Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό και το ΔΝΤ

Σε παραίτηση κάλεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο σήμερα στη Βουλή, με την αιτιολογία ότι όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

"Ή θα πάρετε πίσω το νομοσχέδιο ή παραιτηθείτε" είπε ο Αλ.Τσίπρας απευθυνόμενος στον υπουργό για να λάβει την απάντηση: "Ή υπάρχει αντιπρόταση ή αυτός που ρωτά κάνει οργάνωση του προσωπικού του μέλλοντος και δεν συμμετέχει στη διάσωση της πατρίδας"

Μιλώντας για τους εκπροσώπους της Κομισιόν και του ΔΝΤ, ο υπουργός υποστήριξε πως "αν τους πετάξουμε έξω από τη χώρα όπως ζητάτε, τότε η χώρα θα πτωχεύσει". Ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα τι θα συμβεί, αν δεν πάρει η χώρα τα χρήματα που χρειάζεται για να πληρώσει τον Μάιο το ομόλογο των 9 δισ. ευρώ. "Όποιος αρνείται αυτό το βήμα πρέπει να δίνει και εναλλακτική", τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "εκ προμελέτης έγκλημα" και δήλωσε ότι στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό κυριαρχούν "αντιφάσεις και ψέμματα που δεν έχουν τέλος".

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου