Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Oι δολοφόνοι της αξιοπρέπειας...

Ο κ. Παπανδρέου στενοχωριέται για τα μέτρα που παίρνει εναντίον μας.
Και ο κ. Ερντογάν στενοχωριέται για τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών, μέσα στον εναέριο χώρο μας.
Θα μας τρελάνουν (και χωρίς να μπορούμε πλέον να πάρουμε αναπηρική σύνταξη)...

1. Η κυβέρνηση αυτή παράγει φόβο. Δημιουργεί πολίτες φοβισμένους για τη δουλειά τους, το μέλλον των παιδιών τους, την τύχη της χώρας.
Μάλιστα διαχειρίζεται η ίδια αυτόν τον φόβο ενσυνειδήτως (με εντεταλμένα προς τούτο σκοτεινά κονκλάβια -υπό τον ευφημισμό των μηχανισμών «διαχείρισης κρίσεων»), ενώ καθημερινώς η ίδια και πάλι, αναβαθμίζει τον φόβο σε τρόμο μετερχόμενη απειλές, εκβιασμούς και διλήμματα. 
Για τα πάντα: το εργασιακό, το ασφαλιστικό, την εθνική ακεραιότητα. Εντρομοι και φοβισμένοι ως επί το πλείστον πλέον οι Ελληνες.

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.... Αναδημοσίευση από σχόλιό μας την Τετάρτη 18 Αυγούστου... .

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ! ! ! Όσο συνεχίζεται η ατιμωρησία και η ανομία , τόσο επιθυμώ διακαώς έναν Μεσσία....

Δεν έχει πολύ καιρό που ιδρύσαμε τούτο το "blog" , ακριβώς δέκα μήνες τώρα ενώ , ποτέ δεν προσπαθήσαμε να παίξουμε το "παιχνίδι" της δημοσιότητας , όπως το κάνουν πολλοί άλλοι για διάφορους λόγους ... Ένα μικρό μόνον διάστημα , είναι αλήθεια αυτό , προσπαθήσαμε να το μετατρέψουμε σε "ειδησεογραφικό" αλλά.. δεν μας έκατσε ! Πολλές οι απαιτήσεις , ο χρόνος , τα άτομα κι η δουλειά ενώ δεν υπάρχουν τα "κεφάλαια" για κάτι τέτοιο.. Σε αντίθεση με τους "άλλους"...

Πλην όμως , πρέπει να πούμε ότι μέχρι τη σήμερον πορεία μας...

- πρώτοι αναφερθήκαμε στο θέμα των "Κινεζικών" δανείων και του "καψίματος" από την Κυβέρνηση της προοπτικής αυτής λόγω... (άνωθεν εντολής ; ) ,

- πρώτοι μιλήσαμε για το μηχανισμό στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το παιχνίδι των Γερμανών - εκβιαστών ,

-πρώτοι μιλήσαμε για το "Κατοχικό Δάνειο" και τις "Γερμανικές Αποζημιώσεις" , (γι' αυτό το θέμα πρέπει να πω ότι πήρα προσωπικά συντέντευξη από υψηλότατο διπλωμάτη το 1996  στη Γερμανία , μετέπειτα Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας αργότερα -όχι του Παπούλια - και στην ουσία το μόνον που δε μου είπε ήταν ότι ο γέρος ο Καραμανλής "ξεπούλησε" τις Αποζημιώσεις στον Σμίτ τότε για να κάμψει τις Γερμανικές αντιρρήσεις για εισδοχή της Ελλάδας στην ΕΕ "off the record".. τι να πω , δεν ξεύρω...)

- πρώτοι αναφερθήκαμε , εν μέσω πολλών δυσχερειών , από τις αρχές του έτους και αργότερα  το Μάιο πάλι , την ίδια στιγμή που όλοι μιλούσαν για το Μηχανισμό Στήριξης και την Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ , για την επιτακτική ανάγκη προσέγγισης του Ισραήλ από την Ελλάδα διότι , τούτο επιτάσσει το Εθνικό Συμφέρον.. .

Σήμερα , λοιπόν, δίχως κομπασμούς και άλλα (..η αναγνωσιμότητά μας δε μας το επιτρέπει !) , σας λέμε ευθαρσώς και με παρρησία ότι το ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ που θα συζητείται στην Ελληνική Επικράτεια είναι η "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ! ! !

Μια κάρτα , λοιπόν , θα εκδοθεί από το Ελληνικό Κράτος το πρώτο εξάμηνο του 2011 και θα εμπεριέχει όλα του τα στοιχεία.. Στοιχεία ταυτότητας , ΑΦΜ , ΑΜΚΑ κτλ . Σκοπός ; Η μη έκδοση αποδείξεων αρχικά... (Το θέμα πέρασε στα "ψιλά" των εφημερίδων...) .

Η γνώμη μας ; Το μέτρο είναι όχι μόνον σωστό αλλά , απεναντίας είναι και "πτωχό".. Στο βωμό της ασφάλειας του Έλληνα Πολίτη , της καταπολέμησης της Τρομοκρατίας , της φοροδιαφυγής και πολλών ακόμα δεινών των Ελλήνων και του Ελληνικού Κράτους..

ΕΜΕΙΣ , θα βάζαμε και τσιπάκι σε όλους τους Έλληνες Πολίτες προκειμένου να διασφαλιστεί το Έθνος και το Δημόσιο Αγαθό.. . Η Τεχνολογία σήμερα υπάρχει για να υποβοηθεί και όχι να αντιστρατεύεται τον άνθρωπο.. Όλα τα "άλλα" είναι ιστορίες για μαϊμούδες.. που επικαλούνται τα λαμόγια , οι κλέφτες και απατεώνες για να εξαπατούν το Λαό...

ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ - ΚΛΕΦΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ... Τ Ω Ρ Α ! ! !

ΥΓ. Θυμηθείτε μας σε εννιά μήνες από σήμερα...

Φάρμακα είχαν οι σακούλες στο πηγάδι του Λαυρίου

Το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε ότι οι σακούλες που βρέθηκαν πεταγμένες σε φυσικό πηγάδι στο Λαύριο περιείχαν φάρμακα.
Φωτογραφία αρχείου  Την Τετάρτη, σπηλαιολόγοι εντόπισαν δύο σακούλες μέσα στο πηγάδι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε, οι σακούλες περιείχαν κουτιά με φάρμακα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί οι κωδικοί των συσκευασιών. Σε βάθος 80 μέτρων βρέθηκαν ακόμη δύο σακούλες με φάρμακα, στα οποία υπήρχαν ακόμη οι κωδικοί. Σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος εντοπίστηκαν φάρμακα σε αποσύνθεση. Φάρμακα είχαν βρεθεί και σε άλλο πηγάδι, στην ίδια περιοχή, τον περασμένο Αύγουστο.

πηγή : ENET.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ"

Μια θλιβερή παρένθεση στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση του κ. Θωμά Μαργαρίτη.
Παρακολουθεί πανικόβλητος την κατάρρευση του ποσοστού της παράταξης του και καταφεύγει σε μεθόδους και πρακτικές επίθεσης κατά του προσώπου και της επαγγελματικής υπόστασης του Κυριάκου Χαρακίδη.
Μια έντονη και ανοδική επαγγελματική δράση 25 χρόνων του Κυριάκου Χαρακίδη, ούτε παραγράφεται, ούτε σπιλώνεται από τον κ.Θωμά Μαργαρίτη.
Απαντάμε στο σχετικό δημοσίευμα αποκλειστικά και μόνο για χάρη του Δραμινού λαού, τον οποίο έχουμε συνοδοιπόρο μας και ο οποίος πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια, ώστε να μην παραπλανάται.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Κυριάκος Χαρακίδης:
-ουδέποτε είχε οποιοδήποτε πρόβλημα ή εκκρεμότητα με εργαζόμενο στις επιχειρήσεις του
-ουδέποτε σύνδεσε την πολιτική του δράση με τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων του
Ο Κυριάκος Χαρακίδης έχει στην περιοχή της Δράμας 3 επιχειρήσεις με πάνω από 8 εκ. τζίρο, στις οποίες απασχολούνται 60 εργαζόμενοι. Με τις παράλληλες εμπορικές δραστηριότητες και συνεργασίες δημιουργείται ένας τεράστιος κύκλος εργασιών, μέσα από τις οποίες συντηρούνται εκατοντάδες οικογένειες.
Η στήριξη που προσέφερε ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου στις χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες δανειοδοτήθηκαν για υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, είχαν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της απασχόλησης πολλών εργαζομένων και στήριξης των οικογενειών τους.
Αυτός είναι ο κοινός συνδετικός κρίκος που μας ενώνει αυτή τη δύσκολη περίοδο με τους εργαζόμενους.
Αυτός είναι ο ισχυρότερος δεσμός μας με τη Δραμινή κοινωνία, τον οποίο θέλει να διασπάσει με κάθε τρόπο ο Θωμάς Μαργαρίτης.
Λασπολογεί, παραπλανά, συκοφαντεί και προσβάλλει το σύνολο του τοπικού επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου.
Ξεχνάει ότι στις προμήθειες του Δήμου επιλέγει τους ημέτερους και κολλητούς του, επιλέγει επαγγελματίες και εμπόρους εκτός Δράμας για τη προμήθεια υλικών και προσλαμβάνει διμηνίτες και προσωρινούς απασχολουμένους τους οποίους στο τέλος στέλνει στο ταμείο ανεργίας. Αλλά ως εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τον εκφυλισμό της προεκλογικής περιόδου.
Τους ζητήσαμε από χθες να ανακοινώσουν το όνομα του εργαζόμενου και της επιχείρησης που απασχολείται.
Τους το ζητάμε και σήμερα, ώστε να λάμψει τελικά η αλήθεια.
Έτσι θα αποκατασταθεί η αξία, η προσφορά και το κύρος 5500 επιχειρήσεων που αντιλαμβάνονται ότι η μόνη προοπτική της Δράμας είναι ο συγχρονισμένος βηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων.
Γι’ αυτό και στις 7 Νοεμβρίου καλούμε το λαό της Δράμας να ψηφίσει Κυριάκο Χαρακίδη

"ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΕΙ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αρκαδίας) και δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας, τον οποίο με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ στις 15 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και τον οποίο τελικά δεν αποδέχθηκε στο ψηφοδέλτιό του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με πολυσέλιδη επιστολή του σήμερα το απόγευμα, αφού ευχαριστεί το ΠΑΣΟΚ για την τιμή που του έκανε να τον προτείνει ως αντιπεριφερειάρχη στην Αρκαδία, καταφέρεται με σκληρή γλώσσα εναντίον του πρώην υφυπουργού και υποψηφίου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, «Μονοκράτη» και «Πέτρο τον Α΄»...................

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Χαρίσκου-Στυλιανίδου Ευγενία

Η Ευγενία Χαρίσκου-Στυλιανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα, όπως και οι γονείς της Νικόλαος Στυλιανίδης (Μπάρμπα-Νίκος) και η μητέρα της Καλλιόπη Στυλιανίδου.

Τελείωσε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα Εκπαιδευτήρια και συνέχισε στο 6/τάξιο Γυμνάσιο Θηλέων (2ο Γενικό Λύκειο). Αργότερα ξεκινάει την καλλιτεχνική της πορεία κοντά στον μεγάλο ζωγράφο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και φοιτά σε ιδιωτική σχολή ζωγραφικής.

Ασχολείται πλέον επαγγελματικά με την ζωγραφική και την αγιογραφία από το 1980 μέχρι σήμερα ενώ δίδαξε ζωγραφική στη ΝΕΛΕ του δήμου Δράμας  τις χρονιές 1983-1984-1985.

Είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι σήμερα και έχει εκλεγεί σύνεδρος στα συνέδρια του 2002, 2005, 2008. έχει εκλεγεί δυο φορές μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ του Δήμου Δράμας ενώ ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος δυο φορές το 2002 και το 2006.

Παράλληλα από τον Ιανουάριο του  2003 είναι μέλος του Δ.Σ της ΔΕΚΠΟΤΑ  και το 2006 ήταν μέλος του ΔΣ του ΚΕΚ του Δήμου Δράμας. Το 1983 ήταν μέλος της Διοί/κης της ΕΓΕ και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου Δράμας.

Η Περιφέρεια στην Ανάπτυξη οι Νέοι στη Δουλειά