Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έλληνας καθηγητής στα γρανάζια της γραφειοκρατίας !

Τα έχει όλα η περιπέτεια που βιώνει από το 2003 μέχρι και σήμερα ο 50/χρονος καθηγητής Ανδρέας Σακελλίων, πατέρας πέντε παιδιών. Η περιπέτεια αυτή περιλαμβάνει αποφάσεις δικαστηρίων που γεννούν σοβαρά ερωτηματικά, όπως και ο ρόλος των δικηγόρων και δικαστών, παράνομη κατάσχεση μισθού με κατασκευασμένες οφειλές, άρνηση των υπουργείων να εφαρμόσουν τον νόμο, παρακολούθηση από ντεντέκτιβ, αλλά και ξυλοδαρμό από δημόσιο λειτουργό.
Ο καθηγητής, φεύγοντας από τον μόλις τετραετή γάμο του, βρέθηκε από την υψηλόμισθη πρώην σύζυγό του με απαίτηση διατροφής 528€ για δύο παιδιά. Η δεύτερη σύζυγος ήταν νεοδιόριστη δημόσιος υπάλληλος με το μηνιαίο εισόδημά της να καταλήγει στα 400€ αφαιρουμένου του δανείου της κατοικίας τους και του αυτοκινήτου, όταν οι δικαστικές αποφάσεις της πρώην συζύγου του επιδίκαζαν το 47% των μηνιαίων αποδοχών του ως διατροφή για τα παιδιά από τον πρώτο του γάμο αγνοώντας τις ανάγκες της νέας του οικογένειας και των τριών μικρότερων παιδιών του. Με όχημα αυτές τις αποφάσεις, κάνοντας χρήση τις νομικίστικες αλχημείες του εξουσιοδοτημένου δικηγόρο της η πρώην σύζυγος [αποτυχόντα δυο φορές υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Παναγιώτη Ακριτίδη] και σε απόλυτη συνεργασία με την αρμόδια οικονομική υπηρεσία της μισθοδοσίας του καθηγητή στη Ξάνθη όπου ήταν διορισμένος, προχώρησε από το 2004 σε παράνομη κατάσχεση του ημίσεως του μισθού του. Ενώ με τη δικαιοσύνη ο καθηγητής δεν βρήκε καμία άκρη, παρά μόνο την απίστευτη απόφαση 23156/2003 να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα έναντι αμοιβής 300 έως 400 ευρώ το μήνα κάτι που αυστηρά απαγορεύεται από τη ελληνική νομοθεσία, η οικονομική υπηρεσία επί τρία χρόνια τον αγνοούσε, αρπάζοντάς του υπέρ της τέως συζύγου πάνω από 800€ τον μήνα.
Όταν πλέον το 2008 αναγνώρισε η υπηρεσία με την 15/2007 απόφασή της, δήθεν το λάθος της το ποσό ανερχόταν μόλις στα 6.431,81 από το συνολικό των 38.429,33€ που του έχει αρπάξει μέχρι σήμερα και αυτό δεν του επιστράφηκε ποτέ. Η όλη αυτή κατάσταση οδήγησε σε σοβαρή κρίση τον γάμο του και για τρία σχεδόν χρόνια βρέθηκε σε διάσταση με την νυν σύζυγό του. Η διατροφή που επιδικάσθηκε για τα τρία παιδιά του απαιτήθηκε αναγκαστικά με κατάσχεση στο μισθό του, αλλά ελάχιστα χρήματα δόθηκαν για το σκοπό αυτό. Όλο το ήμισυ του μισθού του, συνέχιζε να καταλήγει και πάλι αυθαίρετα στην πρώην σύζυγο του. Η ίδια προσλαμβάνει ντεντέκτιβ που βιντεοσκοπεί για μία ημέρα τον ίδιο την νυν σύζυγο του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 8, 6 και 3ων χρόνων, για να μπορέσει να καλύψει την αυθαιρεσία της, συκοφαντώντας την οικογένεια. Κάνει χρήση του παράνομου υλικού ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία τη δικαιώνει και αναιρεί τη προσωρινή δικαστική απόφαση διατροφής των τριών παιδιών.
Ενώ δόθηκε έδαφος να προσβληθεί η κανονική απόφαση διατροφών , ύστερα από σύγχυση των «απέναντι» δικηγόρων, προσβλήθηκε η προσωρινή, παιανίζοντας ότι δεν υπήρχε δήθεν η κανονική. Άλλο αξιοπερίεργο γεγονός αποτελεί η απαίτηση της πρώην να παρουσιαστεί ο καθηγητής την ίδια μέρα στις 15 Μαίου του 2006, ταυτόχρονα σε δύο δίκες. Η πρώτη για αύξηση της διατροφής στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη για τη διανομή του ημίσεως του μισθού του στα πέντε παιδιά, με σκοπό να παρασκευάσει την πενταετή πλέον αρπαγή των 600€ τον μήνα απευθείας από το μισθό του. Αλλά η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ. Ύστερα από τιτάνιες προσπάθειες ο καθηγητής μέσα στο 2009 κατάφερε να συλλέξει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία όλο το «βιασμό» που έχει υποστεί ο ίδιος και η οικογένειά του. Έχει υποβάλλει μηνύσεις για απάτη, τόσο στην πρώην σύζυγο όσο και στον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, και έχει θέσει προ των ευθυνών του το Υπουργείο Παιδείας, καθότι δεν έλεγξε όλα αυτά που ορίζει ο νόμος για τις κατασχέσεις στο μισθό. Το καλοκαίρι του 2009 πήγε στον αναπληρωτή προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας Γεώργιο Δανηιλίδη στην Ξάνθη και αντί να ακούσει επιχειρήματα εδέχθη γρονθοκοπήματα. Η υπόθεση είναι γνωστή από το 2008 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης Γ. Γκαντζίδη. Όμως όλες οι προσφυγές του καθηγητή στη ελληνική δικαιοσύνη είναι παγωμένες….. Ο αγώνας για δικαίωση του καθηγητή θυμίζει κάτι από τον «Επίμονο κηπουρό» ή τον «Ράφτη του Παναμά» του Τζων Λε Καρέ σε μια όμως κακέκτυπη εκδοχή του Ελληνικού Κράτους που προκειμένου να διαφυλάξει την «ησυχία» της γραφειοκρατίας οδηγεί έναν πολίτη σε εξαθλίωση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου