Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο Πρωθυπουργός

Τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου» θα επισκεφθούν την Παρασκευή στις 11:00 π.μ. ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου και η σύζυγός του 'ντα Παπανδρέου.
 
Τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» θα ψάλλουν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του και οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης θα τους ενημερώσουν για το έργο που επιτελούν.

naftemporiki.gr

Ο Λούλης ξαναχτυπά

Επανήλθε δριμύτερος στην κριτική του κατά της ΝΔ ο Γιάννης Λούλης. Ο επικοινωνιολόγος για τον οποίο τα σχόλια του Φαήλου Κρανιδιώτη ήταν δηλητηριώδη μια και εφεύρε το «μεσαίο» χώρο, σε άρθρο του στην «Ημερησία» εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εξασφαλίσει την κοινωνική και εκλογική του περιθωριοποίηση.

Κάνει λόγο για ολική επαναφορά στην παλιά, γνώριμη δεξιά και τονίζει: « Το μέτρο, η μετριοπάθεια, η υπευθυνότητα είναι ξένα για τη σημερινή ΝΔ. Το μόνο όχημα που της απομένει για να διευρύνει την επιρροή της είναι ο λαϊκισμός. Εκεί επενδύει τα πάντα».

Αυτά ακούνε ο Κρανιδιώτης αλλά και πολλοί άλλοι στη Ρηγίλλης και τρελαίνονται.

Foreign Office: Ο Καραμανλής απέρριψε αύξηση φόρων το 1980

Κόλαφος για τον υιό Παπανδρέου οι αναφορές του Foreign Office στην οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα μέχρι το 1980.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο Βρετανός πρέσβης εκτιμά ότι παρά τις επικρίσεις του Παπανδρέου και της αντιπολίτευσης και το κύμα απεργιών που ζούσε η Ελλάδα, η οικονομική κατάσταση δεν είχε χειροτερέψει σε σχέση με νωρίτερα μέσα στο έτος.

Αν και ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα παρέμεναν, η οικονομία υπολογιζόταν ότι θα αναπτυσσόταν με ικανοποιητικό ρυθμό και το 1981, όπως και το 1980.

Καταγράφεται ότι το Σεπτέμβριο η χώρα είχε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών για δεύτερο συνεχή μήνα, με αποτέλεσμα οι προοπτικές μείωσης του ελλείμματος να κρίνονται θετικές. .................

Απέκλεισε ο Πεταλωτής το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Απέκελισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γιώτγος Πεταλωτής, μιλώντας στον Ρ/Σ Φλας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εκπορεύονται από την Ρηγίλλης.

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές πηγάζουν από τη ΝΔ για δικούς της λόγους, για να μπορέσει να μαζέψει προφανώς το στελεχιακό της δυναμικό, δε μας αφορούν αυτά τα σενάρια. Εμείς έχουμε εδώ και 14 μήνες αποφασίσει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα και η διάσωση της χώρας, η σωτηρία της χώρας δε σημαίνει μόνο να βγούμε από την δανειακή κρίση, σημαίνει και πολύ μεγάλες αλλαγές κι εμείς θα φτάσουμε μέχρι εκεί. Το έχει πει ο πρωθυπουργός, το επαναλαμβάνω κι εγώ σήμερα για άλλη μια φορά: έχουμε μια καθαρή τριετία μπροστά μας.

Τρέχουν να γεννήσουν πριν την Πρωτοχρονιά για να πάρουν το επίδομα

Το θέμα αυτό συζητείται σε πολλά ισπανικά διαδικτυακά φόρουμ, ενώ κάποιοι επισκέπτες δίνουν ακόμα και συμβουλές για την πρόκληση πρόωρου τοκετού.

Τα μωρά της Ισπανίας που θα γεννηθούν έως τις 23:59 τοπική ώρα της Παρασκευής θα αποφέρουν στους γονείς τους 2.500 ευρώ το καθένα. Όσα γεννηθούν μετά τα μεσάνυχτα δεν θα λάβουν τίποτα, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλές μέλλουσες μητέρες να ζητήσουν από τους γιατρούς τους να γεννήσουν πρόωρα, προτού καταργηθεί το κρατικό επίδομα που δίνεται για κάθε νέο μωρό που γεννιέται.

"Έχω συναδέλφους που έχουν δεχθεί αυτό το αίτημα από εκατοντάδες μέλλουσες μητέρες, ακόμα και σε δημόσια νοσοκομεία, διότι την 1η Ιανουαρίου 2011 θα πάψει να ισχύει το βοήθημα των 2.500 ευρώ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Φρανσίσκο Καμπίγιο, γυναικολόγος μίας ιδιωτικής κλινικής της Μαδρίτης.

Ιρανός αξιωματούχος χαστούκισε τον πρόεδρο Αχμαντινεζάντ και ζει ακόμα

Σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που διέρρευσε από τον ιστότοπο WikiLeaks ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης χαστούκισε θυμωμένος τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στις αρχές του 2010

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη την ώρα που η Τεχεράνη ήταν ακόμη αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις από τις ταραχές που σημειώθηκαν μετά τις προεδρικές εκλογές του 2009 και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλι Τζαφαρί κατηγορούσε τον Αχμαντινεζάντ για το μετεκλογικό "χάος" που επικράτησε το 2009.

Καταδικάστηκε για δύο βιασμούς πρώην Πρόεδρος χώρας

Ισραηλινό δικαστήριο έκρινε ένοχο σήμερα τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ για βιασμό, μια πρωτοφανής καταδικαστική απόφαση για έναν αρχηγό του εβραϊκού κράτους, η οποία εκδόθηκε μετά μια δίκη που διήρκησε πάνω από τέσσερα χρόνια.

Ο Κατσάβ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2000 έως το 2007, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης για τις οποίες τον είχαν καταγγείλει τρεις πρώην βοηθοί του.

