Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έλληνας καθηγητής στα γρανάζια της γραφειοκρατίας !

Τα έχει όλα η περιπέτεια που βιώνει από το 2003 μέχρι και σήμερα ο 50/χρονος καθηγητής Ανδρέας Σακελλίων, πατέρας πέντε παιδιών. Η περιπέτεια αυτή περιλαμβάνει αποφάσεις δικαστηρίων που γεννούν σοβαρά ερωτηματικά, όπως και ο ρόλος των δικηγόρων και δικαστών, παράνομη κατάσχεση μισθού με κατασκευασμένες οφειλές, άρνηση των υπουργείων να εφαρμόσουν τον νόμο, παρακολούθηση από ντεντέκτιβ, αλλά και ξυλοδαρμό από δημόσιο λειτουργό.
Ο καθηγητής, φεύγοντας από τον μόλις τετραετή γάμο του, βρέθηκε από την υψηλόμισθη πρώην σύζυγό του με απαίτηση διατροφής 528€ για δύο παιδιά. Η δεύτερη σύζυγος ήταν νεοδιόριστη δημόσιος υπάλληλος με το μηνιαίο εισόδημά της να καταλήγει στα 400€ αφαιρουμένου του δανείου της κατοικίας τους και του αυτοκινήτου, όταν οι δικαστικές αποφάσεις της πρώην συζύγου του επιδίκαζαν το 47% των μηνιαίων αποδοχών του ως διατροφή για τα παιδιά από τον πρώτο του γάμο αγνοώντας τις ανάγκες της νέας του οικογένειας και των τριών μικρότερων παιδιών του. Με όχημα αυτές τις αποφάσεις, κάνοντας χρήση τις νομικίστικες αλχημείες του εξουσιοδοτημένου δικηγόρο της η πρώην σύζυγος [αποτυχόντα δυο φορές υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Παναγιώτη Ακριτίδη] και σε απόλυτη συνεργασία με την αρμόδια οικονομική υπηρεσία της μισθοδοσίας του καθηγητή στη Ξάνθη όπου ήταν διορισμένος, προχώρησε από το 2004 σε παράνομη κατάσχεση του ημίσεως του μισθού του. Ενώ με τη δικαιοσύνη ο καθηγητής δεν βρήκε καμία άκρη, παρά μόνο την απίστευτη απόφαση 23156/2003 να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα έναντι αμοιβής 300 έως 400 ευρώ το μήνα κάτι που αυστηρά απαγορεύεται από τη ελληνική νομοθεσία, η οικονομική υπηρεσία επί τρία χρόνια τον αγνοούσε, αρπάζοντάς του υπέρ της τέως συζύγου πάνω από 800€ τον μήνα.
Όταν πλέον το 2008 αναγνώρισε η υπηρεσία με την 15/2007 απόφασή της, δήθεν το λάθος της το ποσό ανερχόταν μόλις στα 6.431,81 από το συνολικό των 38.429,33€ που του έχει αρπάξει μέχρι σήμερα και αυτό δεν του επιστράφηκε ποτέ. Η όλη αυτή κατάσταση οδήγησε σε σοβαρή κρίση τον γάμο του και για τρία σχεδόν χρόνια βρέθηκε σε διάσταση με την νυν σύζυγό του. Η διατροφή που επιδικάσθηκε για τα τρία παιδιά του απαιτήθηκε αναγκαστικά με κατάσχεση στο μισθό του, αλλά ελάχιστα χρήματα δόθηκαν για το σκοπό αυτό. Όλο το ήμισυ του μισθού του, συνέχιζε να καταλήγει και πάλι αυθαίρετα στην πρώην σύζυγο του. Η ίδια προσλαμβάνει ντεντέκτιβ που βιντεοσκοπεί για μία ημέρα τον ίδιο την νυν σύζυγο του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 8, 6 και 3ων χρόνων, για να μπορέσει να καλύψει την αυθαιρεσία της, συκοφαντώντας την οικογένεια. Κάνει χρήση του παράνομου υλικού ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία τη δικαιώνει και αναιρεί τη προσωρινή δικαστική απόφαση διατροφής των τριών παιδιών.
Ενώ δόθηκε έδαφος να προσβληθεί η κανονική απόφαση διατροφών , ύστερα από σύγχυση των «απέναντι» δικηγόρων, προσβλήθηκε η προσωρινή, παιανίζοντας ότι δεν υπήρχε δήθεν η κανονική. Άλλο αξιοπερίεργο γεγονός αποτελεί η απαίτηση της πρώην να παρουσιαστεί ο καθηγητής την ίδια μέρα στις 15 Μαίου του 2006, ταυτόχρονα σε δύο δίκες. Η πρώτη για αύξηση της διατροφής στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη για τη διανομή του ημίσεως του μισθού του στα πέντε παιδιά, με σκοπό να παρασκευάσει την πενταετή πλέον αρπαγή των 600€ τον μήνα απευθείας από το μισθό του. Αλλά η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ. Ύστερα από τιτάνιες προσπάθειες ο καθηγητής μέσα στο 2009 κατάφερε να συλλέξει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία όλο το «βιασμό» που έχει υποστεί ο ίδιος και η οικογένειά του. Έχει υποβάλλει μηνύσεις για απάτη, τόσο στην πρώην σύζυγο όσο και στον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, και έχει θέσει προ των ευθυνών του το Υπουργείο Παιδείας, καθότι δεν έλεγξε όλα αυτά που ορίζει ο νόμος για τις κατασχέσεις στο μισθό. Το καλοκαίρι του 2009 πήγε στον αναπληρωτή προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας Γεώργιο Δανηιλίδη στην Ξάνθη και αντί να ακούσει επιχειρήματα εδέχθη γρονθοκοπήματα. Η υπόθεση είναι γνωστή από το 2008 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης Γ. Γκαντζίδη. Όμως όλες οι προσφυγές του καθηγητή στη ελληνική δικαιοσύνη είναι παγωμένες….. Ο αγώνας για δικαίωση του καθηγητή θυμίζει κάτι από τον «Επίμονο κηπουρό» ή τον «Ράφτη του Παναμά» του Τζων Λε Καρέ σε μια όμως κακέκτυπη εκδοχή του Ελληνικού Κράτους που προκειμένου να διαφυλάξει την «ησυχία» της γραφειοκρατίας οδηγεί έναν πολίτη σε εξαθλίωση..

Το ψάρι με τα ανθρώπινα δόντια !

Μια ακόμα μετάλλαξη ή κάτι άλλο ; Τα ψάρια με τα ανθρώπινα δόντια πιάστηκαν στη Ρωσία. όπως αναφέρει η Ρωσική "Pravda" και οι επιστήμονες δεν έχουν λογική εξήγηση! Τα ψάρια πιάστηκαν σε μια λίμνη στα Ουράλια Όρη και έχουν δόντια σαν ενός άντρα. Ο ψαράς που αρχικά έπαθε σοκ, "τύλιξε" το ψάρι σε παχύ στρώμα αλατιού για να διατηρηθεί και να ερευνηθεί από τους επιστήμονες. Το ψάρι που είναι Catostomidae του γένους Ictiobus εκτρεφόταν στην περιοχή στις αρχές της δεκαετίας του '80. Μια ακόμα τέτοια περίπτωση είχε εντοπιστεί στο Lubbock, στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ, το 2006.

Για πρώτη φορά εκτίθεται το χειρόγραφο της Θεωρίας του Αϊνστάιν .

Είναι η πρώτη φορά που το πρωτότυπο χειρόγραφο της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας του Albert Einstein († 1955) θα εκδοθεί. Μέχρι τις 25 Μαρτίου είναι η έκθεση στο Ισραήλ στην Ακαδημία Επιστημών στην Ιερουσαλήμ για να τη δει ο κόσμος .

Το 1916 ο Αϊνστάιν δημοσίευσε για πρώτη φορά το χειρόγραφο. Περιλαμβάνει 46 σελίδες που περιέχουν κείμενο, μαθηματικούς τύπους και χειρόγραφες σημειώσεις του Αϊνστάιν. Ο Γερμανός φυσικός και νομπελίστας είχε το έργο του στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ το 1925, λαμβάνοντας υπόψη τη σύστασή τους.

"Είναι το πιο σημαντικό έργο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, και περιγράφει την κατανόηση του χώρου, του χρόνου και σοβαρότητα", δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης, Hanoch Gutfreund. «Η θεωρία της σχετικότητας είναι η βάση για την κατανόηση του σύμπαντος."

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ . ΓΗ - ΑΡΗΣ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ !

Το ταξίδι σε 80 μέρες που "ίσχυε" για τη Γη, τώρα γίνεται σε 40 μέρες προς τον Άρη. Αυτό που μέχρι πρότινος φαινόταν αδύνατο, τώρα είναι τεχνολογικά εφικτό. Ένα ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη, το οποίο στο παρελθόν γινόταν σε έξι μήνες, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών τώρα διαρκεί λίγο περισσότερο από ένα μήνα.

Η εταιρεία Ad Astra Rocket Company και ο πρώην αστροναύτης της NASA, Franklin Chang-Diaz αναπτύσσει νέα πυραυλικά προωστικά. Αυτά συνδυάζουν ηλεκτρική ενέργεια και ένα μαγνητικό πλάσμα, το οποίο βγαίνει με υπερβολική ζέστη. Αυτή η εκτόξευση πλάσματος δημιουργεί μια ενιαία και αποτελεσματική οδήγηση και ανάγκες, που σε σύγκριση με παλαιότερες τεχνολογίες χρησιμοποιεί λιγότερα και συνεπώς ελαφρύτερα καύσιμα. Έτσι, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη την επόμενη δεκαετία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ .

Central Falls, Rhode Island (CNN) .
Μαθητές βγήκαν, μπροστά από το σχολείο, στο δρόμο για να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής Ομπάμα. Με τη νέα πολιτική εάν από το σχολείο δεν αποφοιτήσει κάθε χρόνο πάνω από το 50% των μαθητών, οι καθηγητές που "αξιολογούνται" θα απολύονται !

"Δεν μας ξέρει. Δεν ξέρει τους εκπαιδευτικούς. Δεν ξέρει τους μαθητές», δήλωσε ο Nikko Calle, 21, απόφοιτος του Κεντρικού Falls Γυμνασίου το 2006. "Νομίζω ότι είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο αυτό που συμβαίνει εδώ". Οι μαθητές συμπαρίστανται στους καθηγητές τους και συμμετέχουν στον αγώνα για δικαίωσή τους. Μέχρι σήμερα με το νέο νόμο από το σχολείο απολύθηκαν 70 εκπαιδευτικοί ενώ, το ποσοστό των αποφοίτων ήταν 48 %.

ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ 11 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .

Καραμπόλα με την εμπλοκή 11 οχημάτων σημειώθηκε περίπου στις 07:00 σήμερα το πρωί στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Πυλαίας. Τέσσερα από τα αυτοκίνητα που συγκρούστηκαν, τυλίχθηκαν στις φλόγες.
Οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων, στα οποία ξέσπασε φωτιά, κατάφεραν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως και από το τροχαίο δεν υπάρχουν τραυματισμοί.
Ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς τα ανατολικά της πόλης παρέμεινε κλειστός, προκαλώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Τελικά, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 09:00. (ΤΑ ΝΕΑ)

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ !

Τις έρευνες για το αιματηρό επεισόδιο στη Δάφνη ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από ότι φαίνεται ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει στη διάθεσή του στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι δεν πρόκειται για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά για άτομα που ίσως σχετίζονται με την τρομοκρατία. Ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος έπεσε νεκρός από την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, είναι Έλληνας και είναι "γνωστός" στα μητρώα της αστυνομίας. Το γεγονός, άλλωστε, ότι βρέθηκε μία χειροβομβίδα στο τσαντάκι του ενισχύει την άποψη ότι δεν πρόκειται για απλούς διαρρήκτες αυτοκινήτων.Πηγές συνδέουν το σημερινό περιστατικό με τη δολοφονία ενός Αλβανού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες, στο Παγκράτι, μέσα σε διαμέρισμα που βρίσκεται επί της οδού Πρατίνου 1.Για την υπόθεση γίνονται ανακοινώσεις αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.

ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ "GAMATO.INFO" ΛΟΓΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ !

Τις τελευταίες ώρες με την ιστοσελίδα (torrent site) gamato.info περίεργα γεγονότα διαδραματίζονται. Η ιστοσελίδα προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να «κατεβάζουν» δωρεάν ταινίες, μουσική και αρχεία.Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των διαχειριστών του ιστότοπου σε Αθήνα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, γεγονός που μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.Όμως, φίλοι και χρήστες του gamato.info, μέσω blog και forum, μιλούν για τρεις συλλήψεις στην Αθήνα, τρεις στη Θεσσαλονίκη και μία στη Ρόδο, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων δημιουργών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και τον διαμοιρασμό υλικού χωρίς την άδεια των δημιουργών.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου κατασχέθηκαν υπολογιστές, και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Το gamato.info, το μεγαλύτερο torrent site στην Ελλάδα, όμως τις τελευταίες ώρες δεν λειτουργεί, γεγονός που ενισχύει τη φημολογία για το μπαράζ συλλήψεων των διαχειριστών του. (SPORTIME)

ΚΑΤΑΔΙΚΗ 33 ΜΗΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΛΥΝΕ 14 ΧΡΟΝΗ !

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών κατά συγχώνευση, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 43χρονο λογιστή, ο οποίος μετέδωσε τον ιό του AIDS σε μια 17χρονη σήμερα κοπέλα και σ' έναν ηλικιωμένο άνδρα, μέσω μετάγγισης αίματος.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της «παράλειψης διατάξεων που αφορούν τη διάδοση μεταδοτικού ιού» και της «σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή», χωρίς να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου που ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας. Ακόμη δέχτηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
«Δεν θέλω να κάνω παρέες. Δεν έχω φίλο. Ζω με την οικογένειά μου και δεν βγαίνω από το σπίτι. Από 3,5 χρόνων κάνω μεταγγίσεις αίματος και στα 14 μου με φώναξαν και μου είπαν ότι έχω AIDS. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήρθε ποτέ να μου μιλήσει, να μου ζητήσει μια συγγνώμη που μου μετέδωσε τον ιό», ανέφερε στην κατάθεσή της η κοπέλα, η οποία πάσχει από μεσογειακή αναιμία.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ανέφερε ότι «πήγα να δώσω αίμα για τον πατέρα μιας φίλης μου που έπρεπε να κάνει χειρουργική επέμβαση». Παραδέχτηκε ότι προηγουμένως είχε μια εφήμερη σχέση με μια άγνωστη γυναίκα και έριξε τις ευθύνες στους γιατρούς για την ελλιπή ενημέρωση που του παρείχαν πριν από την αιμοληψία. Η μήνυσή του όμως κατά των γιατρών έχει αρχειοθετηθεί και εκκρεμεί η αγωγή του στα διοικητικά δικαστήρια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 43χρονος είχε δώσει αίμα, λίγες μέρες μετά τη μόλυνσή του από τον ιό, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 2005, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να ανιχνευτεί στις εξετάσεις του νοσοκομείου. Στη συνέχεια έγινε μετάγγιση μολυσμένου αίματος στην τότε 14χρονη και σ' έναν 76χρονο, οι οποίοι με τη σειρά τους μολύνθηκαν με AIDS. Η ύπαρξη του ιού στο αίμα του αιμοδότη διαπιστώθηκε ύστερα από εξετάσεις στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο ηλικιωμένος σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Υγιέστεροι οι άνδρες που έχουν καλύτερο sex !

