυτές που προκύπτουν από τραπεζικά παραστατικά και κινήσεις λογαριασμών.


Από τον έλεγχο προκύπτει ότι η οικογένεια Μαντέλη δεν δήλωνε στα Πόθεν Έσχες Αμοιβαία Κεφάλαια, repos, και swap τα οποία κατείχε και διαχειριζόταν η σύζυγος του πρώην υπουργού.
Πρόκειται για επενδύσεις αξίας 46 έως 53 εκατομμυρίων δραχμών από το 1997 έως το 2000 και swap αξίας από 91.800 ευρώ έως 147.000 ευρώ μέχρι το 2004.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο δηλώθηκαν ποσά λίγοτερα από αυτά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Στο ίδιο πόρισμα οι ελεγκτές αναφέρονται και σε καταθέσεις σε λογαριασμό του γιου αλλά και της συζύγου του του Τάσου Μαντέλη, από το 2002 ως και το 2006, με καταθέτη την εταιρεία Info Quest.

Οι Ορκωτοί λογιστές επεσήμαναν ότι «από τον επανέλεγχο των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, σχετικά με την αύξηση της περιουσίας (καταθέσεις και επενδύσεις σε repos), προέκυψαν περιπτώσεις όπου η αύξηση αυτή δεν αιτιολογείται, σύμφωνα με τα δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα, μη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης», επισημαίνουν οι ορκωτοί ελεγκτές.

Εθνος

Κόλαση με 40 νεκρούς από φωτιά στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και δεκάδες τραυματίστηκαν από φωτιά που μαίνεται εκτός ελέγχου στο δάσος Καρμέλ, κοντά στη Χάιφα στα βόρεια της χώρας.

Όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν σε λεωφορείο που τους απομάκρυνε από την περιοχή. Το λεωφορείο πιστεύεται ότι τυλίχτηκε στις φλόγες και οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να βγουν εγκαίρως για να σωθούν. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το λεωφορείο ήταν γεμάτο με κρατούμενους από γειτονική φυλακή όπου συνήθως κρατούνται Παλαιστίνιοι. Μια άλλη εκδοχή πάντως, που θεωρείται και η πλέον έγκυρη,
αναφέρει ότι στο λεωφορείο επέβαιναν φρουροί της φυλακής ίσως και μέλη σωστικών συνεργείων που έσπευσαν προς βοήθεια των εγκλωβισμένων πολιτών στο δάσος Καρμέλ.

«Ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μάικ Ρόσενφελντ.

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε εκκένωση της περιοχής.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και ελικόπτερα.

Πυροσβέστες ανέφεραν ότι καίγονται δέντρα αλλά και σπίτια. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές τι προκάλεσε την τεράστια πυρκαγιά που γίνεται διακριτή από πολύ μακριά.

Το Ισραήλ πλήττεται από υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο Νοέμβριος που πέρασε ήταν ο πιο ξηρός των τελευταίων 60 ετών.

Δίωξη κατά του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Η Νιγηρία θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, για μία υπόθεση δωροδοκίας από την εταιρεία Halliburton, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος Τύπου της επιτροπής...
 
katse-kala

Ξέθαψαν τα κοτόπουλα για ν' αποδείξουν τα ψεύδη του προϊστάμενου

από Ζούγκλα

Την προηγούμενη Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε και στη zougla.gr, η περίπτωση της παράνομης ταφής νεκρών πουλερικών σε παράνομη χωματερή μεταξύ Βέροιας και Νάουσας. Μετά από την υποτιθέμενη αυτοψία που υποτίθεται ότι διενήργησε το Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ημαθίας την περασμένη Τρίτη, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι τα νεκρά κοτόπουλα απομακρύνθηκαν από το σημείο και οδηγήθηκαν για καύση στο Κιλκίς.

Σύμφωνα όμως με την Οικολογική Ομάδα Βέροιας «για ακόμη μια φορά οι αρμόδιοι είπαν ψέματα. Ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, διαβεβαίωσε προφορικά τον νομάρχη ότι έγινε η μεταφορά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτός ο άνθρωπος παραπλάνησε τον νομάρχη αν και η προστασία του περιβάλλοντος εντάσσεται στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις. Ο νομάρχης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, παραπλανήθηκε, εκτέθηκε και παραπλάνησε και όσους ενημέρωσε»......................

Εurostat: Στο 4,5% η ύφεση στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο

Ύφεση 4,5% σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Την ίδια περίοδο, στην Ε.Ε., το Α.Ε.Π. αυξήθηκε κατά 2,2 % και στην ευρωζώνη κατά 1,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, η Ελλάδα (-4.5%) είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης με ύφεση σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2010, ενώ συνολικά στην Ε.Ε. μόνο δύο χώρες μέλη παρουσιάζουν ύφεση: Η Ελλάδα και η Ρουμανία (-2,2%).

Ακόμη, το ελληνικό Α.Ε..Π υποχώρησε το τρίτο τρίμηνο του 2010  σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο κατά 1,1%.

Πάντα σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, το Α.Ε.Π. αυξήθηκε κατά 0,4% στην ευρωζώνη και κατά 0,5% στους «27».

Ε.Ε.: Συμφωνία για έλεγχο στους οίκους αξιολόγησης

Σε συμφωνία επί της αρχής καταλήγουν οι Ευρωπαίοι, ώστε να θέσουν τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό έλεγχο και εποπτεία, μέσω πανευρωπαϊκής Αρχής, η οποία θα έχει δυνατότητα επιβολής κυρώσεων.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε το βράδυ της προηγουμένης Δευτέρας στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των κρατών μελών της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαίωσε ο Γάλλος συντηρητικός εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου Ζαν-Πολ Γκοζέ.
Πλέον θα πρέπει να επικυρωθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και από τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε..

Η υπόθεση αφορά στην εποπτεία των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας από την Ευρωπαϊκή Αρχή Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority), μια εκ των πανευρωπαϊκών Αρχών που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις αρχές του 2011, στο πλαίσιο της νέας δομής εποπτείας του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βάσει πρόσφατου νομοθετήματος, οι συγκεκριμένοι Οίκοι θα υποχρεούνται από την προσεχή εβδομάδα να εξασφαλίζουν ειδική άδεια άσκησης δραστηριοτήτων εντός της Ε.Ε. και να ανταποκρίνονται σε κώδικα «καλής λειτουργίας» που εκπονήθηκε για πρώτη φορά από την Ε.Ε..

Οι κυριότεροι Οίκοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό διεθνώς είναι οι Standard and Poor's, Moody's και Fitch.

Συνεργασία Αλβανίας - Νορβηγίας για το φυσικό αέριο

Τη στήριξη της κυβέρνησης της Νορβηγίας στην Αλβανία, για την προώθηση του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιόνας Γκαρ Στορ, στον Αλβανό ομόλογό του, Έντμοντ Χατζινάστο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στο Καζακστάν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, οι κ. κ. Χατζινάστο και Στορ εξέφρασαν εκ νέου τη βούληση των κυβερνήσεων των δύο χωρών να εργαστούν εντατικά για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Ο κ. Χατζινάστο επανέλαβε στον συνομιλητή του ότι η αλβανική κυβέρνηση θα προωθήσει - περαιτέρω - τον πολιτικό διάλογο με τη Νορβηγία, για την ενίσχυση της συνεργασίας με αυτή τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας υπογράμμισε το ενδιαφέρον των Νορβηγών επενδυτών να δραστηριοποιηθούν στην αλβανική αγορά, προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η σουηδική απάντηση για το ένταλμα κατά του ιδρυτή του Wikileaks

Η Σουηδική Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως δεν υπάρχει πρόβλημα στη διατύπωση του κειμένου του εντάλματος κατά του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, όπως ανέφεραν νωρίτερα πληροφορίες από τη Βρετανία.

«Για μας δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως, θα ερευνήσουμε το θέμα» τόνισε ο Tommi Cangiasveri, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή του φακέλου στην Interpol.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή με τη Βρετανία, για να μάθουμε αν υπάρχει πρόβλημα και, αν ναι, ποιο είναι αυτό» πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η σουηδική πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε όπως έπρεπε.

Η βρετανική εφημερίδα «Times», που επικαλείται αστυνομική πηγή, αποκαλύπτει πως η αστυνομία της χώρας γνώριζε πως ο Assange κρυβόταν ίσως στη Νοτιοανατολική Βρετανία, αλλά δεν μπορούσε να επέμβει, διότι το σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη.

Η Interpol εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης κατά του 39χρονου Assange, ο οποίος καταζητείται από τη Σουηδία ως ύποπτος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση εις βάρος δύο γυναικών.

Διαταραχή στις σχέσεις Κίνας - Νορβηγίας για το Νομπέλ Ειρήνης

Η Κίνα δήλωσε σήμερα πως της είναι δύσκολο να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τη Νορβηγία, οκτώ ημέρες πριν από την απονομή του Νομπέλ Ειρήνης στον Κινέζο αντιφρονούντα Liu Xiaobo, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 11 χρόνων.

«Είναι δύσκολο να διατηρήσουμε φιλικές σχέσεις με τη Νορβηγία, όπως στο παρελθόν» δήλωσε ο Zhiang Wu, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Κίνα ανέβαλε επ' αόριστον τις διαπραγματεύσεις με τη Νορβηγία για μια συμφωνία ελεύθερων ανταλλαγών.

Η απόφαση αυτή, για την οποία η επίσημη δικαιολογία του Πεκίνου ήταν ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για εσωτερικές διαπραγματεύσεις, αποδίδεται από πολιτικούς παρατηρητές στη βράβευση του Liu Xiaobo.

Αν και ο Liu δεν θα παραστεί στη βράβευση, όπως και πολλές χώρες που την μποϊκοτάρουν μαζί με την Κίνα, η παραδοσιακή τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο, σύμφωνα με την Επιτροπή Νομπέλ.

Η παρουσία στην τελετή του τιμώμενου προσώπου ή κάποιου κοντινού του ανθρώπου συμβαίνει για δεύτερη φορά στα εκατό χρόνια του θεσμού.

Ο Γερμανός ειρηνιστής, Karl Von Ossietszky τιμήθηκε με το Νομπέλ Ειρήνης το 1935, αλλά δεν παρέστη στην τελετή.

Wikileaks: Άρρηκτοι οι δεσμοί της Ρωσίας με τη μαφία

«Η Ρωσία είναι ένα μαφιόζικο κράτος, τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί της δουλεύουν χέρι - χέρι με το οργανωμένο έγκλημα και έχουν άριστες σχέσεις» θεωρεί ο Ισπανός εισαγγελέας, Hose Gonzales, οι εκτιμήσεις του οποίου απεστάλησαν σε αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο, που διέρρευσε μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks.

Ο Ισπανός εισαγγελέας, ο όποιος ερευνά σχολαστικά το οργανωμένο έγκλημα στη Ρωσία, αναφέρει στην ερευνά του, που απέστειλε τον Φεβρουάριο του 2010 στην αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, ότι δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης και τις ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Hose Gonzales φαίνεται ότι συμφωνεί με τον πρώην πράκτορα της KGB και μετέπειτα αντικαθεστωτικό στην πολιτική εξουσία του Vladimir Putin, Alexander Litvinienco, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 2006, όταν άγνωστοι έριξαν στο τσάι του ραδιενεργό πλουτώνιο 210. Και σημειώνει ότι υπάρχουν αποδεδειγμένοι δεσμοί ανάμεσα σε ρωσικά πολιτικά κόμματα και στο οργανωμένο έγκλημα για τη διακίνηση όπλων.

Από την έρευνά του δεν ξεφεύγει ούτε το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Vladimir Zhirinovsky, αναφέροντας στην επιστολή του ότι είναι δημιούργημα από την KGB και τον διάδοχο της SVR που στο κόμμα της στεγάζει πολλούς στυγνούς εγκληματίες.

Τέλος, ο Gonzales λέει χαρακτηριστικά ότι «η μαφία κυβέρνα τις περιοχές της Τσετσενίας και της Λευκορωσίας και ασκεί εκτεταμένο έλεγχο επί ζωτικών τομέων της διεθνούς οικονομίας, όπως είναι το αλουμίνιο».

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. η καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Περισσότερα χρήματα ζητεί να δαπανήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε προς τις 27 χώρες- μέλη της ο συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Zell De Kerkov.

Ο κ. Kerkov κάλεσε επειγόντως τις χώρες μέλη της Ε.Ε. να αυξήσουν τις οικονομικές δαπάνες και τη βοήθειά τους προς τις χώρες όπου είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται ένοπλες οργανώσεις, όπως η Υεμένη, το Πακιστάν, και οι υποσαχάριες χώρες, για να αντιμετωπίσουν την ένοπλη δράση τους.

«Πρέπει να υπάρξει μία αύξηση του ποσού που δαπανά η Ε.Ε. για τη βοήθεια στον χώρο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας» ανέφερε ο κ. Kerkov σε γραπτή επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών της Ε.Ε..

Στη σημερινή προγραμματισμένη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα αναλύσει τους τρόπους δράσης της διεθνούς τρομοκρατίας αλλά και τις μεθόδους για την αντιμετώπισή της.

«Αν η Ε.Ε. πρόκειται να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο στην προώθηση της παγκόσμιας σταθερότητας, χρειάζεται να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους για αυτό» πρόσθεσε.

Νέες αντιδράσεις Παλαιστινίων για τους ισραηλινούς εποικισμούς

Οι Η.Π.Α. ενημέρωσαν την παλαιστινιακή ηγεσία σχετικά με την αποτυχία των προσπαθειών τους να αποσπάσουν από το Ισραήλ νέο μορατόριουμ, για τον εποικισμό των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

«Η αμερικανική κυβέρνηση μας πληροφόρησε ότι το Ισραήλ δεν αποδέχθηκε μορατόριουμ για τον εποικισμό» δήλωσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι απαιτούν το πάγωμα του εποικισμού στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ.

Προηγουμένως, ο Nabil Abu Rudeina, σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, είχε δηλώσει ότι τα ισραηλινά σχέδια οικοδομικών εργασιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ δείχνουν ότι το Ισραήλ δεν έχει τη βούληση ούτε την ετοιμότητα να αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ για την οικοδόμηση 625 νέων κατοικιών στο Πισγκάτ Ζεέβ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

«Είναι σαν να υπάρχει ισραηλινό μήνυμα προς τους Παλαιστίνιους και τους Αμερικανούς ότι αρνούνται οποιαδήποτε συμφωνία που θα οδηγήσει στην επανάληψη των (ειρηνευτικών) διαπραγματεύσεων» προσέθεσε.

Zougla

Άρπαξαν μέχρι και το φαγητό του «ντελιβερά»

Την παραγγελία ενός 45χρονου μεταφορέα φαγητού άρπαξαν τέσσερις άγνωστοι στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 00:50 σήμερα, στην οδό Ευριδιάδου. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, με τη βία οι δράστες ακινητοποίησαν τον υπάλληλο μιας ψησταριάς και στη συνέχεια αφαίρεσαν τα φαγητά που μετέφερε και όχι χρήματα, προτού εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

ΥΓ. ......Και πού είστε ακόμα.. άντε, εμείς στην επαρχία θα σπείρουμε κάνα μπαξέ και θα τη βγάλουμε, εσείς στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα "τρώγεστε" μεταξύ σας ;;; Αν είναι έτσι, σας παρακαλώ πρώτα τους πολιτικούς μας... Οι περισσότεροι είναι ευτραφείς

Συνελήφθη για απάτες μέσω Internet

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από σχετικές καταγγελίες χρηστών του Διαδικτύου και μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ένας 27χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου του 2010, μετά από μηνύσεις πολιτών στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 27χρονος προέβαινε αρχικά σε συστηματική ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, κ.ά.) σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου..........................
Κατασκευασμένη χαρακτήρισε την είδηση περί συμφωνίας Γ.Σ.Ε.Ε.-εργοδοτών για υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων και μείωση των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., Γιώργος Παναγόπουλος.

«Πρόκειται για μεθοδευμένη αθλιότητα που εξυπηρετεί συμφέροντα εργοδοτικών κύκλων. Η Γ.Σ.Ε.Ε. ούτε συμφώνησε ούτε πρόκειται να συμφωνήσει σε τέτοια κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγόπουλος επανέλαβε ότι η Γ.Σ.Ε.Ε. υπερασπίζεται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την καθολική ισχύ και την επέκτασή τους και κάλεσε τους εργαζομένους να μετέχουν μαζικά στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τα περί συμφωνίας Γ.Σ.Ε.Ε.-εργοδοτικών οργανώσεων, εξέδωσε και ο γενικός γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε..
Το σχόλιό μας : Πάντα έτσι λέτε αλλά στο τέλος οι "συνδικα-ληστές" καταλήγετε βουλευτές κι ο εργαζόμενος στους δρόμους.. Ή μήπως κάνουμε λάθος !