Το δικαστήριο του Τελ Αβίβ τον έκρινε ένοχο για δύο βιασμούς, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
 
Ο Κατσάβ μπορεί τώρα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία επισύρει ποινή μακράς φυλάκισης, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Πάτρα: Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας

Πρωτοχρονιά στο κρατητήριο κινδυνεύει να περάσει ο επιχειρηματίας για την μη καταβολή δεδουλευμένων σε υπαλλήλους του.


Ο γνωστός Πατρινός προσήχθη στην Ασφάλεια έπειτα από μύνηση που είχαν υποβάλει εναντίον τουεργαζόμενοι σε κάποια από τις εταιρείες που διατηρεί έξω από την πόλη.

Οι άνδρες της αστυνομίας των εντόπισαν τον επιχειρηματία σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το thebest.gr, όπου είχε πάει για προσωπικές του υποθέσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αλλά ο επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου είναι ιδιαίτερα ηχηρό στην Πάτρα, κρατείται στο τμήμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ελληνική ναυτική τραγωδία στις Βερμούδες - Δύο έλληνες ναυτικοί νεκροί από φονικό κύμα

- Κοντά στο Τρίγωνο των Βερμούδων έχασαν τη ζωή τους δύο έλληνες ναυτικοί που τους χτύπησε κύμα
- Σοβαρά έχει τραυματιστεί ο 34χρονος κύπριος υποπλοίαρχος
- Το δεξαμενόπλοιο είχε χτυπηθεί με σφοδρότητα από θαλασσοταραχή στην περιοχή

Λίγες ώρες πριν το νέο έτος μία απίστευτη ελληνική τραγωδία βυθίζει στο πένθος την τεράστια ναυτική οικογένεια της χώρας, που θρηνεί δύο ναυτικούς και αγωνιά για την κατάσταση της υγείας ενός τρίτου ναυτικού κυπριακής καταγωγής.

Το δεξαμενόπλοιο Aegean Angel βρισκόταν 800 μίλια ανοιχτά των Βερμούδων, όταν έπεσε σε μεγάλη θαλασσοταραχή. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος, το πλοίο κατάφερε να βγει αλώβητο από την θαλασσοταραχή. ................

Δήλωση βόμβα του Πάγκαλου - Χαρακτήρισε κοπρίτες τους δημοσίους υπαλλήλους

- Μετά τους "αντιπαραγωγικούς" ένστολους ήρθαν και οι "κοπρίτες" δημόσιοι υπάλληλοι
- Επιμένει στην φράση "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
- Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.

"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.
Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος" αναφέρει χαρακτηστικά.

Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα επιμένει στη θέση του ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" συμπληρώνοντας... "αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο".

Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας "δεν είμαι ισόβιος, ούτε αναντικατάστατος".

Ισπανία: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις το 2011!

Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, ο Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ανακοίνωσε πως το 2011 θα αυξηθεί ο κατώτερος μισθός και οι συντάξεις.


Ο Ισπανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πάντως ότι η μεταρρύθμιση των συντάξεων, η οποία πρόκειται να εγκριθεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, "θα ανεβάσει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια", αλλά "με ευελιξία", όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όλες οι συντάξεις θα έχουν μια αύξηση 1,3% και οι κατώτερες συντάξεις θα αυξηθούν κατά 2,3%.

Όσο για τον κατώτερο μισθό, "η κυβέρνηση αποφάσισε να τον αυξήσει κατά 1,3%", δήλωσε ο Θαπατέρο. Ο κατώτερος μισθός θα αυξηθεί συνεπώς στην Ισπανία από τα 633,30 ευρώ στα 641,56 ευρώ..................

"Τρίγωνα κάλαντα... ήρθαν επιτήδειοι να φάνε τα λεφτά" τραγούδησαν στον Δήμαρχο Καβάλας

Τα είπαν" κανονικά στο Δήμαρχο τα παιδιά που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο της πόλης, αλλάζοντας τους στίχους του τραγουδιού. Δείτε το βίντεο.

Οι μικροι διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της Καβάλας. Αλλάζοντας τους στίχους από τα κάλαντα προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα:

Περιζήτητο το κέρατο... ρινόκερου!

Η αυξημένη ζήτηση έχει οδηγήσει τους λαθροθήρες σε νέες μεθόδους με την χρήση τεχνολογίας για την απόκτησή του.


Η μεγαλήτερη κρίση παρουσιάζεται στη νότιο Αφρική η οποία χάνει κάθε μέρα ένα ρινόκερο αλλά οι επιστήμονες ανησυχούν ότι το πρόβλημα θα εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές. Στην Ασία μάλιστα το κέρατο ρινόκερου χρησιμοποιείται και για ιατρικούς λόγους.

Η νότιος Αφρική φέτος μόνο έχασε 316 ρινόκερους. Υπάρχουν καλά οργανωμένες συμμορίες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να πιάνουν τα θηραματά τους. Ελικόπτερα, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, αναισθητικά βέλη και σιγαστήρες είναι κάποια από τα τεχνολογικά τους μέσα.

Σέρρες: Στα δικαστήρια γιατί η μία έκλεβε τα στρινγκ της άλλης!

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους η πρόεδρος και τα μέλη του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, που κλήθηκαν να λύσουν τη διαφορά δύο νεαρών κυριών από τις Σέρρες, που η μία έκλεβε τα ... στριγκ της άλλης.

Όπως αναφέρει το infoserres.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορούμενη αφαιρούσε από την απλώστρα της γειτόνισσας της, στρινγκ και άλλα εσώρουχα. Η ίδια, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη μηνύτρια της πως αυτή έκλεβε τα δικά της εσώρουχα.

Αν και η πρόεδρος ζήτησε σε αυστηρό ύφος από τις κυρίες να δώσουν τα χέρια και να σταματήσουν τις αλληλοκατηγορίες για τις κλοπές των εσωρούχων, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο ένα ολόκληρο δικαστήριο να ασχολείται με στρινκγ και κιλότες, οι δύο πλευρές δεν έδειξαν διάθεση συμβιβασμού.

Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, μετά από αίτημα της μηνύτριας αφού απουσίαζε ο δικηγόρος της.

Κόρινθος: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο

Πριν καλά καλά προλάβει να ξημερώσει, ένας άγνωστος δράστης μπήκε στο πρατήριο υρών καυσίμων...

και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται από τις αρχές.

30 δισ. δολάρια για αγορές μέσω του Ίντερνετ

Τέτοιες μέρες η κατάσταση στα καταστήματα είναι τουλάχιστον κουραστική. Για αυτό και χιλιάδες Αμερικανοί έκαναν τις αγορές τους μέσω διαδικτύου, ξοδεύοντας το ποσό ρεκόρ των 30,8 δισ. δολαρίων.


Πρόκειται για ποσό κατά 13% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ComScore.

Την περίοδο από την 1η Νοεμβρίου ως τις 26 Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις ειδών πληροφορικής (23%) κυρίως λόγω της μεγάλης επιτυχίας και ζήτησης καινούργιων ειδών όπως το iPad της Apple, του Kindle της Amazon και των πολύ εξελιγμένων φορητών υπολογιστών.

Μεγάλη ζήτηση είχαν και τα ηλεκτρονικά είδη, αλλά και τα παιχνίδια. Μόνο την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα οι πωλήσεις στο διαδίκτυο έφτασαν τα 2,45 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από την SpendingPulse, θυγατρική της MasterCard, οι συνολικές πωλήσεις για τα Χριστούγεννα στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν άνοδο 5,5%.

Ρουμανία: Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση τρένου με ΙΧ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τρένο.


Σύμφωνα με τις αρχές, ο 57χρονος οδηγός του οχήματος παραβίασε το σήμα προτεραιότητας με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί από διερχόμενο τρένο και οι τέσσερις επιβάτες, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, να βρουν τραγικό θάνατο.

32 μήνες φυλάκιση για την κλοπή από το Αουσβιτς της ανατριχιαστικής επιγραφής "Arbeit macht frei"

Ο Σουηδός νεοναζί ηγέτης Αντερς Χόγκστρομ καταδικάστηκε σήμερα σε 2 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για "προτροπή σε κλοπή" της επιγραφής "Arbeit macht frei", δηλαδή η εργασία απελευθερώνει, που βρισκόταν στην πύλη του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς.

Ο 34χρονος Χόγκστρομ είχε παραδεχθεί την ενοχή του και θα εκτίσει την ποινή του στη Σουηδία σύμφωνα με μία συμφωνία με τη σουηδική δικαιοσύνη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραφάλ Λισάκ, εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας.
 
Σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο PAP, οι δύο πολωνοί συνεργοί του Χόγκστρομ καταδικάστηκαν σε 2,5 χρόνια φυλάκισης και 2 χρόνια και 4 μήνες αντίστοιχα για τη συμμετοχή τους στην κλοπή.
 
Η επιγραφή "Arbeit macht frei" που βρισκόταν στην πύλη του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου είχε κλαπεί το Δεκέμβριο του 2009 και βρέθηκε έπειτα από λιγότερο από τρεις ημέρες κομμένη σε τρία κομμάτια. Οι πέντε Πολωνοί που την είχαν κλέψει συνελήφθησαν αμέσως.

Αναστέλλονται μέχρι 30 Ιουνίου οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2011 για χρέη που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ αποφάσισε η κυβέρνηση.


Η αναστολή των πλειστηριασμών έως τις 30 Ιουνίου του 2011 προβλέπεται σε τροπολογία που θα κατατεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή με το νέο έτος και υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Η τροπολογία αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από τις τράπεζες για ποσά που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη.

Ήθελαν να κάψουν ζωντανούς τους επιθεωρητές εργασίας γιατί εντόπισαν αδήλωτους εργαζόμενους

Υπεύθυνος επιχείρησης στο Βόλο επιτέθηκε σε επιθεωρητές εργασίας και σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα!


Όταν οι δυο επιθεωρητές της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Μαγνησίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, περνούσαν την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 την πύλη της επιχείρησης "Ανακύκλωση Βόλου Α.Ε." δεν μπορούσαν ασφαλώς να φανταστούν τη συνέχεια.

Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στην Α' Βιομηχανική περιοχή του Βόλου και έχει αντικείμενο την περισυλλογή, επεξεργασία σιδήρων μετάλλων (scrap) και αυτοκινήτων είχε συμβεί πριν λίγες μέρες εργατικό ατύχημα. Ένας 38χρονος αλλοδαπός είχε τραυματιστεί σοβαρά εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής αυτοκινήτου.

Ο Πούτιν επιβάλει το Linux στους κυβερνητικούς οργανισμούς!

Η Ρωσία ετοιμάζεται να αλλάξει το λογισμικό σε όλους τους κυβερνητικούς υπολογιστές!

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουν εκφράσει τη συμπάθεια τους για το ανοικτό λογισμικό και απ’ οτι φαίνεται έχουν σκοπό να αποκλείσουν οποιαδήποτε εξάρτηση μπορεί να έχει η Ρωσία με ξένους κατασκευαστές software.

Έτσι λοιπόν η Ρωσική Κυβέρνηση, δημοσίευσε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση όλων των κρατικών συστημάτων μηχανογράφησης σε Open Source λογισμικό, ένα είδος ρωσικού Linux εγκαταλείποντας με αυτό τον τρόπο τα Windows.............

Από που “βγαίνει” το όνομα του Internet Explorer;

Πολλοί είναι σίγουρα οι χρήστες των Windows που έχουν την απορία για το πως προέκυψε το όνομα του  Internet Explorer της Microsoft.


Σίγουρα πάντως από το όνομα και μόνο φαίνεται οτι η εταιρία δεν πρέπει να κουράστηκε πολύ για να βρει αυτή την ονομασία για τον browser της μιας και από μόνη της η λέξη εξηγεί ακριβώς τη λειτουργία του.

Αρχικά τα δικαιώματα της ονομασίας, Internet Explorer βρισκόντουσαν στην ιδιοκτησία της εταιρείας SyNet, με την οποία έπρεπε η Microsoft να βρει έναν τρόπο να τα αποκτήσει .

Έτσι λοιπόν καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό κατάφερε και πήρε από τη SyNet μόνο το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ονομασία του "Internet Explorer" παραμένουν στη

Μετά από αυτή την κίνηση ο κολοσσός το μόνο που έκανε είναι να εξασφαλίσει την ονομασία "Microsoft Internet Explorer" που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Κέρκυρα: Η θάλασσα ξέβρασε ανθρώπινο σκελετό!

O ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «Νησάκι» κοντά σε βραχώδη ακτή...

Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο σκελετός πιθανόν ανήκει στον 27χρονο Αλβανό που είχε πέσει στις 03/04/2010 από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελένη», από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιo Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα.

Βόμβα μολότοφ στην πρεσβεία μας στην Αργεντινή

Άγνωστοι πέταξαν το πρωί μια βόμβα μολότοφ μπροστά στην πρεσβεία της Ελλάδα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.


Πριν από μερικούς μήνες είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από την πρεσβεία της χώρας μας όταν αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη του Γιάννη Δημητράκη του ληστή με τα μαύρα. Σήμερα όμως το ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν μια βόμβα μολότοφ μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες προκαλώντας ζημιές αλλά όχι θύματα, έγινε γνωστό από την αστυνομία.
 
"Υπήρξε μια έκρηξη από την ρίψη μια αυτοσχέδιας βόμβας μολότοφ μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας υπογραμμίζοντας ότι οι ζημιές δεν είναι σημαντικές και πως διεξάγεται έρευνα

“Δεν θέλουμε να είμαστε κράτος του Facebook”

Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από περισσότερες χώρες το ερχόμενο έτος ζητάει ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει πολύ περισσότερα από ένα "κράτος - Facebook".


Ακόμα περισσότερες αναγνωρίσεις της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος περιμένει η Αρχή μέσα στη χρονιά που έρχεται δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ.
 
Ο κ. Φαγιάντ ανέφερε ότι η αναγνώριση από πολλές χώρες θα κατοχυρώσει το δικαίωμα των Παλαιστίνιων σε ένα κράτος στην Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
 
Δεκαεπτά χρόνια ειρηνευτικών προσπαθειών έχουν αποτύχει να υλοποιήσουν αυτήν την υπόσχεση (του ανεξάρτητου κράτους), δήλωσε ακόμη ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
 

Θεσσαλονίκη: Οι ληστές ''ξέπλυναν'' τα κλοπιμαία χαρτονομίσματα!

Δράστες δύο Βούλγαροι που κατέθεσαν χρωματισμένα χαρτονομίσματα, προερχόμενα από ληστεία, σε ΑΤΜ...


Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην κατοχή των δύο 26χρονων, που συνελήφθησαν, βρέθηκαν 2.170€ σε χαρτονομίσματα, εμποτισμένα με χρωστική ουσία, που χρησιμοποιείται για να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά τους, σε περίπτωση ληστείας.

Η μέθοδος χρωματισμού χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του εξωτερικού από εταιρίες χρηματαποστολών και τράπεζες σε περίπτωση ληστειών και διαρρήξεων χρηματοκιβωτίων ώστε να μην γίνονται αποδεκτά στις απευθείας συναλλαγές τα χαρτονομίσματα.

Όμως, όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται ότι προμηθεύτηκαν τα εμποτισμένα χαρτονομίσματα από συνεργούς τους στο εξωτερικό. Φέρονται ότι τα μετέφεραν στην Ελλάδα για να τα τοποθετήσουν σε ΑΤΜ και τα «ξέπλυναν» παίρνοντας ρέστα «καθαρά» χαρτονομίσματα.

Έρευνα σε υψηλόβαθμα στελέχη της Citibank για απάτη σε πλούσιους πελάτες

Η Ινδική αστυνομία ανακοίνωσε οτι διεξάγει έρευνα σε βάρος στελεχών της Citibank στην Γκούργκαον, μια ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη-δορυφόρο έξω από το Νέο Δελχί, για μια απάτη ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την εξαπάτηση πλούσιων πελατών της.


Υπάλληλοι της τράπεζας στην Γκούργκαον, όπου εδρεύουν πολλές θυγατρικές ξένων εταιριών στην Ινδία, φέρονται να παραποίησαν επιστολές για να πείσουν περίπου 40 πλούσιους πελάτες να συμμετάσχουν σε μια ανύπαρκτη επενδυτική "ευκαιρία", σύμφωνα με την ινδική εφημερίδα Economic Times.
 
Η απάτη αφορά σχεδόν 4 δις ρουπίες (88 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με την εφημερίδα................

'Οχι στο ευρω-ομόλογο, ναι στην εμβάθυνση της συνεργασίας στην ευρωζώνη, λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο κύριος Σόιμπλε, εμμένει στην απόρριψη του ευρω-ομολόγου ενώ ζητάει, ως συνέπεια της ευρω-κρίσης, τη στενότερη διασύνδεση και μεγαλύτερο συντονισμό στη δημοσιονομική, οικονομική και κοινωνική πολιτική των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Tagesspiegel ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι κατά βάση λειτουργεί το σύστημα των λεγόμενων spreads που αποτελούν ταυτόχρονα κίνητρο και ποινή.

Όπως λέει, η Ελλάδα και η Ιρλανδία, εξαιτίας υπερβολικού δημόσιου χρέους, η Ελλάδα, ή στρεβλώσεων στον τραπεζικό τομέα, η Ιρλανδία, υπέστησαν απώλεια εμπιστοσύνης και οι συνεπαγόμενες αυξήσεις των επιτοκίων δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν χωρίς στήριξη.
Προϋπόθεση όμως για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ήταν οι χώρες αυτές να εφαρμόσουν αποφασιστικά μέτρα εξυγίανσης.............

Ο Γιάννης Σαββιδάκης υποψήφιος για την Εurovision!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE o αγαπημένος τραγουδιστής κατέθεσε χθες την πρότασή του στη δημόσια τηλεόραση

Πολλά ονόματα ακούγονται για την ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision του 2011! Μετά την Ελένη Φουρέιρα,τον Παναγιώτη Πετράκη, τον Θεοχάρη Ιωαννίδη και τα "Κόκκινα Χαλιά" έρχεται να προστεθεί στη λίστα και το όνομα του Γιάννη Σαββιδάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TLIFE, χθες κατέθεσε την επίσημη υποψηφιότητά του στη δημόσια τηλεόραση ο Γιάννης Σαββιδάκης με ένα τραγούδι έκπληξη που θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινείται σε ρυθμούς pop -rock!

Λάρισα: Σήκωσαν... ασήκωτο χρηματοκιβώτιο από τη νομαρχία!

Οι δράστες που ήξεραν πρόσωπα και πράγματα, κατάφεραν να μετακινήσουν χρηματοκιβώτιο βάρους 300 κιλών!


Το χτύπημα έγινε στα γραφεία της νομαρχίας, μόλις δύο 24ωρα πριν τερματίσει ιστορικά και πρακτικά την λειτουργία της. Οι δράστες πρέπει να γνώριζαν ότι μέσα στα γραφεία της νομαρχίας υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο και αποφάσισαν να δράσουν πριν το περιεχόμενό του παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Το μεγάλο βάρος του, δεν τους απέτρεψε! Το μετακίνησαν και όπως φαίνεται κατάφεραν να το βάλουν σε κάποιο φορτηγάκι που είχαν παρκάρει έξω από τη νομαρχία. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό, αν υπήρχαν χρήματα μέσα στο χρηματοκιβώτιο.
Οι δράστες όμως δεν έμειναν εκεί...

Πριν φύγουν, διέρρηξαν και την είσοδο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, χωρίς όμως να αρπάξουν κάτι. Τη διπλή διάρρηξη διαπίστωσαν οι υπάλληλοι των δύο υπηρεσιών όταν πήγαν στα γραφεία τους. Η αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη των δραστών, από τα δαχτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν...

Λιβαδειά: ''Φίλε σταμάτα να μας βοηθήσεις γιατί έμεινε το αυτοκίνητο''!

Κάπως έτσι άρχισε τα ξημερώματα, το μαρτύριο για διερχόμενο οδηγό...


Οι 3 δράστες είχαν στρατοπεδεύσει στο δρόμο Λιβαδειάς - Κάστρου Βοιωτίας και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία. Να ακινητοποιήσουν ένα όχημα δηλαδή, τη στιγμή που δεν θα είχε κίνηση. Αυτό έγινε στις 05.15 το πρωί, όταν από το σημείο περνούσε φορτηγό...

Οι δράστες του έκλεισαν το δρόμο και αρχικά, για να τον αναγκάσουν να βγει ήταν ευγενικοί: ''Φίλε κατέβα να μας βοηθήσεις, γιατί έχουμε μείνει και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε'' του είπαν. Ο οδηγός του φορτηγού είδε ένα αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμο με αναμμένα τα αλάρμ και τους πίστεψε. Όταν κατέβηκε όμως, οι 3 άνδρες του έδειξαν τις αληθινές τους προθέσεις...

Άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και τα χέρια. Βούτηξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο.  Στη συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, δεν έχουν αποφέρει καρπούς...

Το Facebook τον έστειλε φυλακή!

“Ελπίζω να μην με πιάσουν, αλλιώς την έβαψα”, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook. Και φυσικά τον...τσίμπησαν κανονικότατα!


Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας απέτυχε το περασμένο καλοκαίρι να υπερασπιστεί το στέμμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, αφού κατέκτησε το Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, ενώ φέτος οι ιταλικοί σύλλογοι παραπαίουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι ο νέος ποδοσφαιρικός ήρωας της γειτονικής χώρας είναι εξωγηπεδικός!
 
Ο λόγος για τον Μάριο Φέρι που αντιγράφοντας τον Jimmy Jump κατάφερε να εισβάλλει σε ποδοσφαιρικά γήπεδα τριών διαφορετικών ηπείρων κατά τη διάρκεια του 2010...............

20% αυξήθηκαν οι πωλήσεις... θωρακισμένων αυτοκινήτων!

Πολύ καλά πήγαν οι πωλήσεις θωρακισμένων αυτοκινήτων και αλεξίσφαιρων το 2010. Όχι στην Ελλάδα αλλά στο...Μεξικό.

Και ο λόγος; Φυσικά τα ναρκωτικά!


Οι πωλήσεις θωρακισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 20% στο Μεξικό το 2010, που αποδείχθηκε η αιματηρότερη χρονιά του λεγόμενου "πολέμου των ναρκωτικών" στη χώρα--που έχει στοιχίσει τη ζωή περίπου 33.000 ανθρώπων από το 2006, κατά στοιχεία της ένωσης κατασκευαστών θωρακισμένων οχημάτων στη χώρα.
 
Ο Φερνάνδο Ετσεβέρι, ιδιοκτήτης μιας εταιρίας που τοποθετεί αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδικές μεταλλικές ενισχύσεις σε αυτοκίνητα--από πολυτελή μοντέλα μέχρι ταπεινά οικογενειακά σεντάν--δηλώνει ότι μέχρι πριν από δύο χρόνια, τα θωρακισμένα οχήματα "ήταν μόνο για τους πλούσιους επιχειρηματίες και τις ισχυρές οικογένειες" του Μεξικού, αλλά "σήμερα το φάσμα των πελατών μας έχει μεγεθυνθεί, αφού οι απλοί άνθρωποι πλέον διατρέχουν επίσης κινδύνους" από τους εκτελεστές των καρτέλ..............
 

Θεσσαλονίκη: Οπαδοί του Ηρακλή απήγαγαν και κράτησαν όμηρο, οπαδό του ΠΑΟΚ!

Τον άφησαν όταν διαπίστωσαν ότι δεν ήταν εκείνος που νόμιζαν - Ξύλο και σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών...


Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κλειστό της Πυλαίας, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου, διακόπηκε προσωρινά ο αγώνας, όταν οπαδοί του δικεφάλου πέταξαν αντικείμενα από τις εξέδρες και τραυμάτισαν στο κεφάλι τον διαιτητή.

Όλα αυτά όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά σε εκείνα που ακολούθησαν. Γύρω στις 22.30 περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ, κινήθηκαν στη λεωφόρο Στρατού και επιτέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών αντίπαλης ομάδας, που στεγάζεται στην οδό Αγίας Τριάδας. Οι οπαδοί έσπασαν τις τζαμαρίες ενός ζαχαροπλαστείου και ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr,...............

Ο φίλος ο Φαήλος

Ο μακαρίτης Α. Παπανδρέου προέταξε τη φήμη του για να υπερασπισθεί το «φίλο» του (μόνο ; ) Γ. Λούβαρη.

 Η πράξη τότε υμνήθηκε ως κίνηση λεβεντιάς, αξιακού προτάγματος της φιλίας και τα λοιπά. Ίσως οι λόγοι να ήταν πιο ανθρώπινοι και άρα του απλού συμφέροντος, μιας και ο καταρρέων Λούβαρης χωρίς στήριξη κινδύνευε να ανοίξει το στόμα του και κυρίως τις σημειώσεις του.

Ο πρόεδρος Μιτεράν με την ίδια φράση υπερασπίσθηκε τον Μπερεγκοβουά, σύντροφο από τα παλιά που μέχρι πρωθυπουργό τον έκανε αλλά ατασθάλησε και αυτοκτόνησε.

Ο κατάλογος κι άλλων παραδειγμάτων είναι μακρύς και λυπηρός. Το επιμύθιο ίδιο : οι προεδρικοί φίλοι είναι επικίνδυνο σπορ για την υγεία είτε την δική τους είτε των υψηλών φίλων τους.
Ο φίλος του προέδρου Σαμαρά, ο περιώνυμος και περιβόητος Φαήλος, έχει κοσμήσει τη δημοσιότητα με όλη την αμετροέπεια και ανατριχίλα του δικτύου 21. Ο νεοφασισμός με όνομα και επίθετο στην Ελλάδα........................

Αρκαδία: Μαλλιά κουβάρια στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γορτυνίας!

Σκηνές απείρου κάλλους στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γορτυνίας - ''Άντε να χαθείτε'' είπε ο Δεσπότης Ιερεμίας...

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας, όταν σύμβουλος που πρόσκειται στο ΚΚΕ ζήτησε να γίνει πολιτικός όρκος. Πυρ και μανία έγινε ο μητροπολίτης της περιοχής, που έφτασε στο σημείο να ρίξει και... κατάρες!

Όλα πήγαιναν ρολόι, μέχρι που ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε πολιτικό όρκο, προσθέτοντας πως οι νόμοι δεν προβλέπουν την παρουσία ιερέων στην εν λόγω τελετή. Ποιός είδε τον δέσποτα Ιερεμία και δεν τον φοβήθηκε μόλις άκουσε αυτά τα λόγια...

«Άθεα θέλετε να μας κάνετε την πατρίδα μας; Δεν ντρέπεστε καθόλου; Ντροπή σας», πετάχτηκε ο μητροπολίτης και απέσπασε θερμό χειροκρότημα από όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.................

Ομόθυμη καταδίκη της έκρηξης από όλα τα κόμματα

Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πτοούν τη δημοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

  O κ. Καστανιδης βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, μετά την επίθεση έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

  "Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα ενέργεια - πρόκληση απέναντι στην έννομη τάξη της χώρας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταστήσει σαφές σε ολόκληρη την κοινωνία, ότι η τρομοκρατία συνιστά μέγιστη απειλή για τον καθένα. Τραυματίζει, επίσης, βαρύτατα τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας, με αφορμή την εκρηξη έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.................

Αρχεία Foreign Office: "Οι βρετανοί δεν πίστευαν οτι θα κέρδιζε τις εκλογές το '81"

Αποδεσμεύτηκαν σήμερα τα εμπιστευτικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις για τo έτος 1980, όπως συνηθίζεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων. Εβλεπαν ήττα του Παπανδρέου, επαγγελματίας ο Φλωράκης, ο Καραμανλής ήθελε Ολυμπιακούς Αγώνες.


Γεγονός για το οποίο υπάρχει μεγάλη αλληλογραφία μεταξύ της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα και του Φόρεϊν Οφις ήταν η επίσκεψη στο Λονδίνο τού Ανδρέα Παπανδρέου, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται σε εμπιστευτική έκθεση, ο τότε Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Ιαν Σάδερλαντ, είχε εισηγηθεί στο Φόρεϊν να προσκληθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Λονδίνο, «προκειμένου, εν όψει των εκλογών, να δημιουργηθούν γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και με την βοήθεια του βρετανικού εργατικού κόμματος».

Ο πρέσβης Σάδερλαντ έγραφε σε επιστολή του................

Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!

Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων μέσα στις γιορτές! Έξι μαχητικά τους αεροσκάφη πέταξαν πριν από λίγο πάνω από Φραμακονήσι-Αγαθονήσι-Λεβίθα-Κίναρος-Φούρνους!!!

Τέσσερα F 16 και δύο φωτογραφικά RF 4 PHANTOM, της τουρκικής ΠΑ, μπήκαν στο Αιγαίο απο τη Σάμο και πέρασαν πάνω απ' όλα αυτά τα νησιά.

Απίστευτο ! Ετοιμάζουν νέα αύξηση στη ΔΕΗ

Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το ηλεκτροσόκ των αυξήσεων στη ΔΕΗ, που καλά καλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εισηγείται νέες αναπροσαρμογές προς τα πάνω εντός του 2011.


Σύμφωνα με όσα προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) οι αυξήσεις θα ''περάσουν'' τόσο μέσω των τιμολογίων ενέργειας, όσο και μέσω του ειδικού τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), που επιβαρύνει όλους τους λογαριασμούς.
 
Η ΡΑΕ λοιπόν πρότεινε να επανεξεταστούν τα τιμολόγια, πριν μάλιστα αλλάξει ο χρόνος, ιδίως γιατί δεν ισχύουν πλέον οι χαμηλές τιμές στα καύσιμα που είχαν προυπολογιστεί με συνέπεια να παρασύρουν προς τα πάνω και το κόστος παραγωγής...............

Ζάκυνθος: Μοιραία πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα του λιμανιού!

Μέχρι αυτή την ώρα, έχει ανασυρθεί νεκρή μία γυναίκα...


ενώ δύτες του Λιμενικού αναζητούν και έναν άντρα. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, μέχρι στιγμής όπως επίσης και η ταυτότητα των δύο ανθρώπων...

10 εκατ. στο τζόκερ αλλά δεν... παίζουμε

Λεφτά για να κληρώσει υπάρχουν. Λεφτά για να παίξουμε όμως δεν υπάρχουν. Και πως να υπάρχουν με τα τόσα μέτρα που έχουμε υποστεί μέσα στο 2010 και άλλα τόσα που θα έρθουν το 2011.


Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ κληρώνει σήμερα το Τζόκερ. Στην πρώτη κατηγορία του τζόκερ (5+1) έχει να βρεθεί νικητής από τις 25 Νοεμβρίου, όταν ένας τυχερός κέρδισε 600.000 εκατ. ευρώ. Εκτοτε, σημειώθηκαν εννέα τζακ ποτ.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ρεκόρ κερδών στο Τζόκερ κατεγράφη εντός του 2010 όταν στις 15 Απριλίου τρεις τυχεροί μοιράστηκαν από 6,4 εκατ. ευρώ ο καθένας ή συνολικά 19,2 εκατ. ευρώ.
 
Παρά τα εκατομμύρια των παιχνιδιών, όμως, η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι κάτι παραπάνω από υποτονική.................

'Εγινε πατέρας στα 94! Λέει: "Θα πεθάνω μόνο αν με δαγκώσει μαύρο φίδι"

Ο Ραμτζίτ Ραγκάβ, από την Χαριάνα στη Βόρεια Ινδία, χαρακτηρίζει «δώρο Θεού» την έλευση του γιου του που έφερε πρόσφατα στον κόσμο η σύζυγός του Σακουντάλα Ντέβι, η οποία έχει περάσει τα 50. Το ζευγάρι θα κάνει και δεύτερο παιδί.


Ο κ. Ραγκάβ είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι θα δει το γιο του να μεγαλώνει: «Θα πεθάνω μόνο εάν με δαγκώσει ένα μαύρο φίδι», λέει χαρακτηριστικά, «και κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί». «Ελάτε να με δείτε σε δέκα χρόνια και θα διαπιστώσετε ότι δεν έχω αλλάξει», προσθέτει ο ινδός υπερήλιξ μπαμπάς ο οποίος αποδίδει το μυστικό της μακροζωίας και της καλής υγείας του στη διατροφή του που αποτελείται από τρία λίτρα γάλα, μισό κιλό αμύγδαλα και μισό κιλό επεξεργασμένο βούτυρο (ghee) την ημέρα.

Ο γιατρός που ξεγέννησε την κυρία Ντέβι αναφέρει ότι στη φύση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τέτοια ακραία φαινόμενα, αλλά τονίζει ότι είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα τέτοιας ηλικίας να έχει υγιή ωάρια. Προσθέτει πάντως ότι ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και ότι το μωρό χαίρει άκρας υγείας. Ο κ. Ραγκάβ υποστηρίζει ότι είναι πάνω από 100 ετών, αλλά στα χαρτιά φαίνεται ότι είναι 94 ετών. Σε κάθε περίπτωση σπάει το ρεκόρ ενός συμπατριώτη του, ο οποίος το 2007 σε ηλικία 90 ετών έγινε πατέρας για 21η φορά.

'Ηθελαν να εντυπωσιάσουν με την ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα!

 Ο μηχανισμός ήταν σε μηχανάκι που είχε κλαπεί από το Γαλάτσι
- Σε άνφο παραπέμπουν τα εκρηκτικά - Μεγάλες υλικές ζημιές σε κτίρια και σε 4 ΙΧ
- Βλέπουν Πυρήνες της Φωτιάς - Εικόνες καταστροφής σε μεγάλη απόσταση
- ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ -

Η ισχυρή έκρηξη έγινε στις 08:22 περίπου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στην περιοχή Πανόρμου.

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, ενώ σχεδόν όλα τα τζάμια του κτιρίου αλλά και γειτονικών καταστημάτων και σπιτιών έχουν γίνει θρύψαλα. Είναι εμφανές οτι οι τρομοκράτες ήθελαν θύματα αφού η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια και σε πολυκατοικίες στην Κηφισίας!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 07:38 σε τηλεοπτικό σταθμό με περιθώριο 40 λεπτών. 

Το Ξέπλυμα Μαύρου Πολιτικού Χρήματος και στο βάθος εκλογές....

Αυστηροποίηση του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και αναβάθμιση - ισχυροποίηση της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης.

Μόλις, πριν από μια εβδομάδα περίπου, σε σχετικό μας άρθρο, μιλούσαμε για την κοινοτική οδηγία "περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος" κι ότι το ΔΝΤ πιέζει ανεπίσημα την ελληνική κυβέρνηση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για την τήρηση του σχετικού νόμου. Το ΔΝΤ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση ήδη την πλήρη ισχύ της σχετικής κοινοτικής οδηγίας και αυστηροποίηση του εθνικού νομικού πλαισίου προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη πολιτικοί οι οποίοι πλούτισαν δίχως αυτό να δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Βέβαια, οι οδηγίες αυτές έχουν ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία από πρωθυπουργίας Σημίτη, πλην όμως, είχαν ισχύ μόνον σε μη πολιτικά πρόσωπα.. Ποτέ, δηλαδή, μέχρι σήμερα πλην του κ. Μαντέλη, που ο ίδιος το παραδέχθηκε, δεν ενήργησε το ελληνικό κράτος κατά πολιτικού για να εξακριβώσει την περιουσιακή του κατάσταση με βάση το νόμο αυτό...

Το "Ρίξτε αίμα στην Αρένα"..........

Υπολείμματα απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε οπωροκηπευτικά

Ελεγκτές της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λακωνίας, έπειτα από δειγματοληψία σε λαϊκές αγορές, εντόπισαν υπολείμματα απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, δεκατέσσερα δείγματα είχαν ληφθεί από τη λαϊκή αγορά της Σπάρτης, ένα από σούπερ μάρκετ και ένα από μανάβικο στη Σπάρτη και αφορούσαν τομάτες, μαρούλια και σπανάκι.
 
Στα δείγματα βρέθηκε να έχει γίνει χρήση μη επιτρεπόμενων σκευασμάτων για τις καλλιέργειες αυτές.

Στην ανακοίνωση της νομαρχίας επισημαίνεται ότι μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου οι παραγωγοί με τα προβληματικά δείγματα, έχουν ήδη κληθεί να υποβάλλουν τις απόψεις τους, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιβολή των προβλεπομένων κατά περίπτωση προστίμων, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την επιβολή ποινικών κυρώσεων.

Θαλάσσια συγκοινωνία για Θεσσαλονίκη προτείνει ο Βούγιας

Έργα ακούνε και έργα δε βλέπουνε εδώ και τόσα χρόνια οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας. Χθες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα.

«Ο κόσμος περιμένει να δει τα έργα που χρόνια υποσχόμαστε να γίνεται πραγματικότητα. Προτείνω τη θαλάσσια συγκοινωνία που θα ενώσουμε την απέναντι πλευρά.

Η οπτική της Θεσσαλονίκης από τη θάλασσα είναι η πιο όμορφη πλευρά της. Δεν είναι συμβολικό, είναι χρήσιμο. Δεν θα λύσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα αλλά θα δώσει μία λύση και θ' αποκαταστήσει την επαφή της πόλης με τη θάλασσα» πρότεινε.

Ο θεσσαλονικιός πολιτικός δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο Γιάννη Μπουτάρη. «Έχουμε την ίδια λογική, έχουμε τις ίδιες απόψεις, είναι σα να είναι το ίδιο πράγμα.

Ίδια ομάδα ανθρώπων με τις ίδιες σκέψεις για την πόλη που υπερβαίνει κομματικές γραμμές και ψηφίζεται από πολλές πλευρές» ήταν τα λόγια του.

Συσπείρωση ζήτησε ο Καμίνης

Την συσπείρωση των δημοτικών παρατάξεων ζήτησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά το τέλος της πολιτικής (της πρώτης στην ιστορία) ορκωμοσίας του. Συγκεκριμένα, ο νέος δήμαρχος, τόνισε: "Έχω πλήρη αίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε σήμερα και των προσδοκιών που έχει τροφοδοτήσει η προσπάθειά μας.

Έχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το εγχείρημα. Η δημοτική αρχή που σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά της είναι η πρώτη δημοτική αρχή που καλείται να διοικήσει την Αθήνα στις συνθήκες μιας δεινής κρίσης που αλλάζει την οικονομική, κοινωνική και διανοητική ζωή της κοινωνίας μας.

Μιας κρίσης βιωσιμότητας, σε τελευταία ανάλυση". Απευθυνόμενος στο προσωπικό και στα στελέχη του Δήμου, δήλωσε πως η ποιότητα ζωής της πόλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της δικής τους εργασίας.

Ιερή κατσάδα στον Πάγκαλο...

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο εξαπέλυσε μέσα απο συνέντευξή του ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, αναφερόμενος στο διακίωμα της Εκκλησίας να παίρνει θέση για κοινωνικά θέματα. "Γιατί δηλαδή να λέει ο Πάγκαλος τη γνώμη του και να βρίζει;

Γιατί ο Πάγκαλος μπορεί να λέει ότι οι στρατιωτικοί και οι παπάδες είναι αντιπαραγωγικοί; Γιατί αυτός έχει το δικαίωμα; Άρα, γιατί είναι κακό να παρεμβαίνω εγώ; Είναι ιερή αγανάκτηση!".

"Η Ιερά Σύνοδος δεν έχει πει την τελευταία της λέξη! Αν η Σύνοδος πει κάτι που δεν θα το δέχομαι, κάτι δηλαδή που δεν θα με ικανοποιεί τη συνείδησή μου, θα βγω και θα πω πως δεν συμφωνώ. Η Σύνοδος, λοιπόν, είναι η ανωτάτη αρχή και πρέπει να βρει τη λύση, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η τελική απάντηση της Εκκλησίας", κατέληξε.

Διάψευση Εύας για τα νυχτοπερπατήματα...

Απάντηση μέσω… facebook έδωσε η Εύα Καϊλή στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τα… έσπασε προ ημερών σε γνωστό εστιατόριο της Κηφησιάς. Η γοητευτικής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έγραψε στο προφίλ της ότι ουδέποτε διασκέδασε με προκλητικό τρόπο, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι η Καϊλή και ο σύντροφός της επισκέφθηκαν προ ημερών μαζί με την παρέα τους, εστιατόριο της Κηφησιάς. Όταν από τα ηχεία του εστιατορίου άρχισαν να ακούγονται δυνατά γνωστές λαϊκές επιτυχίες, το ζευγάρι και η παρέα του ήρθαν στο... τσακίρ κέφι και άρχισαν να σπάνε πιάτα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εμείς θα μπορούσαμε να συγχωρέσουμε την όμορφη Θεσσαλονικιά για τα νυχτοπερπατήματά της…