Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Παίδων Αγία Σοφία

Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και ζητούν να μην περικοπούν οι εφημερίες. Αυτά είναι τα βασικά αιτήματα ειδικευομένων και ειδικευμένων γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τις 16 Μαρτίου.

Μιλώντας στην κάμερα της zougla.gr, οι γιατροί ζητούν την κατανόηση του κόσμου για την ταλαιπωρία στην οποία τους υποβάλλουν, αλλά εξηγούν ότι η κινητοποίησή τους είναι αναγκαία, αφού ο κλάδος τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν αύριο, Δευτέρα, θα λάβουν τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου. Ωστόσο οι εφημερίες του Ιανουαρίου θα είναι «ψαλιδισμένες» κατά 25%.

Ο Ευγένιος Γουσέτης, επιμελητής στη μονάδα μεταμόσχευσης του μυελού των οστών, εξηγεί στη zougla.gr τους λόγους που έχουν οδηγήσει τους ειδικευμένους και ειδικευόμενους γιατρούς σε επίσχεση εργασίας.

Υπάρχουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού, παραδέχεται η παιδίατρος Άννα Καφούρου, σημειώνοντας ότι, εάν οι εφημερίες όντως περικοπούν, τότε οι κινητοποιήσεις των γιατρών θα κλιμακωθούν και τα προβλήματα θα γίνουν εντονότερα.

Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Ο ειδικευόμενος Κωνσταντίνος Καταραχιάς καλεί τους συναδέλφους του να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν αύριο το μεσημέρι, στις 13:00, έξω από τον Πύργο Αθηνών.
zoygla.gr

Παρακολουθoύσε μέσα σε ναό ταινίες πορνό

Ένας 55χρονος στην Αϊόβα των ΗΠΑ, παρατήρησε ότι η εκκλησία πρωτοχριστιανών της πόλης Ames, είχε πολύ καλό ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την προβολή ταινιών.

Έτσι, διέρρηξε την εκκλησία και αφού βρήκε τα απαραίτητα (οθόνη, DVD player κ.α.) πέρασε τη νύχτα του στο υπόγειο, βλέποντας ταινίες πορνό.

Σύμφωνα με το abcnews, όταν η αστυνομία έφτασε στην εκκλησία, μετά από τηλεφώνημα του προσωπικού, βρήκε τον άνδρα να προσπαθεί να απομακρυνθεί σέρνοντας μαζί του ένα μεταλλικό κάδο σκουπιδιών. Μέσα στον κάδο, υπήρχαν φαγητά, ρούχα, κατσαρόλες, συσκευές και μια επίπεδη οθόνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας χρησιμοποίησε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να παρακολουθήσει μέσα στο ναό ταινίες πορνό, οι οποίες βρέθηκαν πάνω του.

Ο 55χρονος συνελήφθη και κρατείται με εγγύηση 10.000 δολαρίων, την ώρα που το προσωπικό της εκκλησίας δηλώνει σοκαρισμένο και από τη διάρρηξη και από το είδος των ταινιών που... προβλήθηκαν μέσα στον οίκο του Θεού.

Πουλήθηκε η Volvo στην Κινεζική Geely

Στα χέρια της Κινεζικής Geely πέρασε η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, που πουλήθηκε από την αμερικανική Ford, αντί 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με αυτή την αγορά η Κίνα με τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της φιλοδοξεί να βάλει το ...πόδι της και στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία. Την ώρα που οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Δύσης, βλέπουν τις πωλήσεις τους να συρρικνώνονται, η Κίνα μοιάζει με σανίδα σωτηρίας, καθώς εκτιμάται ότι θα προσφέρει εκατομμύρια νέους καταναλωτές τα επόμενα χρόνια.

Η Geely -η οποία αγόρασε τη Volvo- ιδρύθηκε το 1986, ξεκινώντας ως κατασκευαστής εξαρτημάτων ψυγείων. Σήμερα απασχολεί 12.000 εργαζόμενους και η παραγωγική της δυναμικότητα φτάνει τα 300.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί του αφού το βίασε

Βίασε τον γιο του και μετά προσπάθησε να τον σκοτώσει για να μην τον προδώσει, ένας πατέρας στην Αυστραλία.

Ο 36χρονος δράστης, καταδικάστηκε από την αυστραλιανή πολιτεία της Κουϊνσλάνδης, σε φυλάκιση 15 ετών, ενώ κατά τη δίκη αναφέρθηκε πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και ο ίδιος, όταν ήταν το παιδί.

Όπως ομολόγησε o βιαστής πατέρας, αποφάσισε να αυτοϊκανοποιηθεί μπροστά στους δίδυμους γιους του, και στη συνέχεια βίασε το ένα από τα αγόρια, αλλά για να μην τον προδώσει, προσπάθησε να το σκοτώσει, στραγγαλίζοντας το, ενώ το άλλο αγόρι τον παρακολουθούσε. Ωστόσο, πανικοβλήθηκε, κάλεσε την αστυνομία, και ομολόγησε τα πάντα.

Το άτυχο αγόρι πέρασε εννέα μέρες στο νοσοκομείο, κάποιες απ’ αυτές σε κώμα, λόγω των σωματικών του τραυμάτων, ενώ δεν είναι γνωστή η έκταση των αντίστοιχων ψυχολογικών.

Το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα

Για “θεαματικά αποτελέσματα” που θα έχει το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα -στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου- έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κ.Μπαγίς.

Και ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε οτι έχει απευθύνει πρόσκληση στον Ταγίπ Ερντογάν να έρθει στην Αθήνα.

Ο Τούρκος υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Επικρατείας, Χ.Παμπούκη, ενώ προς το τέλος της συνάντησης παρών ήταν και ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους ο κ.Μπαγίς εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα έχει το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα.

Επιπλέον ο κ.Μπαγίς είπε ότι στις 30 Μαρτίου θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν των κυρίων Χριστόφια
και Ταλάτ στην Κύπρο, προεξοφλώντας ότι “το ανακοινωθέν θα είναι γενναίο και θα έχει τη στήριξη της Άγκυρας και της Αθήνας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ.Δρούτσας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδης ανέβαλαν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους στην Τουρκία, εξαιτίας της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίo.

Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου

Ο Χε Πινγκ Πίνγκ, ο πιο κοντός άνθρωπος του πλανήτη, τον οποίο γνώρισε το ελληνικό κοινό μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή των Ρεκόρ Γκίνες, πέθανε στη Ρώμη σε ηλικία 22 ετών.

Ο Πινγκ Πινγκ μπήκε στο νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες με πόνους στο στήθος και τελικά πέθανε το Σάββατο, όμως ο θάνατός τους ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα.

Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, που είχε ύψος μόλις 74,6 εκατοστά, γεννήθηκε το 1988 στην Κίνα και έπασχε από την γέννησή του από «πρωτογενή δαρβινισμό». Αναγνωρίστηκε επισήμως ως ο πιο κοντός άνθρωπος του πλανήτη το 2008.

Έκλεψαν φάρμακα αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων

Φάρμακα αξίας περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσά τους και μεγάλες ποσότητες Prozac, έκλεψαν άγνωστοι από αποθήκη της εταιρείας Eli Lilly & Co στο Κονέκτικατ.

Οι δράστες μπήκαν στην αποθήκη είτε αργά το βράδυ του Σαββάτου είτε νωρίς την Κυριακή, την ώρα που στην περιοχή μαίνονταν σφοδρές καταιγίδες, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι κλέφτες απενεργοποίησαν τον συναγερμό του κτιρίου και μετέφεραν δεκάδες παλέτες με αντικαταθλιπτικά Prozac και Cymbalta, αντιψυχωτικά Zyprexa και άλλα φάρμακα της εταιρείας.

Την αστυνομία ειδοποίησε ένας υπάλληλος, που το απόγευμα της Κυριακής είδε μια τρύπα στην στέγη. Εκτιμάται πως τα φάρμακα προορίζονταν για τη μαύρη αγορά και πιθανόν για το εξωτερικό.

Σκαμπίλισε την αστυνομικό με το... πέος του.

Δεν επρόκειτο για συνηθισμένη επίθεση αφού ο 28χρονος Marium Varinauskas, προσπάθησε να καταφέρει ένα ισχυρό σκαμπίλι στην αστυνομικό, χρησιμοποιώντας το... πέος του.

Σύμφωνα με το BBC, ενα κρύο βράδυ τον περασμένο Νοέμβριο στο Αμπερντίν, ο 28χρονος Marium είχε πιει καμιά δεκαριά-τριανταριά ποτά. Η κοπέλα του βλέποντάς τον σε άθλια κατάσταση, τηλεφώνησε έντρομη στην αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, έφτασαν σπίτι βρήκαν τον μεθυσμένο μηχανικό αυτοκινήτων, να κάθεται στον καναπέ φορώντας μόνο ένα μποξεράκι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν ο 28χρονος τους είδε, σηκώθηκε από τον καναπέ και τους έδειξε τα γεννητικά του όργανα.

Στη συνέχεια, με μια ξαφνική κίνηση, έπιασε από το κεφάλι την γυναίκα αστυνομικό και προσπάθησε κρατώντας το πέος του να τη χτυπήσει στο πρόσωπο. Εκείνη τραβήχτηκε πίσω, κατάφερε να αποφύγει την επίθεση και οι συνάδελφοί της ακινητοποίησαν τον μεθυσμένο Λιθουανό.

Ο ίδιος δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα από το απίστευτο περιστατικό.

"Δεν θυμάται τίποτα, αλλά αν αυτό λέει η αστυνομία, δέχεται ότι πράγματι συνέβη" δήλωσε ο δικηγόρος του και πρόσθεσε ότι ο πελάτης του ποτέ δεν είχε μεθύσει τόσο άσχημα στο παρελθόν, αναλαμβάνει την ευθύνη και νιώθει πολύ ντροπιασμένος για ό,τι συνέβη.

Παρά τη μεταμέλειά του, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε πρόστιμο 600 λιρών, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες.

Ο 28χρονος μετά από αυτό που συνέβη σταμάτησε να πίνει και να κυκλοφορεί με τα εσώρουχα.

Ο Ομπάμα “η μεγαλύτερη καταστροφή του Ισραήλ”

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε το χαρακτηρισμό του προέδρου Ομπάμα ως "της μεγαλύτερης καταστροφής" του Ισραήλ. Ο χαρακτηρισμός φιλοξενήθηκε ως τίτλος από την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, η οποία τον απέδωσε σε στενό συνεργάτη του ισραηλινού πρωθυπουργού.

"Ο πρωθυπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά τις ανώνυμες δηλώσεις για τον πρόεδρο Ομπάμα , τους οποίους μια εφημερίδα απέδωσε σε έναν από τους συμβούλους του, και τις καταδικάζει", αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η εφημερίδα Yediot Ahronoth δημοσίευσε δήλωση σύμφωνα με την οποία σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού δήλωσε μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ: Εχουμε πραγματικό πρόβλημα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Ομπάμα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για το Ισραήλ, μια στρατηγική καταστροφή".

Παράλληλα, ο Νετανιάχου κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους ότι σκληραίνουν τη στάση τους, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο την επανάληψη του διαλόγου.

"Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι οι Παλαιστίνιοι σκληραίνουν τη στάση τους. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη μετριοπάθειας από την πλευρά τους", δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ.

Η Γερουσία σαμποτάρει τις επιλογές Ομπάμα

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Γερουσίας στην έγκριση του διορισμού υποψηφίων για κυβερνητικές θέσεις επέκρινε ο Μπαράκ Ομπάμα και ανακοίνωσε τον απευθείας διορισμό 15 εξ αυτών.

Σε ασυνήθιστα δριμύ τόνο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι ενδιαφέρονται μόνο να κερδίσουν «πολιτικούς πόντους», αρνούμενοι να εγκρίνουν τον διορισμό 200 υποψηφίων εδώ και έξι μήνες.

«Σε μία στιγμή επείγουσας κατάστασης στην οικονομία, καθυστερεί για έξι μήνες περίπου ο διορισμός δύο υποψηφίων για το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν μπορώ να επιτρέψω στα μικροπολιτικά συμφέροντα να σταθούν εμπόδιο στη λειτουργία τομέων της κυβέρνησης», είπε.

«Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει την ευθύνη της έγκρισης ή της απόρριψης των υποψηφίων μου. Αλλά, εάν, επιδιώκοντας να κερδίσουν πολιτικούς πόντους οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας αρνούνται να ασκήσουν αυτήν την ευθύνη, οφείλω προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού να ασκήσω την εξουσία μου για την πλήρωση των θέσεων αυτών σε προσωρινή βάση», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες, τον διορισμό των οποίων ανακοινώνω σήμερα, έχουν εγκριθεί από τις επιτροπές της Γερουσίας εδώ και μήνες, αλλά καθυστερεί η ψηφοφορία στη Γερουσία», διευκρίνισε.

Από τη στιγμή που η Γερουσία έχει διακόψει τη λειτουργία της για τις διακοπές του Πάσχα, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει το δικαίωμα να προβεί σε προσωρινούς διορισμούς χωρίς την έγκρισή της.

Έπνιξε έξι από τα νεογέννητα παιδιά της

Σε 15ετή κάθειρξη καταδικάστηκε η 38χρονη Σελίν Λεσάζ η οποία, από το 2000 έως το 2007 έπνιξε έξι από τα νεογέννητα παιδιά της στη Βαλόν, στη δυτική Γαλλία.

Η Γαλλίδα που είναι μητέρα ενός αγοριού, αντιμετώπιζε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

"Συνειδητοποιώ ότι σκότωσα τα μωρά μου, τα παιδιά που απέκτησα με τους δύο συντρόφους μου, αλλά είναι πολύ σκληρό. Θα ήθελα να καταλάβω, αλλά δεν τα καταφέρνω" δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο.

Τα εγκλήματα αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο του 2007 όταν ο Λικ Μαργκερίτ, πατέρας του έκτου παιδιού, ανακάλυψε τα πτώματα των νεογέννητων μέσα σε σακούλες απορριμμάτων, στο υπόγειο του σπιτιού όπου διέμενε το ζευγάρι.

Οι πράξεις της Σελίν Λεσάζ αποτελούν μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις παιδοκτονίας που έχουν καταγραφεί στη Γαλλία τα τελευταία 30 χρόνια.

Πριν από ένα χρόνο άλλο δικαστήριο είχε καταδικάσει σε 8ετή κάθειρξη την Βερονίκ Κουρζό για τη δολοφονία τριών νεογέννητων παιδιών της.

Ανταρτοπόλεμο ξεκινάει η Βρετανία εναντίον των ΗΠΑ

Την αντίθεσή τους με τη στάση της Βρετανίας απέναντι στις ΗΠΑ, εξέφρασαν βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα επιτροπή βρετανών βουλευτών, σε έκθεσή της επισημαίνει ότι θα πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να τολμά να λέει όχι στις ΗΠΑ όταν πρέπει.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να δείχνει λιγότερο σεβασμό και να είναι πιο πρόθυμο να πει όχι στις ΗΠΑ όταν τα συμφέροντα μας αποκλίνουν" αναφέρει η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.

Η επιτροπή τονίζει ότι θα πρέπει αν υιοθετηθεί μια πιο ρεαλιστική πολιτική σε ότι αφορά στις σχέσει με τις ΗΠΑ με πρώτο στόχο την προστασία των εθνικών συμφερόντων.

"Το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον έχουν στενές και πολύτιμες σχέσεις αλλά ο όρος της 'ειδικής σχέσης με την ιστορική της έννοια, για να περιγράψει τη συνολική σχέση που εξελίσσεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να παραπλανήσει και σας συνιστούμε να την αποφύγετε", αναφέρεται στην έκθεση.

Ο όρος "ειδική σχέση" χρησιμοποιήθηκε λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τον "πατέρα της νίκης" Ουίνστον Τσόρτσιλ, για να περιγράψει αφενός τη μάχη κατά του ναζισμού και αφετέρου τον κοινό αγώνα κατά της Σοβιετικής Ένωσης, στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου που μόλις άρχιζε.

Δολοφονήθηκε εκδότης εφημερίδας

Ο Κλοντομίρο Καστίγια, εκδότης της εφημερίδας El Pulso del Tempo, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ καθόταν και διάβαζε στο μπαλκόνι του στην πόλη Μοντέιρα,στη Κολομβία.

O 49χρονος εκδότης ήταν γνωστός για αποκάλυψη σκανδάλων διαφθοράς τοπικών πολιτικών και είχε συλληφθεί αρκετές φορές με κατηγορίες για ναρκωτικά και για κλοπές. Ο Καστίγια είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του, τους τελευταίους μήνες, μετά την κατάθεση του σε δικαστήριο ότι αξιωματούχοι του συντηρητικού κόμματος του προέδρου, Αλβάρο Ουρίμπε, είχαν επαφές με ακροδεξιά αποσπάσματα θανάτου.

Τον προηγούμενο χρόνο επτά δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στην Κολομβία, που το όνομα τους είχε συνδεθεί με αποκαλύψεις υποθέσεων διαφθοράς πολιτικών, με τη δεξιά πολιτοφυλακή και με τους αριστερούς αντάρτες. Ελάχιστες από αυτές τις περιπτώσεις έχουν διαλευκανθεί.

Θάνατος απο σεξ μέσα στο αυτοκίνητο

Τραγικό τέλος είχε ένα ζευγάρι στη Ρωσία, που επέλεξε να κάνει σεξ μέσα στο αυτοκίνητο. Οι εραστές δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το πάθος τους μέχρι να μπουν στο σπίτι και άρχισαν τις περιπτύξεις μέσα στο όχημα το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ.

Καθώς όμως το κρύο ήταν τσουχτερό, ο άνδρας άφησε ανοιχτή τη μηχανή για να υπάρχει θέρμανση. Στη Ρωσία συνήθως τα γκαράζ είναι μικρές μεταλλικές κατασκευές και ίσα ίσα χωράνε το αυτοκίνητο.

Με τη μηχανή σε λειτουργία σε λίγα λεπτά το γκαράζ μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων. Σύντομα ο άτυχος άνδρας και η σύντροφος του, έχασαν τις αισθήσεις τους και σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, πέθαναν από δηλητηρίαση, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα.

Μαζικές συλλήψεις στην Σαουδική Αραβία

Πάνω από 100 μαχητές που φέρονται να έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στη Σαουδική Αραβία σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι 58 Σαουδάραβες και άλλοι 55 ένοπλοι άλλων εθνικοτήτων σκόπευαν να χτυπήσουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τις δυνάμεις ασφαλείας, δρώντας οργανωμένα σε τρεις ανεξάρτητες ομάδες.

Οι εν λόγω ομάδες είχαν συνδέσμους με μια οργάνωση που θεωρείται ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα της Υεμένης όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών Mansour al-Turki.

Σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές, η Αλ Κάιντα της Αραβικής χερσονήσου, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Υεμένη για να ισχυροποιήσει τις βάσεις τις.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη από τις τρεις ομάδες, η οποία ήταν γνωστή ως "Το Δίκτυο" περιελάμβανε σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας της Σ.Αραβίας, 101 από τους υπόπτους - 47 Σαουδάραβες και άλλους 54 από γειτονικές περιοχές όπως είναι η Υεμένη και η Σομαλία- οι οποίοι φέρεται να είχαν εκπαιδευτεί σε πλήγματα εναντίον του προσωπικού ασφαλείας των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι άλλες δύο ομάδες, με κωδική ονομασία "Πυρήνες", που αποτελούνταν από 12 άτομα η κάθε μία. Ακόμη, μαζί με τους συλληφθέντες κατασχέθηκαν όπλα, έγγραφα και τεχνικός εξοπλισμός.

"Το δίκτυο και οι δύο πυρήνες είχαν ως στόχο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής, και είχαν καταστρώσει οργανωμένο σχέδιο επίθεσης", είπε ο Mansour al-Turki, τονίζοντας ότι κάθε ομάδα δεν ήξερε τα σχέδια της άλλης.

Πατέρας στραγγάλισε τα παιδιά του για να τιμωρήσει την σύζυγό του

Ένας πατέρας στο Μάντσεστερ της Αγγλίας μια μέρα πριν στραγγαλίσει τα παιδιά του με το καλώδιο του υπολογιστή, γύρισε βίντεο μαζί τους, οπού άφηνε υπόνοιες για αυτό που επρόκειτο να κάνει!

Η αποτρόπαια αυτή κίνηση έγινε για να τιμωρήσει την εν διαστάσει σύζυγό του η οποία αναζητούσε εραστές στο διαδίκτυο.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Πίτερ Γουίλιαμς ο οποίος αρνείται ότι σκότωσε τον δίχρονο γιο του Τέο και την τετράχρονη κόρη του Γιολάντα, στο σπίτι τους στο Γούαλει Ραντζέ, πέρυσι τον Οκτώβριο.

Η μητέρα τους Μορόντε Μολεμόχι, δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου του Μάντσεστερ ότι βρήκε πεθαμένα τα παιδεία της το πρωί της 14ης Οκτωβρίου την ώρα που ήταν έτοιμη να τα πάει στο σχολείο.

Η δολοφονία έγινε χρησιμοποιώντας το καλώδιο του ίντερνετ που βρέθηκε τυλιγμένο στο λαιμό της άτυχης Γιολάντα.

Ο Αντρίου Τόμας της δίωξης, είπε ότι η μητέρα τηλεφώνησε στο 999 φωνάζοντας "ο άνδρας μου σκότωσε τα παιδιά μου".

Μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία η Μητέρα είπε στο δικαστήριο ότι ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι και πήγε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο. Οι ένορκοι είδαν ένα βίντεο από τα παιδιά να λένε "αντίο μαμά" το Σαββατοκύριακο πριν από το θάνατό τους.

Στο βίντεο ο δράστης κάθεται με τα παιδιά του στον καναπέ, παρακολουθώντας το X-Factor στην τηλεόραση. Ο δράστης φαίνεται να λέει στο βίντεο "Γιόλι, Tέο, 11 Οκτωβρίου 09, για σας ηρθε, το τέλος".

Σε ένα άλλο σημείο του τρομακτικού βίντεο ακούμε τον δράστη να λέει "συγγνώμη μαμά που αποφάσισες να μας αφήσεις για ένα νέο φίλο", και σε ένα άλλο σημείο "χρησιμοποισε τωρα το διαδίκτυο όσο θέλεις".

Σύμφωνα με την αστυνομία "ήταν μια εγωιστική πράξη τιμωρίας από έναν άνθρωπο ο οποίος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι ο γάμος του είχε τελειώσει".

Το "ομοφυλόφιλος" είναι βρισιά !

Ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απεφάνθη την προηγούμενη εβδομάδα ότι ενδεχομένως να αποτελεί προσβολή να αποκαλέσει ένας πολίτης κάποιον άλλο «ομοφυλόφιλο», σε περίπτωση που αυτό εκφραστεί με πρόθεση να μειωθεί η προσωπικότητα του «θιγόμενου».

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στις οργανώσεις των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ενώ η απόφαση του δικαστηρίου πάρθηκε με σκεπτικό την προστασία των ομοφυλόφιλων, ίσως να ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» εναντίον τους.

Ο Αουρέλιο Μανκούζο, ένας από τους κορυφαίους ακτιβιστές υπέρ των ομοφυλόφιλων στη γειτονική χώρα, είπε σχετικά: «(Η απόφαση) ενέχει τον κίνδυνο να ενισχύσει την ιδέα ότι αν αποκαλέσεις κάποιον ομοφυλόφιλο, τότε τον προσβάλλεις. Για εμάς (τους ομοφυλόφιλους) το να μας αποκαλούν έτσι, μας κάνει να νιώθουμε γαλήνια και άνετα».

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο από ένα γράμμα που γράφτηκε από αστυνομικό προς έναν συνάδελφό του το 2002. Οι δύο άντρες είχαν χρόνια έχθρα μεταξύ τους και ανταγωνίζονταν εκείνη την περίοδο για το ποιος θα γίνει αρχηγός της Αστυνομίας.

Συνέλαβαν αλλοδαπούς στην Ομόνοια και στον Πειραιά, την Παρασκευή .

Άνδρες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών συνέλαβαν έξι αλλοδαπούς, στην περιοχή της Ομόνοιας και του Πειραιά, για εγκληματική οργάνωση και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έξι υπήκοοι Αλβανίας είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέθετε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 5.986 γραμμαρίων, κοκαΐνης 504 γραμ. και ακατέργαστης κάνναβης 8.810 γραμ.

Επίσης αστυνομικοί κατέσχεσαν και μία μεταλλική πρέσα 15 τόνων, τρία μεταλλικά καλούπια, δύο βαριοπούλες, τρεις ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι τσεχοσλοβακικής προέλευσης, με γεμιστήρα με 8 φυσίγγια, ένας σιγαστήρας, εξήντα οκτώ φυσίγγια, έξι κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 2.060 ευρώ και τέσσερα αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το Ισραήλ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε τις αραβικές χώρες να υποστηρίξουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. "Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το Ισραήλ" δήλωσε ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό η αμερικανική πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό να οδηγηθεί σε πλήρη αποτυχία.

"Σάς καλώ να υποστηρίξετε τις προσπάθειες (των ΗΠΑ) για την έναρξη έμμεσων συνομιλιών και απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων", τόνισε ο Μπαν Κι-μουν κατά την έναρξη της συνόδου.

"Το μήνυμά μου προς εσάς είναι ότι, όποιες κι αν είναι οι ανησυχίες μας, δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές από τις διαπραγματεύσεις για μια λύση των δυο κρατών", τόνισε."Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η επίλυση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με το οριστικό καθεστώς (μιας συμφωνίας για ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος) εντός των προσεχών 24 μηνών", υπογράμμισε.

Πιέζει για ένταξη στην ΕΕ η Τουρκία

Ένα μεγάλο «όχι» στην πρόταση της Γερμανία για προνομιακή εταιρική σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε. είπε τελικά η Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγκίς, δήλωσε ότι η πρόταση αυτή στερείται «νομικής βάσης» και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Γερμανία, δια στόματος της Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι διαφωνεί με το ενδεχόμενο πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., τονίζοντας ότι είναι προσηλωμένη στο να μη χάσει η Ευρώπη το χαρακτήρα της.

Πρότεινε στον σύζυγο ... τρίο με τη φίλη της

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι ένας 44χρονος άνδρας στην Τασμανία, ο οποίος προσπάθησε να πνίξει τη σύντροφό του, όταν εκείνη του πρότεινε να κάνουν… τρίο με μία φίλη της.

Το ζευγάρι πήγε διακοπές τον περασμένο Απρίλιο σε κάμπινγκ και η κοπέλα επέλεξε να προσκαλέσει και μία φίλη της.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, η γυναίκα αποκάλυψε στον σύντροφό της ότι ήταν αμφιφυλόφιλη και του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά οι δυο τους με την καλεσμένη της. Για να τον πείσει, μάλιστα, τον έβαλε να πιει ένα-δυο ποτηράκια παραπάνω…

Ο άνδρας δέχτηκε και έτσι οι τρεις τους έκαναν πραγματικότητα τη φαντασίωση της γυναίκας. Κάποια στιγμή, όμως, ο 44χρονος ένιωσε λίγο ριγμένος και αποφάσισε να εγκαταλείψει… Πήρε το αυτοκίνητο, αλλά έτσι όπως ήταν μεθυσμένος, τράκαρε πάνω σε ένα δέντρο.

Η φίλη του τον ακολούθησε και του πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να μην οδηγήσει. Τότε αυτός άρχισε να τη χτυπά και να την πνίγει, παρουσία άλλων κατασκηνωτών.

Ο 44χρονος συνελήφθη και μόλις χθες δήλωσε ένοχος ενώπιων του δικαστηρίου.

Να σημειώσουμε ότι το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε πριν λίγους μήνες, καθώς για την κοπέλα η αντίδραση του 44χρονου της έδειξε πόσο την αγαπά.

Συντάξεις: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, αποκαλύπτοντας ότι τα χρέη των επιχειρήσεων έχουν φτάσει στο δυσθεώρητο ποσό των 12 δισ. ευρώ.

«Δεν είναι πιθανό σήμερα ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα που υλοποιούμε. Η αύξηση των εσόδων, έστω και μικρή, και ο περιορισμός του ρυθμού αύξησης των δαπανών, είναι μία πολύ καλή εξέλιξη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή με εντατικοποίηση των ελέγχων και πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα» δηλώνει ο κ. Κουτρουμάης στην εφημερίδα Ισοτιμία.

«Αναμένουμε επίσης να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις που οφείλουν το τεράστιο ποσό των 12 δισ. ευρώ στα ταμεία, μετά την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που ψηφίσαμε στη Βουλή και βρίσκεται σε εφαρμογή. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις συντάξεις και τις άλλες παροχές» προσθέτει ο υφυπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κουτρουμάνης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών συντάξεων ακόμα και κάτω από το 20% για τα ταμεία εκείνα που δεν θα εκπονήσουν αναλογιστικές μελέτες προκειμένου να αποδειχτεί η βιωσιμότητά τους, αναφέρεται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης σε σχέση με το ρυθμό εξόδου και προαναγγέλλει την ασφάλιση των συνταξιούχων στο ΤΠΔΥ και, τέλος, αναφέρεται στο νέο σύστημα ασφάλισης που θα ισχύσει από το 2018 προαναγγέλλοντας μειώσεις στις συντάξεις για ασφαλισμένους με λιγότερα από 35 χρόνια υπηρεσίας.

Ιερώνυμος: «Ζω μακριά από χλιδή με μισθό 2.300 ευρώ»

«Ο αρχιεπίσκοπος τί νομίζετε ότι παίρνει στην Ελλάδα; 2.300 ευρώ. Τί χλιδή μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος με 2.300 ευρώ; Όταν κατέβω τώρα κάτω, δέκα άνθρωποι θα περιμένουν να τους δώσω κάτι. Ένα βοήθημα. Μπορώ να το αρνηθώ;». Με τα λόγια αυτά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκάλυψε την προσωπική του μισθοδοσία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Tα Νέα», ενώ επιπλέον αποποιήθηκε τις κατηγορίες που ακούγονται για ιεράρχες που ζουν στην χλιδή.

Ωστόσο, παρέμεινε σταθερός στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουχίας, τονίζοντας ότι αυτή πρέπει να γίνεται επί των καθαρών εσόδων. Κάλεσε την Πολιτεία σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα ανοίξει και το θέμα της αποδέσμευσης των εκκλησιαστικών ακινήτων που χρησιμοποιούνται από το Δημόσιο, ενώ διευκρίνισε: «Το θέμα του αμύθητου θησαυρού της Εκκλησίας είναι παραμύθι».

Η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι ότι δεν πρέπει να γίνει η φορολόγηση στο μέγεθος που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση γιατί τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για την διατήρηση του φιλανθρωπικού της έργου, για το οποίο μόνο το 2009 η Εκκλησία υπολογίζει ότι δαπανήθηκε το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς λειτουργεί ανά την χώρα περί τα 750 ιδρύματα Πρόνοιας.

Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος άσκησε έντονο κριτική σε μερίδα ιερωμένων που αρέσκονται σε... τηλεοπτικές κορώνες εθνικοφροσύνης. «Όλους τους ιεράρχες μας απασχολούν και μας πονούν τα εθνικά θέματα. Λιγότερο ή περισσότερο πατριώτες δεν δέχομαι ότι υπάρχουν. Και ο πατριωτισμός του καθένα δε φαίνεται ούτε με τον αριθμό των λέξεων που λέει ούτε με την ένταση της φωνής του», τονίζει στα «Νέα» ο αρχιεπίσκοπος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιερώνυμος έχει παραχωρήσει και τηλεοπτική συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί από την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Mega το βράδυ της Κυριακής.

Υποχρεωτική ασφάλιση και για τη δεύτερη απασχόληση

Ασφαλιστικό χαράτσι χωρίς ουσιαστική ανταπόδοση ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση σε περίπου 600.000 εργαζόμενους που έχουν διπλή απασχόληση.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο και με μοναδικό στόχο την αύξηση των εσόδων των ταμείων, το υπουργείο Εργασίας θα υποχρεώσει όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων να ασφαλίζονται εκτός από τον κύριο φορέα τους και στο αντίστοιχο κλαδικό ταμείο της δεύτερης απασχόλησής τους. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει:

-Περίπου 100.000 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες και δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι όταν
έχουν μια ετεροαπασχόληση δεν υποχρεούνται μέχρι σήμερα σε αντίστοιχη ασφάλιση, έστω και αν πρόκειται για εντελώς διαφορετικό κλάδο. Πρόκειται κυρίως για μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους οι οποίοι όταν έχουν στο όνομά τους και λειτουργούν ένα κατάστημα ή ένα ξενοδοχείο δεν υποχρεούνται, εκτός του ΤΣΑ, του ΤΣΑΥ ή του Ταμείου Νομικών αντιστοίχως, να ασφαλίζονται και στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ). Το ίδιο ισχύει για αστυνομικούς ή δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι νόμιμα ασκούν δεύτερο επάγγελμα.

Φεύγουν οι καταθέσεις στο εξωτερικό

15 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις που έφυγαν τους τελευταίους πέντε μήνες από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Real News». Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει ότι μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκαναν φτερά καταθέσεις ύψους 5 δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα πρώτα δέκα δισεκατομμύρια που είχαν ήδη φύγει το διάστημα Δεκεμβρίου 2009- Φεβρουαρίου 2010 αφορούσαν μεγάλα ποσά μεγαλοκαταθετών, τα οποία κατευθύνθηκαν κατά 3 δις σε ξένες τράπεζες και κατά 7 δις σε θυγατρικές ελληνικών τραπεζών, κυρίως στην Κύπρο.

Τα τελευταία πέντε δις όμως, που έκαναν φτερά το τελευταίο 15νθήμερο, αφορούσαν μικρότερα ποσά ύψους από 10.000 ως 300.000 ευρώ που έβγαλαν από τις τράπεζες οι πολίτες υπό τον φόβο της πτώχευσης και της συνακόλουθης φημολογίας για κατάρρευση των τραπεζικών συστημάτων.

Η συνέντυξη του επικεφαλής της Google Ελλάδας στην Ελευθεροτυπία

Ως ευκαιρία για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Internet -ακόμη και από νέους με ελάχιστα επενδυτικά κεφάλαια- αντιμετωπίζει την κρίση ο Στέφανος Λουκάκος, επικεφαλής της Google Ελλάδας.

Μιλώντας στην «Οικονομία» προβλέπει διπλασιασμό της διαφημιστικής δαπάνης στο Διαδίκτυο μέσα στην επόμενη 2ετία αλλά και κατακόρυφη αύξηση στη χρήση των «έξυπνων κινητών τηλεφώνων» για την αναζήτηση εξατομικευμένων πληροφοριών.

Επηρεάζει η οικονομική κρίση την ελληνική αγορά του Internet;

Αντιμετωπίζουμε την ελληνική αγορά Internet ως ταχέως αναπτυσσόμενη κυρίως λόγω της χαμηλής διείσδυσης που είχε μέχρι πρότινος -και εξακολουθεί να έχει σε ένα βαθμό- το Διαδίκτυο. Αναμένουμε αύξηση στη χρήση του Internet τόσο μέσω των υπολογιστών και κυρίως μέσω των κινητών τηλεφώνων. Επίσης, προβλέπουμε διπλασιασμό της on-line διαφημιστικής δαπάνης μέχρι το 2012.

Τα «λαδώματα» της Daimler ψάχνουν στο υπουργείο

Τη μήνυση του αμερικανικού Δημοσίου κατά της Daimler εξετάζουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως αποκάλυψε στο «Βήμα» ο υπουργός Χάρης Καστανίδης. Και αυτό, καθώς το νέο σκάνδαλο τύπου Siemensπου συγκλονίζει τη Γερμανία και αφορά δωροδοκίες αξιωματούχων από την αυτοκινητοβιομηχανία Daimler φέρεται να έχει και ελληνικές αποχρώσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των αμερικανικών αρχών η επιχείρηση «ήταν αναμεμειγμένη σε μία μακρόχρονη πρακτική δωροδοκιών» σε 22 χώρες προκειμένου να εξασφαλίζει συμφωνίες. Έτσι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προανήγγειλε ότι η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, ενώ ο ίδιος πρόκειται να συναντηθεί και με τις αρμόδιες αρχές του Αρείου Πάγου.

Πάντως, σύμφωνα με το Γερμανικό Δίκαιο, αν αποδειχθεί "δωροδοκία" οι συμβάσεις όλες καθίστανται άκυρες και πρέπει η εταιρεία να επιστράψει τα ποσά των συμφωνιών στους πελάτες της.

Αγνοείται ο 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο

Ο σεΐχης του Άμπου Ντάμπι Ahmed bin Zayed al-Nahyan αγνοείται μετά από τη συντριβή του ανεμοπτέρου του στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAM των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είδαν τον Αχμέτ με αλεξίπτωτο να προσγειώνεται πάνω από μια κοντινή λίμνη. Ο πιλότος έχει διασωθεί μέχρι τώρα, ενώ οι έρευνες εντοπισμού διεξάγονται με δυσκολία, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στη περιοχή.

Ο εν λόγω σεΐχης είναι πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Zayed και Διευθύνων Σύμβουλος της Abu Dhabi Investment Authority. Μάλιστα ο αδερφός του, σεΐχης Khalifa bin Zayed είναι ο κυρίαρχος του Άμπου Ντάμπι και πρόεδρος της εταιρείας UAE.

Η εν λόγω εταιρεια είναι η πιο διακριτική στο Άμπου Ντάμπι, αποφεύγοντας το υψηλό προφίλ των επενδύσεων των υπολοίπων επενδυτικών εταιρειών, και έχει μερίδια σε Daimler, Brawn Formula One team, και τη Mubadala, το κύριο όχημα για στρατηγική ανάπτυξη.

Μάλιστα, επιδιώκει την εξάπλωση του κινδύνου των αποθεμάτων του Άμπου Ντάμπι, που χτίστηκαν επάνω στον πετρελαϊκό πλούτο του, με συμμετοχές εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Τέλος, σημειώνεται ότι το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον σεΐχη Αχμέτ στο Νο 27 ανάμεσα στους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο κόσμο.

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις του Ταϊλανδού πρωθυπουργού με τους διαδηλωτές!

Ο λαός της Ταϊλάνδης αποδεινύει ότι ο αγώνας δικαιώνεται..

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Αμπσίτ Βιτζατζίβα με τους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν «στρατοπεδεύσει» στην Μπανγκόκ, ζητώντας νέες εκλογές.

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός συμφώνησε να προχωρήσει σε τετ-α-τετ συνομιλίες με τους διαδηλωτές, σε μια προσπάθεια για άμβλυνση της έντασης και την αποφυγή συγκρούσεων.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι «ο πρωθυπουργός δέχτηκε τον όρο να διαπραγματευτεί με τους διαδηλωτές».

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών στη στάση του Ταϊλανδού πρωθυπουργού, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί υπό πίεση.

Πολιτικοί αναλυτές, πάντως, δεν θεωρούν ότι είναι πιθανόν να συμφωνήσει ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός για τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Οι διαδηλωτές έχουν «στρατοπεδεύσει» εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο της Μπανγκόκ, απαιτώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορούν ότι υπηρετεί τις παραδοσιακές μοναρχικές ελίτ της Μπανγκόκ.

Κόστος 1 δισ. δολαρίων για την AT&T από το ν/σ για την υγεία

Κόστος ύψους 1 δισ. δολαρίων επιβάλλει στην AT&T η εφαρμογή του νομοσχεδίου για την υγεία το α’ τρίμηνο. Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των αλλαγών, ο νέος νόμος καταργεί την έκπτωση φόρου που χρησιμοποιούσαν οι εταιρείες για τη μείωση του κόστους των ιατροφαρμακευτικών προγραμμάτων που προσέφεραν σε συνταξιούχους. Οι εταιρείες ελάμβαναν επιχορήγηση 1,330 δολαρίων για κάθε συνταξιούχο που καλύπτουν με επιδόματα και επομένως αφαιρούσαν την επιχορήγηση από το φορολογήσιμο εισόδημά τους.

Η "Ώρα της Γης" . Η Ελλάδα στην πρώτη τριάδα .

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή δράση.

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, έσβησαν τα φώτα των σπιτιών τους από τις 20:30 έως τις 21:30 συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της «Ώρας της Γης».

Μόλις πέντε μέρες πριν, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή δράση κατά της αλλαγής του κλίματος.

Ήδη 248 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 282 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 1016 φορείς και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, περισσότεροι από 25.000 ιδιώτες έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση.

Ο Δημήτρης Καραβέλας από το WWF τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ότι στη φετινή Ώρα της Γης συμμετέχουν πολλοί φορείς και σχολεία που συμμετείχαν και πέρυσι, ενώ στη διάρκεια της χρονιάς έχουν διοργανώσει διάφορες δράσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, ο κ. Καραβέλας τόνισε ότι για το θέμα αυτό απαιτούνται πολιτική βούληση, αλλά μπορούν και οι πολίτες από μόνοι τους να πάρουν πρωτοβουλίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρίσιμο τεστ για Μπερλουσκόνι

Ακόμη ένα δημοψήφισμα με επίκεντρο τον Μπερλουσκόνι ή ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση; Η ετυμηγορία της κάλπης μετά τη σημερινή και την αυριανή αναμέτρηση για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχόντων θα δείξει τις... προθέσεις των Ιταλών.

Θα φανεί λοιπόν αν οι ψηφοφόροι έκριναν με βάση τα τοπικά προβλήματα, την οικονομική κρίση και την υψηλή ανεργία που φθάνει πλέον το 8,6% ή αν για ακόμη μία φορά η πληθωρική προσωπικότητα του πρωθυπουργού είναι αρκετή ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του κυβερνώντος συνασπισμού PDL σε περιφέρειες όπου η έκβαση της μάχης θεωρούνταν αβέβαιη.

Τις τελευταίες ημέρες ο Καβαλιέρε, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα λογοκρισίας τηλεοπτικών προγραμμάτων, παρενέβη σε εκπομπές για να θυμίσει στον ιταλικό λαό «το αξιόλογο κυβερνητικό έργο και τις πρωτοφανείς επιθέσεις των δικαστών», οι σχέσεις με τους οποίους έφθασαν στο κόκκινο μετά και τον αποκλεισμό του PDL στο Λάτσιο, λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης της λίστας.

«Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να μετατρέψει κάθε εκλογική αναμέτρηση σε δημοψήφισμα για τον ίδιο». Η επίθεση ήρθε από τον αριστερό πρώην πρωθυπουργό Μάσιμο ντ’ Αλέμα, που σε συνέντευξή του στη «Stampa» κατηγόρησε τον καβαλιέρε ότι λέει ψέματα και μιλά για πράγματα που δεν απασχολούν τους Ιταλούς. «Και μόνο το γεγονός ότι εξακολουθεί να ανακοινώνει τις ίδιες μεταρρυθμίσεις σημαίνει ότι δεν τις υλοποίησε» τόνισε ο Ντ’ Αλέμα.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, συμπλήρωνε: «Ο Μπερλουσκόνι μιλά για μια κυβέρνηση των πράξεων, μα τι ακριβώς έχει κάνει για τους Ιταλούς; Είναι νευρικός γιατί πριν από μερικούς μήνες πίστευε ότι θα μέναμε στη γωνία».

Κύπρος : Τραυματίστηκε αλεξιπτωτίστρια της Εθνικής Φρουράς

Γυναίκα Υπαξιωματικός, μετά από εκτέλεση άλματος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσής της, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης ρίψης αλεξιπτωτιστών της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Πάφου, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από την Εθνική Φρουρά.

Ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας επισκέφθηκε το Σάββατο τη γυναίκα Υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Εγκεμέν Μπαγίς: Ειλικρινής επιθυμία για λύση ! Συναντήθηκε με Παπανδρέου στις Βρύξέλες .

«Ο γείτονας έχει ανάγκη από το αλάτι του γείτονα»

Για πρώτη φορά τόσο στην Αθήνα όσο και στην Αγκυρα υπάρχουν δύο κυβερνήσεις, που επιθυμούν ειλικρινά την λύση του Κυπριακού, υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.

Σε δηλώσεις του μετά από σύντομη συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το Σάββατο στις Βρυξέλλες, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στον τουρκικό Τύπο, ο κ. Μπαγίς, δήλωσε ότι «στο νησί υπάρχουν δύο γενναίοι ηγέτες» οι οποίοι «μέχρι σήμερα συναντήθηκαν 70 φορές».

Σημείωσε πως η Τουρκία αναμένει την 30η του τρέχοντος μηνός, που, όπως ανέφερε, είναι η ημερομηνία που (οι δυο ηγέτες) θα ανακοινώσουν σε ποια θέματα συνεννοήθηκαν.

Ο κ. Μπαγίς τόνισε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη δήλωση αυτή, «τόσο για τους ομογενείς της Τουρκίας στο νησί όσο και για την ειρήνη στη Μεσόγειο».

Πρόσθεσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας'', σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά στην Αθήνα και την Αγκυρα υπάρχουν ισχυρές κυβερνήσεις που θέλουν τη λύση των διαφορών.

Νέες καταγγελίες εναντίον του Πάπα για συγκάλυψη υποθέσεων παιδεραστίας ! Κάποιοι ζητούν την "παραίτησή" του !

Νέες καταγγελίες για τον ρόλο του Πάπα Βενέδικτου σε συγκάλυψη υποθέσεων παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας δημοσίευσε χθες η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", μια ημέρα μετά τα αρχικά δημοσιεύματά της που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Βατικανού.

Οι "Τάιμς" αναφέρουν τις μαρτυρίες δυο Γερμανών ιερωμένων. Σύμφωνα με αυτές, ο καρδινάλιος Ράτσιγκερ, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου, γνώριζε ότι "ο κληρικός Πέτερ Χούλερμαν -ο οποίος είχε υποχρεωθεί σε ψυχιατρική αγωγή για να θεραπευθεί από την παιδεραστία- επέστρεψε στον ποιμαντικό του ρόλο σε ενορία λίγες μέρες μετά την έναρξη της συγκεκριμένης αγωγής".

Όπως προσθέτει το δημοσίευμα, ο σημερινός Πάπας οργάνωσε μάλιστα συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου του 1980, κατά την οποία αποφασίστηκε η μετάθεση του προβληματικού κληρικού, αλλά λίγο αργότερα πληροφορήθηκε την επιστροφή του πατέρα Χούλερμαν στα αρχικά του καθήκοντα.

Ο εν λόγω ιερέας φέρεται να παρενόχλησε πολλούς ανηλίκους τη δεκαετία του '80, αλλά μέχρι σήμερα η επίσημη θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ότι η απόφαση για την επιστροφή του σε ενεργό ποιμαντικό ρόλο είχε ληφθεί με αποκλειστική ευθύνη του στενότερου συνεργάτη του σημερινού Πάπα, του "νούμερο δύο" στην επισκοπή του Μονάχου Γκέρχαρντ Γκρούμπερ.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα των "Τάιμς" που κατηγορούσε τον Πάπα Βενέδικτο ότι ως υπεύθυνος επιτροπής δεν έλαβε μέτρα κατά του κληρικού Λόρενς Μάρφι, κατά του οποίου υπήρχαν καταγγελίες για 200 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης κωφών παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εφημερίδα του Βατικανού L'Osservatore Romano απάντησε με την κατηγορία ότι πρόκειται για μια "ξεκάθαρη και ποταπή πρόθεση" να πληγεί ο Πάπας "με κάθε κόστος". Τη στήριξή τους στον Πάπα εξέφρασαν και οι επίσκοποι της Γαλλίας σημειώνοντας πάντως ότι αισθάνονται "ντροπή και λύπη για τις αποτρόπαιες πράξεις" παιδεραστίας στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

"Διαπιστώνουμε επίσης ότι αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα χρησιμοποιούνται σε μια εκστρατεία για να γίνει επίθεση στο πρόσωπό σας και στην αποστολή σας στην υπηρεσία του εκκλησιαστικού σώματος. Υποφέρουμε όλοι απ' αυτές τις αναξιοπρεπείς μεθόδους και ανανεώνουμε την υποστήριξή μας" αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Πάπα.

Σκάνδαλο στην ΕΛ.ΑΣ. για τα σχέδια ασφαλείας του Μαξίμου !

Μεγάλο σκάνδαλο στην καρδιά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απ' όπου πριν από μια εβδομάδα κλάπηκαν τα απόρρητα σχέδια ασφαλείας των τριών σημαντικότερων κυβερνητικών κτιρίων της χώρας (Βουλή, Προεδρικό Μέγαρο, Μαξίμου), καθώς και η σφραγίδα του κέντρου επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης.

ΕΥΠ και Εσωτερικές Υποθέσεις ερευνούν το απίστευτο σκάνδαλο

Στο αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικρατεί σοβαρός προβληματισμός και αναστάτωση στο αρχηγείο της Αστυνομίας. Την υπόθεση της εξαφάνισης των σχεδίων ασφαλείας ερευνά η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ έχει εμπλακεί και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αρπαγή των απορρήτων σχεδίων δεν αποκλείεται να σχετίζεται με κόντρες ανώτερων αξιωματικών που προεκτείνονται κάθετα στην ιεραρχική πυραμίδα και βεβαίως οι πάντες στο αρμόδιο υπουργείο θέλουν να πιστεύουν και εύχονται τα σχέδια να μην αποτελέσουν εργαλεία προσεχών εκβιασμών ή εμπορεύσιμα προϊόντα.

«Με άρπαξαν αστυνομικοί που δρουν σαν συμμορία» !

«Γιώργο κάνε στην άκρη, ξέρεις τώρα...». Τον πλησίασαν, δεν του δήλωσαν ποτέ την ιδιότητά τους και τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο. Του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. και τον άφησαν τελικά λίγα μέτρα πριν από τη ΓΑΔΑ λέγοντάς του: «Τσάμπα σε ταλαιπωρήσαμε».

Τα παραπάνω καταγγέλλει στην «Ε» ο αναρχικός Γ. Καλαϊτζίδης -ο οποίος κάνει λόγο για αστυνομικούς «που λειτουργούν παράνομα και δρουν σαν συμμορία που αρπάζει ανθρώπους, χωρίς καν να δηλώνουν την ιδιότητά τους»· όλα αυτά του συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οδό Πειραιώς, λίγα μέτρα από πολυκατάστημα. «Με πλησίασαν δυο μοτοσικλέτες. Μου είπαν να κάνω στην άκρη. Δεν μου έδειξαν ταυτότητες ότι είναι αστυνομικοί, ούτε καν μου το δήλωσαν προφορικά. Μου έκαναν σωματικό έλεγχο και έψαξαν τα προσωπικά μου αντικείμενα χωρίς να μου πουν το λόγο. Ο ένας πήρε το πορτοφόλι μου και ο άλλος το κινητό μου και απομακρύνθηκαν», περιγράφει. «Κάτσε εδώ και μη δημιουργήσεις πρόβλημα», μου είπαν μετά. Μετά ήρθε ένα μαύρο γκολφ. Μου πέρασαν χειροπέδες και με έβαλαν μέσα. Οταν τους ρώτησα αν «μπορώ να μάθω πού πάμε;» απάντησαν ότι πηγαίναμε στο κατάστημα όπου βρισκόταν ο επικεφαλής. Μόλις φτάσαμε στο πάρκινγκ, άλλαξαν γνώμη. Θα πηγαίναμε στη ΓΑΔΑ. Τέσσερα τετράγωνα πριν φτάσουμε, άκουσα τον έναν να λέει στο τηλέφωνο: «Τι να μην τον φέρω;". Μου έβγαλαν τις χειροπέδες, μου είπαν ότι μπορώ να φύγω και με άφησαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας», καταλήγει.

Απάτη μαμούθ σε ηθοποιούς και αθλητές

Ο Λόρενς Σάλαντερ ένας από τους πιο γνωστούς έμπορους έργων τέχνης στη Νέα Υόρκη κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση από 6 έως 18 χρόνια διότι κρίθηκε ένοχος για απάτη ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θύματα του 60χρονου Σάλαντερ, μεταξύ πολλών, έπεσαν ο πρώην τενίστας Τζον Μάκενρο και ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ο Σάλαντερ νοίκιαζε για γκαλερί ένα σπίτι στην πόλη Upper East Side, πληρώνοντας 154.000 δολάρια το μήνα!

Ο Σάλαντερ δήλωσε ένοχος για 29 κατηγορίες διακεκριμένης κλοπής. Από το 2004 μέχρι το 2007 ο Σάλαντερ παραπλανούσε τους πελάτες του πουλώντας έργα που δεν του ανήκαν ή τους παρότρυνε να επενδύσουν σε ανύπαρκτα σχέδια.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Σάιρους Βανς "η επιδίωξη ενός πολυτελούς τρόπου ζωής έσπρωξε τον Λόρενς Σάλαντερ να εξαπατήσει παλαιούς φίλους του αλλά και συναδέλφους που τον εμπιστεύονταν".

Με τα κλοπιμαία ο Σάλαντερ αγόρασε μια πολυτελή κατοικία στο Μανχάταν και ένα ιδιωτικό τζετ. "Ο κατηγορούμενος δεν έκλεψε μόνο χρήματα από τα θύματά του αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και οικογενειακά κειμήλια. Πολλού από τα έργα τέχνης φιλοτεχνήθηκαν από τους γονείς ή τους παπούδες των θυμάτων", πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο Μάκενρο έχασε συνολικά δύο εκατομμύρια δολάρια πιστεύοντας ότι επενδύει σε έργα του Αμερικανού, αρμενικής καταγωγής, ζωγράφου Αρσίλε Γκόρκι. Επίσης, πούλησε και πολλούς πίνακες του πατέρα του Ντε Νίρο, χωρίς τη συγκατάθεση του ηθοποιού.

Εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα στα Εξάρχεια

Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα, εκ των οποίων δύο ανήκουν σε εκδοτικές εταιρείες, σημειώθηκαν από αργά χθες το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξάρχεια.

Η αρχή έγινε στις 23:02, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Κωλέττη. Ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του, παρά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια φορτηγού αυτοκινήτου που ανήκει στις εκδόσεις «ΕΝΝΟΙΑ», στην οδό Μαυρομιχάλη, και στη συνέχεια το πυρπόλησαν, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Στις 4:40 τυλίχθηκε στις φλόγες ένα ακόμη φορτηγάκι που ανήκει στις εκδόσεις «ΕΞΑΝΤΑΣ». Το όχημα ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Διδότου και Ζ. Πηγής. Από την εμπρηστική επίθεση προκλήθηκαν φθορές στο εσωτερικό του.

Έμεινε πίσω... σε έργα υποδομών ο νομός Σερρών

Ο Οδικός Άξονας «Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» παρουσιάζει προβλήματα στην κατασκευή του και τα εργοτάξια έχουν σταματήσει. Η περιφερειακή οδός των Σερρών δεν έχει ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε και διασφαλισμένους πόρους για να κατασκευαστεί. Δεν έχει μελετηθεί η κατασκευή του Άξονα Ε61, που συνδέει τις Σέρρες με τη Δράμα και την Καβάλα και είναι τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου «Προμαχώνας – Σέρρες – Εγνατία».

Το μόνο έργο που έχει δημοπρατηθεί, έχει ανάδοχο και τώρα βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου, είναι η κατασκευή, του μήκους 7,2 χιλ του οδικού άξονα «Μεσοράχη- Αμφίπολη», με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτή τη κατάσταση αντίκρισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε επίσκεψή του στο νομό Σερρών. Ο Γ.Μαγκριώτης κάλεσε τους φορείς του νομού να συναποφασίσουν σε ποια έργα θα δοθεί προτεραιότητα στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, καθώς, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν όλα μαζί. Πρότεινε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών να αναλάβει τη διοργάνωση ημερίδας για τις αναπτυξιακές υποδομές του νομού στα μέσα Μαΐου του Μάη και το συντονισμό των τριών νομών Σέρρες -Δράμα- Καβάλα, για την υποστήριξη της κατασκευής του Άξονα Ε61.

Σύμφωνα με το Γ.Μαγκριώτη, ο νομός Σερρών έχει μεγάλο έλλειμμα αναπτυξιακών υποδομών, και τα τελευταία χρόνια κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της ανάπτυξης των νομών της χώρας. Το πρόβλημα, τονίζει, εντείνεται γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μελετητική ωριμότητα για τη δημοπράτηση και την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών.

"Ο Αλλάχ τρώει πόρτα" στην Κομητηνή !

Καμία δομή για τους ηλικιωμένους της μειονότητας δεν υπάρχει σήμερα στη Ροδόπη, παρ' ότι αποτελούν το μισό πληθυσμό του νομού.

Οι μετακινήσεις των νέων της μειονότητας στο εξωτερικό ή στα αστικά κέντρα δημιουργούν την ανάγκη να πάνε οι γεροντότεροι σε οίκους ευγηρίας.

Το ένα και μοναδικό γηροκομείο στην Κομοτηνή βρίσκεται υπό την πνευματική εποπτεία της Μητρόπολης Μαρώνειας-Κομοτηνής και δεν φιλοξενεί ούτε έναν μουσουλμάνο.

«Οσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στο παρελθόν, δεν έγιναν δεκτές με την επίσημη αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι βρίσκεται υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, καθίσταται χώρος ακατάλληλος και απαγορευτικός για αλλόθρησκους», λέει μειονοτικός δημοσιογράφος.

«Δεν γνωρίζω κάποιον γέροντα μουσουλμάνο να έχει γηροκομηθεί ποτέ εκεί. Ωστόσο, δεν μπορώ να δηλώσω ότι δεν τους δέχονται», θα συμπληρώσει ο Μουσταφά Μουσταφά, νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην βουλευτής του ΣΥΝ.

Επισήμως, το γηροκομείο δεν αρνείται τη φιλοξενία στους μουσουλμάνους. Οι ίδιοι όμως γνωρίζουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι και βέβαια δεν θα χτυπούσαν εύκολα την πόρτα ενός ιδρύματος της Εκκλησίας.

Η πρόεδρος του γηροκομείου Ελένη Αυγίτσου εξηγεί ότι «πρόκειται για ένα ίδρυμα χριστιανικό. Ως εκ τούτου, το γεγονός αυτό και μόνο, καθιστά δύσκολη και ίσως ανέφικτη την παραμονή σ' αυτό γερόντων που ανήκουν σε άλλη θρησκεία».

Μαλλιά-κουβάρια στα... Μάλια ! "Η Ελλάδα χώρα που όλα επιτρέπονται", αυτό πιστεύουν οι ξένοι !

Πηγαίνουν στα Μάλια της Κρήτης για να γίνουν «μαλλιά-κουβάρια». Η νυχτερινή διασκέδαση της περιοχής όπου «όλα επιτρέπονται» είναι ο συχνότερος λόγος που επιλέγουν για τις διακοπές τους τα Μάλια της Κρήτης οι συχνότεροι επισκέπτες της, δηλαδή νεαροί άγγλοι και γερμανοί τουρίστες 18-30 ετών.

Διπλάσιος αριθμός άγγλων τουριστών έναντι των Γερμανών επιλέγουν τα Μάλια με κριτήριο τη νυχτερινή διασκέδασή τους, για την οποία καταφθάνουν οι 9 στους 10, ενώ το κλίμα της περιοχής αποτελεί για αυτούς δευτερεύον κριτήριο. Αντίθετα, 7 στους 10 Γερμανούς δηλώνουν ότι έρχονται για διακοπές στα Μάλια πρωτίστως για το κλίμα, ενώ λίγο λιγότερο από τους μισούς απαντούν ότι έρχονται για τη νυχτερινή διασκέδαση.

Αλκοόλ, βία και σεξ

Τα Εγγλεζάκια αν και ενδιαφέρονται λιγότερο για τις κλιματικές συνθήκες από τους Γερμανούς, δεν αδιαφορούν καθόλου για το «κλίμα» της διασκέδασης το οποίο είναι αρκετά εκρηκτικό μείγμα από μέθη, βία και σεξ.

Οι τρεις στους τέσσερις Αγγλους που ρωτήθηκαν αναφέρουν πως μέθυσαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στα Μάλια, το 28% δηλώνει ότι συμμετείχε σε λεκτικό διαπληκτισμό, το 20% αναφέρει ότι δέχτηκε σωματικές ή λεκτικές απειλές, το 19% παρενοχλήθηκε σεξουαλικά και το 13% τραυματίστηκε σε ατύχημα. Αντίθετα οι Γερμανοί εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι στις διακοπές τους, αφού μόνο ο ένας στους 7 ανέφερε μέθη, ενώ λιγότεροι από 1 στους 10 συμμετείχε αντίστοιχα σε λεκτικό διαπληκτισμό, είχε δεχτεί απειλές, σεξουαλική παρενόχληση και είχε τραυματιστεί σε ατύχημα.

Απόδραση κρατουμένου

38χρονος έλληνας, ο οποίος είχε συλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές, απέδρασε μέσα από το κρατητήριο του Α' αστυνομικού τμήματος Πειραιά.

Ο 38χρονος έκοψε,με άγνωστο αντικείμενο τα κάγκελα του κρατητηρίου και απέδρασε, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κλείνουν οι αποθήκες μεταναστών

Αθλιες συνθήκες κράτησης εκατοντάδων μεταναστών, οι οποίοι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων, για να καταλήξουν στη συνέχεια εγκλωβισμένοι, παράνομοι και ανύπαρκτοι, στο κέντρο της Αθήνας ή αλλού, λοιδορούμενοι και ανεπιθύμητοι σχεδόν απ' όλους.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια συνοριακής φύλαξης του Εβρου.

Την εβδομάδα που πέρασε, άλλη μία φορά, η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού θέματος από τη χώρα μας έγινε αντικείμενο διεθνούς χλεύης: αυτή τη φορά από τον επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τ. Χάμαρμπεργκ. Σε πολυσέλιδη παρέμβασή του στηλιτεύεται το απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό χορηγήσεων ασύλου αλλά και οι δραματικές συνθήκες στα κέντρα κράτησης, με ιδιαίτερη αναφορά σ' αυτά του Εβρου. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας επισκέφθηκε τις «αποθήκες ανθρώπων» στην ίδια περιοχή. Δεσμεύτηκε μάλιστα, ότι μετά το κολαστήριο της Παγανής στη Μυτιλήνη, σειρά έχει να κλείσει το κρατητήριο συνοριακής φύλαξης του Τυχερού στον Εβρο.

Εν μέσω λοιπόν σκληρών και συστηματικών αποδοκιμασιών εντός και εκτός ελληνικών συνόρων για την εγκληματική αντιμετώπιση των προσφύγων το αρμόδιο υπουργείο σχεδιάζει σειρά ρυθμίσεων για τη δημιουργία νέων δομών. Τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις «αποθήκες ανθρώπων» που σήμερα λειτουργούν στις μεγάλες πύλες εισόδου της χώρας (Εβρος, νησιά ανατολικού Αιγαίου). Στο ίδιο σχέδιο επιχειρείται η ρύθμιση των ζητημάτων ασύλου με ευέλικτες, δίκαιες και αποτελεσματικές διαδικασίες.

Οι προτάσεις για τον ρόλο και το έργο με το οποίο θα είναι επιφορτισμένα τα «Κέντρα Πρώτης Υποδοχής» όπως θα ονομάζονται, αλλά και το νέο καθεστώς ασύλου παραδόθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου πριν από λίγες μέρες.

Την εκπόνησή τους ανέλαβε ομάδα εργασίας από ειδικούς επιστήμονες τριών υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη,Υγείας, Εσωτερικών), του Συνηγόρου του Πολίτη, δύο Διεθνών Οργανισμών και 13 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ιερώνυμος: «Ο αμύθητος θησαυρός της Εκκλησίας είναι μύθος»

Τη θέση του ότι η Εκκλησία πρέπει να φορολογηθεί στη βάση των εσόδων-εξόδων, επαναλαμβάνει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με συνέντευξή του στα ΝΕΑ του Σαββάτου, καλώντας ταυτόχρονα την Πολιτεία σ' έναν ειλικρινή διάλογο που θα ανοίξει και το θέμα της αποδέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Επίσης ασκεί κριτική και σε μερίδα ιερωμένων που αρέσκονται σε τηλεοπτικές κορώνες εθνικοφροσύνης.

"Το θέμα του αμύθητου θησαυρού της Εκκλησίας είναι παραμύθι” , σημειώνει ο κ. Ιερώνυμος, και διευκρινίζει ότι η Εκκλησία δαπάνησε πέρυσι για το φιλανθρωπικό της έργο 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ “συμπληρώνει το έργο της Πολιτείας” με 750 ιδρύματα πρόνοιας.

“Σε εμάς ισχύει το ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”, τονίζει και σημειώνει αναφορικά με τις προσωπικές του αποδοχές: “Ο αρχιεπίσκοπος τί νομίζετε ότι παίρνει στην Ελλάδα; 2.300 ευρώ. Τί χλιδή μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος με 2.300 ευρώ; Όταν κατέβω τώρα κάτω, δέκα άνθρωποι θα περιμένουν να τους δώσω κάτι. Ένα βοήθημα. Μπορώ να το αρνηθώ;”

Ταυτόχρονα, ο αρχιεπίσκοπος ασκεί κριτική εμμέσως και κατά της Πολιτείας για τα εκκλησιαστικά ακίνητα, καθώς την καλεί να αποδεσμεύσει τα κτήματα που έχει δεσμευμένα. Και ένα από αυτά, ολόκληρο, όσο κι αν κάνει να πάει στο Ταμείο για το Χρέος”. "Δεν μπορεί από τη μία να τα κρατάει δεσμευμένα και από τη άλλη θέλει να τα φορολογεί χωρίς να μας δίνουν έσοδα” υπογραμμίζει.

Η κριτική του κ. Ιερώνυμου επεκτείνεται και σε μερίδα ιεραρχών, που επιλέγουν τα τηλεοπτικά παράθυρα για να εκφράσουν τις απόψεις τους. κυρίως στα εθνικά θέματα. "Όλους τους ιεράρχες μας απασχολούν και μας πονούν τα εθνικά θέματα. Λιγότερο ή περισσότερο πατριώτες δεν δέχομαι ότι υπάρχουν. Και ο πατριωτισμός του καθένα δε φαίνεται ούτε με τον αριθμό των λέξεων που λέει ούτε με την ένταση της φωνής του” , αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εθνικιστική και άκρως προκλητική ανακοίνωση του ΛΑ.ΟΣ. για τα ρατσιστικά στην παρέλαση

Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, απ’ το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της Πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους.

Αντιθέτως, εκείνοι που παρήλασαν με συνθήματα ξένα προς την ημέρα, είναι οι τιμητές.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει χάσει το μέτρο.

Τον καλούμε, για όσο διάστημα παραμένει στο Υπουργείο, να επιδείξει την δέουσα αυτοσυγκράτηση.»

Έως 31 Μαρτίου η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων

Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής οριστικών δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) για το οικονομικό έτος 2010.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ (Ε7) και του β΄ αντιτύπου της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων λειτουργεί εδώ και μία εβδομάδα και η πρόσβαση σε αυτή είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr με την επιλογή «ΦΜΥ».

Οι ενδιαφερόμενοι που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη νέα υπηρεσία, πρέπει να συμπληρώσουν προηγουμένως τη Δήλωσή τους, είτε με χρήση δικού τους λογιστικού προγράμματος, είτε με τη χρήση του σχετικού προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ. (το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Ελεύθερα Προγράμματα της Γ.Γ.Π.Σ. για τους χρήστες» της πρώτης σελίδας του δικτυακού τόπου www.gsis.gr).

Για τη χρήση της υπηρεσίας είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στο σύστημα TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει ακολουθώντας τη διαδρομή: www.taxisnet.gr - «Εγγραφή νέου Χρήστη».

Πρωτοφανή αποκλεισμό παιδιών μεταναστών από τις εξετάσεις, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η απαίτηση προσκόμισης άδειας παραμονής ή σχετικής βεβαίωσης γονέων από παιδιά μεταναστών, που ήδη σπουδάζουν, προκειμένου να συμμετάσχουν στις σχολικές εξετάσεις, απαγορεύει την ολοκλήρωση των σπουδών σε κάποια από τα παιδιά, τα οποία για λόγους που δεν εξαρτώνται από τα ίδια, δεν διαθέτουν τα σχετικά έγγραφα» αναφέρει σε ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο οποίος ερωτά αν θα αποσύρει την «απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο, που θα κλείσει τον μορφωτικό ορίζοντα χιλιάδων παιδιών».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

«Με έγγραφο του προϊσταμένου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (22-3-10), προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις τα παιδιά των μεταναστών που ήδη σπουδάζουν, πρέπει να καταθέσουν άδεια παραμονής ή σχετικές βεβαιώσεις των γονέων τους. Η εφαρμογή του απάνθρωπου αυτού μέτρου, θα αποκλείσει από το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να συμμετάσχουν στις εξετάσεις τα παιδιά που δεν διαθέτουν τα σχετικά έγγραφα, για λόγους, μάλιστα, που δεν εξαρτώνται από την δική τους θέληση. Όπως επισημαίνει και καταγγέλλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ η ισχύουσα απαίτηση των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας να προσκομίζονται έγγραφα (άδεια παραμονής ή διαβατήριο κ.λπ.) για την εγγραφή των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία, είναι αντίθετη με τις διεθνείς συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα» προστίθεται στο κείμενο.

Επειδή όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό της σύστημα, επειδή το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να διασφαλίσει τη συμμετοχή όλων των παιδιών των μεταναστών στις εξετάσεις που προβλέπονται, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν τα παραπάνω σχετικά έγγραφα. Ερωτάται η κυρία υπουργός: Θα αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο που θα κλείσει τον μορφωτικό ορίζοντα χιλιάδων παιδιών;»

"Μπαλάκι" οι ευθύνες για τα επεισόδια .

Τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο "Ανθή Καραγιάννη" στο παιχνίδι του Κυπέλλου ανάμεσα στην Καβάλα και τον Αρη, όπως είναι φυσικό μονοπωλούν το ενδιαφέρον της αθλητικής επικαιρότητας. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά, σε σχέση με τις αιτίες και τους υπεύθυνους αυτής της μεγάλης καταστροφής. Πως κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο περίπου 3.000 "μεμονωμένοι" οπαδοί του Αρη, ενώ ισχύει η απόφαση περί απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών ; Οι δύο ΠΑΕ έριξαν τις ευθύνες στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι οι λιγοστές δυνάμεις που βρέθηκαν στο γήπεδο, δεν κατάφεραν να επέμβουν έγκαιρα, να προβούν στις απαραίτητες συλλήψεις και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις ανάμεσα στους χούλιγκανς. Από την άλλη πλευρά, η Πολιτεία κατηγορεί τις ποδοσφαιρικές διοικήσεις για ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα και απροθυμία να συνεργαστούν με τις αρχές, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε ακόμα και αποβολή από το πρωτάθλημα, ομάδων που υποθάλπτουν την βία. Με λίγα λόγια, ο ένας ρίχνει για ακόμα μία φορά το μπαλάκι στον άλλον, και τελικά δεν φταίει (ούτε βέβαια τιμωρείται) κανείς...

Και για να μη ξεχαστούμε : Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

Έτσι, στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να αλλάξουν και να δείχνουν 4 το πρωί.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη (31/10/2010).