Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τι είναι το Nashi;

Το Nashi που είναι επίσης γνωστό σαν Ασιατικό Αχλάδι, Nashi Αχλάδι Μήλο, Αχλάδι του Άμμου, Μήλο Αχλάδι, Αχλάδι Νερού, Ιαπωνικό Αχλάδι και Σαλάτα Αχλάδι.

Έχουν το τραγανιστό του μήλου και το χυμώδες του αχλαδιού και μπορούν να φαγωθούν αμέσως μετά την συγκομιδή και για αρκετούς μήνες αργότερα εφόσον φυλάσσονται στο ψυγείο. 
Το Nashi είναι διαθέσιμο στην Κύπρο από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο κάθε χρόνο
Πρέπει να ...
μετακινείται προσεκτικά γιατί το απαλό περίβλημα μωλωπίζεται, αλλάζει χρώμα και μαυρίζει εύκολα αν δεν το χειριστείς σωστά.
Τρώγεται κατά προτίμηση παγωμένο και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές παγκοσμίως.
Τα Ασιατικά Αχλάδια καλλιεργούνται, για εμπορική χρήση, στην Ασία εδώ και εκατονταετίες.  
Οι περισσότερες νέες φυτείες Nashi βρίσκονται στην Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Χιλή, Γαλλία και την Ανατολική, Νοτιοανατολική και τη Δυτική Αμερική. Τώρα σας προσφέρουμε τα Ασιατικά Αχλάδια, ή όπως τα αποκαλούμε Nashi, Κυπριακής καλλιέργειας στην περίφημη περιοχή της Κυπερούντας. 
Μπορείτε να επιλέξετε από επτά διαφορετικές ποικιλίες των Nashi, εφόσον είναι διαθέσιμες. 
Οι Κυπριακές καλλιέργειες έχουν σαφώς καλύτερη γεύση από ότι μπορείτε να βρείτε σε άλλες χώρες λόγω των συνθηκών καλλιέργειας που χρησιμοποιούνται εδώ στην Κύπρο και το κλίμα. 
Εργαστηριακά αποτελέσματα δείχνουν ότι τα δικά μας Κυπριακά Nashi είναι πιο πλούσια σε ιχνοστοιχεία και ίνες και άλλα συστατικά σε σύγκριση με τις εισαγόμενες ποικιλίες από άλλες χώρες. 
Παρατίθενται πιο κάτω τα αποτελέσματα των δειγμάτων που πήραμε το Σεπτέμβριο του 2008:
ΠαράμετροιΜέθοδος ΕξέτασηςΜονάδα95343
Πρωτεΐνες (N X 6.25)Mthd-fd-pr%0.4
ΛίποςMthd-fd-fat-sox%<0.08
Ολικοί ΥδατάνθρακεςΜε διαφορά%15.5
Ίνα D*METH/DF/97%4.4
ΕνέργειαKeal/100g
Kjoul/100g
%46
193
ΥγρασίαMthd-fd-mtr%83.68
ΣτάχτηMthd-fd-ash%0.35
Ασβέστιο (Ca)Mthd-fd-ICPmg/100g6.5
Σίδηρο (Fe)Mthd-fd-ICPmg/100g0.3
Φωσφόρο (p)Mthd-fd-ICPmg/100g19/4
Ψευδάργυρος (Zn)Mthd-fd-ICPmg/100g0.08

emprodrama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου