Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Νέες καταγγελίες εναντίον του Πάπα για συγκάλυψη υποθέσεων παιδεραστίας ! Κάποιοι ζητούν την "παραίτησή" του !

Νέες καταγγελίες για τον ρόλο του Πάπα Βενέδικτου σε συγκάλυψη υποθέσεων παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας δημοσίευσε χθες η εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", μια ημέρα μετά τα αρχικά δημοσιεύματά της που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Βατικανού.

Οι "Τάιμς" αναφέρουν τις μαρτυρίες δυο Γερμανών ιερωμένων. Σύμφωνα με αυτές, ο καρδινάλιος Ράτσιγκερ, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου, γνώριζε ότι "ο κληρικός Πέτερ Χούλερμαν -ο οποίος είχε υποχρεωθεί σε ψυχιατρική αγωγή για να θεραπευθεί από την παιδεραστία- επέστρεψε στον ποιμαντικό του ρόλο σε ενορία λίγες μέρες μετά την έναρξη της συγκεκριμένης αγωγής".

Όπως προσθέτει το δημοσίευμα, ο σημερινός Πάπας οργάνωσε μάλιστα συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου του 1980, κατά την οποία αποφασίστηκε η μετάθεση του προβληματικού κληρικού, αλλά λίγο αργότερα πληροφορήθηκε την επιστροφή του πατέρα Χούλερμαν στα αρχικά του καθήκοντα.

Ο εν λόγω ιερέας φέρεται να παρενόχλησε πολλούς ανηλίκους τη δεκαετία του '80, αλλά μέχρι σήμερα η επίσημη θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ότι η απόφαση για την επιστροφή του σε ενεργό ποιμαντικό ρόλο είχε ληφθεί με αποκλειστική ευθύνη του στενότερου συνεργάτη του σημερινού Πάπα, του "νούμερο δύο" στην επισκοπή του Μονάχου Γκέρχαρντ Γκρούμπερ.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα των "Τάιμς" που κατηγορούσε τον Πάπα Βενέδικτο ότι ως υπεύθυνος επιτροπής δεν έλαβε μέτρα κατά του κληρικού Λόρενς Μάρφι, κατά του οποίου υπήρχαν καταγγελίες για 200 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης κωφών παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εφημερίδα του Βατικανού L'Osservatore Romano απάντησε με την κατηγορία ότι πρόκειται για μια "ξεκάθαρη και ποταπή πρόθεση" να πληγεί ο Πάπας "με κάθε κόστος". Τη στήριξή τους στον Πάπα εξέφρασαν και οι επίσκοποι της Γαλλίας σημειώνοντας πάντως ότι αισθάνονται "ντροπή και λύπη για τις αποτρόπαιες πράξεις" παιδεραστίας στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

"Διαπιστώνουμε επίσης ότι αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα χρησιμοποιούνται σε μια εκστρατεία για να γίνει επίθεση στο πρόσωπό σας και στην αποστολή σας στην υπηρεσία του εκκλησιαστικού σώματος. Υποφέρουμε όλοι απ' αυτές τις αναξιοπρεπείς μεθόδους και ανανεώνουμε την υποστήριξή μας" αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Πάπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου