Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ..

( ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΑ «ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ» ΤΗΣ Ε. Ε. ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ? ).


Ήρθαν οι «κοινοτικοί» και περάσανε από πολλά υπουργεία με τις χειρότερες, ίσως για αμφότερους, εντυπώσεις. Οι μεν Έλληνες υπουργοί ήσαν δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι «χαμηλόβαθμα» σχετικά στελέχη της Ε. Ε. τους «ανέκριναν» κατά κάποιο τρόπο ενώ, κανονικά θα έπρεπε να απευθύνονται σε ομοιόβαθμούς τους και μόνο. Οι δε κοινοτικοί δεν ικανοποιήθηκαν επαρκώς από τις εξηγήσεις και τις διαβεβαιώσεις των Ελλήνων υπουργών για την πορεία των προθέσεών τους.

Το πρώτο που συμπεραίνουμε από την «επίθεση» αυτή της Κοινότητας είναι ότι η αποστολή χαμηλόβαθμων στελεχών που «ανακρίνουν» Έλληνες υπουργούς δείχνει τις άγριες διαθέσεις της Ε. Ε. προς τη χώρα αλλά και, την αποφασιστικότητά τους να μπει μια τάξη στο ελληνικό χρέος, το διοικητικό χάος και το κρατικό μπάχαλο. Είναι δε αξιοσημείωτο το ότι η παρουσία μεσαίων κοινοτικών αξιωματούχων που απευθύνονται, εκ των πραγμάτων, σε υπουργούς των οποίων η θέση είναι δυσμενής, σημαίνει αυτόματα και την απαξία της Ε. Ε. απέναντι σε μια χώρα αναξιόπιστη.

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι οι κοινοτικοί προσπάθησαν, δικαίως ή αδίκως, να ενημερωθούν για τα οικονομικά του Υπουργείου Άμυνας, πράγμα που αν συμβεί θα σημάνει την de facto απώλεια μέρους της Εθνικής κυριαρχίας στο στενότερό της πυρήνα. Η άρνηση του αρμόδιου υπουργού να παράσχει όλες τις πληροφορίες στους κοινοτικούς και η παραπομπή τους σε ομοιόβαθμα στελέχη του υπουργείου, δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις των δευτέρων.

Αναρωτιέμαι, μήπως η αποστολή των κοινοτικών αυτών στελεχών αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για την επιβολή σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων κι αν τελικά είναι κι αυτό ένα ακόμη τέχνασμα της Επιτροπής σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση για να παρασχεθούν στους κυβερνώντες οι κατάλληλες συνθήκες και «πλάτες» για την υλοποίηση ενός νέου, επαχθέστερου, Συμφώνου Σταθερότητας.

Για ας αναρωτηθούμε όλοι μας λίγο, με ποιο θάρρος και θράσος μεσαίου επιπέδου στελέχη τολμούν να «ανακρίνουν» υπουργούς κράτους – μέλους δίχως την κατάλληλη «άνωθεν» κάλυψη ή προτροπή. Ακόμα κι αν τούτο σημαίνει ότι την «κάλυψη» αυτή την παρέχει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και η προτροπή μπορεί να προέρχεται από έναν Πρωθυπουργό που θέλει αλλά δεν μπορεί…