Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Γ.Παπανδρέου στη κοινοβουλευτική ομάδα : Το 2013 θα έχει βγει η χώρα από την κρίση

- Παγερή υποδοχή στον πρωθυπουργό με διστακτικά χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
- Μετά από δίωρη καθυστέρηση η ομιλία του Γ.Παπανδρέου που διήρκεσε 45 λεπτά
- ''Είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε αδικίες''
- Προανήγγειλε αλλαγές στον εκλογικό νόμο και προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη


Καλύτερη υποδοχή θα περίμενε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει να προβληματίστηκε από την τυπική υποδοχή και τα χλιαρά στην αρχή χειροκροτήματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

''Είμαστε εμείς που βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά, και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την εξάρτηση και την κηδεμονία'' είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε πως η κρίση θα είναι παρελθόν το 2013 χωρίς αστερίσκους και αιρέσεις.

Για τις ΔΕΚΟ ανέφερε πως βρισκόμαστε σε πόλεμο, ενώ χρησιμοποίησε και τη δικαιολογία πως κανείς δεν είναι λάτρης του επείγοντος.

Για τα εργασιακά ο πρωθυπουργός είπε πως προωθούνται ρυθμίσεις που θα μας βγάλουν από τον εργασιακό μεσαίωνα ενώ άφησε ένα παράθυρο για παροχές λέγοντας πως εδώ είμαστε για να αποκαταστήσουμε αδικίες.

Μία απο τις φράσεις που θα συζητηθούν ήταν, αναφορικά με τη διαγραφή των 24 δις χρεών, πως : ''Ποιός είπε ότι θέλουμε να διαγράψουμε χρέη, συμφωνεί και ο Γ.Παπακωσταντίνου ότι δεν συγκαλύπτουμε και δεν κρύβουμε''.

Ο Γ.Παπανδρέου επανέλαβε στους βουλευτές τη φράση :'' ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας ξεγράψει'' ενώ είπε πως απέσπασε διαβεβαιώσεις στη σύνοδο κορυφής ότι θα προχωρήσει σύντομα η επιμήκυνση της αποπληρωμής.

''Δεν θα δραπετεύσω, κάνω τόσα ταξίδια στο εξωτερικό για να σώσω την Ελλάδα'' ήταν η ατάκα του ενώ ανακοίνωσε μία 8 μελή επιτροπή βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την έναρξη και επεξεργασία διαδικασιών για την αλλάγή της ευρωπαικής συνθήκης.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον προυπολογισμό και έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2011, με μείωση δαπανών ιδίως στην Υγεία, πάταξη φοροδιαφυγής, μείωση ελλειμάτων στις ΔΕΚΟ και απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου