Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ


Πέντε πρώην υπουργούς της ΝΔ προτείνει το ΠΑΣΟΚ να παραπεμφθούν, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου. Πρόκειται για τους Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιώργο Βουλγαράκη και Θεόδωρο Ρουσόπουλο...


Το ΚΚΕ πρότεινε ποινική δίωξη για τη τέλεση του αδικήματος της απιστίας κατά των πρώην υπουργών, Πέτρου Δούκα, Ευάγγελου Μπασιάκου και Αλέξανδρου Κοντού. Σχετικά με τους Θεόδωρο Ρουσόπουλο και Γεώργιο Βουλγαράκη, σύμφωνα με τον βουλευτή Αντώνη Σκυλλάκο, «επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταδείξει προς παραπομπή τους Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό για απιστία, και μάλλον θα πει όχι για Βουλγαράκη, ενώ για Ρουσόπουλο υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως συνεργός. Την παραπομπή των Πέτρου Δούκα, Ευάγγελου Μπασιάκου και Αλέξανδρου Κοντού πρότεινε ήδη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής για το Βατοπέδι, Θ. Δρίτσας. Ο ίδιος δεν προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Γεωργίου Βουλγαράκη και Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Πάντως, η ΝΔ, που έχει αποχωρήσει από την επιτροπή, κάνει λόγο για προαποφασισμένες πολιτικές διώξεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως υποστηρίζει δεν έχει προκύψει ζημία για το Δημόσιο με βάση τα πορίσματα των εκτιμητών. Για την παραπομπή προσώπων στο Δικαστικό Συμβούλιο απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, η οποία θα εξασφαλιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από συζήτηση στην Ολομέλεια και με ξεχωριστές κάλπες για τον καθένα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει την παραπομπή και των πέντε πρώην υπουργών της ΝΔ.
 
fimotro

Δεν τη χαρίζουμε, δεν τη χρωστάμε

του Αντώνη Βγόντζα
Σήμερα ξέρουμε πια όλους τους υποψήφιους. Και για τις περιφερειακές εκλογές και για τις main.picδημοτικές. Και ξέρουμε τουλάχιστον ποιοι κατάφεραν να καταθέσουν ολοκληρωμένους συνδυασμούς.

Κάποιοι θα θελήσουν να υπονομεύσουν τον ¨Καλλικράτη¨. Ορισμένοι στο όνομα μίας μόνιμης και διαρκούς αντιπολιτευτικής τακτικής. Ορισμένοι στο όνομα τοπικών ή παρόμοιων διαφορών. Και ορισμένοι, προφανώς οι λιγότεροι, στο όνομα μίας ανεξιχνίαστης επανάστασης. Όλοι αυτοί μαζί θα είναι οι πιο λίγοι. Μία μειονότητα που δε θ παίξει ρόλο με ιστορικά υποστατά μεγέθη.

Μ΄ ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία. Αυτή που συμπροσδιορίζει τις εξελίξεις και την πορεία ενός λαού. Εδώ θα χωριστούμε.

Δεν αρνιέμαι ότι πάντοτε στην Ελλάδα και σε όλα τα δημοκρατικά κράτη έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές το πολιτικό τους χρώμα.

Και αν θέλετε, το πολιτικό τους μήνυμα. Όμως, δεν πρέπει να λησμονούμε ποιους και γιατί τους εκλέγουμε. Και εκεί θα πρέπει να εφαρμόσουμε κριτήρια.

Το πρώτο κριτήριο: Η εντιμότητα του συνδυασμού και των υποψηφίων. Και αυτό όχι με όρους καλλιστείων. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση το ξέρουν. Η αυτοδιοίκηση είναι πηγή και αφετηρία της διαφθοράς. Πριν καταθέσουμε την ψήφο μας στην κάλπη, δε θα πρέπει να μας απασχολήσει;

Το δεύτερο κριτήριο; Έχει ο υποψήφιος σχέδιο και όραμα για το δήμο ή την περιφέρειά του; Γνωρίζει σε βάθος τα τοπικά προβλήματα και έχει δώσει εγγυήσεις για την αντιμετώπισή τους;

Φίλη και φίλε, μη χαρίσεις την ψήφο σου σε κανένα. Και δεν τη χρωστάς σε κανένα. Αν φυσικά αγαπάς τον τόπο σου και τους ανθρώπους του.

Με μπηχτές οι ευχές Καρατζαφέρη προς Μητσοτάκη...

Mε μια προς δημοσίευση επιστολή ευχήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη για τα 92α γενέθλιά του, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Η επιστολή εμπεριέχει αιχμές για στελέχη της ΝΔ και σε αντιδιαστολή με το «Καληνύχτα σας κ. Μητσοτάκη», με το οποίο είχε απαντήσει η ΝΔ στο πρώην πρωθυπουργό,όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε επιτεθεί στον κ. Σαμαρά, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνει, με υπογράμμιση, «Καλημέρα σας κ. πρόεδρε».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή - αφού εκφράζει τις ευχές του για τα «εφηβικά» γενέθλια του Κ. Μητσοτάκη- πως...
 «σας εύχομαι μακροημέρευση, με την πνευματική καθαρότητα που σήμερα διαθέτετε, με την ευθυκρισία που σας διακρίνει και με την ευρυχωρία αισθημάτων που αχθοφορείτε».

Όμως, συμπληρώνει: «Όσον αφορά κάποια απολωλώτα πρόβατα, μην τα συνερίζεστε,«ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι».

Συνεχίζει δε με τη φράση «Καλημέρα σας κ.πρόεδρε» και καταλήγει «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που δώσατε την περίοδο της παντοδυναμίας σε πολλούς από τους πρωταγωνιστές του σήμερα, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του ιδρύματος «Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» Βαγγέλης Μειμαράκης, ο υπογράφων κ.α.».

Στο υστερόγραφο επισημαίνεται ότι «οι ευχές αν και προσωπικές είναι δημόσιες».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ευχετήρια επιστολή που έλαβε σήμερα από το πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, δήλωσε: "Ο κ. Καρατζαφέρης είχε την καλοσύνη να μου ευχηθεί για τα σημερινά γενέθλιά μου. Τον ευχαριστώ θερμά για τις ειλικρινείς ευχές του, το κείμενο, όμως, της επιστολής του δεν θα το σχολιάσω».
 

Χίος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίαςΚλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Τρίτη.


Πυροσβέστες εντόπισαν μετά από έρευνες, έναν άνδρα που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο, ο οποίος μεταφέρεται στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του και σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Πυροσβεστική μέχρι αυτή την ώρα έχει δεχθεί 140 τηλεφωνήματα για πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά και άλλα 10 τηλεφωνήματα για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από αυτοκίνητα!

Ένα C130 πάει από τη Μυτιλήνη, με πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ για να βοηθήσουν την κατασταση.

Ήδη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χιου έχει κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ όπως δήλωσε στο ChiosNews o Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης την Τρίτη τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην περιφέρεια.
Ιδιοκτήτες καταστημάτων και κάτοικοι σε Βενιζέλου, Ροδοκανάκη, Απλωταριά και στις παρόδους αλλά και Φάρκαινα, Κοντάρι, Λέτσαινα, Αρμένη ποταμό προσπαθούν να διώξουν τα νερά από τα σπίτια και καταστήματά τους...

Η κρίση "γονατίζει" τον τύπο.!

Πριν από λίγες ώρες η εταιρεία που εκδίδει την "Απογευματινή" κατέθεσε στο Πρωτοδικείο αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά "χαρίζεται" χρόνος στην εταιρεία που βρίσκεται σε κίνδυνο πτώχευσης προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές της εκκρεμότητες ενώ ταυτόχρονα δεν θα μπορούν να γίνουν κατασχέσεις.
Με την μεθόδευση αυτή όμως μένουν κυριολεκτικά "ξεκρέμαστοι" οι εργαζόμενοι.
Γιατί την Τρίτη το πρωί ήταν να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο και η προσφυγή- ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της επιχείρησης δια της ΕΣΗΕΑ, με την οποία ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής για την καταβολή δεδουλευμένων του Αυγούστου.
Μετά την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 όμως τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων "πέφτουν" στο κενό.
Έκδηλη είναι η αγωνία των εργαζομένων, όπως τη μεταφέρει στο NewsIt η εκπρόσωπος τους Βίκυ Σαμαρά.
Οι δραματικές εξελίξεις στην "Απογευματινή", μετά τις απεργίες σε ΔΟΛ και Πήγασο αποτυπώνουν πόσο η ύφεση έχει χτυπήσει την έντυπη δημοσιογραφία και δεν διαφαίνεται εύκολη λύση.
newsit
από gianniotis