Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις του Ταϊλανδού πρωθυπουργού με τους διαδηλωτές!

Ο λαός της Ταϊλάνδης αποδεινύει ότι ο αγώνας δικαιώνεται..

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Αμπσίτ Βιτζατζίβα με τους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν «στρατοπεδεύσει» στην Μπανγκόκ, ζητώντας νέες εκλογές.

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός συμφώνησε να προχωρήσει σε τετ-α-τετ συνομιλίες με τους διαδηλωτές, σε μια προσπάθεια για άμβλυνση της έντασης και την αποφυγή συγκρούσεων.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι «ο πρωθυπουργός δέχτηκε τον όρο να διαπραγματευτεί με τους διαδηλωτές».

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών στη στάση του Ταϊλανδού πρωθυπουργού, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί υπό πίεση.

Πολιτικοί αναλυτές, πάντως, δεν θεωρούν ότι είναι πιθανόν να συμφωνήσει ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός για τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Οι διαδηλωτές έχουν «στρατοπεδεύσει» εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο της Μπανγκόκ, απαιτώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορούν ότι υπηρετεί τις παραδοσιακές μοναρχικές ελίτ της Μπανγκόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου