Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κόλαση με 40 νεκρούς από φωτιά στο Ισραήλ

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και δεκάδες τραυματίστηκαν από φωτιά που μαίνεται εκτός ελέγχου στο δάσος Καρμέλ, κοντά στη Χάιφα στα βόρεια της χώρας.

Όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν σε λεωφορείο που τους απομάκρυνε από την περιοχή. Το λεωφορείο πιστεύεται ότι τυλίχτηκε στις φλόγες και οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να βγουν εγκαίρως για να σωθούν. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το λεωφορείο ήταν γεμάτο με κρατούμενους από γειτονική φυλακή όπου συνήθως κρατούνται Παλαιστίνιοι. Μια άλλη εκδοχή πάντως, που θεωρείται και η πλέον έγκυρη,
αναφέρει ότι στο λεωφορείο επέβαιναν φρουροί της φυλακής ίσως και μέλη σωστικών συνεργείων που έσπευσαν προς βοήθεια των εγκλωβισμένων πολιτών στο δάσος Καρμέλ.

«Ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μάικ Ρόσενφελντ.

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε εκκένωση της περιοχής.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και ελικόπτερα.

Πυροσβέστες ανέφεραν ότι καίγονται δέντρα αλλά και σπίτια. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές τι προκάλεσε την τεράστια πυρκαγιά που γίνεται διακριτή από πολύ μακριά.

Το Ισραήλ πλήττεται από υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο Νοέμβριος που πέρασε ήταν ο πιο ξηρός των τελευταίων 60 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου