Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ένας δήμαρχος….διαφορετικός

Του Ανδρέα Σακελίων

Η κουβέντα σήμερα γίνεται για τον Νίκο Πολυμενέρη αρχιτέκτονα μηχανικό, που επιθυμεί να εξασφαλίσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ για να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Δράμας.

Ωστόσο εδώ πρόκειται για μια άλλη περίπτωση όχι στενά κομματική αλλά με ευρύτερη αποδοχή από την κοινωνία, ανεξάρτητα από στηρίξεις και τούτο διότι έχει πολύ μεγάλες ευαισθησίες, πηγαία επικοινωνιακή ικανότητα με τους πολίτες χωρίς τις στενές κομματικές παρωπίδες. Στόχος η βαθιά κατανόηση των προβλημάτων του οποιοδήποτε πολίτη και η επίλυση τους.

Ο Νίκος ο Πολυμενέρης έχει εκφράσει άποψη για πάρα πολλά θέματα και συγκεκριμένα προχωράει ….ένα βήμα παραπάνω από όλους τους άλλους

Πηγαίνοντας λοιπόν στο…διά ταύτα:

-Ο Νίκος ο Πολυμενέρης έχει εκφράσει σχεδόν ολοκληρωμένη άποψη για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τις οποίες θεωρεί αστείρευτη πηγή πλούτου και με τις οποίες με δυο-τρεις σοβαρές επενδύσεις θα λύσει ουσιαστικά κάθε οικονομικό πρόβλημα του δήμου, με παράλληλη ανακούφιση στο πρόβλημα της ανεργίας και ταυτόχρονα μεγάλη ανακούφιση όλων των δημοτών από τα έξοδα οικογενειακού προγραμματισμού, ΦΩΣ-ΝΕΡΟ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ έως πλήρους απαλλαγής από αυτά των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών.

-Ο Νίκος Πολυμενέρης φεύγει έξω από την λογική του διαχειριστή του δήμου. Στοχεύει να θέσει σε αναπτυξιακή τροχιά τον δήμο η οποία θα συντελέσει στην μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του αφού εκτινάξει τον δήμο στις πρώτες θέσεις προόδου κοινωνικών ομάδων, όπως είναι το παράδειγμα του νησιού SENSO της Δανίας το οποίο παρακολουθεί από ετών βασιζόμενος στις άφθονες δυνάμεις της φύσης τις οποίες στοχεύει να αξιοποιήσει και πιστεύει ότι τώρα με τον Καλλικράτη αυτό είναι ευκολότερο.

Το βέβαιο είναι ότι αν ο Νίκος Πολυμενέρης πάρει την στήριξη και τελικά εκλεγεί δήμαρχος Δράμας μπορεί στην αρχή να εκφράσουμε επιφυλάξεις για το «ακατόρθωτο» που επιδιώκει αλλά αργότερα και ειδικότερα με την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας οι πολίτες θα τον επικροτούν με την ψήφο τους διαρκώς στο μέλλον.

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ , ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ , ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ...

Ήδη, από τις αρχές του έτους και αργότερα πάλι, από την Πρωτομαγιά είχαμε επισημάνει το "βαρύ" πολιτικό , στρατιωτικό και διπλωματικό κλίμα που επικρατούσε (και διαφαινόταν ότι θα ενταθεί - σημειώνουμε: αργότερα το περιστατικό με τους Ακτιβιστές -) στις Ισραηλινό - Τουρκικές σχέσεις . Μιλήσαμε , από πολύ νωρίς , για την "ανάγκη" εκμετάλευσης των "νέων" αυτών συνθηκών από την Ελληνική Διπλωματία και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου προς όφελος της Ελλάδας . Για πρώτη φορά , μετά από δεκαετίες , ήτανε ξεκάθαρο ότι Ισραηλινά και Ελληνικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή συμπίπτουν κι έχουν κοινά σημεία αναφοράς .. .

Ακόμη και το γεγονός ότι , με αφορμή την οικονομική κρίση της χώρας μας , η ΕΕ (δηλαδή Γερμανία) φαινόταν να ανθίσταται σε κοινά Ευρωπαϊκά μέτρα οικονομικής έμπρακτης Αλληλεγγύης , για μια Αληθινή Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη σωστή κατεύθυνση , απέδειξε πως ίσως η εισδοχή (που είναι το πιθανότερο μελλοντικό σενάριο) του Ισραήλ στην ΕΕ θα βοηθούσε τη χώρα μας προς τη σωστή κατεύθυνση . Μόνον μια χώρα σα το Ισραήλ θα μπορούσε , δίχως οικονομικά "διπλωματικά" Γερμανικά τρίκ , να επιβάλει μια ουσιαστικότερη Ενοποίηση στην ΕΕ στην παρούσα φάση και να έκαμπτε τι όποιες Γερμανικές αντιρρήσεις με σχετική "ευκολία" .

Από την άλλη , το Ισραήλ είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή (μεγαλυτέρας σημασίας από την Τουρκία) . Έτσι , μια πολιτικό - στρατιωτική κοινή πολιτική Ελλάδας - Ισραήλ στην περιοχή θα παρέκαμπτε με άνεση τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της γείτονος , με μεγάλη ευκολία , στα μάτια των πλανητικών ισχυρών ηγεσιών .

Η αλήθεια που επισημάναμε , από πολύ νωρίς , είναι ότι για πρώτη φορά , εδώ και δεκαετίες , Ελληνικά και Ισραηλινά συμφέροντα συμπίπτουν και συνεπώς έπρεπε η Ελληνική πολιτική ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη . Κι επειδή , ως γνωστόν , ο Έλληνας Πρωθυπουργός διετέλεσε , επιτυχώς , επί σειρά ετών και Υπουργός Εξωτερικών στο πρόσφατο παρελθόν , αντελήφθη αμέσως τί πρέπει να γίνει . Η σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Αθήνα , υπό τη δυσμενή συγκυρία της απεργίας των διπλωματικών υπαλλήλων της χώρας του ανά τον κόσμο , μας αποδεικνύει και την "υψηλή" σημασία και προτεραιότητα που αποδίδει και το Ισραήλ στη συνεργασία της χώρας μας... Σημαντικό στοιχείο ότι και η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (ΝΔ) συμφωνεί με την προσέγγιση των δύο χωρών .

Το προσωπικό μας σχόλιο είναι πως , ευτυχώς η πατρίδα την κατάλληλη χρονική στιγμή χαίρει μιας πολιτικής ηγεσίας που δεν κοιμάται.. Γνωρίζει και αθόρυβα ,  αλλά μεθοδικά εργάζεται για το καλό του τόπου .