Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σκέψεις αποχώρησης από τα media κάνει ο Ρέστης

Οι κακές σχέσεις με τον Ψυχάρη, η αυτονόμηση και οι (όψιμοι) προβληματισμοί.

Εδώ και αρκετό καιρό σας έχουμε επισημάνει ότι ένα από τα προβλήματα που οδήγησαν στο διαφαινόμενο αδιέξοδο τον ΔΟΛ, έχει να κάνει και με τις πολύ κακές σχέσεις που χαρακτηρίζουν την σχέση του εκδότη του «Βήματος» Σταύρου Ψυχάρη και του μεγαλομετόχου - εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη. Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη. Τότε, ο Ρέστης, υπολόγιζε ότι ο Ψυχάρης, θα του έδινε οφίτσια. Μάλιστα, ο εφοπλιστής, είχε σπεύσει να διαρρεύσει την θέση που θα είχε τόσο στον ΔΟΛ, όσο και στο Mega. Οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν άμεσα, ήρθαν να διαψεύσουν τις προσδοκίες του, αφού όπως αποδείχθηκε ο ισχυρός άνδρας του Συγκροτήματος, είχε άλλα σχέδια κατά νου................  

Το άδειασμα με Παναγιώτη και Χριστίνα
Έτσι, και χωρίς να τον ειδοποιήσει προηγουμένως, ο Ψυχάρης, αποφάσισε να βάλει στο Δ.Σ. του ΔΟΛ (αλλά και του Mega) αντί του Ρέστη, τον γιο του Παναγιώτη Ψυχάρη, αλλά και την σύζυγό του Χριστίνα. Η εξέλιξη αυτή εξόργισε τον εφοπλιστή - μέτοχο του ΔΟΛ. Μάλιστα, φρόντισε (μέσω διαρροών) να καταστήσει κοινωνό της ενόχλησή του, και τον εκδότη του «Βήματος». Από τότε οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Όσες φορές ο Ψυχάρης, προσπάθησε να ρίξει γέφυρες δεν κατέστη δυνατόν, αφού λίγες ημέρες μετά τις προφορικές συμφωνίες, ακολουθούσε και πάλι την γραμμή της «οικογενειακής αυτονόμησης».

Η φιλοξενία στο Μαυροβούνιο
Το καλοκαίρι ο Ρέστης φιλοξένησε τον συνεταίρο του, στο Μαυροβούνιο, στην επιχείρηση που διατηρεί. Εκεί, έγιναν διάφορες συζητήσεις. Μεταξύ των άλλων ετέθη επί τάπητος η είσοδος ξένου fund στον ΔΟΛ. Αν και αρχικώς, ο Ψυχάρης, έδειξε να καλοβλέπει την ιδέα, σε δεύτερη φάση, άλλαξε ρότα, θεωρώντας ότι μέσω αυτού θα έχανε τον έλεγχο του Συγκροτήματος. Η αλλαγή στάσης που επέλεξε ο εκδότης του «Βήματος», είχε ως αποτέλεσμα να διαρραγούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις του με τον συνεταίρο - εφοπλιστή. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι ο Ρέστης, έχει να αρχίσει να χρεώνει στον Ψυχάρη, τα όσα συμβαίνουν (σήμερα) στον ΔΟΛ. Όπως, υποστηρίζει θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο επί χρόνια ισχυρός άνδρας του Συγκροτήματος, είχε δεχτεί την ενεργό συμμετοχή του, στον ΔΟΛ.

Το σενάριο της αποχώρησης από τον ΔΟΛ
Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί εντόνως η πληροφορία που θέλει τον εφοπλιστή να σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο της αποχώρησης από τον ΔΟΛ. Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν την έντονη ενόχληση του Ρέστη, για το γεγονός ότι κατά το προηγούμενο δεν έγιναν οι κινήσεις εκείνες που θα συνέβαλαν προς την κατεύθυνση να ξεπεράσει το «μαγαζί» πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Την ευθύνη για την ολιγωρία επιρρίπτει εν πολλοίς στον Ψυχάρη, ο οποίος υπό τον φόβο ότι θα χάσει τον έλεγχο του ΔΟΛ, απέρριψε σχεδόν όλες τις εισηγήσεις του Ρέστη, επιμένοντας στην δική του στρατηγική.

Δεν βάζει λεφτά στο Mega
Όπως σας γράφαμε πριν από δύο βδομάδας με βάσει τα οικονομικά δεδομένα, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ανάγκη, οι βαρόνοι να κληθούν να βάλουν ζεστό χρήμα στο Mega. Ο Ψυχάρης που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον ΔΟΛ, είναι βέβαιο ότι θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στην συγκεκριμένη υποχρέωση. Από τη στιγμή που ο Ρέστης, δεν θελήσει να δώσει χρήματα, τότε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε ακόμη και ανατροπές σε ότι αφορά την μετοχική σύνθεση του Μεγάλου Καναλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου