Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ...! Για μυστική συμφωνία κάνουν λόγο οι εφημερίδες !


Πολύς λόγος έγινε για την οικονομική βοήθεια που "ετοιμάζεται" η Γερμανία να παράσχει στην Ελλάδα προσεχώς, ύψους 20 - 25 δις, προκειμένου να καλυφθούν οι υψηλές δανειακές ανάγκες της χώρας τους μήνες Απρίλιο - Μάιο ύψους 22 δις ευρώ.


Για τις φήμες και τα σενάρια αυτά ερωτηθείς η Γερμανίδα Καγκελάριος και η γερμανική κυβέρνηση, από ξένα μέσα, τρεις φορές μέχρι σήμερα, αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια σκέψη. Παρά το γεγονός ότι, μόλις εχθές, στάλθηκε στην Ελλάδα ο Γερμανός Πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Άκερμαν για να "κλείσει" τις συμφωνίες και να διαβεβαιώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η γερμανική τράπεζα θα αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα προκειμένου να εκτονωθούν τα υψηλά μας spreads και να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μας.


Γιατί, όμως, η Γερμανίδα πολιτικός αρνείτο οποιαδήποτε "ενίσχυση" της Ελλάδας από τις γερμανικές τράπεζες μέχρι σήμερα ; . Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ προσπαθούν κοπιωδώς να μειώσουν το γερμανικό κράτος πρόνοιας και να "περάσουν" το μήνυμα των "χαλεπών" καιρών στη Γερμανική Κοινή Γνώμη. Έτσι, μια απροκάλυπτη και ευθεία στήριξη της Ελλάδας, της χώρας που κατηγορείται για αδιαφάνεια, διαφθορά και ότι "ζει με δανεικά σε βάρος των Ευρωπαίων", θα δυσκόλευε το έργο της γερμανικής κυβέρνησης. Ακόμα περισσότερο όταν το 78% των Γερμανών είναι αντίθετοι προς οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα και εί δυνατόν να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη!


Γι' αυτό επιλέχθηκε ο Γερμανός Τραπεζίτης να μεταφέρει το μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και, τους Έλληνες πολιτικούς "που δε μπαίνουν στο νόημα εύκολα!", για να τον καθησυχάσει. Με λίγα λόγια.. "άσε να λέμε διάφορα, ότι δεν θα σας δώσουμε λεφτά και τέτοια, για να ησυχάσουμε τους πολίτες μας κι εμείς θα αγοράσουμε τα ομόλογά σας..." .
Τουμπεκί ψιλόκομμένο, δηλαδή, κύριε Πρωθυπουργέ...μή μας πάρουνε χαμπάρι οι απλοί Γερμανοί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου