Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η Τσακάλου «καίει» τον Ζαγοριανό

Καίει με την κατάθεσή της τον πρώην ανακριτή της υπόθεσης της Siemens, Ν. Ζαγοριανό, η γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου. Η Κατερίνα Τσακάλου δήλωσε χθες ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ότι «οι ανακριτικές Αρχές -Ν. Ζαγοριανός- δεν κατέσχεσαν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της, όπου ήταν καταγεγραμμένες αναλυτικά όλες οι επαφές του Μιχ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα».

Διευκρίνισε, δε, ότι τον σκληρό δίσκο πήρε στη συνέχεια ο διάδοχος του Μιχ. Χριστοφοράκου στη Siemens Ελλάς, κ. Φίσερ, ενώ αποκάλυψε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας, τέσσερις μήνες πριν παραιτηθεί από τη θέση του το 2007, της είχε ζητήσει να καταστρέψει τα αρχεία της εταιρείας που αναφέρονταν σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος -κυρίως με πολιτικά πρόσωπα- και εκείνη επικαλούμενη φόρτο εργασίας δεν το έπραξε, κάτι που προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στις σχέσεις της μαζί του.

Καραντίνα

Ωστόσο, οι άριστες σχέσεις που διατηρούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή με τον Μιχ. Χριστοφοράκο, όπως τόνισε, ήταν η αιτία που μετά την παραίτησή του τέθηκε από την εταιρεία σε καραντίνα.

Βολές προς τη μάρτυρα εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Αποστολάκος, όταν της είπε ότι «εμπορεύεται το περιεχόμενο του ημερολογίου», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Αριστεράς, Θ. Παφίλη (ΚΚΕ) και Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι κάλεσαν τον βουλευτή της ΝΔ να τηρεί τη σειρά των ερωτήσεων και να μη δημιουργεί εντυπώσεις.

Με ιδιαίτερο, πάντως, ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα η κατάθεση του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη, σχετικά με την παραλαβή ή όχι του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, μετά και την εξώδικο επιστολή που απέστειλε στη SAIC ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπ. Βούγιας, με την απειλή καταγγελίας της σύμβασης.

Ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου