Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ ! Διεθνοποιεί το πρόβλημα των "Κερδοσκόπων" !

Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού εχθές στο Λευκό Οίκο. Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα και συνομίλησαν, για 45 λεπτά, σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Οικονομία και την περιοχή μας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με αφορμή τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, κατάφερε τελικά να "διεθνοποιήσει" το πρόβλημα της κερδοσκοπίας μεγάλων τραπεζών σε βάρος των χωρών και των λαών. Η "μικρή" Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, βγαίνει από το "κάδρο" των δυσμενειών και απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα με ένα παγκόσμιο αίτημα ! Οι "υπερκινητικότητα" αυτή του Πρωθυπουργού, σε διεθνές επίπεδο, θύμισε ημέρες "Αραφάτ" και Ανδρέα Παπανδρέου.

Εχθές, το βράδυ, ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, παρακάθισε στο επίσημο δείπνο του Λευκού Οίκου για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας, που έδωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα. Το δείπνο καθιερώθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν υποψήφιος Πρόεδρος ήταν ο Ελληνοαμερικανός Μ. Δουκάκις και αποτελεί ένα "προνόμιο" της Ελλάδας που μόνο το Ισραήλ και η Ιρλανδία απολαμβάνουν ακόμα στις ΗΠΑ ! Οι λόγοι εκατέρωθεν ήταν ιδιαίτερα θερμοί και αντανακλούσαν το θερμό κλίμα μεταξύ των δύο λαών.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και άλλα μέλη. Κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Αμερική ο Πρωθυπουργός θα έχει επαφές και με οικονομικούς και παράγοντες της Ομογένειας ενώ, θα δώσει και σειρά συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου