Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Καρχιμάκης, Αηδόνης και Χαρακίδης... Σχέσεις που "θυμίζουν" δεσμούς αίματος !

Επιλέγουμε μια ακόμη φορά να μιλήσουμε για το τι έγινε τελικά και δόθηκε η Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στη Δράμα στον υποψήφιο κ. Κ. Χαρακίδη.. και τούτο όχι διότι δεν συμφωνούμε με τον υποψήφιο αλλά, με τον τρόπο που έλαβε την "Στήριξη"... (Τώρα αυτό είναι καλό;)...

Κι ενώ η "Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων" του κ. Τσούρα είχε αποφασίσει και ξεκαθαρίσει προς όλους τους υποψηφίους ότι "Στήριξη" στη Δράμα δεν θα δοθεί...

Κι ενώ κι ο ίδιος ο εκλεκτός, τελικώς, υποψήφιος του κόμματος την τελευταία εβδομάδα πριν την ανακοίνωση της Στηρίξεως είχε "πεισθεί" ότι κατέρχεται "ανεξάρτητος" δίχως την κομματική συνδρομή και στήριξη...

Κι ενώ ο Παπανδρέου, είχε πια ορίσει την νέα Κυβέρνηση και το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και έφυγε για Αμερική...

Σαν από θαύμα, βγήκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και είπε στην ουσία : "..γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου την απόφαση της Επιτροπής Τσούρα και δίνω τη Στήριξη εκεί που θέλω..." !

Το πώς και τα γιατί είναι μια μεγάλη ιστορία με πολλές πτυχές.. αυτό που μένει είναι ότι ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, χάριν των συγγενειών του (βλ. κουμπαριές), "καπέλωσε" μια Πανελλαδικά εσωκομματική διαδικασία του επίσημου ΠΑΣΟΚ.. Έτσι, πρέπει να πω ότι η επιλογή του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Μπόλαρη, του Σγουρού στην Αθήνα και τόσες άλλες που "επέλεξε" η Επιτροπή Τσούρα είναι μάλλον "αποτυχημένες" με το σκεπτικό του Γραμματέα...

Πάντως, οι εγκυρότατες ψηφοφορίες που διενεργούνται στα τοπικά blogs και μάλιστα άλλου πολιτικού χώρου, σε αντίθεση με τις "επίσημες" στημένες δημοσκοπήσεις των εταιρειών, προαναγγέλλουν μια ΣΦΑΛΙΑΡΑ τεραστίων διαστάσεων για Αηδόνη, Καρχιμάκη και λοιπούς "συγγενείς"... Μετά από αυτή την εξέλιξη, ένας μήνας έμεινε, θα παραμείνουν κάποιοι στις θέσεις τους ;; Θα τους "ανέχεται" ο "Αποφασιστικός" Παπανδρέου ακόμα ; ; ; .

Αν αυτό είναι το "νέο" ΠΑΣΟΚ που θέλει να οικοδομήσει προεκλογικά ο Παπανδρέου, με τις πράξεις του νέου Γραμματέα μάλλον, το "παλαιό" ήταν καλύτερο... αλλά τι τον νοιάζει έναν πρωθυπουργό "υπό προθεσμία" για το κόμμα του όταν αυτός (σε κάνα χρόνο... ΓΓ ΟΗΕ ;) φεύγει "σ' άλλη γη, σ' άλλα μέρη" ; ! 

ΥΓ. Άδικος ο κόπος Χρήστο.. μην ακούς τους φίλους και μην "κρύβεσαι" από την πόλη σου... όσο και να κρυφτείς ο δραμινός λαός έχει έτοιμη την απάντησή του στις "..εκ' του από Μηχανής Θεού Στηρίξεις.." !   


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : "..Διεφθαρμένη χώρα η Ελλάδα..." !


Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τα περί «διεφθαρμένης χώρας» που του είχε εξομολογηθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, εφημερίδες δημοσιεύουν διευκρινιστική ανακοίνωση εκπροσώπου του επικεφαλής του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία με πρώην πρωθυπουργό, αλλά στην δημόσια δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Ελευθεροτυπία», σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Γκι Σούλερ, επισημαίνει: «Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Irish Times», στο οποίο φιλοξενούνταν το Σάββατο οι ακριβείς δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σημειωνόταν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είχε πει: «Δεν μπορούσα να αποκαλύψω τα όσα γνώριζα (για την ελληνική οικονομία). Ήξερα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει: "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα". Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε φερθεί τελείως διαφορετικά ξεκινώντας πριν από δεκαετίες».
Οι δηλώσεις Γιούνκερ έχουν δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στην Φρανκφούρτη, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ να δηλώνει έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιούνκερ, όσο και στην Ελλάδα, με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή και Κ.Σημίτη να αρνούνται ότι έχουν κάνει εκείνοι τέτοιου είδους δηλώσεις και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να «φωτογραφίζει» τον Κ.Καραμανλή.

πηγή : Το Βήμα