Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Έξι συλλήψεις για συμμετοχή

Τη σύλληψη έξι ατόμων για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες είναι οι : N. Μαζιώτης, Π. Ρούπα, Ευ. Σταθόπουλος, Χρ. Κορτέσης, Σαρ. Νικητόπουλος και Κων. Γουρνάς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε συνέχεια της χθεσινής μας ενημέρωσης, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι εξής:

Δάνειο €30 δισ. με επιτόκιο 5%

Ποσό ύψους 30 δισ. ευρώ το 2010 με επιτόκιο σταθερό περίπου 5%, για δάνεια τριετούς διάρκειας, αποφάσισαν να χορηγήσουν στην Ελλάδα τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

Στο παραπάνω ποσό θα προστεθούν και τα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν στο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα κράτη – μέλη.

Η βοήθεια αναμένεται να δοθεί μετά από διμερή συνεννόηση. Η Επιτροπή θα συντονίσει τα χρήματα που θα δοθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Τα ποσά για τα επόμενα χρόνια θα αποφασισθούν αργότερα, σε συνάρτηση με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

«Η δομή της βοήθειας θα είναι τέτοια ώστε να παροτρύνει την Ελλάδα να επιστρέψει όσον το δυνατόν συντομότερα στην αγορά υπό κανονικές συνθήκες», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί ο Γ. Πεταλωτής

«Βρίσκομαι εδώ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μαζί με τους συνεργάτες μου για να αποτίσουμε έναν φόρο τιμής στο πνεύμα του ελληνισμού της ορθοδοξίας, ένα πνεύμα το οποίο μας κρατάει όλους δυνατούς, ένα πνεύμα το οποίο κρατάει τον ελληνισμό ζωντανό εδώ και πάρα πολλούς αιώνες», είπε ο Έλληνας υπουργός και τόνισε ότι «εμείς σαν Ελλάδα είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον υποδέχθηκε ως παλιό γνώριμο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται ο κ. Πεταλωτής την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας. Αυτή τη φορά μας ήρθε με την καινούρια δύσκολη ιδιότητά του στην οποία όμως ανταποκρίνεται άριστα», είπε ο Πατριάρχης και ευχαρίστησε τον κ. Πεταλωτή και τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση για το ενδιαφέρον τους για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και «για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της εκκλησίας και της μειονότητας».

Ο κ. Πεταλωτής που παρακολούθησε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο Ζωγράφειο Λύκειο και συναυλία στην Μεγάλη του Γένους Σχολή. Ο Έλληνας υπουργός επισκέφθηκε και την έκθεση του Κώστα Τσόκλη που οργανώνεται στις αίθουσες του Σισμανογλείου Μεγάρου του Γενικού Προξενείου, στα πλαίσιο της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010 .

Την ερχόμενη Τετάρτη θα αποφασιστεί η τύχη του ανακριτή της υπόθεσης Siemens Ν.Ζαγοριανού

Την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Απριλίου, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαρ. Καστανίδη με την οποία ζητεί να ανακληθεί ως αντισυνταγματική και εσφαλμένη η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου με την οποία κρίθηκε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής της Siemens Νικ. Ζαγοριανός.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματική και εσφαλμένη την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου το οποίο «υπερέβη την εξουσία του» στην υπόθεση του υπόδικου, όπως χαρακτηρίζει, Ζαγοριανού γιατί αν και συνεδρίασε ως πειθαρχικό συμβούλιο, έκρινε «απαραδέκτως την ουσία της υπόθεσης λαμβάνοντας θέση ως προς τη νομική και ουσιαστική βασιμότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Ζαγοριανός την ίδια στιγμή που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η σε βάρος του κύρια ανάκριση για τις ίδιες πράξεις από ειδικό πρόεδρο εφετών ανακριτή, τον οποίο όρισε η Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών με αποκλειστικό έργο τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης επί της συγκεκριμένης υπόθεσης».

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δ. Δαλιάνης.

Άγριο έγκλημα στη Σκιάθο

Άγριο έγκλημα με θύμα μία 58χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου και δράστη έναν 17χρονο αλλοδαπό έγινε γύρω στις 02:30 στη Σκιάθο. Ο αλλοδαπός ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος στο ξενοδοχείο, χτύπησε θανάσιμα με γεωργικό εργαλείο την 58χρονη, η οποία κοιμόταν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, τραυμάτισε σοβαρά το 63χρονο σύζυγό της και ελαφρά την 20χρονη κόρη τους. Ο δράστης και το θύμα φέρεται να είχαν οικονομικές διαφορές.

Ο αλλοδαπός δράστης προκάλεσε φθορές στο χώρο του ξενοδοχείου και σε δύο αυτοκίνητα.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε από την κόρη του θύματος, ενώ μετά την πράξη του διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.

Προανάκριση για τη δολοφονία διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.

Πρωταθλητής για 20ή φορά ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ

Στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, ύστερα από έξι χρόνια απόλυτης κυριαρχίας του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» νίκησαν εύκολα με 2-0 τον αδιάφορο Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν και μαθηματικά την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος της Ιστορίας τους. Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα φιέστας για τον Παναθηναϊκό που άνοιξε το σκορ στο... 34ο δευτερόλεπτο με τον Σισέ. Ο Ηρακλής είχε παθητικό ρόλο και οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη με το φοβερό βολέ του Νίνη στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος αλλά παρά τις προσπάθειές του για τρίτο γκολ, το σκορ δεν άλλαξε. Το τελευταίο σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για ένα τρελό πανηγύρι από τους φιλάθλους των «πρασίνων» που γέμισαν το ΟΑΚΑ.

Δήλωση Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη

Με την ευκαιρία της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την ομάδα της πόλης των Αθηνών, τον Παναθηναϊκό, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε εντολή να φωταγωγηθεί η πόλη και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, την ομάδα του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί αφορμή γιορτής για ολόκληρη την πόλη. Στο πρόσωπο του Προέδρου της ΠΑΕ θα ήθελα να διαβιβάσω τα συγχαρητήρια μου για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να ευχηθώ αυτή να είναι η αρχή για το άκουσμα καλών ειδήσεων τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη μας, όπως η ολοκλήρωση του γηπέδου».

Αυλαία με χάντικαπ

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας για τη διενέργεια των εκλογών στη Βρετανία δε βρήκε κανέναν απροετοίμαστο, καθώς η θητεία της κυβέρνησης ολοκληρώνεται με την έναρξη του καλοκαιριού και η 6η Μαΐου θεωρούνταν από σχεδόν όλους ως η επικρατέστερη. Ο Μπράουν, άλλωστε, παραδέχτηκε με βρετανικό φλέγμα ότι το θέμα της ημερομηνίας ήταν πιθανότατα το χειρότερα φυλαγμένο... μυστικό στη χώρα, ενώ ενδεικτική στην κατεύθυνση αυτήν είναι η ομιλία που πραγματοποιούσε την ίδια ώρα στην άλλη πλευρά του Τάμεση ο ηγέτης των Συντηρητικών, Ντέιβιντ Κάμερον, ανοίγοντας την αυλαία της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Στις πρώτες επίσημες εμφανίσεις τους στον προεκλογικό αγώνα, τόσο ο Μπράουν όσο και ο Κάμερον έδειξαν ότι στα ζητήματα της οικονομίας θα επικεντρωθεί μέχρι την τελευταία μέρα η πολιτική αντιπαράθεση. Ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται, πάντως, ότι ξεκίνησε με το... αριστερό, αφού η πρόθεσή του να αυξήσει τη φορολογία στο σύστημα εθνικής ασφάλισης βρήκε αμέσως αντίθετο τον επιχειρηματικό κόσμο. Η πρόταση Μπράουν, μάλιστα, προωθήθηκε παρά τις ενστάσεις του υπουργείου Οικονομικών και, όπως όλα δείχνουν, οι Εργατικοί χάνουν τη στήριξη σημαντικού μέρους του επιχειρηματικού κόσμου, τον οποίο ο προκάτοχός του, Τόνι Μπλερ, όπως επισήμανε προχτές σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Ιντιπέντεντ», είχε καταφέρει να πάρει με το μέρος του, προχωρώντας σε επωφελείς για τις δύο πλευρές συμβιβασμούς.

Σύλληψη λαθρομεταναστών και του διακινητή τους...........

Έναν 20χρονο πολίτη Συρίας συνέλαβαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης, το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Απριλίου στις 14:30, στον κόμβο του Αγίου Σίλα, στην Εγνατία Οδό.. .........

Ο 20χρονος, ο οποίος ήταν κάτοχος δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, συνελήφθη να μεταφέρει 6 λαθρομετανάστες τους οποίους είχε στριμώξει μέσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, κατά τη διερεύνηση των στοιχείων, το αυτοκίνητο ανήκε σε έναν 26χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή του στις 24.03.2010.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το διακινητή και τους 6 λαθρομετανάστες (πολίτες Παλαιστίνης, Ιράκ, Πακιστάν, Ιράν) οι οποίοι στερούνταν νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.

Η καταδίωξη άρχισε αρκετή ώρα πριν ωστόσο ο διακινητής δε συμμορφώθηκε στα διαδοχικά ηχητικά και φωτεινά προειδοποιητικά σήματα στάσης και προσπάθησε να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα.

Διακινητής και λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών και ένα κινητό τηλέφωνο κατοχής του διακινητή, από το οποίο εκτιμάται ότι θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, από τις πύλες εισόδου του ποταμού Έβρου.

Προς τριετή αναστολή της ΚΥΑ για την υλοτομία

Στην έκδοση νέας Κοινής Υπουργική Απόφασης (ΚΥΑ) για τον χαρακτηρισµό της οροσειράς της Ροδόπης σε Εθνικό πάρκο, προσανατολίζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιµατικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), σύµφωνα µε στοιχεία που προκύπτουν από ερωτήσεις της βουλευτού Δράµας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαράς Κεφαλίδου στις αρµόδιες υπηρεσίες.

Η νέα ΚΥΑ θα προβλέπει την αναστολή για µια τριετία της υλοτόµησης µε αυτεπιστασία (Κρατική Εκµετάλλευση Δασών – ΚΕΔ) και την επιστροφή για αυτό το διάστηµα στο καθεστώς διαχείρισης βάσει των διατάξεων της δασικής νοµοθεσίας (ΚΕΔ και Π.Δ. 126/86).

Το θέµα είχε προκαλέσει έντονο προβληµατισµό στους υλοτόµους του νοµού µας, αµέσως µετά την υπογραφή της ΚΥΑ από τον πρώην Υπ. ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, λίγες ηµέρες πριν από τις εκλογές του Οκτώβρη. Στις πρώτες επαφές µε τη νέα κυβέρνηση είχε προταθεί ως λύση η αναστολή εφαρµογής της υλοτόµησης µε καθεστώς αυτεπιστασίας για ένα χρόνο. Η εισήγηση της αρµόδιας διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος έρχεται σήµερα να προτείνει την τριετή αναστολή. Πάντως για να συµβεί κάτι τέτοιο η νέα ΚΥΑ θα πρέπει να υπογραφεί µέχρι τις 30 Απριλίου.

H ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.....

Μετά από αμέτρητες απειλές εγκάθετων της Άγκυρας, "νουθεσίες" απο τοπικές παλακίδες του Προξενείου, έναν ξυλοδαρμό απο καταδικασθέντα μουσουλμάνο, ποιος θα περίμενε ότι το ίδιο το Ελληνικό Κράτος θα ζητούσε την απομάκρυνση της "ενοχλητικής δασκάλας". ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΡΙΟ ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ............. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008.

Στις 13-3-2010 η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, τιμήθηκε με το Αριστείο Καινοτομίας σε σχετική τελετή του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης "τόλμησε" να χρησιμοποιήσει εκτός προγράμματος το μικρόφωνο, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, για να πει μπροστά στην αμήχανη Υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, την Υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου και άλλους παράγοντες του υπουργείου, το αυτονόητο.. Δηλαδή ότι οι μαθητές της «αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες Πομάκοι Μουσουλμάνοι» και πως «η Μειονότητα στη Θράκη δεν είναι Τουρκική, είναι Μουσουλμανική» και αυτό τα παιδιά «το φωνάζουν μέσα από την εφημερίδα» που δημιούργησαν, εφημερίδα που παράδωσε και στην Υπουργό η οποία μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά την παράλαβε χαμογελώντας αμήχανα.

Το περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο από την ειδική γραμματέα του Υπουργείου και εκλεκτή του κ.Παπανδρέου, Θάλεια Δραγώνα, ή οποία επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, απειλώντας την λέγοντας πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να φύγει από τον Έβρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η κυρία Δραγώνα είπε στην εκπαιδευτικό που μόλις είχε βραβευτεί για το έργο της, «δεν είσαι σωστή δασκάλα» ενώ την κατηγόρησε πως «ασκεί εξωτερική πολιτική στον χώρο του σχολείου»....

Δεν πέρασαν παρα λίγες μόνο ημέρες και η "απειλή" της ιέρειας του ιστορικού αναθεωρητισμού πραγματοποιήθηκε, καθώς η δασκάλα πληροφορήθηκε ότι από την νέα σχολική χρονιά μετατίθεται σε σχολείο του 3ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

Γιορτή των Αστεριών................ στην Δράμα....

Στην Δράμα, στις 9-10-11 Απριλίου, στο γήπεδο Κραχτίδη θα διεξαχθεί η εκδήλωση "Γιορτή των Αστεριών".

Η εκδήλωση του "Γιορτή των Αστεριών" αποτελεί μια γιορτή των νέων του Βόλεϊ, η οποία θα διαξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Συμμετέχουν επίλεκτες αθλήτριες από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Εκτροφεία σαλιγκαριών»

Για το ευρύ φάσμα της σαλιγκαροτροφίας κλειστού τύπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας, που διοργανώνει ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας.

Η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Εκτροφεία σαλιγκαριών» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Απριλίου στις 10.00’ π.μ. στην κεντρική αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας -πρώην ΚΕΓΕ (5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης).

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι ο κ. Καζάνας Νικόλαος και ο κ. Δημητρίου Ανδρέας, της εταιρίας “Diktia Kritis” SA.

Οι ομιλητές στις εισηγήσεις τους θα μιλήσουν για το σαλιγκάρι Helix aspersa, θα επικεντρωθούν στη μελέτη της κλειστής ελεγχόμενης μονάδος εκτροφής σαλιγκαριών, καθώς και στην παραγωγή και διάθεσή τους στην αγορά, ενώ θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη και επικερδή επιχείρηση εκτροφής σαλιγκαριών κλειστού τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλ. 25210-58175 για περισσότερες πληροφορίες κ. Νικολαΐδης Αβραάμ.

«Κατατροπώνω καθάρματα» !

WikiLeaks: οι χάκερ που ξεμπροστιάζουν κυβερνήσεις και πολυεθνικές

Πριν από περίπου τρεις μήνες, η WikiLeaks, η ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να γίνει «η υπηρεσία πληροφοριών των πολιτών», δημοσίευσε ένα κατεπείγον μήνυμα στο Τwitter: «Εχουμε κρυπτογραφημένα βίντεο αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων σε αμάχους. Χρειαζόμαστε βοήθεια!».

Το αποτέλεσμα το είδε ολόκληρος ο κόσμος στις αρχές της εβδομάδας: ένα συγκλονιστικό βίντεο που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2007 από αμερικανικό ελικόπτερο τύπου Απάτσι και δείχνει τους αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό να σκοτώνουν συνολικά 12 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δύο εργαζομένων στο πρακτορείο Reuters. Δυόμισι χρόνια προσπαθούσε το Reuters να το πάρει στα χέρια του διά της παραδοσιακής οδού, επικαλούμενο τον νόμο για την Ελευθερία της Πληροφόρησης: η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν. Μέχρι που από μια «θαρραλέα πηγή», την οποία μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ, διέρρευσε το βίντεο στη WikiLeaks. Ηταν κρυπτογραφημένο, κάποια «ερευνητικά ινστιτούτα» όμως, τα οποία επίσης δεν θα μάθουμε ποτέ, προσφέρθηκαν να το αποκρυπτογραφήσουν. Το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα και αμέσως έκανε τον γύρο του κόσμου.

Εναλλακτικές λύσεις για τη Σχολή της Χάλκης εξετάζει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Την πρόθεσή του να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη, τη Γενεύη ή άλλη πόλη εάν δεν δοθεί από το τουρκικό κράτος λύση για την επαναλειτουργία της στη Χάλκη εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει παράλληλα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι σχετικές δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη φέρονται σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου να έγιναν στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε την Παρασκευή προς έξι Τούρκους αρθρογράφους από τους οποίους και ρωτήθηκε τι προτίθεται να πράξει το Φανάρι εάν δεν επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο κ. Βαρθολομαίος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τελευταία συνάντηση που είχε με τον
αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, τόνισε πως αν και αυτή τη φορά δεν υπάρξει λύση μετά τα ενθαρρύντικά μηνύματα που δίνει η Αγκυρα τα τελευταία δύο χρόνια τότε θα αναγκαστεί να ανοίξει τη Σχολή στη Γενεύη, την Αθήνα ή την Αλεξανδρούπολη που είναι το πιο κοντινό σημείο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πατριάρχης προσέθεσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Έκανε μήνυση στη μητέρα του για το Facebook!

Ένας 16χρονος στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται να κάνει μήνυση στην μητέρα του, με την κατηγορία ότι παραβίασε τα προσωπικά του δεδομένα στο Facebook.

Η μητέρα του υποστηρίζει ότι είδε κάποια στιγμή στο Facebook ότι ο γιος της οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα ένα βράδυ, έπειτα από τσακωμό με μια νεαρή.

Η αδιάκριτη μαμά κατηγορείται ότι μπήκε στο προφίλ του γιου της, άλλαξε τον κωδικό εισόδου και έγραψε κάποια πράγματα που στο γιο της μάλλον φάνηκαν δυσφημιστικά.

Ο 16χρονος εξοργίστηκε πολύ από την πρωτόγνωρη κίνηση της μητέρας του και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση για παρενόχληση.

Η νομοθεσία της πολιτείας του Αρκάνσας όπου και κατοικεί ο 16 χρόνος με τη μητέρα του, είναι αρκετά ασαφής και οι δικαστικές αρχές θα έχουν δύσκολο έργο, σε περίπτωση που ο νεαρός υλοποιήσει την απειλή του.

Η μητέρα από την άλλη ισχυρίζεται το έκανε για το καλό του παιδιού της κι εμφανίζεται αποφασισμένη να πολεμήσει για τη δικαίωσή της.

Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως δε θα το αφήσει έτσι και οτι η υπόθεση θα αποτελέσει προηγούμενο για όλους τους γονείς.

Γερμανία Vs Facebook

Οι προτροπές για να εγκαταλείψουν οι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook πολλαπλασιάζονται όλο και περισσότερο στη Γερμανία, καθότι η αμερικανική εταιρεία κατηγορείται ότι είναι ιδιαίτερα αμελής στην προστασία των δεδομένων του κάθε χρήστη.

Σήμερα τη σκυτάλη πήρε η Ομοσπονδία των Οργανώσεων των Γερμανών Καταναλωτών (VZBZ), η οποία συνδεκάζει 42 οργανώσεις προστασίας κατανωτή, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες: «Εάν δίνετε μεγάλη σημασία στην προστασία των δεδομένων σας, τότε αλλάξτε δίκτυο». Χθες ήταν η σειρά της υπουργού Κατανάλωσης Ίλζε Άιγκνερ, η οποία έστειλε επιστολή στον διευθυντή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, για να του εκφράσει την «έκπληξή της» για τη νέα πολιτική του ιστοτόπου, που προβλέπει ότι τα «γενικά δεδομένα» του κάθε χρήστη μπορούν να μεταβιβασθούν και σε τρίτους χωρίς την άδειά τους.

Απέναντι στην αδιαφορία της εταιρείας «Για τις ανησυχίες των χρηστών και τις κριτικές των προασπιστών των καταναλωτών, η υπουργός απείλησε πως θα αποσυρθεί από τον ιστότοπο, που αριθμεί 400 εκατομμύρια μέλη.Η ομοσπονδία από την πλευρά της εκτιμά πως το Facebook θα πρέπει να αντιστρέψει την λογική που ακολουθεί στην προστασία των δεδομένων: αντί να υποχρεώνει τον συνετό χρήστη να ακολουθεί «μία χρονοβόρα και χρηματοβόρα διαδικασία» για να εμποδίζει τη διάδοση των αποθηκευμένων δεδομένων του (opt-out), το Facebook θα πρέπει να ζητεί την άδεια δημοσίευσής τους σε κάθε βήμα (opt-in), με την απαγόρευση να αποτελεί a priori προϋπόθεση.

«Η ευθύνη για την προστασία των δεδομένων βαρύνει τον πάροχο και όχι τον καταναλωτή», τονίζει η VZBZ.Οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, λόγω του προηγουμένου του «φακελώματος» των πολιτών στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος και στην Ανατολική Γερμανία.

Τον φαντάρο τον στέλνει στο Στρατό η Ελληνική Οικογένεια για να υπηρετήσει την πατρίδα.. Όχι για να της τον "πάρει"...!

2008 Κάτω Νευροκόπι. Τάγμα Πεζικού…

Από τους 150 στρατιώτες περίπου που υποτίθεται ότι αποστέλλονται από το ΓΕΣ στις μεταθέσεις στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι, στο Τάγμα Προκαλύψεως, οι 90 είναι «βύσματα» και τις κόβουνε διαρκώς δίχως να ανανεώνονται από την στρατιωτική ηγεσία..

Οι ασκήσεις, όμως και οι υπηρεσίες παραμένουν αναλλοίωτες κι απαράλλακτες προς τέρψιν του εκάστοτε Διοικητή της Μονάδας επ’ ωφελεία της καριέρας του.. Έτσι, το Τάγμα υπηρετούν κι εξυπηρετούν, επί μονίμου βάσεως, 30 με 40 εφέδρους που κυριολεκτικά τους ξεζουμίζουν..

Σε όλα τούτα προσθέστε την αϋπνία και την κούραση των φαντάρων από τις υπηρεσίες και τις άλλες εργασίες και θα καταλάβετε εύκολα πως οι φαντάροι οδηγοί στην ειδικότητα κοιμούνται κυριολεκτικά πάνω στο τιμόνι ! Τρείς φορές το 2008 κοιμήθηκαν στρατιώτες στο τιμόνι μεταφέροντας προσωπικό ! Σε όλα τούτα προσθέστε και την εγκληματική αμέλεια του Στρατού να εφοδιάζει το Τάγμα με τα απαραίτητα, όπου τα οχήματα κυκλοφορούν με φθαρμένα λάστιχα εδώ και τρία έτη και θα έχετε μια εκρηκτική κατάσταση…

2010.. Τίποτα δεν έχει αλλάξει.. Οι στρατιώτες παραμένουν είδος προς εξαφάνιση και οι υπηρεσίες το ίδιο απάνθρωπες.. Οι οδηγοί συνεχίζουν να αποκοιμούνται στο τιμόνι..

Τον φαντάρο, λοιπόν, η Ελληνική Οικογένεια τον στέλνει στο Στρατό για να υπηρετήσει την πατρίδα.. Όχι για να της τον «πάρει» η πατρίδα.. .

Έτσι βγάζανε λεφτά στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου… Για να μη ξεχνούν οι γηραιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι.. !

Είμαι στη Θεσσαλονίκη την επίμαχη περίοδο όπου όλη η Ελλάδα ζει στην ευδαιμονία του Χρηματιστηρίου και όλοι «βγάζουνε» λεφτά…

Πολλοί από αυτούς που κέρδισαν αρκετά χρήματα, φυσικά σε βάρος του Λαού, ήτανε βουλευτές - ανεξαιρέτως παρατάξεως - και κυβερνητικοί παράγοντες, που επωφελούμενοι «εσωτερικής πληροφόρησης» έκαναν τις «σωστές» κινήσεις.. Αυτοί όλοι, λοιπόν, στην Αμερική θα δικαζόντουσαν με βαριές ποινές καθώς, η χρήση «εσωτερικής πληροφόρησης», στα κράτη που υπάρχει Δικαιοσύνη και λειτουργεί, διώκεται διά ροπάλου !

Ακριβώς, απέναντί μου από εκεί που εργάζομαι υπήρχε ένα μαγαζί με «φρουτάκια», το πρώτο που έβγαλε ο Τριανταφυλλόπουλος σε εκπομπή.. ο ιδιοκτήτης του ήτανε βασικός χρηματοδότης υπουργών, αλλά και διοικητών της αστυνομίας.. Φιλικά, λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός μου έδωσε μια πληροφορία, που τώρα πια μπορώ να την ιστορήσω, για ένα επικείμενο χρηματιστηριακό κόλπο..

Ετοιμαζόταν να «ρίξουνε» στην αγορά την ιδέα ότι η Εθνική Τράπεζα θα συγχωνευτεί με μια μεγάλη Γαλλική.. Να ανεβεί στα ύψη η τιμή της Εθνικής και να παιχθεί το γνωστό σπέκουλο στις πλάτες των μικρο – επενδυτών.. Φυσικά, η συγχώνευση αυτή δε θα γινότανε ποτέ, μου είπε ευθέως ότι πρόκειται για κόλπο, θα το «τρέξουνε» κάνα μήνα και μετά.. τζίφος ! Στην ερώτησή μου από πού τα ξέρει αυτά μου απάντησε άνετα από τον τάδε Υπουργό.. του οποίου ήτανε χρηματοδότης . Εγώ, φυσικά δεν έπαιζα χρηματιστήριο όμως, γνώριζα ένα φίλο που είχε χρηματιστηριακή στην επαρχία και του μετέφερα το «κόλπο»…

«..άμα δεις να συμβαίνει αυτό κι αυτό με την Εθνική μην τσιμπήσεις, είναι παιχνίδι και θα γίνει έτσι κι έτσι..» .

Ο φίλος μου γλίτωσε από μεγάλη ζημία και μάλιστα έβγαλε και αρκετά χρήματα από την πληροφορία που του έδωσα.. Ακόμα το θυμάται, μετά από δέκα και πλέον έτη.. !

Έτσι, παίζεται στην Ελλάδα το Χρηματιστήριο… Κι έτσι παίζεται και το παιχνίδι με τα Spreads.. Οπότε να μη μας «κακοφαίνεται» γιατί, σίγουρα, δεν είμαστε εμείς πιο «μάγκες» από τους κουτόφραγκους επενδυτές.. !

Κίνα: Έφυγε η Google, έρχεται το Facebook;

Την είσοδο στην αγορά της Κίνας έως τα τέλη του έτους εξετάζει η Facebook, σύμφωνα με το portal Sina.com στη Σαγκάη, που επικαλείται τοπικά δημοσιεύματα.

«Ενδιαφερόμαστε για την Κίνα, όπως και για άλλες χώρες, και είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης και μελέτης των διάφορων αγορών, οπότε προς το παρόν δεν έχουμε συγκεκριμένα σχέδια για την Κίνα», φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της Facebook.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ενεργοί χρήστες ανέρχονται στα 400 εκατ., εκ των οποίων το 70% βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ. Εξάλλου, η αγορά της Κίνας αποτελεί ελκυστική ευκαιρία καθώς έχει το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών internet στον κόσμο και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Η κίνηση αυτή θα διαδεχτεί την έξοδο της Google από την Κίνα, η οποία τον περασμένο μήνα αποφάσισε να κλείσει το google.cn. Σημειώνεται πως η Google είχε δραστηριότητα στην Κίνα από το 2006.

Ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε Vodafone και Wind για ένα σποτ

Πόλεμο ξεκίνησε η Vodafone στους κόλπους της ελληνικής κινητής τηλεφωνίας με την απόφασή της να προβάλει τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ στο οποίο συγκρίνει τις τιμές και τις προσφορές της με αντίστοιχα "πακέτα" της Cosmote, της Wind και της Whats up. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του σποτ, όχι μόνο προβαίνει σε συγκρίσεις αλλά δείχνει και τα logo της κάθε μιας εταιρίας σε ταμπλό. Η πρώτη από τις εταιρείες που σήκωσε το γάντι που έριξε η Vodafone είναι η Wind η οποία ανταπάντησε χθες με την δική της εκδοχή.

Στο δικό της διαφημηστικό σποτ η Wind δίνει διευκρινήσεις και απαντά με κάποια πακέτα της που δεν αναφέρθηκαν στη διαφήμηση της Vodafone. Γεγονός είναι ότι το σποτάκι της Vodafe ξεπερνά τα διαφημηστικά εσκαμμένα καθώς δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική τηλεόραση. Το σίγουρο είναι ότι η διαφήμηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στις άλλες εταιρίες και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δούμε αντιδράσεις και από την Cosmote. Ο διαφημηστικός πόλεμος τώρα ξεκίνησε.

Ένοπλη ληστεία για 10 ευρώ

Ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει μία γυναίκα η οποία εργάζονταν στο περίπτερο που διατηρεί με την οικογένειά της, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Ιωάννινα. Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα, στο περίπτερο σταμάτησε ένα δίκυκλο και αμέσως κατέβηκαν δύο άνδρες. Φορούσαν κράνη και ο ένας κρατούσε πιστόλι. Πλησίασε την γυναίκα και ζήτησε τα χρήματα του ταμείου. Έντρομη εκείνη προσπάθησε να ανοίξει το συρτάρι για να δώσει ό,τι περιείχε. Έβγαλε ένα χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ και μερικά κέρματα. Εκείνη την ώρα στάθμευε στο περίπτερο ένα αυτοκίνητο.

Οι δύο δράστες φοβούμενοι ότι θα γίνουν αντιληπτοί πήραν το χαρτονόμισμα και έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες σε μικρή απόσταση τους ανέμενε και ένας συνεργάτης τους, επίσης με δίκυκλο, που λειτουργούσε ως παρατηρητής.
Thebest.gr

Βλήματα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκαν στην Κέρκυρα

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία καταστροφής βλημάτων της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας του Υψου Κέρκυρας και σε απόσταση περίπου 20 μ. από την ακτή.

Για την καταστροφή των βλημάτων έχει έρθει στην Κέρκυρα ειδικό συνεργείο δυτών πυροτεχνουργών, ενώ σύμφωνα με το Λιμεναρχείο η διαδικασία δεν ενέχει κινδύνους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Κλιμάκιο της ΑΣΔΥΣ στο ΚΕΤΧ για το χαμένο όπλο

Στην καταμέτρηση του οπλισμού των στρατιωτών του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού της Αρόης προχωράει το κλιμάκιο της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) που βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα για να εντοπιστεί το όπλο G -3 A3, που φέρεται να έχει κλαπεί από την Τετάρτη, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο ήταν χρεωμένο σε οπλίτη της μονάδας που υπηρετεί στο Λόχο Διοικήσεως του ΚΕΤΧ και είχε εντοπίσει την απώλεια από την Τρίτη. Προσπάθησε μόνος του να το βρει στο χώρο που φυλάσσονται τα όπλα και σε κάθε άλλο σημείο του στρατοπέδου. Δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε με καθυστέρηση να δηλώσει την απώλεια στους ανωτέρους του.

Ο στρατιώτης απουσίαζε με άδεια τις ημέρες του Πάσχα και επιστρέφοντας διαπίστωσε την κλοπή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η μέρα της απώλειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με εντολή του Γενικού Επιτελείου Στρατού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και αναμένεται να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί και στρατιώτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη μονάδα των στρατιωτών αλλά και η επικοινωνία με άτομα εκτός στρατοπέδου.

Η έρευνα διεξάγεται με πλήρη μυστικότητα και το κλιμάκιο των στρατιωτικών εναποθέτει τις ελπίδες του για τον εντοπισμό του όπλου στο ενδεχόμενο να έχει γίνει λάθος στην καταμέτρηση.

Συνετρίβη αεροσκάφος του ΝΑΤΟ

Αεροσκάφους του ΝΑΤΟ συνετρίβη στο Νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε επίσημα το ΝΑΤΟ.

Ταλιμπάν και Αφγανοί από την επαρχία της Zabul είπαν ότι είδαν ελικόπτερο να πέφτει κοντά στην Qualat.

Οι υπεύθυνοι το ΝΑΤΟ ερευνούν την κατάσταση, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος ή για ανθρώπινες απώλειες.

Νέο ναρκωτικό έχει διαδοθεί τάχιστα μέσω του Ιντερνετ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των ευρωπαϊκών χωρών μετά τους θανάτους που προκάλεσε στη Βρετανία η μεφεδρόνη (νέο ναρκωτικό που έχει διαδοθεί τάχιστα μέσω του Ιντερνετ). Είκοσι πέντε νέοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αγγλία και τη Σκωτία από το συνθετικό ναρκωτικό (γνωστό και ως meow meow), το οποίο μιμείται την ευφορία που δημιουργεί το ecstasy και οι αμφεταμίνες.

Η επίδρασή του αρχίζει να φαίνεται μισή ώρα μετά τη λήψη του και διαρκεί έως και τέσσερις ώρες. Εκτός από το αίσθημα ευφορίας, προκαλεί απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος, ταχυκαρδία, κρίσεις πανικού και μυικούς σπασμούς.

Φτιάχνεται στην Κίνα και φτάνει στην Ευρώπη με απολύτως νόμιμο τρόπο, αφού εμφανίζεται ως «φυτικό λίπασμα». Πωλείται μέσω Ιντερνετ σε εξαιρετικά δελεαστικές τιμές (5-17 ευρώ είναι η μέση τιμή του γραμμαρίου). Μάλιστα, γρήγορα άρχισε να κυκλοφορεί στα κλαμπ σε μορφή σκόνης ή κάψουλας.

Οι βρετανικές εφημερίδες σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουν να περιγράψουν ένα ανατριχιαστικό περιστατικό νεαρού που έκανε χρήση μεφεδρόνης. Την περασμένη χρονιά ένας νεαρός μετά τη χρήση έκοψε το γεννητικό του όργανο, ενώ πριν λίγες μέρες ένας άλλος κόλλησε την κάννη του όπλου στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε.

Οι Τούρκοι έστειλαν μαχητικά μόλις έφυγε ο Δρούτσας

Στις 7 και 8 Απριλίου, ο έλληνας ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας, επισκέφθηκε την Τουρκία, είδε και συνομίλησε και προετοίμασε την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, έκανε δηλώσεις, έδωσε συνεντεύξεις.

Στις 7 και 8 Απριλίου, οι Τούρκοι, δεν έστειλαν αεροσκάφη στο Αιγαίο, δεν προέβησαν σε καμμία παραβίαση.

Το δελτίο του ΓΕΕΘΑ, είναι αποκαλυπτικό: τελευταία φορά που τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στον ελληνικό εναέεριο χώρο ήταν στις 6 Απριλίου. 7 και 8 είχαμε ησυχία.

Χτες, 9 Απριλίου, μία μέρα μετά την επιστροφή του έλληνα αναπληρωτή υπουργού, το πινάκιο του ΓΕΕΘΑ ξαναγέμισε: Δώδεκα συνολικά τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε μία παράβαση του FIR Αθηνών και σε μία παραβίαση του ορίου των 10 ναυτικών μιλίων που είναι τα όρια του εθνικού μας εναέριου χώρου. Κατά το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.

Σύγκρουση για το κρουαζιερόπλοιο αμερικανικών συμφερόντων «Zenith»

Έντονες είναι αντιδράσεις για την τακτική του κρουαζιερόπλοιου αμερικανικών συμφερόντων, «Zenith», με κοινοτική σημαία Μάλτας που πραγματοποιεί κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά χωρίς να απασχολεί στο πλήρωμά του Ελληνες ναυτικούς.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αντιδρά τονίζοντας ότι παρόλο που ο νόμος το επιτρέπει, δεν μπορούν πλοία που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να μην απασχολούν Ελληνες ναυτικούς σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη ανεργία στον κλάδο.

Οι ναυτικοί πίσω από αυτήν την δραστηριότητα διαβλέπουν τον κίνδυνο «επιχείρησης» άρσης του καμποτάζ της κρουαζιέρας από τις μεγάλες εταιρείες για πλοία με σημαίες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.).

Μάλιστα έχουν ξεκαθαρίσει ότι θεωρούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως αιτία πολέμου. και υπογραμμίζουν ότι και στο παρελθόν πλοία με σημαίες χωρών Ε.Ε. επιχείρησαν να κάνουν κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, αλλά μετά από διαβουλεύσεις με τη ΠΝΟ προσελάμβαναν και Ελληνες ναυτικούς στα πληρώματά τους.

Πολωνία: Πρόωρες εκλογές μετά το θάνατο Καζίνσκι

Την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Πολωνία μετά από το θάνατο του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Σύμφωνα με το σύνταγμα θα πρέπει να διεξάγουμε πρόωρες εκλογές" δήλωσε ο Πάουελ Γκρας. "Προς το παρόν αυτομάτως ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι αντικαθιστά προσωρινά τον πρόεδρο" πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τους συνταγματολόγους, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πρέπει να ανακοινωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσα σε δύο μήνες από την ανακοίνωση.

Μικρός αστεροειδής πέρασε από τη γειτονιά της Γης

Διαστημικός βράχος με διάμετρο γύρω στα 20 μέτρα πέρασε από τη Γη τα ξημερώματα της Παρασκευής σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από ό,τι απέχει η Σελήνη, δείχνουν οι υπολογισμοί της NASA.

Το πέρασμα του μικρού αστεροειδή είχε γίνει εκ των προτέρων αντιληπτό από το Πρόγραμμα NEO της υπηρεσίας, το οποίο παρακολουθεί τα διαστημικά σώματα που θα μπορούσαν δυνητικά να απειλήσουν τον πλανήτη.

Ο νέος αστεροειδής, με την ονομασία 2010 GA6, πλησίασε τη Γη σε απόσταση 435.000 χιλιομέτρων στις 04.06 ώρα Ελλάδας, υπολόγισαν οι ερευνητές του προγράμματος, με έδρα στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια, Συγκριτικά, η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι 384.403 χιλιόμετρα.

Οι περαστικοί αστεροειδείς αυτού του είδους δεν είναι σπάνιοι: Τον Ιανουάριο, ένας άλλος μικρός βράχος πέρασε σε απόσταση 122.000 χιλιομέτρων, δηλαδή μέσα από την τροχιά του φεγγαριού.

Καρατζαφέρης: Κοινή σύσκεψη ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τον... Κ. Μητσοτάκη

«Πρέπει να καταλάβουν στη ΝΔ ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη παράταξη που η ΝΔ είναι τα ¾ και ο ΛΑΟΣ το ¼. η πρότασή μου προς τον πρόεδρο της ΝΔ και όλα τα μεγάλα στελέχη της, τα οποία έχουν ξχωριστό ρόλο, είναι να καθίσουμε και να συζητήσουμε υπό την προεδρία του αρχαιότερου τη τάξει, του επιτίμου προέδρου κ. Μητσοτάκη, χωρίς να αμφισβητείται ο ρόλος του καθενός σε αυτή τη συζήτηση».

Τάδε έφη (στο Alter) oπρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, παρεμβαίνοντας εμμέσως στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στη ΝΔ ανάμεσα σε Αντώνη Σαμαρά και Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την απουσία της τελευταίας από την αυριανή Κεντρική Επιτροπή.

«Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε πως θα αποκτήσει ισχύ η παράταξη, για να μην παραδώσουμε για πολλά χρόνια την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Καρφιά προς την Ντόρα Μπακογιάννη από τον Π. Παναγιωτόπουλο

Καρφιά προς την Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη στη Λάρισα.

«Εδώ δεν ήρθαμε για να συζητήσουμε μια οικογενειακή μας υπόθεση. Εδώ δεν ήρθαμε για να λύσουμε θέματα εξουσίας, νομής, διαχείρισης της εξουσίας, διανομής θέσεων, θέματα που είναι έξω από τα ενδιαφέροντα του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος για να προσθέσει με νόημα:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχουμε δυο επιλογές. Η πρώτη είναι να κρατηθεί ο καθένας στο δικό του μικρόκοσμο. Η δεύτερη επιλογή είναι να πυκνώσουμε τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας».

Περιορίζονται οι δήμοι σε 370 σε όλη τη χώρα

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επιχειρεί τον περιορισμό του αριθμού των δήμων σε 370- ίσως και λιγότερους- και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει το σχέδιο Καλλικράτης – 400 σελίδων- σε διαβούλευση.

Ο υπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να υπερβεί τα μικροκομματικά οφέλη στελεχών που αντιδρούν στις συνενώσεις, ενώ τα σημαντικότερα προβλήματα εμφανίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ειδικά για το Λεκανοπέδιο προκρίνεται η λογική να τηρηθεί το πληθυσμικό όριο των 20.000 κατοίκων στο πλαίσιο της χάραξης των ορίων για τους νέους δήμους.

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων του Επαναστατικό Αγώνα;

Πρόκειται για 3 άνδρες και μία γυναίκα απο το Βόλο και τη Γλυφάδα, που ανακρίνονται και οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον Επαναστατικό Αγώνα. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν σε σπίτι στη Νέα Ιωνία σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία που πιστοποιούν τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση.

Τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και ανακρίνονται από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ερευνες, που άρχισαν πριν από τρεις ημέρες, παραμένουν σε εξέλιξη, καθώς έχει εντοπιστεί και σπίτι στη Νέα Ιωνία, στο οποίο βρέθηκαν προκηρύξεις της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχεία εντοπίστηκαν και σε σπίτι στην περιοχή των Μεσογείων, στο Μαρκόπουλο, και μάλιστα κοντά σε χώρο που η αστυνομία χρησιμοποιεί ως σκοπευτήριο.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούσαν δύο αυτοκίνητα και δύο μηχανές, καθώς υπήρχε πληροφόρηση για σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα.

Στις δηλώσεις του που έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας εμφανίστηκε φειδωλός, απαντώντας σε κάθε ερώτηση δημοσιογράφου ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Νέα αποκάλυψη για φοροδιαφυγή γιατρών

Όπως αποκάλυψε το MEGA, μετά απο έφοδο του ΣΔΟΕ σε 56 ιατρεία χειρουργών, γυναικολόγων, ορθοπεδικών και οδοντιάτρων στη Λ. Κηφισίας και τη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έκοβαν αποδείξεις ούτε διατηρούσαν βιβλία ασθενών.

Μετά από τους σχετικούς ελέγχους στις φορολογικές τους δηλώσεις διαπιστώθηκε οτι δήλωναν εισοδήματα 10.000 - 30.000 ευρώ. Αρκετοί από αυτούς εμφανίστηκαν να έχουν ακαθάριστα έσοδα 1.000.000 ευρώ, τη στιγμή που οι δαπάνες τους έφταναν τις 800.000 ευρώ. Οι ίδιοι διατηρούσαν βίλες και εξοχικές κατοικίες στην Αττική και την Αράχωβα.

Έχει διαταχθεί το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαρισμών.

Τραυματίες από πρόσκρουση πλοίου σε προβλήτα

Στον προβλήτα του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας προσέκρουσε λίγο μετά τις 19:15 το απόγευμα του Σαββάτου το πλοίο «Styra Diamond» το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο στην πορθμειακή γραμμή Νέα Στύρα – Αγία Μαρίνα.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρι να γίνει επιθεώρηση.

500 χιλ απούλητα εισιτήρια για το Μουντιάλ..

62 ημέρες μείνανε πριν την έναρξη του Μουντιάλ, της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, και η FIFA ανακοίνωσε ότι παραμένουν απούλητα 500.000 εισιτήρια ! Ενώ αρχικά είχε προβλεφθεί ότι ο αριθμός των ξένων που θα έρχονταν στη χώρα - Νότια Αφρική - για τη διοργάνωση θα άγγιζε τους 450.000 τελικά αυτό διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Τα εισιτήρια που παραμένουν απούλητα είναι για τους 63 αγώνες που θα διεξαχθούν πλήν του τελικού...

Δεν τους "βγαίνει" το παιχνίδι με την τρομολαγνεία για να φορτώσουν C4I και στους Νοτιοαφρικανούς.. !

Χαμός στο internet με την Τζούλια Αλεξανδράτου και τον ποδοσφαιριστή

Χαμός γίνεται πάλι στο internet με τα νέα κατορθώματα της Τζούλιας Αλεξανδράτου, που είναι το τσοντο-βίντεο στο οποίο παρτενέρ της φέρεται να είναι ένας ποδοσφαιριστής, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Πάντως το sportnet.gr υπαινίασσεται ότι ο ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Γράφει συγκεκριμένα: "Σύμφωνα με τα λαγωνικά μου, το περιστατικό έχει λάβει χώρα στην συμπρωτεύουσα, ήτοι την Θεσσαλονίκη, εκεί όπου η Τζούλια το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν σε νυχτερινό μαγαζί ως τραγουδίστρια".

Στο troktiko, κάποιος που είδε το βίντεο δίνει την ακόλουθη περιγραφή:" Είναι ο "παπουτσωμένος γάτος", ο ποδοσφαιριστής που πρωταγωνιστεί σε άλλη μια...προσωπική στιγμή της Τζούλιας Αλεξανδράτου της πορνοστάρ που σε ένα ξενοδοχείο (φαίνεται από την άσπρη παντόφλα) τραβάει μαζί με τον Φουρθιώτη(;) την ερωτική της πράξη.

Γελάει, τρώει σφαλιάρες στον ποπό λες και είναι άλογο, και στο τέλος πετάει και το "σταμάτα βαρέθηκα"".

Thebest.gr

Στην Κύπρο την Κυριακή ο πρωθυπουργός


Στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας θα μεταβεί το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τη Δευτέρα, στις 09.00 το πρωί ο κ. Παπανδρέου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο προεδρικό μέγαρο, ενώ στις 10:30 θα μετέχει σε διευρυμένη σύσκεψη με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Κυπριακής Βουλής.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στην Κύπρο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Twitter, εργαλείο για πρόβλεψη της συμπεριφοράς του κόσμου

Η ροή των μηνυμάτων στο Twitter μπορεί να αποκαλύψει ποιες κινηματογραφικές ταινίες θα κερδίσουν την προτίμηση του κοινού και ποιες τελικά θα πατώσουν, εκτιμούν ερευνητές της Hewlett-Packard. Η ίδια προσέγγιση θα μπορούσε να δώσει ακριβείς προβλέψεις και για άλλες συμπεριφορές των χρηστών, υποστηρίζουν.

Η ερευνητική ομάδα της μεγάλης εταιρείας υπολογιστών εξέτασε τρία εκατομμύρια μηνύματα χρηστών του Twitter τα οποία αφορούσαν συνολικά 25 κινηματογραφικές ταινίες. Η ανάλυση έδωσε μια σχετικά ακριβή πρόβλεψη για την επιτυχία κάθε ταινίας πριν ακόμα βγει στις αίθουσες.

Η μελέτη της HP δεν έχει ακόμα υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο, δημοσιεύεται όμως στην ηλεκτρονική υπηρεσία Arxiv και στο δικτυακό τόπο της εταιρείας (αρχείο PDF).

«Αναπτύξαμε αλγόριθμους που αναλύουν τα μηνύματα και μετρούν το ρυθμό με τον οποίο παράγονται» αναφέρει στο BBC ο Μπερνάρντο Χιούμπερτμαν, επικεφαλής του εργαστηρίου κοινωνικής δικτύωσης της HP.

«Η προαίσθησή μας ήταν πως, όσο πιο γρήγορα στέλνει ο κόσμος μηνύματα [για κάθε ταινία], τόσο πιθανότερο είναι να πάει τελικά να δει την ταινία» εξηγεί ο ερευνητής.

Ευθύνες στον πιλότο ρίχνουν οι Ρώσοι

Οι ρωσικές αρχές εντόπισαν τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους που κατέπεσε στη Ρωσία, οδηγώντας στο θάνατο δεκάδες Πολωνούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της χώρας Λεχ Κατζίνσκι.

Την ίδια ώρα ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ότι ο Πολωνός πιλότος του Τουπόλεφ Tu-154, αγνόησε τις εντολές να μην προσγειωθεί στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, παρά τις τέσσερεις υπενθυμίσεις που του έκανε ο πύργος ελέγχου.

"Σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας διαπίστωσε ότι το πλήρωμα είχε αυξήσει την ταχύτητα καθόδου", δήλωσε ο Αλεξάντερ Αλιόσιν, ανώτατος αξιωματικός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

"Ο επικεφαλής της ομάδας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έδωσε εντολή στο πλήρωμα να θέσει το αεροσκάφος σε οριζόντια θέση και όταν το πλήρωμα δεν εφάρμοσε την εντολή αυτή, ο επικεφαλής έδωσε αρκετές φορές εντολές στο πλήρωμα να οδηγήσει το αεροσκάφος σε άλλο αεροδρόμιο. Παρά τις εντολές αυτές, το πλήρωμα συνέχισε την πορεία καθόδου. Δυστυχώς αυτή κατέληξε σε τραγωδία", επισήμανε.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες από την καταστροφή», τόνισε ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας, Σεργκέι Αντούφιεφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-24. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαινε 88μελής αντιπροσωπεία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όλες οι σοροί των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, ανάμεσα τους και αυτή του Πολωνού προέδρου και της συζύγου του, θα μεταφερθούν στη Μόσχα για να αναγνωριστούν, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μεταξύ των ονομάτων των κορυφαίων αξιωματούχων, βρίσκονται αυτά του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Φραντσίσκεκ Γκαγκορ, του επικεφαλής των επιχειρησιακών δυνάμεων της Πολωνίας στρατηγού Μπρόνισλαβ Κβιατκόφκι, καθώς και του αρχηγού του στρατού και του αρχηγού της αεροπορίας.

Έβαλε πλώρη να καταστρέψει και την Αμερική τώρα...!

Για την Αμερική ετοιμάζεται ο Καραμανλής, μιας και τίποτα δεν τον κρατά στον "Κρανίου Τόπο" που αφήνει πίσω του..

Όχι, δεν παραιτείται από Βουλευτής.. λόγω της βουλευτικής ασυλίας ! Ποτέ δεν ξέρεις τί ξημερώνει το μέλλον ειδικά, σε καιρούς χαλεπούς για την Ελλάδα και τους Έλληνες...


Η Ευρώπη με 40 δις. ευρώ σώζει την Ελλάδα από πτώχευση

Συνεδριάζει σήμερα , μέσω τηλεδιάσκεψης, το Γιουρογκρούπ, όπου οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα οριστικοποιήσουν και επίσημα τους ακριβείς όρους της οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα.

Μετά την συνεδρίαση, ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ, κ Γιούνκερ και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν θα δώσουν συνέντευξη τύπου ώστε να παρουσιάσουν το αιτιολογική της απόφασης τους.

Το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδος από το ΔΝΤ και την ΕΕ το οποίο θα δοθεί υπό την μορφή δανείων περιλαμβάνει συνολικό ύψος των 40 δις ευρώ από τα οποία τα 20-25 δις ευρώ το 2010 και τα υπόλοιπα το 2011.

Οι δυνατότητες που θα δίνει το πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι να διαλέξει κυμαινόμενο κοντά στο 3,75% ή σταθερό με επιτόκιο 5%.

Η ελληνική κυβέρνηση, στον αρχικό σχεδιασμό επιθυμούσε να μην χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης αλλά μέσω του μηχανισμού να πιέσει τα σπρεντ σε χαμηλότερα επίπεδα ώστε να μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές.

Η προσδοκία ήταν, ο μηχανισμός να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τα σπριντ και όχι να κάνει χρήση. Μετά τα σκληρά μέτρα, υπήρχαν ελπίδες ότι το σχέδιο θα είχε επιτυχία, αλλά η πορεία των σπριντ την εβδομάδα μετά το Πάσχα, οδήγησε σε νέα τακτική, όπου η Ελλάδα αποδέχεται το Πακέτο Στήριξης μαζί με τους όρους που σταδιακά θα γίνουν γνωστοί.

Τα κοινοτικά χρήματα, βοηθάνε την Ελλάδα να μην κηρύξει στάση πληρωμών, και να αποφύγει την κατευθείαν προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν και ο ρόλος του θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην «τεχνική υποστήριξη» του δανείου.

Ο εγκλωβισμός του Ραούλ

«Οταν ανέβηκε στην εξουσία ο Ραούλ, μετά την ασθένεια του αδελφού του, στο μυαλό πολλών, εντός και εκτός Κούβας, σχηματίστηκε μια ψευδαίσθηση.

Είχε αρχίσει να δρομολογεί μεταρρυθμίσεις. Σήμερα, όμως, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, όχι μόνο γιατί προφανώς ο Φιντέλ είναι καλύτερα και από τα παρασκήνια επηρεάζει όλες τις αποφάσεις, αλλά και εξαιτίας των δικών του λαθών. Στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, εκείνη πριν από την αποχώρησή του από το προσκήνιο, ουδέποτε πέθανε πολιτικός κρατούμενος. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το καθεστώς κατάφερε να αποφύγει τη διαχείριση ενός πτώματος, που τώρα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ όλου του κόσμου πάνω στο νησί (...) Ο Ραούλ είναι ανίκανος να αντιδράσει στην απεργία πείνας πολιτικών κρατουμένων και στην αξίωση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που πια διατυπώνεται και από προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς της Λατινικής Αμερικής. Ο Ραούλ Κάστρο είναι πεπεισμένος ότι οποιοδήποτε άνοιγμα θα σημάνει την αρχή του τέλους. Οπως η περεστρόικα και η γκλάσνοστ της σοβιετικής μνήμης. Δεν θα αποφυλακίσει, λοιπόν, τους πολιτικούς κρατουμένους, με την ελπίδα ότι τα χειρότερα θα περάσουν σύντομα».

* Ο 80χρονος λογοτέχνης, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Franqui συμμετείχε στην επανάσταση της Κούβας πλάι στον Φιντέλ, αποκηρύχτηκε, όμως, πριν από μερικές δεκαετίες και η εικόνα του στις φωτογραφίες πλάι στον ιστορικό ηγέτη διαγράφηκε. Θεωρείται από το επίσημο καθεστώς προδότης, ως συνεργάτης της CIA, όμως απορρίπτεται και από πολλούς Κουβανούς εξόριστους, εξαιτίας του ενεργού ρόλου που διαδραμάτισε στην επανάσταση. Το απόσπασμα είναι από άρθρο του στην «Corriere della Sera».

Enet.gr

Αποσύρεται προσωρινά η «τσαρίνα» των αιθέρων

Αποχωρεί, τουλάχιστον προσωρινά από τους στίβους, η Γιελένα Ισινμπάγιεβα. Η Ρωσίδα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, με δήλωση που έκανε μέσω του μάνατζέρ της τόνισε, ότι στην παρούσα φάση χρειάζεται ένα διάλλειμα από τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Ωστόσο δεν έκανε γνωστό το αν και πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σκέφτηκα πολύ πριν πάρω αυτήν την απόφαση και κατέληξα ότι έχω ανάγκη από μια αποστασιοποίηση από τους αγώνες» δήλωσε η 27χρονη «τσαρίνα» των αιθέρων και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Στην παρούσα φάση δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ημερομηνία επιστροφής μου, ενώ δεν αποκλείω τίποτα όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου το καλοκαίρι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μετά από 8 χρόνια συνεχούς προπόνησης και διαρκούς προσπάθειας σε υψηλού επιπέδου αγώνες, πρέπει να αφήσει το σώμα της να ανακάμψει. Ωστόσο επισήμανε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να προπονείται, αλλά με λιγότερο εντατικό ρυθμό.

Σχετικά με τους μακροπρόθεσμους στόχους της δεν έχει αλλάξει τίποτα και είπε ότι σκοπεύει να συμμετάσχει τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011 και το 2013, καθώς βέβαια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Ισινμπάγιεβα είναι «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και στο Πεκίνο, καθώς και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον ανοιχτό και κλειστό στίβο, με επίδοση 5.06 και 5 μέτρα αντίστοιχα.