Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η αγωγή Θ. Ρουσόπουλου κατά τριών δημοσιογράφων

Εκδικάσθηκε σήμερα η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Θ. Ρουσόπουλου κατά των δημοσιογράφων Γ. Ντάσκα, Γ. Βλάχου και Γ. Αυτιά και κατά του τηλεοπτικού σταθμού “Alpha” για συκοφαντική δυσφήμιση .

Το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένα ιστολόγια διέδιδαν ότι δήθεν ο κ. Θ. Ρουσόπουλος είχε αποσύρει την αγωγή. Χτες διέδιδαν ότι δήθεν δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Όταν οι εναγόμενοι διαπίστωσαν στο ξεκίνημα της δίκης ότι τίποτα τέτοιο δεν συνέβη ζήτησαν αναβολή!

Ο κ. Ρουσόπουλος διεκδικεί ποσό 300.000 ευρώ από τον καθένα από τους εναγόμενους για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη από εκπομπή στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό τις 24 Οκτωβρίου 2008.

Στην εκπομπή του κ. Αυτιά με καλεσμένους τους άλλους δύο δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο ακούστηκαν συκοφαντικοί γι΄αυτόν ισχυρισμοί που έβλαψαν την τιμή και την υπόληψή του, σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση, πριν και μετά την είσοδό του στην πολιτική.

Εκ μέρους του κ. Ρουσόπουλου κατέθεσε ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Τέλογλου ο οποίος υποστήριξε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή δεν ήταν διασταυρωμένα και ότι οι δημοσιογράφοι δεν έλαβαν υπόψη τους τα πραγματικά περιστατικά.

Οπως είπε ο κ. Τέλογλου σε αυτή την εκπομπή “έγινε μία υπέρβαση του δημόσιου ενδιαφέροντος και έγινε με τρόπο μη επαγγελματικά καθαρό”.

Ασπίς Πρόνοια: Ζητούν να κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία του Παύλου Ψωμιάδη

Προσφυγή κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ασπίς Πρόνοια Παύλου Ψωμιάδη της συζύγου, της κόρης του αλλά και των εταιρειώντου κατέθεσαν 157 επενδυτές της ΑΣΠΙΣ Capital. Ζητούν να κατασχεθούν περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι το ποσό των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή και εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα, θα ισχύει έως τη συζήτηση της κύριας προσφυγής.

Χωρίς αναδρομική ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Διευκρινίσεις σχετικά με το αν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα έχει αναδρομική ισχύ έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Καστανίδης ποτέ δεν έχει δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα έχει αναδρομική ισχύ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, με την οποία χαρακτήριζε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια ως «εκτροπή από τη συνταγματική τάξη».

«Η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης σε μια τέτοια νέα νομοθετική παρέμβαση να δώσει αναδρομική ισχύ, τινάζει το Σύνταγμα στον αέρα. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια του κ. Καστανίδη, συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική τάξη της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ.. Παναγιωτόπουλου.

Μειώσαν τους μισθούς των υπουργών στην Βρετανία

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε η κυβέρνηση συνασπισμού Τόρις – Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε μείωση 5% στους μισθούς των υπουργών.

Στο υπουργικό συμβούλιο συμμετείχαν, εκτός από τον Νικ Κλεγκ (ηγέτη των Φιλελεύθερων και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης) άλλα τέσσερα μέλη της παράταξης, που έχουν αναλάβει θέσεις σε μείζονος σημασίας υπουργεία.