Να σταματήσει ο αργός θάνατος του Σάββα Ξηρού

Τη διακοπή εκτέλεσης της ποινής του, προκειμένου να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχεται να τον νοσηλεύσει, ζητά με αίτησή του προς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο Σάββας Ξηρός, επικαλούμενος σωρεία ιατρικών γνωματεύσεων (στη συντριπτική τους πλειοψηφία από δημόσια νοσοκομεία), αλλά και την απόφαση που εξέδωσε στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 το Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ), το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα για «απάνθρωπη συμπεριφορά» κατά παράβαση του άρθρου 3 τη ΕΣΔΑ.

Από τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου, τα οποία παρατίθενται στην αίτηση, προκύπτει η εικόνα ενός κρατούμενου καταδικασμένου σε αργό θάνατο:

Περίεργη παρέμβαση Λαμπρινίδη για συνάντηση Σαμαρά με ευρωβουλευτές

Μείζον ζήτημα ανακύπτει με τη στάση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σταύρου Λαμπρινίδη, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να ακυρωθεί η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, του Αντώνη Σαμαρά με ξένους ευρωβουλευτές! Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή, Γιώργου Παπανικολάου, θα συναντήσει το πρωί της Παρασκευής την αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου και να εκθέσει τις απόψεις της ΝΔ. Με έκπληξη τα μέλη της επιτροπής έλαβαν την Πέμπτη το πρωί ένα email από τον κ. Λαμπρινίδη, με το οποίο τους ζητούσε την ακύρωση της συνάντησης, επειδή -όπως ισχυριζόταν- δεν είναι πρέπον να συναντούν μόνο τον κ. Σαμαρά και όχι και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Πρόκειται για ένα γεγονός που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά: Έλληνας ευρωβουλευτής προσπαθεί να εμποδίσει τη συνάντηση ξένων ευρωβουλευτών με αρχηγό ελληνικού πολιτικού κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κίνηση αυτή, μάλιστα, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς έρχεται σε μία περίοδο όπου η συναίνεση είναι κεντρικό ζητούμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή και είναι ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα εκείνος ο οποίος τη ζητάει επιτακτικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η συνάντηση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που συμμετέχουν σε αυτή εμφανίζεται ενοχλημένη από τις υποδείξεις του κ. Λαμπρινίδη να την ακυρώσουν.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Τσιτουρίδης

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρώην υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, μετά την παρουσίαση των πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα.

Ο κ. Τσιτουρίδης προσφεύγει εναντίον του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Πρωτόπαππα, για κατάχρηση εξουσίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Σε σχετικό υπόμνημά του, ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρεται «στην έλλειψη αντικειμενικότητας και εχεγγύων ανεπηρέαστης κρίσης του κ. Πρωτόπαππα, στην ''απροθυμία'' της Εξεταστικής Επιτροπής να προσδιορίσει ποια ακριβώς είναι η ενδεχόμενη ζημιά των ασφαλιστικών φορέων, καθώς και στην πλημμελή και επιλεκτική αναζήτηση ευθυνών, όταν μάλιστα η Δικαιοσύνη δεν βρήκε καμία για το οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, μετά από 3,5 χρόνια ερευνών» Ο κ. Τσιτουρίδης απορρίπτει τις αιτιάσεις που του αποδίδονται, ως «ψευδείς, έωλες, αναπόδεικτες και προειλημμένες».
Ο πρώην υπουργός γνωστοποίησε την επιστολή του και προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
zougla.gr

Κύκλωμα σωματεμπορίας σε πολλές πόλεις

Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν και 160 προσήχθησαν και εξετάζονται για συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας γυναικών, κυρίως από τη Ρωσία, τις οποίες οι δράστες προωθούσαν σε κέντρα διασκέδασης ή εξέδιδαν μέσω γραφείων.

Η γιγαντιαία επιχείρηση του τμήματος εμπορίας ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και άλλα σημεία της χώρας, ενώ σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές γίνεται έρευνα και στη Ρωσία.


Σύμφωνα με την ΕΛ.Α.Σ., το κύκλωμα ήλεγχε περίπου το 80% των γυναικών από χώρες της ανατολικής Ευρώπης τις ......οποίες εκμεταλλεύονται οι σωματέμποροι στην Ελλάδα.


Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται 40χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων και άλλων επιχειρήσεων κυρίως τη νύχτας, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρόμοια μεγάλη υπόθεση το Νοέμβριο του 2008, αλλά πριν από ένα χρόνο περίπου αφέθηκε ελεύθερος γιατί έληξε ο χρόνος προφυλάκισής του.


Kafeneio

2 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας

Η 2α Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας το 1949 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Παρά τους αγώνες αιώνων, η δουλεία δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς στον κόσμο μας.

Μορφές της δουλείας είναι η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, το εμπόριο λευκής σαρκός και η διακίνηση των λαθρομεταναστών.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

    Ποια είναι η πραγματικά απαραίτητη δόση Κορτιζόνης;

    Έχουμε δει πως στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοάνοσων, χορηγείται ποσότητα κορτιζόνης. Στις περισσότερες δε από αυτές η ποσότητα είναι γύρω στο 1 mgr ανά κιλό σωματικού βάρους. Ένα άτομο 70 κιλών δηλαδή, σε στιγμές κρίσης και έντονων συμπτωμάτων, θα πάρει 70 mgr κορτιζόνης.

    Από απλή παρατήρηση έχουμε όμως δει, πως σε αρκετά από τα ίδια άτομα , για να εξαλειφθούν τα συμπτώματα, αρκεί πολύ μικρότερη ποσότητα που αρκετές φορές φτάνει στο ¼ της παραπάνω δόσης.
    Γιατί λοιπόν οι γιατροί επιλέγουν να χορηγήσουν παραπάνω ποσότητα, αφού γνωρίζουν πως στα υψηλά επίπεδα αυτά οι παρενέργειες του εν λόγω φαρμάκου είναι τρομερές (πρήξιμο σε όλο το σώμα, παραμόρφωση στο πρόσωπο, καταρράκτης στα μάτια, προβλήματα με την ανάπτυξη του σώματος και των οστών, ορμονικές διαταραχές κλπ…);

    Από το βήμα αυτό, θα ζητούσα να μάθω από τις δικές σας εμπειρίες ποιες είναι οι δόσεις κορτιζόνης που βλέπετε πως έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στα συμπτώματα της δικής σας αυτοάνοσης νόσου.
    Θα ζητούσα ακόμη να προσθέσετε αν η ψυχολογική σας διάθεση επιδρά στην εκκίνηση και εξέλιξη των συμπτωμάτων της νόσου σας, θετικά η αρνητικά κάθε φορά.

    Ίσως έτσι μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους γιατρούς που ειδικεύονται πάνω στα νοσήματα αυτά, να σκέφτονται περισσότερο τον άνθρωπο και λιγότερο την δική τους κάλυψη απέναντι στο κατεστημένο της επιστήμης τους.
    Ίσως, έτσι μπορέσουμε να δείξουμε στους ανθρώπους της ιατρικής επιστήμης πως έχει έλθει ο καιρός να αντιμετωπίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα όχι μηχανιστικά, σαν ένα ανεξάρτητο γρανάζι της μηχανής του σώματος που απλά δεν δουλεύει καλά και για το λόγο αυτό του κάνουν reset λες και το ανθρώπινο σώμα είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Αλλά να το συνδέσουν με τη ψυχολογία, δημιουργώντας ίσως αν είναι ανάγκη μια νέα επιστήμη (ανοσοψυχολογία) και μέσα από αυτή να προσεγγίσουν τα αυτοάνοσα από ένα διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο!
     

    Ενημέρωση για δικαστικές εξελίξεις υπέρ εργαζομένων «STAGE»

    Οι συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθούν οι συμβασιούχοι να δώσουν τον αγώνα τους τόσο δικαστικά όσο και εξωδικαστικά, όλο και περισσότερο θυμίζουν συνθήκες πολέμου.
    Οι δικαστές στα Πρωτοδικεία της χώρας όλο και περισσότερο μας πείθουν ότι δεν μένουν ανεπηρέαστοι από την «γραμμή» της κυβέρνησης με αποτέλεσμα ο κανόνας στις αποφάσεις τους, Προσωρινές Διαταγές και Οριστικά Ασφαλιστικά Μέτρα, να είναι απορριπτικές.
    Το γεγονός ότι σε τέτοιες συνθήκες προέκυψαν θετικές δικαστικές εξελίξεις, μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία παρά το γεγονός ότι δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις.

    Τρεις αποφάσεις με πλήρη αιτιολογία, δύο προσωρινές διαταγές και μια Γνωμοδότηση δημοσιεύθηκαν, δικαιώνοντας συμβασιούχους stage, με τις υπ’αριθμ. αποφάσεις:

    Ένα Άλυτο Πρόβλημα Ζητά Λύση !!!

    Ο βασικός ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να προστατεύει τον οργανισμό μας από τις λοιμώξεις που προκαλούνται από διάφορους μικροοργανισμούς ή ουσίες που εισβάλουν στο σώμα μας όπως βακτήρια, ιούς, χημικά κλπ. Όμως μερικές φορές, το ανοσοποιητικό του σύστημα λανθασμένα επιτίθεται εναντίον του ίδιου του εαυτού του, στοχεύοντας τα ίδια του τα όργανα. Στην περίπτωση της "λανθασμένης" αυτής αντίδρασης, μιλάμε για αυτοάνοσο νόσημα.

    Κάθε ένα από τα αυτοάνοσα νοσήματα, μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους. Έτσι έχουμε τις Αρθρίτιδες όπου η "λανθασμένη" αντίδραση στρέφετε εναντίων των αρθρώσεων, τη Νόσο του Crohn στο έντερο, ή την Σκλήρυνση κατά Πλάκας εναντίον του εγκεφάλου. Ακόμη υπάρχει η Ψωρίαση, ο Έρπητας, ο Ερυθηματώδης Λύκος, όπου προσβάλλονται οι ιστοί και τα όργανα του δέρματος, των αρθρώσεων, των νεφρών ή των πνευμόνων, ή τέλος στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι.

    Τα περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα εμφανίζονται μετά από κάποια ερεθίσματα, όπως οι ιογενείς λοιμώξεις, το φως του ήλιου και άλλα. Αν και δεν είναι πάντα κατορθωτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους παράγοντες που εκκινούν ή επηρεάζουν κάποιο αυτοάνοσο, ώστε να επηρεάζουμε την πρόληψη ή την αποφυγή της βλάβης που προκαλεί στο σώμα μας. Τους περισσότερους από τους παράγοντες αυτούς δεν μπορούμε ακόμη να τους κατανοήσουμε αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως η γήρανση, το άγχος, οι ορμόνες ή η εγκυμοσύνη, μπορούν να τα επηρεάσουν σημαντικά. Το ανοσοποιητικό, διαθέτει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα επιφορτισμένο ν' αναγνωρίζει και να αντιδρά σε ουσίες που αναγνωρίζει ως επιβλαβείς για το σώμα και να τις καταστρέφει.

    Για όλα τα παραπάνω γνωρίζουν τα συμπτώματα και έχουν βρει τους μηχανισμούς των συμπτωμάτων. Πως δηλαδή εμφανίζεται κάθε αυτοάνοσο νόσημα.. Δεν γνωρίζει όμως κανείς τι είναι αυτό που αναγκάζει τον οργανισμό να κάνει λάθος και να αρχίσει να επιτίθεται στον εαυτό του.
    Δεν γνωρίζουν δηλαδή την κύρια δηλαδή αιτία που κρύβεται πίσω από όλες τα αυτοάνοσα.Για τον ίδιο λόγο τα φάρμακα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, καταπολεμούν το σύμπτωμα μόνο. Δρουν δηλαδή όπως η ασπιρίνη στον πόνο του σπασμένου χεριού. Δεν δρα στο αίτιο που το προκαλεί και έτσι δεν υπάρχει πραγματική ίαση αλλά μόνο εξαφάνιση του συμπτώματος για ορισμένο χρονικό διάστημα. Όταν όμως φτάσει ο οργανισμός στην ίδια άγνωστη κατάσταση που το προκαλεί, τότε το σύμπτωμα επανεμφανίζεται και ξεκινάμε πάλι από την αρχή.