Οι άνδρες που έχουν "καλύτερο" Sex έχουν λιγότερες πιθανότητες να ασθενήσουν, ανεξαρτήτου ηλικίας ! Αυτό συμπεραίνει έκθεση, η οποία προέρχεται από έρευνα σε πληθυσμό, του British Medical Journal.
Αν και η υπόθεση ότι οι άνδρες σκέφτονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες δεν είναι καινούργια, τα συμπεράσματα του πορίσματος έχει ευρύτερες επιπτώσεις για τη στάση απέναντι στη δημόσια υγεία και πώς μπορούν οι ασθενείς να ανταποκρίνονται στις συμβουλές των γιατρών, δήλωσε ο Δρ Στέισι Tessler Lindau, αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής, γυναικολογίας και γηριατρικής που προώθησαν την έρευνα.

Ακόμη, είπε ο καθηγητής, η σεξουαλική ποιότητα μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας και να επιμηκύνει τη διάρκειά της !
(γι' αυτό γυναίκες, μην "απογοητεύετε" τους άνδρες σας.. σκεφτείτε την υγεία τους !) .

Η Κίνα προσανατολίζεται σε απαγόρευση της κατανάλωσης του κρέατος των κατοικιδίων !

Guangzhou, Κίνα (CNN) - Η εικόνα δεν είναι από κατάστημα κατοικίδιων ζώων, αλλά από εκτροφείο "γάτας και σκύλων" για κατανάλωση του κρέατός τους ! Είναι γνωστό ότι οι γάτες και οι σκύλοι αποτελούν στην Κίνα μια από τις κυριότερες αγορές κατανάλωσης κρέατος του πληθυσμού (1,3δις).

"Το κρέας από σκυλί είναι καλό για την υγεία και το μεταβολισμό σας", εξηγεί ο Λι ενώ, ο καθηγητής Chang Jiwen της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών είναι ένας από τους κορυφαίους τις εκστρατείας της επιβολής νόμου για την απαγόρευση του κρέατος αυτού. «Οι γάτες και τα σκυλιά είναι πιστοί φίλοι του ανθρώπου», είπε. "Η απαγόρευση της διατροφής τους θα δείξει ότι η Κίνα έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο του πολιτισμού."

Η συζήτηση στην Κίνα έχει ξεκινήσει και οι παγκόσμιες φιλοζωικές οργανώσεις απαιτούν από τις κυβερνήσεις τους προς την κατεύθυνση πίεσης της χώρας για την επιβολή νόμου. Η κουβέντα αυτή είχε ξεκινήσει και το 2008, με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί κάτι. Πάντως, στα σχέδια της σημερινής Κινεζικής κυβέρνησης είναι η επιβολή νόμου που θα απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος κατοικίδιων τιμωρώντας τους παραβάτες με δεκαπενθήμερη φυλάκιση και της επιχειρήσεις που πωλούν το κρέας σε πρόστιμα 73.οοο δολάρια!

Το Λονδίνο "πυροκροτητής" για τη Βοσνία ;

Η Βρετανία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με το υπέρογκο δημόσιο χρέος της και το έλλειμμα να τρέχει στο 12,9 % φέτος ενώ, ήδη οι κερδοσκόποι πιέζουν τη λίρα η οποία τα τελευταία δύο έτη έχει χάσει το 30% της αξίας της. Στις 2 Μαρτίου συνελήφθη στην Αγγλική πρωτεύουσα ο π. Πρόεδρος της Βοσνίας, (μουσουλμάνος), για εγκλήματα πολέμου, κατόπιν εντάλματος που είχε εκδόσει Σερβικό Δικαστήριο.
Η Ρωσική "Pravda" , μεταξύ των άλλων, διαβλέπει ότι, βάσει των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει το Λονδίνο, μπορεί να ζήσουμε στην περιοχή (Βοσνία) εποχές '90-'92. Μπορεί, δηλαδή, η Βρετανία να υποδαυλίσει εκ νέου το μίσος στην περιοχή, προσπαθώντας να ανοίξει έναν "πόλεμο" απ' τα παλιά, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα οικονομικά και γεωπολιτικά της συμφέροντα την εποχή αυτή.

Γερμανία : "Οι "περικοπές" εξευτελίζουν τη χώρα !" .

Το ταχυδρομείο μοιράζεται με το "καρότσι" της οικοδομής στη Γερμανία λόγω λιτότητας ! Η φωτογραφία αυτή, που σε τίποτα δεν θυμίζει την "κραταιά" Ευρωπαϊκή Γερμανία, τραβήχτηκε από Γερμανό πολίτη και δημοσιεύτηκε σε Γερμανική εφημερίδα σήμερα. Κανονικά τα Γερμανικά ΕΛΤΑ είναι υποχρεωμένα να δίνουν σε κάθε διανομέα ένα ειδικό καροτσάκι ή ποδήλατο για τη διανομή της αλληλογραφίας . Όμως, η εποχή περικοπών και λιτότητας, που έχουν βάλει τη χώρα Σρέντερ και Μέρκελ, αναγκάζει τους Γερμανούς να προχωρούν σε "εκπτώσεις" σε βαθμό γελοιότητας !
Μάλιστα, όπως μας μετέφερε Έλληνας της Ομογένειας, φέτος στη Γερμανία έκλεισαν "αούτομπαν" και δρόμοι από το χιόνι επειδή, η κυβέρνηση δεν αγόραζε αλάτι, το οποίο από 35 ευρώ εκτοξεύτηκε σε 350 ευρώ ο τόνος ! Χάλια μαύρα, δηλαδή.. Ας τους κάνουμε ένα "δάνειο" ακόμα να τους βοηθήσουμε τους "καημένους" κύριε Πρωθυπουργέ !

"ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ" .. Μπράβο στα παιδιά ! ! !

Μόλις τρεις μέρες μετά την εμφάνισή τους στον Βόλο, οι αποκαλούμενοι «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ» εμφανίστηκαν χτες στην Καισαριανή.
Εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κλαζομενών και άρπαξαν σημαντική ποσότητα τροφίμων, που μοίρασαν στη συνέχεια στον κόσμο έξω από το κατάστημα. Οταν έφτασε στο σούπερ μάρκετ η αστυνομία, οι σύγχρονοι Ρομπέν είχαν γίνει άφαντοι.

Περιμένουμε με αγωνία τους "Ρομπέν της Πολιτικής"! Λέτε ο Γιώργος να μπορέσει να παίξει το ρόλο αυτό ; .

ΓΙΑ ΛΥΤΡΑ ΑΠΑΓΑΓΑΝ ΤΗ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ! Ευτυχώς που στην Κύπρο η αστυνομία κάνει ακόμα τη δουλειά της.. .

Οικονομικά ήταν τα κίνητρα των απαγωγέων του λειψάνου του τέως προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου απεφάνθη χθες στη Λευκωσία ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά.
Η σορός του τέως προέδρου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, πρόχειρα θαμμένη σε πρόσφατο τάφο, στο νέο νεκροταφείο Στροβόλου, κατόπιν τηλεφωνήματος αγνώστου προς την κόρη του εκλιπόντος, Αναστασία Παπαδοπούλου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά δήλωσε χθες πως «η Αστυνομία αξιοποιούσε πληροφορίες που έπαιρνε και η κατάληξη είναι ότι πίσω από την κλοπή της σορού ήταν τα λύτρα και δεν υπήρχε οποιοδήποτε πολιτικό κίνητρο». Απαντώντας σε ερώτηση, αν οι δράστες υπέβαλαν αίτημα προς την οικογένεια Παπαδόπουλου για την καταβολή λύτρων, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε θετικά.
Εκ μέρους της οικογένειας, ο διευθυντής του Ιδρύματος Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύσης Παντελίδης, διέψευσε κατηγορηματικά τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Η οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου δεν έχει γίνει δέκτης οποιουδήποτε αιτήματος ή απαίτησης για καταβολή λύτρων για παράδοση ή εντοπισμό της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και ασφαλώς ούτε κατέβαλε οποιαδήποτε λύτρα σε οποιονδήποτε», είπε.
Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός επανήλθε με νέες δηλώσεις, επιμένοντας πως τα όσα είπε νωρίτερα ήταν αληθή. «Ολα όσα έχω δηλώσει ανταποκρίνονται πλήρως και στην αλήθεια και στα πραγματικά γεγονότα. Επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση η κοινή γνώμη έχει ακούσει πάρα πολλά, από την ημέρα της διάπραξης του εγκλήματος, έχει το κάθε δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια και να γνωρίζει τα κίνητρα», είπε.
Ο κ. Λουκά είπε ότι οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και ότι είναι αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλοπή της σορού οργανώθηκε από ισοβίτη κατάδικο στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας και ότι η αστυνομία είναι κοντά στη σύλληψη των αυτουργών του εγκλήματος. Πάντως, στη Λευκωσία είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η σορός επιστράφηκε, αφού καταβλήθηκαν τα λύτρα προς τους απαγωγείς.
Αργά χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε έναν Ινδό με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας και συγγενικό πρόσωπο του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος φέρεται ο ηθικός αυτουργός της απαγωγής. Ο Ινδός έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και παραδέχτηκε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν οργανώσει την κλοπή με κίνητρο τα λύτρα. (άκου Ινδός με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας.. σαν ανέκδοτο ακούγεται !).

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ ! Διεθνοποιεί το πρόβλημα των "Κερδοσκόπων" !

Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού εχθές στο Λευκό Οίκο. Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα και συνομίλησαν, για 45 λεπτά, σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Οικονομία και την περιοχή μας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με αφορμή τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, κατάφερε τελικά να "διεθνοποιήσει" το πρόβλημα της κερδοσκοπίας μεγάλων τραπεζών σε βάρος των χωρών και των λαών. Η "μικρή" Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, βγαίνει από το "κάδρο" των δυσμενειών και απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα με ένα παγκόσμιο αίτημα ! Οι "υπερκινητικότητα" αυτή του Πρωθυπουργού, σε διεθνές επίπεδο, θύμισε ημέρες "Αραφάτ" και Ανδρέα Παπανδρέου.

Εχθές, το βράδυ, ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, παρακάθισε στο επίσημο δείπνο του Λευκού Οίκου για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας, που έδωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα. Το δείπνο καθιερώθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν υποψήφιος Πρόεδρος ήταν ο Ελληνοαμερικανός Μ. Δουκάκις και αποτελεί ένα "προνόμιο" της Ελλάδας που μόνο το Ισραήλ και η Ιρλανδία απολαμβάνουν ακόμα στις ΗΠΑ ! Οι λόγοι εκατέρωθεν ήταν ιδιαίτερα θερμοί και αντανακλούσαν το θερμό κλίμα μεταξύ των δύο λαών.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και άλλα μέλη. Κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Αμερική ο Πρωθυπουργός θα έχει επαφές και με οικονομικούς και παράγοντες της Ομογένειας ενώ, θα δώσει και σειρά συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ .

Εκκενώθηκε αεροσκάφος της Olympic Air, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο Αθήνα - Μυτιλήνη, μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα, που έγινε νωρίτερα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Το αεροσκάφος της πτήσης 572 επρόκειτο να αναχωρήσει στις 10 το πρωί, ωστόσο ύστερα από το τηλεφώνημα παραμένει στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς συνεδριάζει η επιτροπή αξιολόγησης απειλής, στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η Αστυνομία και εκπρόσωποι της εταιρείας.
Ήδη, το αεροσκάφος ελέγχεται από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ και οι χειραποσκευές των επιβατών περνούν από νέο έλεγχο.

ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΖΗΜΕΝΣ !

Οι «εχθροπραξίες» ξεκίνησαν το πρωί, όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Π. Καμμένος προσκόμισε σελίδα του ημερολογίου με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 1999, στην οποία μεταξύ των άλλων καταγραφόταν το όνομα Παπακωνσταντίνου και δίπλα η λέξη Μαξίμου.
Υπενθυμίζεται ότι τη χρονική εκείνη περίοδο ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας τού τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ενώ από το 2002 έως το 2004 ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ.
«Αδιανόητο»
Πράγματι, αργά το απόγευμα ο υπουργός επιβεβαίωσε τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Μ. Χριστοφοράκου, με σκοπό να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες της εταιρείας του και να του μεταφέρει τις απόψεις του για την ανάπτυξη του κλάδου.
Ο ίδιος καυτηρίασε την κίνηση του Π. Καμμένου, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων.
Ρελάνς Βαλυράκη
Είχε προηγηθεί ωστόσο με ομολογουμένως αρκετή καθυστέρηση, καθώς η αποκάλυψη Καμμένου προκάλεσε αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ, απάντηση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Σ. Βαλυράκη. Και αυτός με τη σειρά του διένειμε άλλες σελίδες του ημερολογίου στις οποίες καταγράφονται τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ραντεβού του Μ. Χριστοφοράκου με τον Μητσοτάκη (21/12), «επικοινωνία με τον Δούκα» (την ίδια ημέρα), «επικοινωνία Πάνος για Μητσοτάκη» (27/12) και «ραντεβού Μητσοτάκη. Πάνος, Γρυλλάκης» (28/12).
Ο κ. Βαλυράκης έκανε λόγο για επιλεκτική αναφορά σ' ό,τι αφορά την ενέργεια του βουλευτή της Ν.Δ., διότι όπως είπε, την ίδια περίοδο υπάρχουν καταγραφές και άλλων προσώπων. Και τόνισε πως «σε περίοδο εθνικής ομοψυχίας απαιτείται σοβαρότητα και όχι πυροτεχνήματα».
Τρεπεκλής - SAIC
Χθες, συνεχίστηκαν και οι καταθέσεις των μαρτύρων με τον Γ. Τρεπεκλή, εκπρόσωπο της εταιρείας SAIC, που ανέλαβε το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (βλ. C4Ι) να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών.
Ο μάρτυρας επέρριψε στο Δημόσιο τις ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έγινε η δοκιμή που προέβλεπε η σύμβαση τον Οκτώβριο του 2004 καθώς, όπως είπε, δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές.
Ο ίδιος επέμεινε ότι το έργο έχει παραληφθεί τον Νοέμβριο του 2008, κάτι που όμως δεν αποδέχεται κανένας αρμόδιος υπουργός έως σήμερα.
Ερωτηθείς για το αν ήταν νόμιμη η αμοιβή των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, που έλαβε για τη μεσολάβηση μεταξύ SAIC και Ελληνικού Δημοσίου, απάντησε ότι ήταν απολύτως νόμιμη, ενώ υπογράμμισε ότι η SAIC δεν αντιμετωπίστηκε ευνοϊκά από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Μάλιστα, όσο αφορά τον ίδιο, τόνισε ότι δεν είχε σχέσεις με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2004. * ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ .

Ένα άτομο έπεσε νεκρό και ένα άλλο κατάφερε να ξεφύγει κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 05.00 στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτου και Μακρυγιάννη στη Δάφνη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το πλήρωμα περιπολικού έκρινε ως ύποπτα τα δύο άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ και ζήτησε να τους κάνει έλεγχο.
Οι δύο επιβαίνοντες αντί να υπακούσουν πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο άτομα είχαν διαρρήξει το αυτοκίνητο και επιχειρούσαν να διαφύγουν, όταν τους εντόπισε το περιπολικό.