Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Έκδοσή του στις ΗΠΑ φοβάται ο Ασάνζ

Όλο και πιο πιθανή θεωρεί την έκδοσή τους στις ΗΠΑ ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. Μια ημέρα μετά την αποφυλάκισή του, ύστερα από την καταβολή εγγύησης, ο 39χρονος Αυστραλός δήλωσε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επιθετικής αμερικανικής έρευνας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το σπίτι που στάλθηκε μετά την αποφυλάκισή του και όπου θα περάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έκανε λόγο για συκοφαντική καμπάνια σε βάρος του, τονίζοντας ότι περιμένει και νέα επιχείρηση αμαύρωσης του ονόματός του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να απαγγείλουν κατηγορίες για κατασκοπεία στον Ασάνζ, σε περίπτωση που κατορθώσουν να αποδείξουν ότι βοήθησε έναν Αμερικανό, που θεωρείται ύποπτος για τις διαρροές, να συγκεντρώσει απόρρητα έγγραφα.

Ο Ασάνζ προανήγγειλε ότι τα επόμενα απόρρητα έγγραφα που θα δουν το φως της δημοσιότητας θα αφορούν τις τράπεζες. "Αποτελεί συνήθη τακτική μας να δημοσιεύουμε πληροφορίες για τράπεζες. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου