Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Στα λευκά ντύθηκε η Ιταλία

Ασυνήθιστα πυκνή ήταν η χιονόπτωση σήμερα Παρασκευή στην Πίζα, τη Σιένα, την Φλωρεντία, τη Ρώμη, τη Νάπολη, ακόμα και στο Κάπρι, στο νότο της Ιταλίας, προκαλώντας προβλήματα σε ορισμένα τμήματα του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το χιόνι άρχισε να σκεπάζει την Ιταλία από χθες Πέμπτη, ξεκινώντας από την όχθη της Αδριατικής μέχρι και τις Καλαβρία στο Νότο. Σήμερα Παρασκευή στα λευκά ντύθηκε όλη η ηπειρωτική χώρα.
Κάτω από στρώμα χιονιού βρέθηκε η Λομβαρδία, η Λιγουρία, ακόμα και το Λιβόρνο, όπου χιόνιζε επί τέσσερεις ώρες - φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στο ιταλικό αυτό λιμάνι.

Το χιόνι και η χαμηλή ορατότητα προκάλεσαν το κλείσιμο των αεροδρομίων της Πίζας και της Φλωρεντίας από το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα ν' ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις. Τα αεροδρόμια αναμενόταν ν' ανοίξουν αργά το απόγευμα.

Στη Λομβαρδία και την Τοσκάνη, προβλήματα παρουσιάστηκαν στα δρομολόγια των τρένων. Η χιονόπτωση προκάλεσε καθυστερήσεις, ακόμη και διακοπές κάποιων δρομολογίων.
Στο διεθνές αεροδρόμιο Ρώμης-Φιουμιτσίνο, το χιόνι ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο απο-παγοποίησης, και να ρίξουν αλάτι στις πίστες.

Το χιόνι "το έστρωσε" και στη Ρώμη, όπου στο ιστορικό κέντρο η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν χθες τη νύχτα, παγώνοντας το νερό ακόμα και στα σιντριβάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου