Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ !

Το θέμα της τιμής του νερού στη Δράμα, είναι αντικείμενο έντονου σχολιασμού μεταξύ των συμπολιτών μας, για όλο το διάστημα της τετραετίας 2006 – 2010. Η αντίδραση των συνδημοτών μας για την εισπρακτική πολιτική του κ. Θωμά Μαργαρίτη είναι εντελώς δικαιολογημένη.

Σήμερα δίνουμε στην δημοσιότητα αδιάσειστα στοιχεία και συγκριτικά παραδείγματα στο θέμα του νερού.

Το 2006 για αξία νερού 6 ευρώ πληρώναμε συνολικά 33 ευρώ.
Σήμερα πληρώνουμε 43,5 ευρώ.
Το πάγιο το 2006 ήταν 10 ευρώ και το 2010 19 ευρώ ΑΥΞΗΣΗ 90%
Για ίδια κατανάλωση νερού οι δημότες σε άλλες πόλεις πληρώνουν:
ΒΕΡΟΙΑ 18,5 ευρώ
ΑΘΗΝΑ 20 ευρώ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ 43,5 ευρώ

Εκτός από το νερό αύξησε και τα δημοτικά τέλη τα οποία πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ από 105% μέχρι 265% ανάλογα με το τιμολόγιο σε σπίτια η καταστήματα.
πηγή : "ΠΟΛΗ+ΖΩΗ"

Το σχόλιό μας...
Με τέτοιο Δήμαρχο τι να τους κάνουμε τους Τροϊκανούς;;; Μπορούμε και "μόνοι" μας να αυτοκαταστραφούμε...... .

ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΑΚΟΜΑ Η ΔΡΑΜΑ....

Είδα τα προγραμματικά φυλλάδια δημοτικών παρατάξεων που κατέρχονται υποψήφιες στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και το πρώτο ζήτημα, προς άμεση επίλυση, που θέτουν είναι η αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Δράμας. Δικαίως, νομίζουμε, οι παρατάξεις αυτές θέτουν το ζήτημα της Υγείας των πολιτών υψηλά στην προεκλογική ατζέντα αφού, το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρό και υφίσταται στην πόλη της Δράμας για πολλές δεκαετίας αδιαφορίας.

Η διαπίστωσή μας στο όλο θέμα είναι ότι ο Δήμος Δράμας έχει από τα υψηλότερα, αν όχι το υψηλότερο, ποσοστό καρκινοπαθών ασθενών στη Βόρεια Ελλάδα. Μεγαλύτερο ακόμα και από περιοχές όπως η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα. Στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, δυστυχώς από προσωπική εμπειρία, οι Δραμινοί ασθενείς αποτελούν μια "αξιοσέβαστη" μερίδα και ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών.. Όλη αυτή η "διαπίστωση" - Αλήθεια μπορεί να τεκμηριωθεί μόνον με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Νοσοκομείου και δεν μπορεί παρά να "αποδοθεί" σε συγκεκριμένους "τοπικούς" παράγοντες.. Η ύπαρξη του δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, (ίσως η Δράμα είναι από τις λίγες Ελληνικές πόλεις που έχουν ακόμα τέτοιο δίκτυο, το οποίο σημειωτέων έχει απαγορευθεί από έτη στην ΕΕ), αναμφισβήτητα παίζει το δικό του σοβαρό λόγο στη διόγκωση του ποσοστού καρκινοπαθειών της πόλης. Ένα σοβαρό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα (π.χ. ΑΠΘ) μπορεί άνετα να εξετάσει και τεκμηριώσει επιστημονικά το ρόλο που παίζουν οι αμιαντοσωλήνες της Δράμας στις καρκινογενέσεις σε βάρος του ανυποψίαστου Δραμινού πολίτη.. .

Το ερώτημά μας είναι το εξής...

Η δημοτική παράταξη "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ" κυβερνά το Δήμο Δράμας από το 1990. Τόσο ο πρώην Δήμαρχος και Υπουργός Τζίμας Μαργαρίτης, όσο και ο σημερινός απερχόμενος Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά για το θέμα αυτό και κατά συνέπεια για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Αυτό το αποδεικνύει και η "απραξία" του έργου τους στο θέμα.. Αν, μάλιστα, θυμηθούμε και τη δήλωση του απερχόμενου Δημάρχου ότι "..επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι οι αμιαντοσωλήνες του δικτύου είναι ακίνδυνοι για τους πολίτες.." σε ανύποπτο χρόνο, δε μπορούμε παρά να βάλουμε τα γέλια μέχρι δακρύων... Διότι, ποτέ σοβαρός επιστήμονας δεν υπέγραψε τέτοιο κείμενο "διαβεβαίωσης" !

Καλή η Ονειρούπολη, οι Φιέστες και τα Καλλιτεχνικά για την ανάδειξη της Δράμας αλλά... Με την Υγεία των Δραμινών δεν μπορεί να παίζετε... ! Σε οποιοδήποτε άλλο σοβαρό κράτος της ΕΕ "κάποιοι" θα πηγαίναν φυλακή γι' αυτό..

Καληνύχτα Κύριοι "Μαργαρίτη"... Υπουργοί και Δημαρχαίοι.. !