Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Ελπίζει ακόμη για τα ευρωομόλογα

Ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι μπήκαν νέα και σημαντικά θεμέλια στην ενδυνάμωση και συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και οι εταίροι του δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία του, εκτίμησε ότι η ιδέα έκδοσης ευρωομολόγου παραμένει ζωντανή.

Μετά τη λήξη της συνόδου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η θεσμοθέτηση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού διασφαλίζει τη σταθερότητα της ευρωζώνης και βοηθά στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και στην τόνωση της ανάπτυξης.

Έκανε λόγο για σημαντικές αποφάσεις, που στέλνουν "ισχυρό και πειστικό μήνυμα σε όλους" και  "πριν από μήνες, φάνταζαν απλησίαστες".

Σχετικά με τα ευρωομόλογα, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι άνοιξε μία συζήτηση που "έρχεται να προστεθεί στα πολύ θετικά αποτελέσματα που ήδη πετύχαμε, ως Ευρωπαϊκή Ένωση" και μίλησε για μία πρόκληση για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας και του συντονισμού των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, τόνισε ότι έγινε και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "θα είναι παρούσα παντού, για το κοινό μας συμφέρον και όραμα". Παράλληλα, επανέλαβε ότι θέλει να καταστήσει τη χώρα πρωτοπόρο στην "πράσινη επανάσταση" για την υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, εκτίμησε ότι η υπόθεση θα έχει αίσια κατάληξη και επανέλαβε ότι το πράσινο φως θα δοθεί και επισήμως στις αρχές του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου