Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Αποσύρεται προσωρινά η «τσαρίνα» των αιθέρων

Αποχωρεί, τουλάχιστον προσωρινά από τους στίβους, η Γιελένα Ισινμπάγιεβα. Η Ρωσίδα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, με δήλωση που έκανε μέσω του μάνατζέρ της τόνισε, ότι στην παρούσα φάση χρειάζεται ένα διάλλειμα από τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Ωστόσο δεν έκανε γνωστό το αν και πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σκέφτηκα πολύ πριν πάρω αυτήν την απόφαση και κατέληξα ότι έχω ανάγκη από μια αποστασιοποίηση από τους αγώνες» δήλωσε η 27χρονη «τσαρίνα» των αιθέρων και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Στην παρούσα φάση δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ημερομηνία επιστροφής μου, ενώ δεν αποκλείω τίποτα όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου το καλοκαίρι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μετά από 8 χρόνια συνεχούς προπόνησης και διαρκούς προσπάθειας σε υψηλού επιπέδου αγώνες, πρέπει να αφήσει το σώμα της να ανακάμψει. Ωστόσο επισήμανε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να προπονείται, αλλά με λιγότερο εντατικό ρυθμό.

Σχετικά με τους μακροπρόθεσμους στόχους της δεν έχει αλλάξει τίποτα και είπε ότι σκοπεύει να συμμετάσχει τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011 και το 2013, καθώς βέβαια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Ισινμπάγιεβα είναι «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και στο Πεκίνο, καθώς και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον ανοιχτό και κλειστό στίβο, με επίδοση 5.06 και 5 μέτρα αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου