Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Οι εξομολογήσεις Πάγκαλου για τον Ανδρέα

Οταν μιλάει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ανεξαρτήτως αν προκαλεί ευχαρίστηση ή δυσαρέσκεια στον συνομιλητή του, προκαλεί τουλάχιστον πάντα ενδιαφέρον. Πληθωρικός, εκκεντρικός ορισμένες φορές, οργανωτικός αλλά και αυθόρμητος, οξύνους και για κάποιους ορισμένες φορές εκτός «αρμόζοντος πολιτικού πλαισίου».Οταν γράφει λοιπόν ένα βιβλίο με εκμυστηρεύσεις από τα μικρά γεγονότα του καθημερινού πολιτικού βίου του, περιμένεις με ενδιαφέρον αποκαλύψεις.
 
Και δεν σε απογοητεύει,καθώς στο βιβλίο του «Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη»,που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα από τις Εκδόσεις Πατάκη,υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, άλλα για περιστασιακά γεγονότα και άλλα για γενικότερα.Είναι γνωστό ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος προσήλθε στο ΠαΣοΚ από την κομμουνιστική Αριστερά,έχοντας διαφορετικές προσλαμβάνουσες από τα στελέχη του ΠΑΚ και μετέπειτα του ΠαΣοΚ.Ετσι η διαδρομή της συνάντησής του με τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν βραδεία αλλά στο τέλος φάνηκε ότι υπάρχει μια χημεία μεταξύ τους. Εχοντας αναλάβει για μεγάλο χρονικό διάστημα το χαρτοφυλάκιο των σχέσεων της χώρας με την Ευρώπη,χειρίστηκε σπουδαία ζητήματα με επιτυχία,κάτι που τον έφερε πολύ κοντά στον τότε πρωθυπουργό.Τα στιγμιότυπα που σταχυολογούμε είναι ενδεικτικά, προκαλούν γέλιο,ενίοτεμάλιστα και περίσκεψη.

«Πότε άρχισα να παχαίνω»............

Θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής ο Καραμανλής;

Πολλές συζητήσεις στους κόλπους της ΝΔ προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Επενδυτής με την υπογραφή του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου για το ενδεχόμενο ο Κώστας Καραμανλής να μην είναι υποψήφιος βουλευτής, όποτε και αν διεξαχθούν οι εκλογές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού και διακρίνεται για την εγκυρότητα όσων γράφει.

Ως εκ τούτου η δημοσίευση πληροφοριών για το πολιτικό μέλλον του κ. Καραμανλή έχουν ιδιαίτερη αξία.

Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στη Χαλκίδα

Το δεξαμενόπλοιο Blue Iris προσάραξε σε αμμώδη αβαθή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκίδας. Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Το Blue Iris εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Λάρυμνα, χθες το βράδυ, με φορτίο πετρέλαιο.

Στο σημείο, σύμφωνα με το www.newsbeast.gr, έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και το πλοίο «Εύριπος ΙΙΙ». O απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι να γίνει επιθεώρηση, ενώ από τον υποβρύχιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο είχε εννέα άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Κιλκίς: "Σήκωσαν" το χρηματοκιβώτιο του δημαρχείου

Οι διαρρήκτες έφυγαν με 30.000 ευρώ. Ο δήμος Χέρσου δεν έχει χρήματα ούτε για τις βασικές ανάγκες του.


Άγνωστοι διέρρηξαν το δημαρχείο Χέρσου, στο Κιλκίς και φεύγοντας πήραν μαζί τους το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν μέσα στο κτίριο και το οποίο περιείχε 30.000 ευρώ!

Σε απόγνωση είναι τώρα οι φορέις του δήμου, αφού τα χρήματα αυτά τα προόριζαν για τα πάγια έξοδα του μήνα.

Την υπόθεση διερευνά η αστυνομία Κιλκίς.

Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος εκβίαζαν επιχειρηματία

Ζήτουσαν από ιδιοκτήτη εταιρείας χαλύβδινων κατασκευών 59.000 ευρώ, απειλώντας τον φραστικά και εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.


Πρόκειται για πατέρα και γιο, ηλικίας 60 και 31 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Πολίχνη, κατηγορούμενοι για εκβιασμό εις βάρος 36χρονου επιχειρηματία.

Όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο 60χρονος ζητούσε εκβιαστικά το ποσό των 59.000 ευρώ, ως χρέος από παλαιότερη συνεργασία που είχαν οι δυο τους.

Από την αστυνομία οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο δράστης μαζί με τον γιο του θα παραλάμβαναν 15.000 ευρώ από το θύμα. Αμέσως μετά την παράδοση οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους εκβιαστές.

Λακωνία: Βρήκαν ολόκληρο δάσος με χασισόδεντρα

Συνελήφθησαν δύο αδέρφια που καλλιεργούσαν 510 δενδρύλλια χασίς, ενώ είχαν κρύψει σε βράχο και 62 κιλά αποξηραμένης κάνναβης.

 
Την υπόθεση κατάφερε να εξιχνιάσει η Ασφάλεια της Σπάρτης, ύστερα από συντονισμένες έρευνες στη δασική περιοχή "Βρυσιώτικο", στο Δήμο Πελλάνας.

Οι δράστες είναι δύο αδέλφια, 35 και 37 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Καλαμάτας, οι οποίοι είχαν κρύψει σε βράχο 62 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, ενώ πολύ κοντά εντοπίστηκε και η φυτεία των 510 δενδρυλλίων.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν:

Η Google "εισβάλλει" στο ανθρώπινο σώμα τρισδιάστατα

Μετά το Google Earth τότε έρχεται το επαναστατικό Body Browser.

Με μία μοναδική υπηρεσία το Google αναμένεται να κάνει νέα επανάσταση, καθώς μετά το google earth, τα εργαστήρια της εταιρείας, θα καλούν όσους σερφάρουν στο διαδίκτυο, να σερφάρουν και μέσα στο ανθρώπινο σώμα μέσω του νέου Body Browser.

Μέσω του νέου συστήματος, ο χρήστης θα έχει τρισδιάστατη απεικόνιση του εγκεφάλου, των βασικών οργάνων ενός ανθρώπινου σώματος, των αρτηριών και όλων των άλλων σημείων ενός ανθρώπου.

Μέσω του http://bodybrowser.googlelabs.com/, το google στην ουσία εισβάλλει μέσα στο ανθρώπινο σώμα και όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα η Google με αυτό τον τρόπο μας συμπεριφέρεται "σαν να είμαστε πρωτοετείς φοιτητές στην ανατομία".

Γ.Παπανδρέου στη κοινοβουλευτική ομάδα : Το 2013 θα έχει βγει η χώρα από την κρίση

- Παγερή υποδοχή στον πρωθυπουργό με διστακτικά χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
- Μετά από δίωρη καθυστέρηση η ομιλία του Γ.Παπανδρέου που διήρκεσε 45 λεπτά
- ''Είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε αδικίες''
- Προανήγγειλε αλλαγές στον εκλογικό νόμο και προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη


Καλύτερη υποδοχή θα περίμενε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει να προβληματίστηκε από την τυπική υποδοχή και τα χλιαρά στην αρχή χειροκροτήματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

''Είμαστε εμείς που βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά, και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την εξάρτηση και την κηδεμονία'' είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε πως η κρίση θα είναι παρελθόν το 2013 χωρίς αστερίσκους και αιρέσεις.

H 9χρονη Ελληνίδα που έχει κατακτήσει την κορυφή των charts! Με τέτοιο επίθετο....

Την λένε Ειρήνη Βαρδινογιάννη - Φουρνιέ, είναι 9 ετών και πολύ την χαρακτηρίζουν παιδί θαύμα.

Η 9χρονη Ειρήνη Βαρδινογιάννη - Φουρνιέ, κάνει τεράστια επιτυχία με το τραγούδι της ''I see music'' το οποίο ερμηνεύει μαζί με τον Ισπανό τραγουδιστή Juan Losada. Συγκεκριμένα έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση στα ισπανικά charts και και όλο τον Οκτώβριο βρισκόταν στην πρώτη θέση του Νickelodeon.

Γονείς της είναι η Ιωάννα Βαρδινογιάννη και ο Ισπανός ευγενής Αντόνιο Φουρνιέ. Η μικρή, όπως διαβάζουμε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είχε ξεχωρίσει από τα 7 της χρόνια για το εκρηκτικό της ταπεραμέντο. Έχει μεγαλώσει σε ένα κύκλο γαλαζοαίματων και το μόνο σίγουρο είναι ότι μεγαλώνοντας θα εδραιωθεί στον χώρο της showbiz.

Επίσκεψη Μέρκελ στο Αφγανιστάν

Στο βόρειο Αφγανιστάν βρίσκεται η Α. Μέρκελ για να επισκεφτεί τους Γερμανούς στρατιώτες.

Την τρίτη της επίσκεψη απο το 2007 πραγματοποιεί στο Αφγνανιστάν η Γερμανίδα καγκελάριος, την ώρα που η γερμανική κοινή γνώμη ζητά την απεμπλοκή της Γερμανίας απο το Αφγανισταν.

Η Α. Μέρκελ που συνοδεύεται απο τον υπουργό Αμυνας έφτασε στο Κοντούζ, οπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση.

Η Γερμανία διαθέτει περισσότερους από 4.800 στρατιώτες που υπηρετούν κατά κύριο λόγο σε δύο στρατόπεδα στο βόρειο Αφγανιστάν. Την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε δήλωσε οτι η Γερμανία θα ξεκινήσει τη διαδικασία μείωσης των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν στα τέλη του επόμενου έτους.

Σοκ ! 35χρονη μητέρα ξερίζωσε την καρδιά της κόρης της ως θυσία στον Αλλάχ

Σύμφωνα με την αστυνομία η 35χρονη γυναίκα, καθόταν στην κουζίνα της και απήγγειλε στίχους από το κοράνι, και μετά εκστασιασμένη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 4χρονη κόρη της.

 

Μάλιστα ξερίζωσε και άλλα βασικά όργανα της μικρής, πολλά από τα οποία βρέθηκαν διασκορπισμένα στα δωμάτια του διαμερίσματος όπου διέμεναν στο Κλάπτον του Λονδίνου.
 
Το αποτρόπαιο θέαμα είδε πρώτος ο πατέρας της μικρής, όταν γύρισε από τη δουλειά του. Η σύζυγός του στέκοταν με το αιματοβαμμένο μαχαίρι στα χέρια.
 
Σοκαρισμένος ο πατέρας κάλεσε αμέσως την άμεση δράση αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για τη μικρή.
 
Ένας γείτονας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μίλησε στην αστυνομία για τα όσα άκουσε την ώρα του εκλήματος.
«Τάιζα την κόρη μου όταν στις 3 το μεσημέρι άκουσα ξαφνικά ένα τρομαχτικό ουρλιαχτό. Είναι τόσο σοκαριστικό», είπε.
 
Η μητέρα που έχει άλλες δύο έφηβες κόρες μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική.

Την αποχώρηση του ΟΗΕ από την Ακτή Ελεφαντοστού ζητά ο Γκμπάγκμπο

Ο Λοράν Γκμπάγκμπο, ένας από τους δύο ανακηρυχθέντες προέδρους της Ακτής Ελεφαντοστού ζήτησε από όλους τους κυανόκρανους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, πυροδοτώντας νέα ένταση μετά τις προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκμπάγκμπο κατηγόρησε τον ΟΗΕ και τα γαλλικά στρατεύματα ότι συνωμοτούν με αντάρτες εναντίον του.

Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αφρικανική Ένωση έχουν αναγνωρίσει ως νικητή των εκλογών τον Αλασάν Ουατάρα. Ωστόσο ο Γκμπάγκμπο αρνείται να παραιτηθεί, επιμένοντας ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες από τους αντάρτες ενώ ο Ουατάρα βρίσκεται υπό την προστασία του ΟΗΕ σε ξενοδοχείο στο Αμπιτζάν.

Μαφία Ακινήτων: ''Μου πήραν εκβιαστικά ακίνητο αξίας 350χιλ. ευρώ για 85 χιλιάδες''

Στελέχη τραπεζών, ψευτομεσίτες, και τα γνωστά "κοράκια" των πλειστηριασμών ακινήτων εκβιαστικά αρπάζουν σπίτια από χρεωμένους ιδιοκτήτες πριν φθάσουν στις αίθουσες πλειστηριασμών.


Ιδιοκτήτης διαμερίσματος στον Πειραιά αξίας άνω των  350.000 ευρώ βρέθηκε αντιμέτωπος με το κύκλωμα.

Του χτύπησαν το κουδούνι και χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον ενημέρωσαν πως το σπίτι του πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό σύντομα. Του πρότειναν να τους πουλήσει το σπίτι για 85.000 ευρώ ενώ αυτός χρωστούσε ακόμα 120.000. Του είπαν ότι δεν τον συνέφερε να πάει το σπίτι σε πληστειριασμό γιατί  θα έπιανε λιγότερα αφού θα φρόντιζαν να κηρυχθεί άγονος.

Τα μέλη του κυκλώματος γνώριζαν τα πάντα για τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με τον  πρόεδρο της ενώσεως δανειοληπτών το κύκλωμα έχει πρόσβαση στις "ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες" ιδιοκτητών ακινήτων που χρωστούν, από τραπεζικά στελέχη που εργάζονται στα καθυστερούμενα δάνεια. Οι τραπεζικοί σύμφωνα με τον κ. Κρητικό ενημερώνουν το κύκλωμα -με το αζημίωτο φυσικά- για τους ιδιοκτήτες που δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις......................

Χαλκίδα: Έκλεβαν μηχανάκια, τα έκαναν ανταλλακτικά και τα πωλούσαν στο διαδίκτυο

Δύο επίδοξοι ...επιχειρηματίες κατάφεραν να δημιουργήσουν ολόκληρη επιχειρήση με κλεμμένα μηχανάκια.


Δυο Έλληνες, ηλικίας 19 και 28 ετών, από το δήμο Ληλαντίων στη Χαλκίδα έκλεβαν μηχανάκια, τα έκαναν ανταλλακτικά και στη συνέχεια τα πουλούσαν μέσω διαδικτύου.

Η κερδοφόρα ...επιχείρησή τους "πτώχευσε" μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, όπου βρέθηκαν πέντε κλεμμένες μοτοσικλέτες, καθώς και μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο εξάμηνο είχαν μετατρέψει σε ανταλλακτικά 10 μηχανάκια, που είχαν κλέψει από την περιοχή.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο, οι δύο νεαροί να εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές ή αξιόποινες πράξεις.

Υπάλληλος καθαριότητας ακρωτηριάστηκε την ώρα που μάζευε τα σκουπίδια

Τραγικό εργατικό ατύχημα συνέβη στα Ιωάννινα. Υπάλληλος στον τομέα καθαριότητας του Δήμου έχασε το ένα του πόδι. Μάχη έδωσαν οι γιατροί για να σώσουν το δεύτερο πόδι.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, έξω από το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών. Δύο εργάτες της καθαριότητας βρίσκονταν πάνω από τον κάδο του απορριμματοφόρου, όταν ένα επιβατικό αυτοκίνητο για άγνωστους λόγους, έπεσε πάνω τους.

Σύμφωνα με το www.ioannina24.gr, ο οδηγός του αυτοκινήτου κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αν είχε κάνει χρήση οινοπνεύματος. Ο ένας από τους δύο εργάτες έχασε το πόδι του, ενώ η γιατροί πάλεψαν και κατάφεραν να σώσουν το δεύτερο πόδι του. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ετοιμάζονταν σε δύο μήνες να βγει στη σύνταξη.

Ο δεύτερος εργάτης στάθηκε πιο τυχερός και χρειάστηκε να διακομιστεί για λίγο στο νοσοκομείο, αλλά πήρε άμεσα εξιτήριο, αφού διαπιστώθηκε πως δεν είχε τραυματιστεί.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη..

Πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Θηβών με επιστολή του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταγγέλλει την Ελληνική Δικαιοσύνη...

Μιλά για μεθοδεύσεις που οδηγούν σε παραγραφή των αδικημάτων για κακουργηατική υπόθεση που αφορά τις προμήθειες στο εν' λόγω νοσοκομείο..

Θέτει, μάλιστα, σωρεία ερωτημάτων που αναδεικνύουν τις ευθύνες , εμείς θα λέγαμε και τους "σκοπούς", της Δικαιοσύνης στη χώρα μας..

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή............

"Πάγωμα" του προϋπολογισμού της Ε.Ε. ζητούν Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία

Η επιχειρηματολογία των τριών μεγάλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ότι οι Βρυξέλλες δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα τη στιγμή που οι χώρες μάχονται να διευθετήσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.
 
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Βρετανία , η Γαλλία και η Γερμανία, υποστηριζόμενες από την Φινλανδία και την Ολλανδία, ζήτησαν από τον πρόεδρο της Κομισιόν Jose Manuel Barroso, να υπάρξει πάγωμα του προϋπολογισμού σε πραγματικούς όρους στα επίπεδα του 2013, καθώς η Ε.Ε. ξεκινά την επόμενη χρονιά συζητήσεις σχετικά με την περίοδο 2014 -2020.
 
Την σχετική επιστολή υπογράφουν ο Βρετανός πρωθυπουργό David Cameron, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy, μαζί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte και την Φιλανδή ομόλογό του Mari Kiviniemi.
 
Οι ηγέτες σημείωσαν ότι ο νέος κύκλος δαπανών της Ε.Ε. θα πρέπει να ακολουθήσει τις «εξαιρετικές προσπάθειες που κατέβαλλαν οι χώρες της Ε.Ε. για την εξυγίανση των οικονομικών τους», περιορίζοντας σε βιώσιμα επίπεδα τα χρέη και τα ελλείμματά τους.
 
Η Ε.Ε. δεν μπορεί να «απαλλάσσεται» από αυτές τις προσπάθειες να «τεθούν υπό έλεγχο» οι δημόσιες δαπάνες.

Πέθανε στα σκαλοπάτια προσπαθώντας να γλιτώσει από τις φλόγες

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το βράδυ ένας ηλικιωμένος, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο διαμέρισμά του, στη Θεσσαλονίκη.


Η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Αδελφών Εμμανουήλ 6, λίγο μετά τις 20:30. Οι φλόγες τύλιξαν το διαμέρισμα, στο οποίο υπήρχαν παλιά έπιπλα και σκουπίδια και ο ηλικιωμένος, στην προσπάθεια του να το εγκαταλείψει, γλύστρισε και έπεσε από τις σκάλες, βρίσκοντας τραγικό τέλος. Ένα ακόμα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ...

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους που αποφασιστικά, μαχητικά πήραν μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ξεπέρασαν εμπόδια και τρομοκρατία και διλήμματα που έβαζαν η εργοδοσία, η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ακόμα τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά που συμμετείχαν ενώνοντας τις δυνάμεις τους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την Ε.Ε., τους πολιτικούς τους εκφραστές.Η πλειοψηφία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη. Η ηγεσία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρόσφατα απέρριψε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση Νομάρχη Δράμας...

Σε μία σεμνή και συγκινητική τελετή ο Νομάρχης Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, αποχαιρέτησε τους υπαλλήλους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας.Μιλώντας ο κ. Νομάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία που είχε με όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών. Τόνισε με έμφαση ότι κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και να εξυπηρετούν τους πολίτες, παρά το γεγονός ότι ήταν κατά 50% λιγότεροι από το προβλεπόμενο προσωπικό.Επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των 12 χρόνων της θητείας του δεν χρειάστηκε να επιβληθούν κυρώσεις σε κανένα υπάλληλο, γεγονός που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι εκτελούσαν τα καθήκοντά τους σωστά και πάντα με προθυμία.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για μία ακόμα φορά για τη συνεργασία που είχαν και ευχήθηκε σε όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή, και επίτευξη των στόχων και των οραμάτων τους. Τους προέτρεψε δε να εξακολουθήσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και τους ζήτησε να συνεργαστούν με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιάννη Ξανθόπουλο.

Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία ισχυροποιούνται στο ΔΝΤ

Τον πρώτο λόγο στο ΔΝΤ έχουν οι αναδυόμενες δυνάμεις όπως η Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, κλπ., μετά από ψηφοφορία των κυβερνητών.
 
Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο αλλάζει η κατανομή των ψήφων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση για τις αναδυόμενες χώρες. Η απόφαση, την οποία ψήφισε το 85% των στελεχών, θεωρείται πολύ σημαντική για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Με την αλλαγή αυτή, η οποία πρώτα θα πρέπει να ψηφιστεί και από 187 κράτη - μέλη, χάνουν μέρος της δύναμής τους χώρες, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο.

Σκέψεις αποχώρησης από τα media κάνει ο Ρέστης

Οι κακές σχέσεις με τον Ψυχάρη, η αυτονόμηση και οι (όψιμοι) προβληματισμοί.

Εδώ και αρκετό καιρό σας έχουμε επισημάνει ότι ένα από τα προβλήματα που οδήγησαν στο διαφαινόμενο αδιέξοδο τον ΔΟΛ, έχει να κάνει και με τις πολύ κακές σχέσεις που χαρακτηρίζουν την σχέση του εκδότη του «Βήματος» Σταύρου Ψυχάρη και του μεγαλομετόχου - εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη. Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη. Τότε, ο Ρέστης, υπολόγιζε ότι ο Ψυχάρης, θα του έδινε οφίτσια. Μάλιστα, ο εφοπλιστής, είχε σπεύσει να διαρρεύσει την θέση που θα είχε τόσο στον ΔΟΛ, όσο και στο Mega. Οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν άμεσα, ήρθαν να διαψεύσουν τις προσδοκίες του, αφού όπως αποδείχθηκε ο ισχυρός άνδρας του Συγκροτήματος, είχε άλλα σχέδια κατά νου................  

Internet: 5η σε ανάπτυξη η Ελλάδα, 25η στην κατάταξη

Η Ελλάδα είναι μία από τις 5 στην Ε.Ε. με το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στη χρήση του Διαδικτύου στην περίοδο 2006-2010, λέει η Eurostat, και από μία (μόνο μία όμως) οπτική γωνία πρόκειται για θετική εξέλιξη.

Το ποσοστό χρήσης σε επίπεδο νοικοκυριών διπλασιάστηκε, και από το φτωχό 23% του 2006 έφτασε στο 46% φέτος. Εξακολουθεί, όπως και το 2006, να υπολείπεται σημαντικά του μέσου ευρωπαϊκού όρου (που το 2010 έφτασε το 70%), αλλά είναι σαφές πως κάτι έχει γίνει, αφού στα χρόνια που μεσολάβησαν σημειώθηκε μια αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου στη χώρα μας κατά 100%.
Αυτό το ποσοστό αύξησης συνιστά μία από τις 5 καλύτερες επιδόσεις στην περίοδο 2006-2010 και αν ξεκινήσατε να πανηγυρίζετε και να αναζητάτε σαμπάνιες για να ανοίξετε, συγκρατήστε λίγο τον ενθουσιασμό σας.

Στην κατάταξη των χωρών της Ε.Ε. με βάση το ποσοστό διείσδυσης του Internet στα νοικοκυριά βρισκόμαστε στην τρίτη θέση -μετρώντας από το τέλος.

Πίσω μας βρίσκονται..................

Το δικό της μαχητικό επιδιώκει να αποκτήσει μετά το 2020 η Τουρκία

Η Τουρκία μετά το 2020 επιδιώκει να έχει αποκτήσει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος που θα κατασκευάσει η ίδια ή σε συνεργασία με άλλη χώρα, ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ.
 
Κατά τη συνεδρίασή του την προηγούμενη ημέρα, ανώτατο αμυντικό συμβούλιο αποφάσισε ότι να αρχίσουν συνομιλίες με την Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία για το σχεδιασμό ενός μαχητικού και ενός εκπαιδευτικού αεροσκάφους που θα κατασκευαστεί με το 2020.

«Στην πράξη», ανέφερε ο υπουργός, «αυτό είναι μία απόφαση για την κατασκευή του πρώτου τουρκικού μαχητικού», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, που θα αντικαταστήσει τα αμερικανικά F-4 και θα συνεργάζεται με τα F-16 και τα F-35 σε αερομαχίες.............

Κύμα Αλβανών προσφύγων προ των πυλών του Βελγίου λόγω κατάργησης της βίζας

Φόβους ότι ένα κύμα Αλβανών προσφύγων βρίσκεται προ των πυλών του Βελγίου λόγω της άρσης (από χθες, 15η Δεκεμβρίου) της υποχρέωσης κατοχής θεωρήσεων εισόδου για τα ταξίδια τους προς την Ευρώπη, εκφράζουν Φλαμανδικά πολιτικά κόμματα, επισημαίνει δημοσίευμα στις 16-12-2010 της De Morgen με τίτλο «Η Νέα Φλαμανδική Συμμαχία φοβάται ένα Αλβανικό κύμα». Όπως σημειώνεται, η ανησυχία βασίζεται στην πληροφορία ότι 1,3 έως 1,6 εκατομμύρια Αλβανών έχουν ζητήσει από τις αλβανικές αρχές την έκδοση διαβατηρίων προκειμένου να κατευθυνθεί -πιθανότατα - προς την Δυτική Ευρώπη. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης υφυπουργός M. Wathelet, εμφανίζεται καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να καταστήσει σαφές στους ενδιαφερόμενους ότι το Βέλγιο δεν είναι διατεθειμένο να κάνει δεκτή οιαδήποτε αίτηση χορήγησης ασύλου για οικονομικούς λόγους.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, συνεχίζει η εφημερίδα, ο υφυπουργός επισκέφτηκε πρόσφατα τα Βαλκάνια προκειμένου να κάνει ευρύτερα γνωστό ότι το Βέλγιο δεν είναι η ‘Γη της Επαγγελίας' για τους επίδοξους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τον M. Wathelet, η εμπειρία διδάσκει ότι οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο είναι «θύματα παραπληροφόρησης» και για το λόγο αυτό - προσθέτει - η κυβέρνηση προέβη στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να διαφωτίσει «προληπτικά» τους υποψήφιους αιτούντες άσυλο...............

Ο Κυριάκος θέλει την Ντόρα στη ΝΔ!

Η επανένωση της κεντροδεξιάς αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πεδίο πολιτικής δραστηριοποίησης, αλλά και πρωτοβουλιών, όπως άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
 
Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως στόχο της γενιάς του, των νεώτερων δηλαδή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, την επίτευξη της επανένωσης του χώρου της Κεντροδεξιάς, που εμφανίζεται σήμερα διασπασμένη, λόγω του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ταυτόχρονα όμως, για πρώτη φορά μπήκε στον πειρασμό να σχολιάσει την κίνηση της αδελφής του να ιδρύσει νέο κόμμα.

Χαρακτήρισε λάθος την κίνηση της και υπογράμμισε ότι η εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας θα την ήθελε να δίνει μάχες εντός των γραμμών της Παράταξης.

Καραμανλής: «Ήθελα αλλά δεν... μπορούσα»

Ακόμη ένα δημοσίευμα που αφόρα τον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, από την εφημερίδα «Το Βήμα» που μεταφέρει πληροφορίες από τους «συνομιλητές» του κ. Κ. Καραμανλή.
 
Από απόσταση παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και συνεχίζει να συναντά καθημερινά στελέχη και βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του. Βασικό θέμα συζήτησης είναι όσα συμβαίνουν στη ΝΔ και συνολικά στο πολιτικό σύστημα.

Τις περισσότερες φορές δείχνει να μη θέλει να αναφερθεί ιδιαίτερα στα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ, αλλά δέχεται με μεγάλη άνεση να συζητήσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ αρκετοί έχουν διαγνώσει ότι οι αναλύσεις του γίνονται υπό το πρίσμα της «αμερικανικής» εξωτερικής πολιτικής. Η οικονομική κατάσταση και η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είναι ένα από τα προσφιλή θέματα των αναλύσεών του. ......................

Νέα απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας από τις 12:00-15:00 την προσεχή Τετάρτη, ενώ στις 13:00 την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Ο Βουλγαράκης μπαίνει στα Media

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί η πληροφορία που θέλει τον Γιώργο Βουλγαράκη, να σκέφτεται σοβαρά την ενασχόλησή του με τον χώρο των media. Για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός συνδέεται με φιλική σχέση με τον ένα εκ των εκδοτών του «Ελεύθερου Τύπου».

ΑΞΙΖΕΙ: Ο πρώην υπουργός έχει συστήσει εδώ και αρκετό καιρό εταιρεία επικοινωνίας γεγονός που καταδεικνύει ότι ενδιαφέρεται ν' ασχοληθεί με τον θαυμαστό χώρο των media.
parapolitika.gr

Κορυφαίο πολιτικό στέλεχος παρακολουθούσε τον πρόεδρο του

Κορυφαίο πολιτικό στέλεχος εδώ και ένα χρόνο παρακολουθούσε στενά τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και τον πρόεδρο του.
Ένας από τους συνεργάτες του πολιτικού στελέχους φωτογράφισε τον αρχηγό κατά την επίσκεψη του σε...
διαμέρισμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κάτω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Όμως ο συνεργάτης αυτός πριν από λίγους μήνες τσακώθηκε με το πολιτικό στέλεχος και αποχώρησε από την ομάδα του.
Για να διαφυλάξει ωστόσο την ακεραιότητά του κατέθεσε σε συμβολαιογράφο τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει κατ΄ εντολή του πολιτικού στελέχους.
Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος του αλλά και στην Αστυνομία η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη βρωμοδουλειά του πολιτικού στελέχους.

Ποιος είναι και γιατί το έκανε;

http://www.emprosdrama.blogspot.com/

Οι Δημοσιογράφοι τα παίρνουν από το ΔΝΤ ! [video]

Μια απίστευτη καταγγελία του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου έκανε άνω κάτω την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1. 
Χαμός έγινε το πρωί στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη  όταν η Ελένη Καλογεροπούλου τα «βρόντηξε» και έφυγε εξαιτίας ενός σχολίου του κ. Α. Μητρόπουλου.

Κατά την διάρκεια συζήτησης για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα η κ. Καλογεροπούλου υποστήριξε ότι ο καθένας έχει...προσωπική ευθύνη για αυτή.
Τότε ο κ. Μητρόπουλος πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο με την θεωρία του Σοκ, τονίζοντας ότι σε κάποιες χώρες εκπαίδευαν τους δημοσιογράφους να υποστηρίζουν ότι ο λαός έχει προσωπική ευθύνη.

Αυτό ήταν! Η κ. Καλογεροπούλου άρχισε να φωνάζει, ζητώντας τον λόγο για το σχόλιο, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε το μικρόφωνο και...

Ενισχυμένη εξουσία για ακόμη 18 μήνες θα έχει ο Τσάβες

Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλα υπερψήφισε παράταση στις αυξημένες εξουσίες του Ούγκο Τσάβες κατά 18 περισσότερους μήνες, προκαλώντας αντιδράσεις στους διαφωνούντες που θεωρούν ότι προσπαθεί να επιβάλει τη δική του δικτατορία στη χώρα.

Ο Τσάβες βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 12 χρόνια. Εξασφάλισε δια της κοινοβολευτικής οδού ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του με πρόσχημα την καταστροφή από τις πλημμύρες στη χώρα, από τις οποίες περίπου 140.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Τώρα, η απόφαση της Εθνοσυνέλευσης πάλι με πρόσχημα τις πλημμύρες του δίνει αυξημένες εξουσίες για ακόμη 18 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι θα κυβερνά με αυτό το καθεστώς μέχρι τα μέσα του 2012. Οι εκλογές στη Βενεζουέλα έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τους αντιπάλους του Τσάβες, η ανανέωση της “ενισχυμένης” θητείας είναι προάγγελος νέου κύματος κρατικοποιήσεων καθώς μάλιστα την Παρασκευή η Βουλή ενέκρινε νέο νόμο που κάνει ευκολότερη την κρατικοποίηση τραπεζών και τις περικοπές στα κέρδη τους.

Η Ολλανδία σχεδιάζει απαγόρευση της εισόδου στα coffee shops για τους τουρίστες

Αυτή η πόλη είχε απαγορεύσει το 2005 την πρόσβαση σε "coffee shops" στους τουρίστες που δεν διαμένουν στην Ολλανδία για να μπει ένα τέλος στον "ναρκω-τουρισμό".


Οι ολλανδικές αρχές έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν στους ξένους τουρίστες την είσοδο στα "coffee shops", τα καφέ που πωλούν νόμιμα κάνναβη, για να καταπολεμήσουν τον "ναρκω-τουρισμό", δήλωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει το δημοτικό συμβούλιο του Μάαστριχτ.

Αυτή η πόλη είχε απαγορεύσει το 2005 την πρόσβαση σε "coffee shops" στους τουρίστες που δεν διαμένουν στην Ολλανδία για να μπει ένα τέλος στον "ναρκω-τουρισμό". ........................

Αλεξίσφαιρο εσώρουχο για στρατώτες!

Ένα εσώρουχο για επικίνδυνες αποστολές αναμένεται να λάβουν όλοι οι βρετανοί στρατιώτες που επιχειρούν στη Χελμάντ του Αφγανιστάν. Πρόκειται για ένα εσώρουχο ανθεκτικό στα θραύσματα...

Σύμφωνα με το BBC, εκατοντάδες στρατιώτες έχουν τραυματιστεί από βόμβες που τοποθετούνται στο δρόμο με στόχο τη δολιοφθορά – ενεργοποιούνται από το βάρος του στρατιώτη ή το οχήματος - ακριβώς στα σημεία της λεκάνης και των γεννητικών οργάνων.

Για την προστασία τους δημιουργήθηκε ένα ειδικό εσώρουχο, που μοίαζει με φόρμα ποδηλασίας αλλά είναι φτιαγμένο από ειδικό υλικό – από συνθετικό και μετάξι - , ανθεκτικό στα θραύσματα.

Όλοι οι στρατιώτες αναμένεται να λάβουν από τέσσερα τέτοια εσώρουχα. Συνολικά δηλαδή 45.000 εσώρουχα έχουν ταξιδέψει για το Αφγανιστάν μέχρι στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αξεσουάρ βγαίνει σε χρώματα παραλλαγής.

Οι 10 πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη για το 2010

Αποχαιρέτα το 2010 με μια γλυκιά γεύση στα χείλη! Ακολουθούν οι 10 πιο σέξι γυναίκες για το 2010...

Απoχαιρέτα το 2010 με μια γλυκιά γεύση στα χείλη! Ακολουθούν οι 10 πιο σέξι γυναίκες για το 2010! Τα θηλυκά που αναστατώνουν τον αντρικό πληθυσμό και κάνουν τις γυναίκες να πρασινίζουν από τη ζήλια τους... 

Η Mariah Carey αποκάλυψε ότι περιμένει δίδυμα και ο Obama ήταν ο πρώτος που το έμαθε!

Η γνωστή τραγουδίστρια και ο συζυγός της παραδέχτηκαν ότι περιμένουν δίδυμα και πως βρίσκονται στην καλύτερη φάση της ζωής τους...

Επιτέλους, η Mariah Carey και ο συζυγός της Nick Cannon αποκάλυψαν ότι περιμένουν δίδυμα. Το γνωστός ζευγάρι, που αρχικά προσπάθησε τόσο αδέξια να κρατήσει μυστική την εγκυμοσύνη της γνωστής τραγουδίστριας παραδέχτηκε πως περιμένει δίδυμα.

Πριν από λίγες μέρες η γνωστή τραγουδίστρια σε συνέντευξή της, είχε αναφερθεί στο μωράκι που περιμένει λέγοντας “αυτοί” και οι φήμες για τα δίδυμα, άρχισαν να φουντώνουν. Παρόλα αυτά, η γνωστή τραγουδίστρια δεν θέλησε να κάνει καμιά δήλωση.
 
Ο κατενθουσιασμένος συζυγός της, όμως, φαίνεται πως δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ το μυστικό και το αποκάλυψε ζωντανά στη ραδιοφωνική του εκπομπή. Εκεί ο Nick Cannon είπε: “Περιμένουμε δίδυμα” και ανέφερε ότι οι πρώτοι που έμαθαν τα ευχάριστα νέα ήταν ο Barack και η Michelle Obama.
 
Ο ίδιος εξήγησε πως μέχρι στιγμής δεν είχαν πει τίποτα, διότι οι γιατροί τους συμβούλεψαν να μην πουν τίποτα μέχρι όλα να είναι καλά και να περάσει λίγος χρόνος.
newsit

Διέρρευσαν πάνω από 1.3 εκατομμύρια κωδικοί στο διαδίκτυο!

Μία διαδικτυακή επίθεση σε μεγάλη φίρμα, ήταν η αφορμή να διαρρεύσουν οι κωδικοί και τα email χρηστών.

Η Gawker Media σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπισε διαδικτυακή επίθεση από την ομάδα hacker “Gnosis”, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στην ασφάλεια της και να διαρρεύσουν πάνω από 1.3 εκατομμύρια διευθύνσεις email και κωδικοί στο internet.

Στη συνέχεια η ομάδα “Gnosis” διέθεσε τους κλεμμένους κωδικούς και τα email σε μορφή αρχείου torrent με μέγεθος κοντά στα 500MB και πλέον ο καθένας μπορεί να το βρει στα μέγαλα site διαμοιρασμού torrents.

Σύμφωνα με μία στατιστική ανάλυση που έκανε Wall Street Journal,  στους κωδικούς που διέρρευσαν, πάνω από 4.000 κωδικοί είναι οι αριθμοί 123456 και 12345678, 2000 χρήστες κάνουν χρήση του κωδικού password ενώ150.000 χρήστες χρησιμοποιούν passwords μόνο με μικρά γράμματα.

Τέλος με αφορμή το συμβάν αυτό αλλά και τα παραπάνω αποτελέσματα θα πρέπει οι χρήστες να καταλάβουν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους κωδικούς, για τον πολύ απλό λόγο οτι είναι προβλέψιμοι και δεν παρέχουν στο χρήστη καμία ασφάλεια.
Πηγή: Techspot

Πέφτει το ευρώ λόγω Moody' s - Η Credit Agricole προβλέπει νέα μέτρα για την Ελλάδα

- O οίκος αναστατώνει τις αγορές και ρίχνει το ευρώ για να δείξει ισχύ εν όψει της σκληρής αξιολόγησης που θα υποβληθεί
- Στο στόχαστρο του Ισπανία, Ιρλανδία και ελληνικές τράπεζες
- Θα χρειαστούν νεα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες λεει η Credit Agricole
- Ανήσυχος για ντόμινο κρίσης στην Ευρωζώνη ο Ντομινίκ Στρος Καν
 
Οι επιπτώσεις στην ισοτιμία ευρώ / δολαρίου ήταν άμεσες μετά τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις του οίκου Moody' s στις ευρωπαικές οικονομίες και έτσι το κοινό ευρωπαικό νόμισμα αφού άγγιξε τα 1,3357, δολάρια υποχώρησε στα 1,31 χωρίς κάποια παύση ή εμφανή ανάκαμψη.
 
Η Moody΄s έχει επιδοθεί σε ένα παιχνίδι επίδειξης δύναμης υποβαθμίζοντας την πιστοληπτική αξιολόγηση των Ιρλανδικών ομολόγων κατά πέντε ολόκληρες βαθμίδες, βγάζοντας προειδοποίηση για την Ισπανία βάζοντας έτσι φτερά στα επιτόκια δανεισμού της ενώ χθες επιτέθηκε και στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.
 
Όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί εντάσσονται στο μεγάλο παιχνίδι επιβίωσης του οίκου αξιολόγησης καθώς κανείς δεν στοιχηματίζει για την ύπαρξη και λειτουργία του μετά το καλοκαίρι.
 

Τα πετρέλαια του Πρίνου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η πρώτη ελληνική ενεργειακή εταιρεία που κατακτά τη διεθνή χρηματιστηριακή αγορά θα είναι η Ενεργειακή Αιγαίου, που μπαίνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή του Τορόντο.

 


Η Ενεργειακή Αιγαίου, η μοναδική αμιγώς upstream ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία, έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές προετοιμασίες, ενώ οι οριστικές αποφάσεις και η δρομολόγηση της δημόσιας προσφοράς μετοχών θα γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2011.
 
Οι σύμβουλοι της Energean έχουν προτείνει και το ελληνικό Χρηματιστήριο, που όμως αντιμετωπίζεται επιφυλακτικά σύμφωνα με το ''Κεφάλαιο''.
 
Η εταιρεία, ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στη λεκάνη Καβάλας-Πρίνου, στην Αίγυπτο, εξετάζει την απόκτηση δικαιωμάτων στο Μαρόκο ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Κατάκολου.....................

Δέκα επιτέθηκαν σε αλλοδαπό υπάλληλο!

Επιδρομή σε ψιλικατζίδικο στην οδό Αισχύλου 25 στην Αθήνα.

Δέκα άνδρες μπήκαν στο κατάστημα ενός αλλοδαπού και τον απείλησαν με σπασμένο μπουκάλι για να του δώσει τις εισπράξεις. Τελικά τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και διέφυγαν.

Υπόθεση Μάντοφ: Επιστρέφονται στους επενδυτές-θύματα 7,2 δισ. δολάρια

Σε όσους έπεσαν θύματα του Μπέρναρντ Μάντοφ θα επιστραφεί ποσό της τάξης των 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από διακανονισμό με τη χήρα του Τζέφρι Πίκοουερ.


Ο Μάντοφ είναι υπαίτιος για μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ. Έχει καταδικαστεί 150 χρόνια κάθειρξης για παραπλάνηση επενδυτών και υπεξαίρεση δεκάδων δισ. δολαρίων από μετοχές που υποτίθεται πως έπρεπε να διαχειρίζεται.

Ένας από εκείνους που επωφελήθηκε περισσότερο από την απάτη Μάντοφ ή σχέδιο Ponzi όπως ονομάστηκε ήταν ο στενός φίλος του επί σειρά ετών, Τζέφρι Πίκοουερ. Ο τελευταίος όμως απεβίωσε (πνίγηκε μετά από καρδιακή προβολή το 2009) και η χήρα του, Μπάρμπαρα Πίκοουερ, συμφώνησε να επιστρέψει στους επενδυτές-θύματα ένα ποσό της τάξης των 7,2 δισ. δολαρίων. Είναι ένα μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε από τον εκλιπόντα σύζυγό της..................................

Μας δίνει την τρίτη δόση το το ΔΝΤ αλλά....

- Διαπιστώνει υστέρηση στα έσοδα
- Ζητάει επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στα κλειστά επαγγέλματα
- Θα συζητήσει για επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου εφόσον το δεχτούν πρώτα οι Ευρωπαίοι
- Στις αρχές του 2012 βλέπουν ανάκαμψη στην οικονομία μας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκλήρωσε τη δεύτερη εξέταση της απόδοσης της Ελληνικής οικονομίας και χτυπάει καμπανάκι για την υστέρηση στα έσοδα ενώ επισημαίνει ότι ο δρόμος για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου περνάει πρώτα από την Ευρώπη.

Από τη μία πλευρά μας δίνει συγχαρητήρια για τα εως τώρα μέτρα αλλά από την άλλη σημειώνει καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις ενώ θέλει εδώ και τώρα την απελευθέρωση της αγοράς στους τομείς του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου.
 
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Μουρίλο Πορτουγκάλ, γενικού διευθυντή και Αναπληρωτή Προέδρου :

Χτύπησαν υπάλληλο πάρκινγκ και του πήραν 20.000 ευρω

Αιμόφυρτο άφησαν οι ληστές τον υπάλληλο πάρκινγκ στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά.

Οι δύο άγνωστοι μπήκαν στο πάρκινγκ τα ξημερώματα του Σαββάτου και αφού γρονθοκόπησαν τον υπάλληλο τον ανάγκασαν να τους δώσει τις εισπράξεις της επιχείρησης.

Άρπαξαν 20.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Εξώδικο στέλνει η Τζούλια στον Τόλη Βοσκόπουλο!

Νέο τεστ πατρότητας ζητά η Τζούλια Παπαδημητρίου από τον Τόλη Βοσκόπουλο για να αποδειχτεί ότι η Χαρά είναι κόρη του...

Να υποβληθεί σε νέο τεστ πατρότητας, προκειμένου να αποδειχθεί ότι η Χαρά Βοσκοπούλου είναι πράγματι κόρη του, ζητάει από τον Τόλη Βοσκόπουλο η πρώην σύζυγός του Τζούλια Παπαδημητρίου.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Espresso”, μετά την απόφαση - βόμβα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας ότι η Χαρά δεν είναι κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου και την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης της εκούσιας αναγνώρισης της πατρότητας τόσο η 22χρονη κοπέλα όσο και η μητέρα της, μέσω του νέου δικηγόρου τους, του γνωστού δικηγόρου Αλέξη Κούγια, δεν φαίνονται διατεθειμένες να παραδώσουν τα όπλα....................

Διαρρήκτης "αίλουρος" στο κέντρο της Λαμίας

Ένοικοι και αστυνομικοί τον έβλεπαν να πηδάει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στις 3 τα ξημερώματα και τελικά τον "έχασαν". Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα Παρασκευής στο κέντρο της Λαμίας και συγκεκριμένα στην οδό Αβέρωφ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας σπουδαστής, που έμενε στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας, ξύπνησε για να πάει στην τουαλέτα και είδε ξαφνικά τον διαρρήκτη να ανοίγει την μπαλκονόπορτα και να μπαίνει στο σαλόνι του. Αφού πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας και τρόμου, ο διαρρήκτης έκανε στροφή και πήδηξε στο διπλανό μπαλκόνι. Ο νεαρός μόλις συνήλθε από το σοκ ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έφτασε αμέσως.

Στην πολυκατοικία δημιουργήθηκε αναστάτωση. Οι περισσότεροι ξύπνησαν, ακούγοντας τους αστυνομικούς πάνω κάτω στις σκάλες που χτυπούσαν τα κουδούνια, ενώ άλλοι από το δρόμο τον παρακολουθούσαν να αλλάζει μπαλκόνια με απίστευτη ευκολία.

Τελικά από μια μπαλκονόπορτα μπήκε σε ιατρείο και βρέθηκε προφανώς στο πίσω μέρος του ακάλυπτου, από όπου και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το Lamiareport, δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στην κεντρική είσοδο, αλλά ούτε και σε καμία άλλη πόρτα διαμερίσματος, που σημαίνει ότι ο διαρρήκτης αναρριχήθηκε για να βρεθεί στο διαμέρισμα του σπουδαστή στον 1ο όροφο και μετά στο ιατρείο του 2ου ορόφου.

Άγριο έγκλημα σε μπαρ στην Αιτωλοακαρνανία

Τραγικό τέλος είχε η συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο χωριό Παπαδάτες στην περιοχή του Δήμου Αρακύνθου.


Αλλοδαποί που διασκέδαζαν σε μπάρ στον Αράκυνθο Αιτωλοακαρνανίας, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πιάστηκαν στα χέρια λίγο μετά τις δύο. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ένα άτομο και να διακομιστεί στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένο, ένας ακόμα θαμώνας.

Αιτία για την άγρια συμπλοκή φαίνεται να ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.