Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. η καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Περισσότερα χρήματα ζητεί να δαπανήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε προς τις 27 χώρες- μέλη της ο συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Zell De Kerkov.

Ο κ. Kerkov κάλεσε επειγόντως τις χώρες μέλη της Ε.Ε. να αυξήσουν τις οικονομικές δαπάνες και τη βοήθειά τους προς τις χώρες όπου είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται ένοπλες οργανώσεις, όπως η Υεμένη, το Πακιστάν, και οι υποσαχάριες χώρες, για να αντιμετωπίσουν την ένοπλη δράση τους.

«Πρέπει να υπάρξει μία αύξηση του ποσού που δαπανά η Ε.Ε. για τη βοήθεια στον χώρο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας» ανέφερε ο κ. Kerkov σε γραπτή επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών της Ε.Ε..

Στη σημερινή προγραμματισμένη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα αναλύσει τους τρόπους δράσης της διεθνούς τρομοκρατίας αλλά και τις μεθόδους για την αντιμετώπισή της.

«Αν η Ε.Ε. πρόκειται να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο στην προώθηση της παγκόσμιας σταθερότητας, χρειάζεται να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους για αυτό» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου