Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο εθισμός στον τζόγο οδηγεί στην αυτοκτονία

Ο τζόγος, που για χρόνια τώρα «σερβίρεται» ως ψυχαγωγική ασχολία, δεν είναι και τόσο αθώος. Ο ένας στους πέντε ασθενείς που καταλήγει στο νοσοκομείο Alfred της Μελβούρνης, επειδή αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, είναι προβληματικός τζογαδόρος, σύμφωνα με έρευνα του νοσοκομείου, που εξέτασε τους λόγους που οδηγούν άτομα κάθε ηλικίας στην απελπισμένη αυτή πράξη.

Αναλυτικότερα, οι ειδικοί ερευνητές της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το 17% των υποψηφίων αυτοχείρων έχει πρόβλημα με τον τζόγο. Το ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό αν συγκριθεί με τον γενικότερο αριθμό των ατόμων που έχει πρόβλημα με τον τζόγο, το οποίο είναι 20 φορές μικρότερο από αυτόν των υποψηφίων αυτοχείρων.

Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 900 περιπτώσεις ασθενών που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν και κατέληξαν στο νοσοκομείο το δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Η καθηγήτρια Jayashri Kulkari, που ηγήθηκε της έρευνας, ανέφερε ότι το νοσοκομείο μετά την θλιβερή διαπίστωση ότι ο τζόγος οδηγεί στην αυτοκτονία, θέσπισε ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης των ατόμων αυτών και, όπως ανέφερε χθες τέσσερεις μήνες μετά την εφαρμογή του, οι ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. «Τα 18 από τα 50 άτομα που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα σταμάτησαν τον τζόγο και αυτό μάς δίνει πολλές ελπίδες ότι το πρόγραμμα θα είναι επιτυχημένο είπε η καθηγήτρια.

Η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μίνι έρευνας του νοσοκομείου Alfred, αποφάσισε να επεκτείνει την έρευνα και το πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης στα νοσοκομεία όλης της πολιτείας διαθέτοντας το ποσόν των 665.000 δολ Αυστραλίας (421.000 ευρώ) την ίδια στιγμή που ο τζόγος της αποφέρει έσοδα της τάξης των 1,6 δισ. δολάρια (1,11 δισ. ευρώ).

Τα αντισυλληπτικά προκαλούν τριχόπτωση

Τα αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν τριχόπτωση, ακόμα και στις νεαρές γυναίκες, που τα χρησιμοποιούν λέει ο αυστραλός ειδικός Τριχολόγος, Ντέιβιντ Σάλινγκερ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Τριχολόγων.

Όπως αναφέρει ο κ. Σάλινγκερ, η γυναικεία τριχόπτωση ήταν φαινόμενο που πριν κάμποσα χρόνια παρατηρούνταν σε εγκυμονούσες και γυναίκες που βρίσκονταν στο στάδιο της εμμηνόπαυσης στην πρώτη περίπτωση λόγω των ορμονικών διαταραχών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και στην δεύτερη λόγω της χορήγησης ορμονικών σκευασμάτων σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

«Πριν 10 χρόνια στο ιατρείο μου παρουσιαζόταν μία γυναίκα την εβδομάδα με πρόβλημα τριχόπτωσης, σήμερα όμως βλέπω μία την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σάλινγκερ προσθέτοντας ότι η «παλαιότερη γενιά» αντισυλληπτικών όπως τα Loette και Levlen περιέχουν μία μορφή προγεστερόνης η οποία προκαλεί τριχόπτωση αν η γυναίκα που τα παίρνει έχει κληρονομική προδιάθεση σ' αυτή.

Τα αντισυλληπτικά «νέας γενιάς» όπως τα Yasmin και Diane 35 ED σε αντίθεση με τα παλαιότερα μπορούν να έχουν την ακριβώς αντίθετη επίδραση στα μαλλιά καθώς όπως είπε ο κ. Σάλινγκερ προάγουν την τριχοφυΐα.

Νέο ασφαλέστερο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων παρουσίασε η Fed

Νέο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, που θεωρείται σχεδόν αδύνατο να παραχαραχθεί, παρουσίασε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.


Η μορφή του Μπέντζαμιν Φράνκλιν παραμένει στην όψη του χαρτονομίσματος, που συνοδεύεται πλέον από υδατογράφημα της ιστορικής «Καμπάνας της Ελευθερίας» στη Φιλαδέλφεια και από απεικόνιση μελανοδοχείου. Η κάθετη γαλάζια ταινία ασφαλείας του νέου χαρτονομίσματος αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικές αστραφτερές ταινίες, που αντανακλούν το φως και εμφανίζουν μικρές καμπάνες της Ελευθερίας υπό γωνία.

Το νέο χαρτονόμισμα θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2011. «Εκτιμούμε ότι τα δύο τρίτα των χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων κυκλοφορούν εκτός ΗΠΑ», είπε ο κ. Μπερνάνκι, που υπογράμμισε ότι τα 6,5 δισεκατομμύρια παλιά 100δόλαρα θα παραμείνουν εν ισχύ. Το χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων είναι το τελευταίο που δέχεται ριζικό επανασχεδιασμό. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε το 2003, με την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων των 20 δολαρίων, ενώ ακολούθησαν τα νέα χαρτονομίσματα των 50, 10 και 5 δολαρίων. Μόνο το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου διατηρεί την παλιά του μορφή.

Ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το 2009

Πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ανακηρύχθηκε για μια ακόμη χρονιά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος το 2009 μόνο, είχε έσοδα 40.000.000 δολλάρια. Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα τα έσοδά του ξεπέρασαν τα 138.000.000 δολλάρια. Αμέσως μετά τον Μπέκαμ, τη λίστα συμπληρώνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Thebest

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας

Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα περίπου 120χλμ στη βόρεια Γερμανία ανάμεσα στα πυρηνικά εργοστάσια Μπρουνσμπίτελ στον ποταμό Ελβα και Κρίμελ κοντά στο Αμβούργο, δυο ημέρες πριν από την 24η επέτειο της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνόμπιλ (Ουκρανία).

Η συμβολική αυτή ενέργεια με την ονομασία «Αλυσιδωτή αντίδραση-Σταματείστε την πυρηνική ενέργεια», πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης της Αγκελα Μέρκελ να αναβάλει το κλείσιμο 17 πυρηνικών εργοστασίων της χώρας που είχε προγραμματισθεί το αργότερο για το 2020.

Η Γερμανία πρέπει σταδιακά να κλείσει ως το 2020 τα πυρηνικά εργοστάσιά της, αλλά οι συντηρητικοί και οι φιλελεύθεροι του κυβερνητικού συνασπισμού θέλουν την παράταση της λειτουργίας ορισμένων εκ των εργοστασίων αυτών.

Ελεύθεροι δύο απαχθέντες Γερμανοί στη Νιγηρία

Δυο Γερμανοί που είχαν απαχθεί την Κυριακή στη Νιγηρία, αφέθησαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε.

Οι δυο Γερμανοί, ηλικίας 45 και 55 ετών που είχαν απαχθεί την Κυριακή κοντά στο Πορτ Χαρκουρτ είναι ελεύθεροι και είναι καλά, τόνισε ο υπουργός.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους

Νταμπλ ο Παναθηναϊκός πριν από λίγο

Το "ντάμπλ" πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τώρα στην Αθήνα, όπου η ομάδα νίκησε με 1-0 τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας. Συγχαρητήρια

Σεισμός 6,1 βαθμών στην Ινδονησία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε στις Μολούκες νήσους, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βόρεια της νήσου Αμπόν της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες. Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε βάθος 53 χιλιομέτρων.

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την πολιτική αναταραχή στην Νικαράγουα

Η κυβέρνηση του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική κρίση που επικρατεί στη Νικαράγουα και άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση της Μανάγκουα να θέσει τέλος «στη βία στους δρόμους», ανακοινώθηκε σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν παρακολουθώντας τη βία στους δρόμους που παρεμποδίζει την δημοκρατική πολιτική διαδικασία, μειώνει το σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου και στο κράτος δικαίου» στη Νικαράγοιυα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Υπενθυμίζεται ότι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος των Σαντινίστας παρεμποδίζουν εδώ και πολλές ημέρες βουλευτές της αντιπολίτευσης να μπουν στο κοινοβούλιο της χώρας ενώ η αντιπολίτευση από την πλευρά της επιχειρεί να ακυρωθεί μία αμφιλεγόμενη απόφαση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα, ο οποίος με το διάταγμά του παρατείνει τη θητεία περίπου 25 ανώτατων δικαστών και άλλων αξιωματούχων.

«Η παρενόχληση και οι ταραχές στην Βουλή και στους βουλευτές μειώνουν τη λειτουργία των ζωτικών θεσμών της δημοκρατίας στη Νικαράγουα» προσέθεσε ο κ. Κρόουλι που καταδίκασε και τις διάφορες προσπάθειες που γίνονται για την εξασθένιση της δημοκρατίας και «σε πολλές χώρες της περιοχής, με πρώτο παράδειγμα τη Βενεζουέλα».

Κ. Μπατζελή: «Να δαμάσουμε τη Λερναία Ύδρα του ελλείμματος και του χρέους»

Επίσκεψη Κατερίνας Μπατζελή στη Δράμα και συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Σύμβαση του προγράμματος «Leader», ύψους 10,9 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή με το νομάρχη Δράμας Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης της υπουργού στην ακριτική Δράμα. Τα χρήματα θα διατεθούν για πολλαπλές δράσεις κυρίως όμως για την υποστήριξη αγροτουριστικών υποδομών και για πρόγραμμα υλοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων.

Σε δηλώσεις της, λίγο αργότερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κ. Μπατζελή τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα πρέπει να έχει καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αναφερόμενη στις αγροτικές επιδοτήσεις σημείωσε ότι: «πλέον ένα μεγάλο μέρος επιδοτήσεων θα εκταμιεύεται από τον εθνικό προϋπολογισμό για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί 160 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να διατεθούν σε εξισωτικές αποζημιώσεις» .

Σε ερώτηση για την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης η κ. Μπατζελή σημείωσε: «Βρισκόμαστε σε περίοδο διαχείριση κρίσης και ως κυβέρνηση δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι θα βγούμε από αυτήν με το πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης και τη συγκρότηση κοινωνικών συμμαχιών» .

«Τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε εξαγγείλει», συμπλήρωσε η κ. Μπατζελή, «θα τις υλοποιούσαμε σε κάθε περίπτωση, άσχετα από την κρίση. Πρέπει, τα επόμενα χρόνια, να δαμάσουμε τη ‘Λερναία Ύδρα’ του ελλείμματος και τους χρέους» τόνισε η υπουργός.

Τέλος, η κ. Μπατζελή ανάφερε ότι τέσσερα είναι τα βασικά εργαλεία στα οποία θα βασιστεί η κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων για την αγροτική ανάπτυξη: το πρόγραμμα ΟΠΑΧ για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, το ΕΣΠΑ, το Leader και το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για τις αγροτικές υποδομές.

Η κ. Μπατζελή συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

Ξάνθη: Ενημερωτική ημερίδα για διασυνοριακή συνεργασία, αγορά εργασίας, ασφάλεια

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι μεγάλες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης που προσφέρει, συζητήθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουλγαρία και η ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης.

Στην αρχή της εκδήλωσης τονίστηκε από τους διοργανωτές ότι με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές Συλβάνα Ράπτη και Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι Βούλγαροι Ευρωβουλευτές Vladimir Urutchev και Ivaylo Kalfin και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης και δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.

Απολογήθηκε η συλληφθείσα για «Πυρήνες της Φωτιάς»

Απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή Κωνσταντίνο Μπαλτά η 19χρονη που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η 19χρονη καταζητούνταν από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχαν εκδοθεί τα πρώτα 6 εντάλματα σύλληψης σε βάρος φερόμενων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής την εντόπισαν την ώρα που τηλεφωνούσε από καρτοτηλέφωνο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος της αφορά στο αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αποτυπώματά της βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα στο σπίτι στο Χαλάνδρι, σε σταθερά σημεία του σπιτιού αλλά και σε σακούλα με υπολείμματα εκρηκτικών που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων έξω από το σπίτι.

Πρόκειται για τη δέκατη σύλληψη ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ τρία άτομα παραμένουν προφυλακισμένα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χθες το απόγευμα, ομάδα 50 αντιεξουσιαστών πολιόρκησε τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Real απαιτώντας από τους υπευθύνους να «βγάλουν στον αέρα» CD με μηνύματα συμπαράστασης στους συλληφθέντες για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη ήταν έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι που φέρεται να διατηρούσε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» Σαράντος Νικητόπουλος.

Η Τσακάλου «καίει» τον Ζαγοριανό

Καίει με την κατάθεσή της τον πρώην ανακριτή της υπόθεσης της Siemens, Ν. Ζαγοριανό, η γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου. Η Κατερίνα Τσακάλου δήλωσε χθες ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ότι «οι ανακριτικές Αρχές -Ν. Ζαγοριανός- δεν κατέσχεσαν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της, όπου ήταν καταγεγραμμένες αναλυτικά όλες οι επαφές του Μιχ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα».

Διευκρίνισε, δε, ότι τον σκληρό δίσκο πήρε στη συνέχεια ο διάδοχος του Μιχ. Χριστοφοράκου στη Siemens Ελλάς, κ. Φίσερ, ενώ αποκάλυψε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας, τέσσερις μήνες πριν παραιτηθεί από τη θέση του το 2007, της είχε ζητήσει να καταστρέψει τα αρχεία της εταιρείας που αναφέρονταν σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος -κυρίως με πολιτικά πρόσωπα- και εκείνη επικαλούμενη φόρτο εργασίας δεν το έπραξε, κάτι που προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στις σχέσεις της μαζί του.

Καραντίνα

Μαθήματα τουρκικής μας συστήνει ο δρ Ρουμπινί

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε διδαχθεί από την κρίση του 2001 στην Τουρκία και να είχε κάνει νωρίτερα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο Ρουμπινί, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, έγινε γνωστός ως «δόκτωρ καταστροφή» επειδή είχε προβλέψει τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2007.

Μιλώντας στην Προύσα ενώπιον των Ενωσης Εξαγωγέων Αυτοκινήτων, ο Ρουμπινί υποστήριξε ότι αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Τουρκίας το 2000-2001, δεν θα βρισκόταν σε τόσο οικτρή θέση.

Τεστ για ευρωζώνη

Δεύτερη φορά που ο Σόρος συναντά Έλληνα Πρωθυπουργό εν κρυπτώ.. Την τρίτη "αποχαιρέτα την, την Ελλάδα"...

Την προ-τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα ο, ανθέλληνας κατά κοινή ομολογία και πράξη, Τζώρτζ Σόρος ήτανε Σεπτέμβριος του 1999. Τότε είχε συναντηθεί κρυφά με τον Πρωθυπουργό Σημίτη στη Βουλιαγμένη και είχανε "δοθεί" οι άνωθεν εντολές.. Ένα μήνα μετά στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Οκτώβριος 1999) ξεκινά η κατρακύλα του Γενικού Δείκτη, με όλες τις μετοχές να γκρεμοτσακίζονται, με τις γνωστές μας σε όλους συνέπειες.. Οι Έλληνες είχανε πια χάσει 33 τρισεκατομμύρια δραχμές !

Στις αρχές του μήνα, λέγεται ότι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός (18 Απριλίου) συνάντησε τον "αρχικερδοσκόπο", που μήνες τώρα καταγγέλλει το συνάφι του και, έτσι εξηγείται η "ταχύτατη" προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ... Το σπέκουλο θα έχει και συνέχεια.. Στην επόμενη συνάντηση, για τη "μεταφορά" των εντολών, Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Σόρος το βέβαιο είναι ότι δεν θα υπάρχει πια Ελλάδα.. Θα μας έχουν αγοράσει οι "φίλοι" μας.. .

Θησαυρός στον κυπριακό βυθό

Ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στον κόσμο βρίσκεται στο βυθό της λεκάνης της Λεβαντίνης στην Ανατολική Μεσόγειο, μέρος της οποίας ανήκει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Παράλληλα, διόλου αμελητέα είναι και τα κοιτάσματα πετρελαίου, που έχουν εντοπιστεί στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», τα ευρήματα ανακοίνωσε το Κέντρο Γεωλογικών Μελετών των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

Όπως επισημαίνει η κυπριακή εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό κέντρο δίνει στη δημοσιότητα μελέτη που αφορά αξιολόγηση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση σεισμολογικών στοιχείων και άλλων επιστημονικών μεθόδων έρευνας για κοιτάσματα. Πρόκειται για στοιχεία ερευνών που έγιναν την περίοδο 2000-2002 και επαναξιολογήθηκαν από το 2008 μέχρι και πρόσφατα.

Η εκτίμηση του USGS, είναι ότι στη λεκάνη της Λεβαντίνης, υπάρχουν 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, ανακτήσιμου φυσικού αερίου.

Το Κέντρο γνωστοποίησε επίσης ότι υπάρχουν περίπου 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια, τεχνικά ανακτήσιμου πετρελαίου.

Η λεκάνη της Λεβαντίνης μοιράζεται κυρίως μεταξύ Κύπρου, Συρίας και Λιβάνου.

Η ευρύτερη περιοχή των κοιτασμάτων κατά την αμερικανική έρευνα, επεκτείνεται προς το δέλτα της Αιγύπτου από τη μια και της Τουρκίας από την άλλη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασσίνης περιορίστηκε να δηλώσει στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ότι «τα δεδομένα της δικής μας περιοχής μάς είναι γνωστά, δεν έχουμε άλλο σχόλιο».

Επιμένει η γερμανική Δεξιά στα σενάρια έξωσης της Ελλάδας από το Ευρώ

Σοβαρά πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ισχυρίζονται στελέχη της συντηρητικής παράταξης της Γερμανίας, αλλά και του δεξιού Τύπου.

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ανώτερος αξιωματούχους της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) τόνισε: "Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της από τη ζώνη ευρώ. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να είναι ταμπού. Η Ελλάδα δεν έχει μόνον πρόβλημα ρευστότητας, αλλά επίσης πρόβλημα ουσίας, διαρθρωτικό και ανάπτυξης".

Μιλώντας στο Spiegel, ο ηγέτης της γερμανικής συντηρητικής ομάδας CDU και CSU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βέρνερ Λάνγκεν υπογράμμισε: "Θα ήθελα πολύ να γνωρίζω εάν το πακέτο αυτό βοήθειας είναι σύμφωνο με το ευρωπαϊκό δίκαιο και με το γερμανικό συνταγματικό δίκαιο".

Όπως ξεκαθάρισε, η βοήθεια δεν θα αποτελέσει μια διαρκή λύση στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και "η πραγματική εναλλακτική" είναι "να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη ευρώ και να ξαναγίνει ανταγωνιστική με σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

Εξάλλου, στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη ευρώ αναφέρονται πολλές γερμανικές εφημερίδες του Σαββάτου.

"Η μόνη πραγματική λύση είναι μια ξεκάθαρη ρήξη: η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ" γράφει η Bild. Ο δε τίτλος του φύλλου της εφημερίδας είναι ιδιαίτερα καυστικός: "Οι Ελληνες θέλουν τα λεφτά μας".

Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, αναφέρει: "Το τελευταίο ζήτημα για τους Ελληνες, εάν η βοήθεια δεν αποδώσει, είναι η έξοδος από τη ζώνη ευρώ".

Enet

Επαφές Παπακωνσταντίνου για το πακέτο δανεισμού

Με τους επικεφαλής της« τρόικας» που έχει αναλάβει την επιτήρηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής συναντήθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος - Καν, τον επίτροπο Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν και τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν - Κλοντ Τρισέ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα με εκπροσώπους των τριών οργανισμών.

Το οικονομικό πρόγραμμα που θα προκύψει από τις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κλιμάκιο που έχει επισκεφθεί την Αθήνα θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα ενταχθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Μιλώντας στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G20, o Όλι Ρεν είχε εκτιμήσει ότι ο μηχανισμός δανεισμού θα είναι έτοιμος στις αρχές Μαΐου (περισσότερα, εδώ). Σημειώνεται ότι η Ελλάδα Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση μέρους του χρέους της -και άρα να διαθέτει ρευστό- στις 19η Μαΐου.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε επίσης με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ. Μιλώντας στη συνάντηση των G20, ο Τ. Γκάιτνερ είχε καλέσει Ευρώπη και ΔΝΤ να κινηθούν γρήγορα για να βοηθήσουν την Ελλάδα

Enet

Συμβατικά όπλα υψηλής ακρίβειας αντί των πυρηνικών ετοιμάζουν οι ΗΠΑ


Μία νέα γενιά συμβατικών όπλων που θα περιορίσουν την εξάρτηση των ΗΠΑ από το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, το οποίο θα περιοριστεί μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία, είναι υπό εξέταση, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Τα όπλα υψηλής ακρίβειας και ισχύος θα εκτοξεύονται από πυραύλους και θα μπορούν να πλήξουν στόχους σε όλο τον πλανήτη σε διάστημα μικρότερο από μία ώρα. Πρόκειται, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, για συμβατικές κεφαλές μεγάλου βάρους που θα ελίσσονται με ταχύτητα προς τον στόχο τους στο έδαφος ή προς βαλλιστικούς πυραύλους σε πτήση.

Μία πρώτη εκδοχή του συστήματος αναμένεται να δοκιμαστεί το 2014 ή το 2015 και να λειτουργήσει, με την προϋπόθεση ότι το περίπλοκο σύστημα θα ολοκληρωθεί, το νωρίτερο το 2017 ή αργότερα, το 2010.

Το κόστος παραμένει άγνωστο αλλά αναμένεται να είναι υψηλό. Την τελική απόφαση για την εφαρμογή του σχεδίου πρέπει να λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η ιδέα για το σχέδιο «Αμεσο Παγκόσμιο Χτύπημα» (Prompt Global Strike) είχε προταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά οι σχεδιασμοί δεν προχώρησαν.

Μπαράζ εκρήξεων με επτά νεκρούς στο Ιράκ

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη δυτική επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Έξι βόμβες είχαν τοποθετηθεί στα σπίτια ενός δικαστή και αξιωματούχων της αστυνομίας στην πόλη Καλιντίγια που απέχει περίπου 83 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Δεν είναι γνωστό αν ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται οι στόχοι των επιθέσεων.

Ένα από τα θύματα είναι στρατιώτης που επιχειρούσε να εξουδετερώσει τις βόμβες.

Μεγάλη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


Μεγάλες ποσότητες ακατέργαστου πετρελαίου αναβλύζουν από τον πυθμένα στον Κόλπο του Μεξικού μετά τη φονική έκρηξη που βύθισε μια πλατφόρμα άντλησης, προειδοποεί την Παρασκευή η αμερικανική ακτοφυλακή.

«Πρόκειται για σοβαρή πετραλαιοκηλίδα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάικ Ο'Μπέρι, αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής η κηλίδα έχει μήκος 1,6 χλμ, πλάτος 8 χλμ, και βρίσκεται 70 χλμ έξω από τις ακτές. Σκάφη απορρύπανσης προσπαθούν τώρα να την εμποδίσουν να φτάσει στην ξηρά της Λουιζιάνας, της Αλαμπάμα και του Μισισίπι.

Στο μεταξύ, οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των 11 από τους 126 εργαζόμενους στην πλατφόρμα, οι οποίοι αγνοούνται από την Τρίτη όταν σημειώθηκε έκρηξη στην υπεράκτια πλατφόρμα «Deepwater Horizon». Η εξέδρα τελικά βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης.

Στην Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί «πρώτη προτεραιότητα» την επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοούμενων και την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής.

Απεβίωσε ένας εξαιρετικός Δάσκαλος

Απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 77 ετών, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πολιτικός Δημήτρης Τσάτσος.

Γόνος πολιτικής οικογένειας, γιος του βουλευτή των Φιλελευθέρων και υπουργού Θεμιστοκλή Τσάτσου και ανιψιός του διατελέσαντος Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου, ο εκλιπών γεννήθηκε στη Αθήνα το 1933.

Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στη Χαϊδελβέργη και το 1960 ανακηρύχτηκε διδάκτορας της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το 1965 ως το 1968 εργάστηκε ως ερευνητής στο Max-Planck Institut.

Το 1968 εκλέχτηκε υφηγητής του γερμανικού και αλλοδαπού Δημοσίου Δικαίου και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης. Την ίδια χρονιά εξελέγη υφηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το δικτατορικό καθεστώς όμως δεν του επέτρεψε να διδάξει. Το 1969 εκλέχτηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν διορίστηκε από την δικτατορία. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε ως μόνιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Το 1973 φυλακίστηκε από την δικτατορία, μετά την κατάρρευση της οποίας, το καλοκαίρι του 1974, συμμετείχε ως υφυπουργός της Ανώτατης Παιδείας στην Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας. Κατά τη θητεία του θέσπισε τα μέτρα κάθαρσης στα πανεπιστήμια κατά των συνεργατών της δικτατορίας («αποχουντοποίηση») και πρότεινε τον πρώτο δημοκρατικό νόμο-πλαίσιο για τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Από το 1980 και ως την συνταξιοδότησή του ήταν καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάγκεν, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων από το 1988 ως το 1990.

Στις εκλογές του 1974 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας με την Ένωση Κέντρου Νέες Δυνάμεις και στην προετοιμασία του Συντάγματος του 1975 υπήρξε γενικός εισηγητής εκ μέρους όλης της αντιπολίτευσης.

Διεγράφη, λόγω διαφωνιών με την ηγεσία του κόμματος, ενάμισι χρόνο αργότερα, συνεχίζοντας την πολιτική του δράση στο νέο σχηματισμό «Πρωτοβουλία για Δημοκρατία και Σοσιαλισμό» που στις εκλογές του 1977 συναπετέλεσε τη «Συμμαχία».

Ακολούθως συμπορεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ και επί δύο συνεχείς θητείες (1994-1999 και 1999-20004) υπήρξε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Στη δεκαετή παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο διακρίθηκε για τις καίριες παρεμβάσεις του σε πολιτικά και θεσμικά ζητήματα, ενώ πήρε ενεργό μέρος στην προετοιμασία του Ευρωσυντάγματος.

O Δημήτρης Τσάτσος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με καρδιολογικά προβλήματα.

Ομολογία για τις επιθέσεις στο μετρό της Ν.Υ.


Αμερικανός υπήκοος αφγανικής καταγωγής δήλωσε ένοχος για συμμετοχή στο σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας στο μετρό της Νέας Υόρκης τον περασμένο Σεπτέμβριο και για υποστήριξη της Αλ Κάιντα. Οι αμερικανικές Αρχές είχαν χαρακτηρίσει το τρομοκρατικό σχέδιο μία από τις σοβαρότερες απειλές για τη χώρα μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Ζαρέιν Αχμεντζάι δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. Μετά τη σύλληψή του, τον Ιανουάριο, ο 25χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Ο κατηγορούμενος ήταν συμμαθητής του Αφγανού μετανάστη Νατζμπουλάχ Ζαζί, ο οποίος ομολόγησε επίσης τον περασμένο μήνα ότι είχε ρόλο στη συνωμοσία.

Η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δύο ηγετικά μέλη της Αλ Κάιντα είχαν συναντηθεί με τους κατηγορούμενους στο Πακιστάν και τους είχαν δώσει οδηγίες για την εκτέλεση επιθέσεων αυτοκτονίας σε δύο σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης.

Αμφότερα τα μέλη της Αλ Κάιντα έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικά χτυπήματα το περασμένο έτος στο Πακιστάν.

«Ενοχο» γονίδιο για την πρόωρη εκσπερμάτιση

ΛΟΝΔΙΝΟ Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συχνή ανδρική σεξουαλική διαταραχή η οποία εκτιμάται ότι επηρεάζει τη ζωή του 20%-30% των ανδρών. Ως σήμερα οι περισσότεροι ειδικοί συνέδεαν το πρόβλημα με ψυχολογικά αίτια, ωστόσο τώρα ερευνητές από τη Σουηδία και τη Φινλανδία αναφέρουν ότι πιθανότατα έχει γονιδιακό υπόβαθρο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 1.300 άνδρες ηλικίας 18-45 ετών και ανακάλυψαν σύνδεση μεταξύ της πρόωρης εκσπερμάτισης και παραλλαγής σε ένα γονίδιο που ονομάζεται DΑΤ1 και το οποίο ελέγχει την έκλυση της ντοπαμίνης από τον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που παίζει σημαντικό ρόλο σε πλήθος λειτουργιών, από την κίνηση και την προσοχή ως την αντίληψη που έχει ο άνθρωπος για την ευχαρίστηση και την επιβράβευση.

Με βάση αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες πιστεύουν, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Μedicine», ότι φάρμακα τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια νέα αποτελεσματική θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Το Βήμα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου


Την πρώτη παγκοσμίως ολική μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποίησε επιστημονική ομάδα 30 ειδικευμένων ιατρών στο νοσοκομείο Βαλ ντε Χεμπρόν της Βαρκελώνης. Η επέμβαση, διάρκειας 22 ωρών, πραγματοποιήθηκε σε νεαρό που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο πριν από πέντε χρόνια.

«Ο ασθενής αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στην αναπνοή, την κατάποση και την ομιλία», δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας δρ Πέρε Μπαρέτ.

Στον νεαρό τοποθετήθηκαν νέοι μύες προσώπου, δέρμα, μύτη, χείλια, σιαγώνες, δόντια, στοματική κοιλότητα και ζυγωματικά οστά σε μια επέμβαση που διήρκεσε 22 ώρες και πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου.

Το νέο πρόσωπο του ασθενούς δεν μοιάζει με αυτό του ανώνυμου δότη, αλλά πλάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει έντονα το πρόσωπο του λήπτη πριν από τον τραυματισμό.

Ο ασθενής αναρρώνει ικανοποιητικά και αναμένεται ότι θα αρχίσει «να μιλά, να τρώει, να χαμογελά ακόμα και να γελά» μέσα σε λίγες εβδομάδες ζώντας μία ουσιαστική ζωή, σύμφωνα με τον Πέρε Μπαρέτ.

Περίπου δέκα μεταμοσχεύσεις προσώπου έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όλες ήταν σε τμήματα του προσώπου και όχι στο σύνολο του υπογραμμίζουν οι Ισπανοί επιστήμονες.

Προβληματισμός στη Ρηγίλλης


Μεγάλη ανησυχία και έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Ρηγίλλης, εν όψει της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης που θα γίνει την Τετάρτη στη Ρόδο και της πιθανολογούμενης παρουσίας του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη σύμφωνα με «Τα Νέα».

«Ξόδεψαν 2 εκατ. ευρώ σε 7 χρόνια»

Σε 250.000 ευρώ τον χρόνο υπολογίζουν τα λειτουργικά έξοδα του «Επαναστατικού Αγώνα» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα εκτιμούν ότι κάθε χρόνο τα μέλη της οργάνωσης κατέβαλλαν περίπου 30.000-35.000 ευρώ για τα ενοίκια, τα κοινόχρηστα και όλους τους λογαριασμούς των δέκα οπλαποθηκών και οικημάτων ασφαλείας. Ακόμη θεωρείται ότι από το ταμείο της οργάνωσης ελάμβαναν χρήματα για τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης ή για την ενοικίαση των δικών τους σπιτιών τουλάχιστον 8-12 μέλη της οργάνωσης που δεν φαίνεται να είχαν συγκεκριμένη δουλειά.

Οπως εκτιμούν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, «υπολογίζουμε ότι από το 2003 ως σήμερα- δηλαδή, μέσα σε σχεδόν επτά χρόνια- τα μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” έχουν ξοδέψει σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ».

Έκλεψαν τηλεοράσεις από τη... φυλακή!

Φαίνεται πως είχαν βαρεθεί τις ληστείες «καθημερινού τύπου» και, αυτή τη φορά, αποφάσισαν να παραβιάσουν την είσοδο των ...φυλακών της ολλανδικής πόλης Hoorn.

Οι εν λόγω κλέφτες εισέβαλαν ανενόχλητοι στο συγκεκριμένο κτίριο και μάλιστα δύο φορές- μία τον μήνα Μάρτιο και μία τον Απρίλιο- αρπάζοντας από εκεί τις τηλεοράσεις των τροφίμων.

Παρ' όλο που φαίνεται αντιφατικό –κλέφτες να δρουν σε μέρη όπου κρατούνται πρώην «συνάδελφοί» τους και άλλοι εγκληματίες- οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι ένα τέτοιο γεγονός ήταν αναμενόμενο, μια και η φυλακή αυτή στερείται επαρκούς προσωπικού.

Στις φυλακές της περιοχής κρατούνται άτομα που έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους και πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθερα.

ζουγκλα

Στο «σκαμνί» της αμερικανικής Γερουσίας Moody's και S&P

Κατηγορίες για ανάρμοστη επιρροή από επενδυτικές τράπεζες επέρριψε η αμερικανική Γερουσία στους δύο μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, τη Moody’s και τη Standard & Poor’s.

Με ένα πόρισμα-καταπέλτη, η αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας επισήμανε ότι οι δύο οίκοι επηρεάζονταν στην αξιολόγηση των επενδυτικών προϊόντων που πωλούσαν οι τράπεζες, από τη σχέση που είχαν αναπτύξει μαζί τους. Η σχέση αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής για τους οίκους, οι οποίοι έπαιρναν από τις τράπεζες αμοιβή για την αξιολόγηση των προϊόντων τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, o επικεφαλής της Επιτροπής, Carl Levin, τόνισε ότι οι οίκοι αξιολόγησης επέτρεψαν στη Wall Street να επηρεάσει την ανάλυση, την ανεξαρτησία και τη φήμη αξιοπιστίας τους.

«Ελπίζω ότι το πόρισμα θα επηρεάσει θετικά την επικείμενη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση Obama θέτει σε νέα βάση την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Levin.

Η κρίση προκλήθηκε από την κατάρρευση των σύνθετων επενδυτικών προϊόντων και των ομολόγων που βασίζονταν σε στεγαστικά δάνεια που είχαν χορηγήσει οι αμερικανικές τράπεζες.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένας λογιστικός και καθαρά θεωρητικός πλούτος, ή όπως ονομάζεται στη γλώσσα των οικονομολόγων, ένας μοχλευμένος (leveraged) πλούτος συνολικού ύψους 63 τρισ. δολαρίων.

Εκτιμάται ότι η Moody's και η Standard & Poor's στη διετία 2006-2007 αξιολόγησαν περισσότερα από 10.000 τέτοια προϊόντα των επενδυτικών τραπεζών, ενώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο προχώρησαν στην υποβάθμιση της αξιολόγησης για χιλιάδες από αυτά.

zougla

Αντιδράσεις στην Αρμενία για το πάγωμα των συμφωνιών με την Τουρκία

Αναστάτωση προκλήθηκε στο εσωτερικό της Αρμενίας, από την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει την επικύρωση των συμφωνιών για την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας με την Τουρκία.

Το κυριότερο κίνημα της αντιπολίτευσης στην Αρμενία επέκρινε την κυβέρνηση για αυτήν της την επιλογή, κρίνοντας ότι βλάπτεται σοβαρά η εικόνα της χώρας προς τα έξω.

Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση του Αρμενικού Εθνικού Κογκρέσου, του οποίου επικεφαλής είναι ο πρώην πρόεδρος της Αρμενίας, Λεβόν Τερ-Πετροσιάν. Σε αυτήν αναφέρεται: «Παγώνοντας τη διαδικασία επικύρωσης και ανακοινώνοντας ότι είναι έτοιμες να την ξεκινήσουν και πάλι, οι Αρχές αναγνώρισαν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και ότι δεν έχουν σχέδιο δράσης».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Οι Αρχές κατάφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της Αρμενίας και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ώστε η Αρμενία να παρουσιάζεται ως μία χώρα καταστροφέας στη διεθνή σκηνή».

zougla

Ο Πρόεδρος της Βουλής για το ΔΝΤ

Σε ερώτηση για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, στο περιθώριο του συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Καθηγητών Πανεπιστημίου, απάντησε:

«Η Ελλάδα κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε και τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Είναι μονόδρομος η χρήση του μηχανισμού, μετά την επιμονή των κερδοσκόπων. Το είδατε αυτό τις τελευταίες ημέρες.

Όμως, στηριζόμενοι πάνω απ' όλα στις δικές μας δυνάμεις, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε και στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, για να μπορέσει να βγει η χώρα μας από αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει».

«Η οδύσσεια έχει και την Ιθάκη της. Στην Ιθάκη πορευόμαστε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, προσπάθειες και θυσίες», κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.

zougla

Μάχη με τους απεργούς στης Καβάλα

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στα λιμάνια της Κεραμωτής και του Λιμένα, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας των ναυτεργατών, με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη της Ναυτιλιακής Εταιρείας Καβάλας.

Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, απειλούσε και τραβούσε ναυτεργάτες για να εργαστούν με το ζόρι και -το χειρότερο- με δεμένους κάβους, σήκωνε καταπέλτες πάνω στους οποίους ήταν απεργοί, με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Και όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι και παράνομοι ελιγμοί γίνονταν μπροστά στα μάτια των Λιμενικών, που δεν έκαναν απολύτων τίποτα.

Στην προηγούμενη απεργία των ναυτεργατών, στις 11 Μαρτίου, είχε προσπαθήσει και πάλι να σπάσει την κινητοποίηση, χωρίς επιτυχία.

Χθες λοιπόν το πρωί, στο λιμάνι της Κεραμωτής, απεργοί και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήταν πάνω στο καταπέλτη του πλοίου και, χωρίς να λυθούν πρώτα οι κάβοι, σήκωσαν το καταπέλτη και το πλοίο ξεκίνησε.

Έκαναν μερικές βόλτες μέσα στο λιμάνι της Κεραμωτής και, φυσικά, επέστρεψε χωρίς να γίνει το δρομολόγιο.

Από την απέναντι πλευρά, στον Λιμένα, εκτυλίχθηκε η ίδια σκηνή με πέντε απεργούς ναυτεργάτες να είναι πάνω στο καταπέλτη του Πλατυτέρα και 25 κάτω από αυτόν. Ο καταπέλτης σηκώθηκε, αλλά κάτω από την αποφασιστική στάση των ναυτεργατών το πλοίο δεν ξεκίνησε καν.

Πηγή: Εβδόμη

από Ζούγκλα

Το νόμο χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του Δημάρχου Παγγαίου

Την άμεση εφαρμογή του νόμου σχετικά με τις αποδοχές των δύο κατηγορούμενων δημοτικών υπαλλήλων για το φόνο του Δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη φαίνεται να αποφάσισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων. Μιλώντας ο δικηγόρος της υπεράσπισης Βασίλης Γκαγκαίδης σημείωσε πως «έχει σταλεί στο σχετικό έγγραφο τόσο στο Δήμο Παγγαίο...

όσο και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας που βρίσκονται στην Καβάλα αλλά και στην Περιφέρεια στην Κομοτηνή με σκοπό η Δημοτική Αρχή του Παγγαίου να εφαρμόσει το νόμο.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας και μας ενημέρωσαν ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να υπάρξει και η σχετική δημοσίευση στο ανάλογο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για να τεθούν σε αργία οι δύο κατηγορούμενοι υπάλληλοι και αυτομάτως πρέπει να εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος περί αργίας των υπαλλήλων».
 
Karakaxadra

Σήκωσαν το ΑΤΜ

Το φόρτωσαν σε φορτηγό και ... μην τους είδατε!!

Το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών ήταν εγκατεστημένο έξω από ΚΕΠ, στην Ξυλούπολη.

Οι κλέφτες πήγαν σαν κύριοι με το φορτηγό τους στις 03.30 ξημερώματα, ξήλωσαν ανενόχλητοι το ΑΤΜ, το πήραν και έφυγαν!

Η αστυνομία τους αναζητά...

Νέα έρευνα για τις επιπτώσεις των κινητών στην υγεία

Μια νέα έρευνα που θα διαρκέσει όχι χρόνια, αλλά δεκαετίες, για το αν η χρήση κινητών τηλεφώνων συνδέεται με την εμφάνιση μακροπρόθεσμα προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος και οι νευρολογικές παθήσεις, ξεκίνησε σήμερα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες...

Η έρευνα αυτή που φέρει τα αρχικά COSMOS (Cohort Study on Mobile Communications) θα είναι η μεγαλύτερη του είδους της και θα γίνει σε δείγμα περισσότερων από 250.000 ανθρώπων ηλικίας 18 ως 69 ετών στη Βρετανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Οι προηγούμενες μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό, δηλώνει ο καθηγητής Πολ Έλιοτ, κύριος ερευνητής του Imperial College του Λονδίνου στο βρετανικό κομμάτι της COSMOS, ήταν μέχρι σήμερα καθησυχαστικές, αλλά διαρκούσαν μόνον γύρω στα 10 χρόνια ή και λιγότερο.

Καθώς πολλές μορφές καρκίνου χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να εμφανιστούν και η χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι ακόμη σχετικά πρόσφατη απαιτείται να γίνει μια νέα μακρόχρονη έρευνα, σημείωσε ο ίδιος.

"Για το καλό των σημερινών χρηστών και των μελλοντικών γενεών είναι λογικό να κάνουμε αυτήν την έρευνα", υπογράμμισε. "Η έρευνα COSMOS θα αφορά τη μακρόχρονη χρήση (κινητών τηλεφώνων), τα 10, 20 ή 30 χρόνια (χρήσης). Με τη μακροχρόνια παρατήρηση θα επιτρέψουμε να περάσει ο απαραίτητος χρόνος που χρειάζεται μια ασθένεια για να εμφανιστεί", επισήμανε.

Άλλοι καθηγητές επισήμαναν ότι πολλές από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τα κινητά αφορούσαν μόνον το ενδεχόμενο να συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου, ενώ η έρευνα COSMOS, η οποία θα γίνει μέσω διαδικτύου, θα εξετάσει και για άλλου είδους ασθένειες, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

Πρώτη η Ρουμανία στην πορνεία

Η Ρουμανία έχει ξεπεράσει τη Ρωσία, ως χώρα προέλευσης μεταναστών για πορνεία στην Ε.Ε., σύμφωνα με μια έρευνα της πορνείας σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Το 2006, η κορυφαίες χώρες προέλευσης ήταν η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ρουμανία - με αυτή τη σειρά - σύμφωνα με εκθέσεις της Tampep.

Αλλά το 2008 οι τρεις πρώτες ήταν η Ρουμανία, η Ρωσία και η Βουλγαρία. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία προσχώρησαν στην Ε.Ε. το 2007.

H Tampep, συλλέγει δεδομένα από τις ομάδες πρόνοιας και φορείς της δημόσιας υγείας που παρακολουθούν και βοηθούν ιερόδουλες.

Η συλλογή δεδομένων Tampep αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να περιοριστεί η εξάπλωση του HIV / AIDS και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Σύμφωνα με την έρευνα, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βαλτικής και των Βαλκανίων, αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των διακινούμενων εργαζομένων πορνείας στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε.

Η επόμενες μεγαλύτερες ομάδες προέρχονται από την Αφρική (12%), τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (11%).

Το Tampep, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, αναφέρει ότι περίπου το 70% όλων των ιεροδουλιών στα παλιά κράτη μέλη της Ε.Ε., είναι μετανάστες. Το ποσοστό των μεταναστών είναι πολύ μικρότερο στα νέα κράτη μέλη που προσχώρησαν στην Ε.Ε. το 2004 και το 2007.

Η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο αναφέρουν ότι οι μετανάστες αποτελούν το 80% έως 90% των ιερόδουλων.

Η μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των μεταναστών και των υπηκόων παρατηρείται στην Πορτογαλία (56% των μεταναστών) και το Ηνωμένο Βασίλειο (41% των μεταναστών). Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μεγαλύτερη συγκέντρωση μεταναστών πορνείας είναι στο Λονδίνο (80%).

Thebest

Συνέλαβαν τηλεοπτικό μοντέλο για πορνεία

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Ικανοποίηση του Λευκού Οίκου για την προσφυγή της Ελλάδας

Την υποστήριξη του στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης της οικονομίας από Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιμπς, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί «από κοντά» την κατάσταση με το ελληνικό εξωτερικό χρέος.

Hbnews

Διαψεύδεται ότι ζητήσαμε βοήθεια από τους... Τούρκους

Oι λεπτομέρειες της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις 14 και 15 Μαΐου, στην Αθήνα, o Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, στις 16 Απριλίου, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση διαψεύδει τα όσα δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες, περί δήθεν οικονομικής βοήθειας από την Τουρκία προς τη Ελλάδα. «Δεν προτάθηκε οικονομική βοήθεια και η συζήτηση δεν περιεστράφη σε παρόμοια θέματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού.

«Θέλω να φύγω ως ηγέτης που έλυσε το Κυπριακό»

Ψηλά θέτει τον πήχη ο νεοεκλεγής τουρκοκύπριος πρόεδρος του «ψευδοκράτους» Ντερβίς Έρογλου. Όπως τόνισε θέλει να φύγει ως ο ηγέτης που έλυσε το Κυπριακό.

«Παρακολουθώ τις συνομιλίες από το 1977 και ακόμη λένε πως δεν ξέρω το Κυπριακό. Κουράστηκα εγώ ο ίδιος. Κουράστηκαν και τα παιδιά μου, τουλάχιστον να μην κουραστούν και τα εγγόνια μου. Όμως, αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Εξαρτάται και από τον Χριστόφια», τόνισε.

Επίσης ο τουρκοκύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε για δεύτερη φορά ότι οι συνομιλίες θα συνεχίσουν από εκεί όπου έμειναν τονίζοντας ότι «θα βρίσκεται σε σύμπνοια με τον κ. Νταβούτογλου».

Είπαμε.. θέλουμε έναν Μεσσία να μας σώσει...

...Έναν τέτοιο Πρωθυπουργό χρειάζεται η χώρα !!!

Που τα λέει "έξω" απ' τα δόντια, είναι δίπλα στην κοινωνία και το λαό.. Ξέρει να "δίνει" γιατί δεν είναι "άπληστος" και σε τελική ανάλυση.. Πόσα ποιά να "φάει" ένας άνθρωπος που είναι "χορτάτος" ;;

Από τα "λιγούρια" και τα "τσιμπούρια" τους πολιτικούς, ένα είναι σίγουρο, οι επιχειρηματίες μας θα κυβερνούσαν πιο σωστά !! (θού Κύριε..)

Εντολή "Άνωθεν" να ωραιοποιήσουν την κατάσταση

Εντολή άνωθεν έχουν όλα τα τηλεοπτικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης να "ωραιοποιήσουν" την τραγική εξέλιξη της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ... Η "εντολή" κρίνεται απαραίτητη για να μην υποδαυλίζεται περαιτέρω το δημόσιο αίσθημα και να περάσει στα μαλακά η όλη εξέλιξη..

Ήδη καί σε πολλά επαρχιακά τοπικά μέσα έχει δοθεί γραμμή να χαμηλώσουν τις φωνές και να περάσουν το μήνυμα της "αναγκαιότητας" στον κόσμο.. Έρχονται ακόμα σκληρότερα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με την ανεργία να αγγίζει και να ξεπερνά, ως το τέλος του χρόνου, το 20% κι αν απο τώρα "ψηλώνουν" τους τόνους το πράγμα θα ξεφύγει από νωρίς..

Η "εντολή" και οι "παροτρύνσεις" πάντως είναι πραγματική κατάσταση και απ' ότι φαίνεται οι μόνοι που βάζουν μέχρι στιγμής "πλάτη" στα σχέδια της Κυβέρνησης είναι οι δημοσιογράφοι.. Οι οποίοι δημοσιογράφοι, ούτως ή άλλως, είναι πουλημένοι από πολύ νωρίς.. Άλλωστε, αν δεν ήσαν πουλημένοι σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.. !

Φοβούνται ακόμα χειρότερα μετά την προσφυγή

Πολύ αρνητικές θα είναι οι συνέπειες της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας για τις αγορές σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank.

«Αναταραχή παρόμοια με την κατάρρευση της Lehman Brothers θα φέρει τις χρηματοοικονομικές αγορές η πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους», ανέφερε η γερμανική Deutsche Bank, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης στην χώρα μας.

«Το κόστος ασφάλισης των ομολόγων έναντι πιθανής χρεοκοπίας δείχνει ότι οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα θα λάβει «πλήρη διάσωση». Η πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις παγκόσμιες αγορές.

Μόλις τεθεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών, υπάρχει ο τεράστιος κίνδυνος να δημιουργηθούν αντιδράσεις επιπέδου LehmanBrothers, καθώς η εμπιστοσύνη σε άλλες χώρες με υψηλά κρατικά χρέη εξανεμίζεται», τονίζει ο Τζιμ Ρέιντ, ειδικός στρατηγικής της Deutsche Bank.

Hbnews

Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στον Αντώνη Σαμαρά

«Μνημείο θράσους, εμπαιγμού των πολιτών και πολιτικής αμνησίας» αποκαλεί τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον μηχανισμό στήριξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιώργος Πεταλωτής υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, εξέθρεψε το κράτος της σπατάλης, της διαφθοράς και των σκανδάλων και στα δύσκολα εγκατέλειψε τη χώρα στην τύχη της, αφήνοντας "προίκα" έλλειμμα στο 13,6% του ΑΕΠ. Παράλληλα, χαρακτήρισε ομολογία αποτυχίας όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ότι το ΠΑΣΟΚ «παρέλαβε κρίση ελλείμματος και κρίση χρέους».

Σχετικά με τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε προτάσεις του κόμματος του που θα αφορούν στην έξοδο από την κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για "ευχολόγια".

"Έστω και τώρα, η ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί και παραδεχτεί το μέγεθος της ευθύνης της για τον τόπο, όχι μόνο για το παρελθόν αλλά κυρίως για το μέλλον", κατέληξαν οι δηλώσεις του Γ. Πεταλωτή.

Λάβρος Κακλαμάνης για ανακριτές και τηλεδικεία

Ασκώντας σκληρή κριτική στους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και στο λεγόμενο κράτος δικαίου, εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», με αφορμή τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τις συλλήψεις των φερόμενων ως μελών του «Επαναστατικού Αγώνα».

«Είναι προς τιμήν της "Ελευθεροτυπίας" ότι είπε πως δεν υιοθετεί μια είδηση που απλώς είδαμε σ' ένα κανάλι», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης

Αφησε αιχμές και για τους χειρισμούς των εκπροσώπων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οπως είπε, «αν δεν υπάρχει κράτος δικαίου και συνείδησης και στους άρχοντες και στους αρχόμενους δεν μπορεί να σταθεί μια δημοκρατία. Οποιοσδήποτε, λοιπόν, από αυτούς που διεξάγουν μια προανάκριση ή μια κυρία ανάκριση, που πρέπει να χαρακτηρίζεται πάνω απ' όλα από το στοιχείο της μυστικότητας, δεν μπορεί να κάνει φύλλο και φτερό το οποιοδήποτε στοιχείο με τις έρευνες που κάνει».

Είπε επίσης ότι δεν μπορεί κάποιος που διεξάγει μια προανάκριση «να προδιαθέτει την κοινή γνώμη, εμμέσως να υποχρεώνει και τη Δικαιοσύνη. Οταν καταγγέλλει ο κόσμος ότι έχουν μεταβληθεί τα κανάλια σε τηλεδικεία, σ' αυτό αναφέρονται. Οτι, δηλαδή, δημιουργείται ένα κλίμα, είτε είναι κανείς ένοχος ή αθώος. Εδώ κάποιοι μπορεί να πούνε, ας μην ανακατεύονταν με τα αντιεξουσιαστικά κινήματα κ.λπ. Είναι η λογική του "κάτσε φρόνιμα, γιατί θα σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί"».

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για την επίσκεψη Ερντογάν

Στις 14 και 15 Μαΐου επισκέπτεται την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, στο πλαίσιο του υπό σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινές δηλώσεις που έκαναν στο Ταλίν της Εσθονίας, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ιστορικής σημασίας επίσκεψη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που ανοίγει νέα εποχή και στην οικονομική συνεργασία, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, την οποία ανακοίνωσε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε εξαιρετικές τις συναντήσεις που είχε χθες και σήμερα με τον Έλληνα αναπληρωτή, καθώς και την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, "με πρακτικά αποτελέσματα", κατά την οποία αποφασίστηκε η σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα συνοδεύεται από 10 υπουργούς που θα μετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Συμβουλίου και ανέφερε μεταξύ άλλων τους υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικού Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ενέργειας , Μεταφορών, Παιδείας, και Περιβάλλοντος.

«Καίει» υπουργούς της Ν.Δ. η γραμματέας του Χριστοφοράκου

Κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή συναντούσε ουκ ολίγες φορές στα υπουργεία τους ο Μ. Χριστοφοράκος.

Αυτό κατέθεσε χθες το δεξί του χέρι, η γραμματέας του Κατερίνα Τσακάλου, ενημερώνοντας την εξεταστική επιτροπή για τις επαφές του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens με πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας ανέφερε ότι ο κ. Χριστοφοράκος επισκεπτόταν πολλές φορές την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της στο υπουργείο, ενώ έστελνε δώρα στις ονομαστικές εορτές και τα Χριστούγεννα.

Επαφές αλλά αραιότερες είχε και με τον Π. Δούκα, ενώ κάποιες λίγες επισκέψεις έκανε και στο υπουργείο Οικονομικών όταν τσάρος της Οικονομίας ήταν ο Γ. Αλογοσκούφης.

Η κ. Τσακάλου επέμεινε ότι όσα είχαν καταγραφεί στο περιβόητο ημερολόγιο για συναντήσεις και τηλεφωνικά ραντεβού με πολιτικούς ήταν ακριβέστατα καθώς, όπως δήλωσε, αν υπήρχε αναβολή ή ματαίωση καταγράφονταν. Γνωστοποίησε δε ότι κατά την περίοδο προ των εκλογών πύκνωναν οι επαφές του με τους υπεύθυνους οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είτε με πρωτοβουλία δική τους είτε έπειτα από πρωτοβουλία του Χριστοφοράκου.

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις του με μέλη του πολιτικού συστήματος η μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι στο περιβόητο ταξίδι του Μ. Λιάπη τον Ιούνιο του 2006 στην Αυστρία μαζί με τον Χριστοφοράκο είχε η ίδια εξασφαλίσει τα εισιτήρια.

Επαφές είχε επίσης με τον Γ. Βουλγαράκη, ενώ, όπως γνωστοποίησε, ο μοναδικός πολιτικός που είχε δει να επισκέπτεται τον επικεφαλής της Siemens Ελλάδας στο γραφείο του ήταν ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τ. Μαντέλης.

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για εμπορία ναρκωτικών

Δόσεις ηρωίνης κατηγορούνται ότι πουλούσαν σε τοξικομανείς τρία άτομα (μητέρα, υιός και φίλη) που συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των Αστυνομικών απέρριψαν σε νεροχύτη της οικίας τους άγνωστη ποσότητα ηρωίνης, ενώ στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ηρωίνης και κάνναβης, ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι, πέντε ναρκωτικά δισκία, τέσσερα κινητά που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους και χρηματικό ποσό 3.100 ευρώ, προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και πέντε χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν αγοράσει από τους προαναφερθέντες μικροποσότητες ηρωίνης, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν τρεις δόσεις (φιξάκια) ηρωίνης.

Απεταξάμην το Facebook


Σε απαγόρευση της χρήσης του Facebook στους κληρικούς προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. «Προτείνουμε, παρακαλούμε και εντελλόμεθαόπως μη χρησιμοποιείτε το μέσον τούτο» δηλώνει με εγκύκλιο που απευθύνει στους ιερείς των μητροπόλεων της μεγαλονήσου ο Αρχιεπίσκοπος της ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Δικαιολογεί την απόφασή του λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω προσωπικώς το εν λόγω θέμα αλλά γνωρίζω τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα τα οποία είναι δυνατόν να προκληθούν εις την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπήν μας και όλους όσοι το χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση». Οπως προσθέτει, «όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει αυτόπαρακαλείσθε όπως αποστασιοποιηθείτε διά την προσωπικήν σας ασφάλειαν και το καλόν της Εκκλησίας». Οι απόψεις αυτές προκάλεσαν αίσθηση καθώς ο κ. Ειρηναίος χαρακτηρίζεται ένας πολύ καλός ποιμένας που έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους νέους. Οπως έλεγαν κληρικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα πρέπει να αποσαφηνίσει γιατί έλαβε αυτή την απόφαση καθώς δεκάδες μητροπολίτες, επίσκοποι και κληρικοί διαθέτουν τις δικές τους σελίδες στο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ακόμη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επίσης μέσα από το Διαδίκτυο ιερείς επικοινωνούν με πιστούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Αντίστοιχη είναι η στάση που τηρούν μητροπολίτες, επίσκοποι και κληρικοί των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας αλλά ακόμη και αυτού του αυστηρού σε ζητήματα πρωτοκόλλου και δημόσιας εικόνας Πατριαρχείου Μόσχας- μεταξύ των οποίων και ο Αρχιεπίσκοπος Βολοκολομάνσκ κ. Ιλαρίωνας. Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, δηλαδή ο «υπουργός Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας, διαθέτει 148 φίλους με τους οποίους επικοινωνεί στα ρωσικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ελληνικά...

Το Βήμα

Δύο νεαροί νεκροί σε τροχαίο με κλεμμένο αυτοκίνητο

Κλεμμένο ήταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και - μετά από τροχαίο - έχασαν τη ζωή τους δύο νεαροί αλλοδαποί στη Θεσσαλονίκη. Το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο , στο 35ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Καβάλας και από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί ο 21χρονος οδηγός και ο 19χρονος συνοδηγός.

Από την προανάκριση της Αστυνομίας προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή του Σταυρού και μέσα σε αυτό βρέθηκαν ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, ραδιο-cd αυτοκινήτου κλπ.) οι οποίες, επίσης, είχαν κλαπεί από την ίδια περιοχή. Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.