Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ






ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
210-3681912

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, η αστυνομία, με εντολή του Εισαγγελέα, σφράγισε νυχτερινό μαγαζί της Δράμας.


Πριν από λίγο η αστυνομία, με εντολή του Εισαγγελέα Δράμας, σφράγισε το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης "Όπερα" του γνωστού ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών κ. Βαρθούλη. Το κλείσιμο του μαγαζιού έγινε καθόσον αυτό λειτουργούσε για αρκετό καιρό δίχως την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Σήμερα, πάντως, ποντιακός σύλλογος της πόλης είχε προγραμματίσει την ετήσια χοροεσπερίδα του στο κέντρο με αποτέλεσμα αυτή να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ... ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !

Hellenen in der Krise Pleite-Griechen suchen Hilfe bei Deutscher Bank
Josef Ackermann in Athen +++
Schäuble bereitet Rettungsaktion vor .

".. - Οι Έλληνες ζητούν βοήθεια από την Γερμανική Τράπεζα, ο Άκερμαν στην Αθήνα+++ Ο Σόιμπλε ετοιμάζει σχέδια σωτηρίας.."

Προκλητικοί για άλλη μια φορά οι Γερμανοί. Η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα "BILD", σημειωτέον η εφημερίδα του "λαού" στη χώρα, κυκλοφόρησε σήμερα με άρθρο όπου λίγο - πολύ φέρεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός να "ζητεί" βοήθεια από τον Γερμανό τραπεζίτη. Ακόμα κι αν έτσι είναι τα πραγματικά περιστατικά, οι Γερμανοί αγνοούν ότι οι νωπές μνήμες του παρελθόντος και η "περηφάνια" του Έλληνα δεν του επιτρέπουν να "δαχτυλοδείχνεται" ως επαίτης !

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !

Πρόστιμο ύψους 290χιλ. ευρώ έλαβε για παράβαση ταχύτητας Ελβετός πολίτης !


Ελβετός πολυεκατομμυριούχος πήρε κλήση ύψους 290 χιλ. ευρώ για παράβαση ταχύτητας! Ο Ελβετός έτρεχε με ταχύτητα 157 χιλ/α την ώρα με την Ferrari Testarosa του και ήταν 60χιλ/α πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Το πρόστιμο, που καλείται τώρα να πληρώσει, υπολογίσθηκε με βάση την περιουσία του. Ο "Σουμάχερ" οδηγός έχει υψηλές καταθέσεις στην τράπεζα, μια πολυτελέστατη κατοικία και τέσσερα ακόμα πολυτελή αυτοκίνητα στο γκαράζ του. Συνεπώς, δήλωσαν οι Ελβετικές αρχές, το πρόστιμο είναι απολύτως σωστό εφόσον ο συγκεκριμένος οδηγός είναι υπότροπος για πολλοστή φορά. Το πρόστιμο αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε χρηματικό ύψος που δίδεται σε οδηγό στην Ελβετία για παράβαση ταχύτητας.

ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ...! Για μυστική συμφωνία κάνουν λόγο οι εφημερίδες !


Πολύς λόγος έγινε για την οικονομική βοήθεια που "ετοιμάζεται" η Γερμανία να παράσχει στην Ελλάδα προσεχώς, ύψους 20 - 25 δις, προκειμένου να καλυφθούν οι υψηλές δανειακές ανάγκες της χώρας τους μήνες Απρίλιο - Μάιο ύψους 22 δις ευρώ.


Για τις φήμες και τα σενάρια αυτά ερωτηθείς η Γερμανίδα Καγκελάριος και η γερμανική κυβέρνηση, από ξένα μέσα, τρεις φορές μέχρι σήμερα, αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια σκέψη. Παρά το γεγονός ότι, μόλις εχθές, στάλθηκε στην Ελλάδα ο Γερμανός Πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Άκερμαν για να "κλείσει" τις συμφωνίες και να διαβεβαιώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η γερμανική τράπεζα θα αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα προκειμένου να εκτονωθούν τα υψηλά μας spreads και να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μας.


Γιατί, όμως, η Γερμανίδα πολιτικός αρνείτο οποιαδήποτε "ενίσχυση" της Ελλάδας από τις γερμανικές τράπεζες μέχρι σήμερα ; . Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ προσπαθούν κοπιωδώς να μειώσουν το γερμανικό κράτος πρόνοιας και να "περάσουν" το μήνυμα των "χαλεπών" καιρών στη Γερμανική Κοινή Γνώμη. Έτσι, μια απροκάλυπτη και ευθεία στήριξη της Ελλάδας, της χώρας που κατηγορείται για αδιαφάνεια, διαφθορά και ότι "ζει με δανεικά σε βάρος των Ευρωπαίων", θα δυσκόλευε το έργο της γερμανικής κυβέρνησης. Ακόμα περισσότερο όταν το 78% των Γερμανών είναι αντίθετοι προς οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα και εί δυνατόν να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη!


Γι' αυτό επιλέχθηκε ο Γερμανός Τραπεζίτης να μεταφέρει το μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και, τους Έλληνες πολιτικούς "που δε μπαίνουν στο νόημα εύκολα!", για να τον καθησυχάσει. Με λίγα λόγια.. "άσε να λέμε διάφορα, ότι δεν θα σας δώσουμε λεφτά και τέτοια, για να ησυχάσουμε τους πολίτες μας κι εμείς θα αγοράσουμε τα ομόλογά σας..." .
Τουμπεκί ψιλόκομμένο, δηλαδή, κύριε Πρωθυπουργέ...μή μας πάρουνε χαμπάρι οι απλοί Γερμανοί !

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.., έρχεται η "σφαλιάρα" !


(η εικόνα είναι από το ΕΔΑ)

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Αποκαλύψαμε χτες την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, από απλό Έλληνα πολίτη, για την αποστολή του θέματος των πλαστών στοιχείων που έδινε η προηγούμενη διακυβέρνηση στην Ευρώπη. Η τακτική αυτή ακολουθείτο και για τις «απλές» αναφορές πολιτών κάτι που, αναμφίβολα, είναι πιο δυσάρεστο για τη χώρα σε σχέση με την αποστολή ψεύτικων δημοσιονομικών μεγεθών.

Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία, επειδή η κατάσταση είναι πολύπλοκη, προκύπτουν και ενδεχόμενες ευθύνες των Ευρωπαϊκών Οργάνων για «συγκάλυψη» ή συμμετοχή τους σε αυτές τις πρακτικές. Ορθώς, επομένως, πριν από μέρες ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξαπέλυσε μύδρους κατά του Προέδρου της Επιτροπής κ. Μπαρόσο και των υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της Eurostat.

Δείτε παρακάτω τι περιλαμβάνει το αίτημα για αποστολή της υπόθεσης στο ΔτΚ προς το Ευρωκοινοβούλιο…
…..

[ «…ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Η άρνηση των Ευρωπαϊκών Οργάνων όπως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή να :

1) Ερευνήσουν ουσιαστικά και πραγματικά το θέμα της αποστολής «πλαστών και ψευδών» στοιχείων της Ελλάδας προς τα Ευρωπαϊκά όργανα για αναφορές πολιτών είναι πράξη συγκάλυψης της τακτικής που ακολουθούσε η χώρα και σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν πάγια τακτική ;

2) Έχουν οποιασδήποτε μορφής ευθύνη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής για την περάτωση της αναφοράς ……., όταν ο αναφέροντας σε ανύποπτο χρόνο το έτος 2006 διέψευσε τα στοιχεία επίδοσης τα οποία αποτέλεσαν τη βάση περάτωσης της αναφοράς;

3) Με βάση τον κανονισμό 1049/2001 όφειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κοινοποιήσει την προέλευση των «πλαστών» αυτών στοιχείων, όπως αρχικά είχε ζητήσει ο αναφέροντας προς την Επιτροπή και η τελευταία αρνήθηκε να πράξει ;

4) Η ευθύνη του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή κατά τη διερεύνηση του θέματος της περάτωση της αναφορά με πλαστά στοιχεία, όπως ετέθη ενώπιον του από τον αναφέροντα, για μη συμμόρφωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον κανονισμό 1049/2001 τη δεδομένη χρονική στιγμή του 2006, αποτελεί πράξη που καταστρατηγεί τους σκοπούς ιδρύσεώς του, συγκαλύψεως και καταπάτηση του Κοινοτικού Κεκτημένου ; . …» ].


Πάντως, το θέμα των πλαστών στοιχείων για την οικονομία ήδη ετοιμάζονται και από το Ευωκοινοβούλιο , αλλά και την Επιτροπή να το στείλουν στο ΔτΚ καθώς η χώρα είναι υπότροπη κατ' επανάληψη σε αυτές τις "πρακτικές".



ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝ "ΕΜΟ" ! ! !




Χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα για τους χαιρετισμούς. Όταν εισήλθε ο Ιερώνυμος στην Εκκλησία αμέσως σχεδόν όλοι οι Ενορίτες άδειασαν τον Ναό και έμειναν μέσα σε αυτόν μόνον.. πέντε δέκα άτομα.Αρκετοί από τους πιστούς που αποχώρησαν τον αποδοκίμασαν. Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε και ο πατήρ Μάξιμος γιατι όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι της περιοχής κλειδώσε Έλληνες κατοίκους εκτός της Εκκλησίας ώστε να γίνει δυνατή η προσαγωγή τους από την αστυνομία και να εμποδιστεί η συμμετοχή τους σε εκδήλωση που γινόταν από τους κατοίκους της γειτονικής πλατείας Αμερικής.


Ανάδημοσίευση από trelokouneli

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΙΛΗ .


Ο σεισμός, μεγέθους 8,5 ρίχτερ, που έπληξε σήμερα το πρωί τη Χιλή ήταν 1οοο φορές ισχυρότερος από τον σεισμό της Αϊτή . Τα θύματα μέχρι στιγμής αγγίζουν τα 122, αλλά αναμένεται ο αριθμός τους να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες. Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να σταλούν στη χώρα ομάδες διάσωσης και υλικό πρώτης ανάγκης σε πρώτη φάση.


Οι ειδήσεις για το σεισμό έρχονται με γρήγορο ρυθμό καθώς μετασεισμοί της τάξεως των 6,6 ρίχτερ ταλανίζουν τη χώρα. Οι στιγμές στην Χιλή τούτη την ώρα είναι τραγικές..

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΖΗΤΕΙ Η Ν. Δ. !


Συμπεριλαμβάνοντας ως «επιβεβλημένη» τη διευρεύνηση των διαδικασιών και των αποφάσεων κατά το πρώτο τετράμηνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. κατέθεσε χθες στον πρόεδρο της Βουλής την πρότασή της για τη σύσταση εξεταστικής περί των δημοσιονομικών στοιχείων από το 1981 έως και τον Φεβρουάριο του 2010.

Στο σχετικό κείμενο που υπογράφουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αφού υπενθυμίζουν τη στάση «εθνικής ευθύνης» που έχει τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στηρίζοντας αποφάσεις που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση για την έξοδο από την κρίση μακριά από λαϊκισμούς και κομματικές σκοπιμότητες» , καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας υποστηρίζοντας πως:

- Είπε συνειδητά, προ των εκλογών, ψέματα στον ελληνικό λαό και του έδωσε αφειδώς υποσχέσεις που δεν μπορούσε να εκπληρώσει, αφού είχε πλήρη γνώση της κατάστασης της οικονομίας.
- Δεν πήρε κανένα επαρκές και αποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετώπιση της κρίσης, επί τέσσερις μήνες, παρά τις αυστηρές συστάσεις των οργάνων της Ε.Ε.
Χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής από την κυβέρνηση, η Ν.Δ. στη δική της πρόταση διαμορφώνει αντικείμενο έρευνας ως προς την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και την ποιότητα των δημοσιονομικών στοιχείων από το 1981 -έτος εισόδου της χώρας στην τότε ΕΟΚ- προκειμένου να αναδειχτούν «οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν την οικονομία μας στη σημερινή κατάσταση». Ερευνα που, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης πρέπει να επεκταθεί στις μέρες μας, καθώς η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για αποφάσεις «που επιβάρυναν τον έλλειμμα του 2009,» όπως π.χ. η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις και τα ακίνητα, για να δοθεί η ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης στα χαμηλά εισοδήματα.

Στο διά ταύτα του κειμένου της η Κ.Ο. της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι προτείνουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής διότι «η αλήθεια δεν μπορεί να τεμαχίζεται, να συσκοτίζεται και να συγκαλύπτεται», αφού «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιμένουν σε εμπαθή πρόταση».

ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 8,5ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΧΙΛΗ..


Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Κονσεψιόν της Χιλής. Προειδοποίηση για την πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι στη Χιλή και στο Περού εξέδωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για τον Ειρηνικό.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 8,5 Ρίχτερ. Είχε επίκεντρο 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεψιόν και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα.
Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές της Χιλιανής πρωτεύουσας, Σαντιάγο, 320 χιλιόμετρα βορείως του επίκεντρου της δόνησης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός διήρκεσε έως και 30 δευτερόλεπτα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Οι σεισμολόγοι σε μεγέθη τέτοιων σεισμών πάντα έχουν κατά νου το φαινόμενο "Ντόμινο", δηλαδή το μέγεθος αυτό μη "ξυπνήσει" σεισμική δραστηριότητα σε άλλες γωνιές του πλανήτη.

ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ "ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ" ΤΗΣ DEUTSCHE BANK κ. ΑΚΕΡΜΑΝ


Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πρόκειται να συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Ομως «προπομπό» των εξελίξεων αποτέλεσε η αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Αθήνα του επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, Γ. Ακερμαν. Ο Γερμανός τραπεζίτης συναντήθηκε διαδοχικά με τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η αποστολή Ακερμαν στην Αθήνα, η γερμανική έκδοση των Financial Times «τορπίλιζε» την όλη προσπάθεια, καθώς με δημοσίευμά της επέμενε ότι «οι γερμανικές τράπεζες γυρίζουν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα».


Η επίσκεψη Ακερμαν στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να επισφραγίσει την επίτευξη κάποιας συμφωνίας της γερμανικής τράπεζας για την αγορά ελληνικών ομολόγων σημαντικής αξίας. Ανάλογη «επικοινωνιακή προσέγγιση» που είχε επιχειρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν με τους Κινέζους -με τη μεσολάβηση της Goldman Sachs- οδήγησε στα γνωστά οικτρά αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός τραπεζίτης στις αποσκευές του κομίζει ένα σχέδιο για την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους και όχι επιταγές με ευρώ για ν' ανακουφίσει το υπουργείο Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανόν η Deutcshe να συμβάλει, προκειμένου η επικείμενη δημοπρασία των δεκαετών ομολόγων να μην οδηγήσει σε εκτίναξη των επιτοκίων. Οσον αφορά το πολιτικό σκέλος της επίσκεψης Ακερμαν, έχει σημασία να αναφερθεί ότι φήμες ήθελαν το όλο εγχείρημα να οργανώθηκε με ενέργειες του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και όχι από τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών.


Πάντως, ο ίδιος ο Γερμανός τραπεζίτης είχε δηλώσει στις 5 Φεβρουαρίου ότι η τράπεζα που εκπροσωπεί δεν διέθετε στο χαρτοφυλάκιό της σημαντικές θέσεις σε ελληνικά ομόλογα. Μάλιστα, εκπρόσωπος της ίδιας της τράπεζας μόλις πριν από μία εβδομάδα δήλωσε ότι δεν αποτελεί τμήμα της επενδυτικής της στρατηγικής η αγορά κρατικών ομολόγων, γενικώς. Διαβεβαίωσε δε ότι η στρατηγική αυτή δεν πρόκειται αλλάξει, γεγονός που απομένει να αποδειχτεί κατά πόσο θα τηρηθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας. Ωστόσο, η Deutsche Bank ήταν μία από τις τράπεζες που πριν από ένα μήνα είχαν συμμετάσχει στην έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου.


Σύμφωνα τώρα με το δημοσίευμα των «FT», οι μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες, όπως η Deutsche Postbank, Eurohypo και Hypo Real Estate, εμφανίζονται απρόθυμες να πραγματοποιήσουν νέες επενδύσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, γεγονός που προκαλεί προσκόμματα στην αναχρηματοδότηση του μεγάλου δανειακού προγράμματος της Ελλάδας. Οι τράπεζες αυτές διαθέτουν ήδη στο χαρτοφυλάκιό τους ελληνικά ομόλογα αξίας άνω των 14 δισ. ευρώ.

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗΣ ΤΟΥ FDP ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Γ. Χατζημαρκάκης: "Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι στις ελληνογερμανικές σχέσεις"27/02/10 .


Έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι μετά την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις απηύθυνε, μιλώντας στο «naftemporiki.gr» και στην Αλίνα Σαράντη, ο ευρωβουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDΡ) της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Focus», ωστόσο δήλωσε περήφανος που ζει σε μια χώρα με ελεύθερο Τύπο.
«Σε αυτό (σ.σ. τον ελεύθερο Τύπο) βασίζεται και ο κ. Καρατζαφέρης, που ξεκίνησε από εκεί την πολιτική του καριέρα, οπότε δεν μπορεί να κατηγορεί ένα Μέσο που εκφράζει μία άποψη», είπε χαρακτηριστικά, «η οποία όμως δεν είναι η άποψη του γερμανικού λαού ούτε της γερμανικής κυβέρνησης».
Επέκρινε τους Έλληνες πολιτικούς -της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης- oι οποίοι, όπως είπε, εκμεταλλευόμενοι τα αισθήματα πανικού που έχουν δημιουργήσει στον ελληνικό λαό τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες σε χώρες τους εξωτερικού.
Ο κ. Χατζημαρκάκης μίλησε επίσης επικριτικά για τη «δήθεν απογραφή», όπως τη χαρακτηρίζει, της προηγούμενης κυβέρνησης, από την οποία «προέκυψε η μεγάλη ψυχολογική κρίση».
Αναφερόμενος στη βοήθεια που είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα είπε ότι είναι πρόθυμη να προσφέρει «αλληλεγγύη και πολιτική βοήθεια».
«Η Ελλάδα δεν θα βοηθηθεί χρηματικά αν δεν υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι το Βερολίνο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει προηγούμενο σε αυτόν το τομέα.
Όσο για τη στενή επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε., ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι «οι Ευρωπαίοι, και ιδίως οι Γερμανοί, πιστεύουν ότι η εμπιστοσύνη είναι καλή αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο έλεγχος».
Πρόσθεσε ότι ο πιο κατάλληλος για τη θέση του επιθεωρητή της Κομισιόν στην Ελλάδα είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, τον οποίον και έχουν προτείνει οι Γερμανοί και ο οποίος «είναι άνθρωπος του σταθερού ευρώ αλλά και άνθρωπος που μπορεί να περάσει μηνύματα στον ελληνικό λαό».
Ωστόσο, αν προσφέρουν στον ίδιο τη θέση αυτή δεν μπορεί να την αρνηθεί, όπως μας είπε, αν και «θα προτιμούσα να μην καθίσω σε αυτή την ηλεκτρική καρέκλα».Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τώρα παρουσιάζεται μία ευκαιρία να εκσυγχρονιστεί, ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, καθώς και στα επίπεδα των συντάξεων, ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