Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, Ο ΖΗΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ . Η ώρα της Ευθύνης έρχεται

Η διαφορά πολιτικού από πολιτικό διαγράφεται και στο σωματότυπό του

Ο ένας, ενώ γνώριζε για την επερχόμενη κρίση της χώρας, την επικείμενη "αδυναμία" δανεισμού από τις αγορές και όλα τα δεινά του τόπου, δείχνει να είναι (και είναι) ανέμελος, ευτραφής και καλοζωισμένος.. Δίχως έγνοιες και προβλήματα, στις δύσκολες τούτες ώρες της πατρίδας, που ο ίδιος βοήθησε τα μέγιστα για την κατάντια μας, ξέρει να αντιμετωπίζει όλα τούτα με παροιμιώδη αναισθησία, αδιαφορία και "ωχαδερφισμό".. Τίποτα δεν τον συγκινεί, ακόμα και η οργή του σημερινού Προέδρου του κόμματός του για όλα όσα συνέβησαν επί Πρωθυπουργίας του.. Έφτασε να ζητά "άλλος" μια, άνευ ουσίας, συγνώμη από το λαό.. Συγνώμη η οποία καταδεικνύει ακόμα περισσότερο την "αναισθησία" του προκατόχου του..

Βέβαια, όσοι γνωρίζουν λίγο περισσότερο τα πράγματα, μιλούν για επιτηδευμένη τακτική προκειμένου να αποφύγει ο πρώην Πρωθυπουργός " τα χειρότερα " , που φαίνεται να έρχονται.. Όσο κι αν προσπαθεί, λοιπόν, να μη προκαλεί τον Ελληνικό λαό, "δια της απουσίας του", τόσο περισσότερο ο κόσμος εξοργίζεται και αυτό είναι φυσική κατάληξη λόγω του "μεγέθους του κακού" που μας προκάλεσε..

Ο "άλλος" ενώ, απ' ότι φαίνεται μάλλον γνώριζε τι έρχεται, αποδέχτηκε να αναλάβει την Ηγεσία του τόπου, τη χειρότερή του στιγμή, διακινδυνεύοντας τα πάντα.. Έκανε χιλιάδες χιλιόμετρα ταξίδια στο Εξωτερικό για την πατρίδα, δίνει "μάχη", έστω και με λάθη, προσπαθεί και δείχνει ακούραστος..

Άσπρισαν τα μαλλιά του, έβγαλε έρπη από τη στενοχώρια και όλα δικαιολογούν ότι ο άνθρωπος, αν μη τι άλλο, προσπαθεί και "αγχώνεται" για την Ελλάδα.. Είναι στη χειρότερη μοίρα Πρωθυπουργού τα τελευταία 100 χρόνια στην Ελλάδα και δεν είναι "αδιάφορος" , "αναίσθητος", "παρτάκιας".. Το "..ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" εμπεριέχει ένα σοβαρό μήνυμα πρώτα, πρώτα στον ίδιο του τον Εαυτό..

Ο χρόνος θα δείξει.. αλλά, ως τώρα καταλάβαμε το ήθος και το χαρακτήρα του καθενός.. Έτσι, λοιπόν, όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που "αγχώνεται" και προσπαθεί θέλεις να τον βοηθήσεις.. Σε αντίθεση με έναν άνθρωπο που "αδιαφορεί" και "επιδεικνύεται" με την απουσία του σε βαθμό αναισθησίας.. Εκεί ΖΗΤΑΣ ευθύνες.. Λόγο..