Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΔΡΑΜΑ..Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ! ! !

Στη Δράμα σήμερα τελειώνει η περίφημη Ονειρούπολη, την οποία τα τελευταία χρόνια έχει θεσμοθετήσει ο Δήμος και χαίρει της αθρόας προσελεύσεως των Ελλήνων από πολλούς νομούς της Βορείου Ελλάδας.



Μεγάλοι, παιδιά και μωρά, ζούνε για λίγες ημέρες, κάνα μήνα περίπου, το όνειρο των Χριστουγέννων μέσα στα στολίδια, τα χαϊμαλιά, τα ξενόφερτα έθιμα και το όλο σκηνικό. Για λίγες μόνον ημέρες ξεχνούν τις έγνοιες τους και γεύονται ένα κόσμο ουτοπικό και συνάμα εμπορικό. Μου θυμίζει λίγο από Λατινική Αμερική που οι ηγεσίες προωθούν την ιδέα του "..άρτον και θεάματα στα πλήθη..", με μπάλα και ψωμί, για να ξεχνούν οι κολίγοι τα αληθινά προβλήματά τους.


Η Δράμα, ο ακριτικός αυτός νομός με τη μεγαλύτερη τοπική ανεργία στη βόρεια Ελλάδα, τη μεγαλύτερη μετανάστευση και τον υψηλότερο δείκτη φτώχειας λοιπόν, μάλλον, χρειάζεται μιαν " Ονειρούπολη " για όλο το χρόνο...


Ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης, οι Βουλευτές του νομού και όλοι οι άρχοντές του δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούν να προσφέρουν στην πόλη κάτι περισσότερο από αυτό. Την ψαιδεύσθηση των τριάντα ημερών ότι η πόλη ζει. Τους επόμενους έντεκα μήνες θα ξαναπέσει σε νάρκη..


Να μια καλή ιδέα για τον Έλληνα Πρωθυπουργό... Η ΔΡΑΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.. Μια Πανελλήνια Ετήσια Ονειρούπολη θα μας σώσει.. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν οι Έλληνες πολιτικοί : ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ! ! !