Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Περίεργη παρέμβαση Λαμπρινίδη για συνάντηση Σαμαρά με ευρωβουλευτές

Μείζον ζήτημα ανακύπτει με τη στάση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σταύρου Λαμπρινίδη, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να ακυρωθεί η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, του Αντώνη Σαμαρά με ξένους ευρωβουλευτές! Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή, Γιώργου Παπανικολάου, θα συναντήσει το πρωί της Παρασκευής την αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου και να εκθέσει τις απόψεις της ΝΔ. Με έκπληξη τα μέλη της επιτροπής έλαβαν την Πέμπτη το πρωί ένα email από τον κ. Λαμπρινίδη, με το οποίο τους ζητούσε την ακύρωση της συνάντησης, επειδή -όπως ισχυριζόταν- δεν είναι πρέπον να συναντούν μόνο τον κ. Σαμαρά και όχι και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Πρόκειται για ένα γεγονός που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά: Έλληνας ευρωβουλευτής προσπαθεί να εμποδίσει τη συνάντηση ξένων ευρωβουλευτών με αρχηγό ελληνικού πολιτικού κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κίνηση αυτή, μάλιστα, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς έρχεται σε μία περίοδο όπου η συναίνεση είναι κεντρικό ζητούμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή και είναι ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα εκείνος ο οποίος τη ζητάει επιτακτικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η συνάντηση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που συμμετέχουν σε αυτή εμφανίζεται ενοχλημένη από τις υποδείξεις του κ. Λαμπρινίδη να την ακυρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου