Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η αγωγή Θ. Ρουσόπουλου κατά τριών δημοσιογράφων

Εκδικάσθηκε σήμερα η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Θ. Ρουσόπουλου κατά των δημοσιογράφων Γ. Ντάσκα, Γ. Βλάχου και Γ. Αυτιά και κατά του τηλεοπτικού σταθμού “Alpha” για συκοφαντική δυσφήμιση .

Το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένα ιστολόγια διέδιδαν ότι δήθεν ο κ. Θ. Ρουσόπουλος είχε αποσύρει την αγωγή. Χτες διέδιδαν ότι δήθεν δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Όταν οι εναγόμενοι διαπίστωσαν στο ξεκίνημα της δίκης ότι τίποτα τέτοιο δεν συνέβη ζήτησαν αναβολή!

Ο κ. Ρουσόπουλος διεκδικεί ποσό 300.000 ευρώ από τον καθένα από τους εναγόμενους για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη από εκπομπή στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό τις 24 Οκτωβρίου 2008.

Στην εκπομπή του κ. Αυτιά με καλεσμένους τους άλλους δύο δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο ακούστηκαν συκοφαντικοί γι΄αυτόν ισχυρισμοί που έβλαψαν την τιμή και την υπόληψή του, σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση, πριν και μετά την είσοδό του στην πολιτική.

Εκ μέρους του κ. Ρουσόπουλου κατέθεσε ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Τέλογλου ο οποίος υποστήριξε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή δεν ήταν διασταυρωμένα και ότι οι δημοσιογράφοι δεν έλαβαν υπόψη τους τα πραγματικά περιστατικά.

Οπως είπε ο κ. Τέλογλου σε αυτή την εκπομπή “έγινε μία υπέρβαση του δημόσιου ενδιαφέροντος και έγινε με τρόπο μη επαγγελματικά καθαρό”.

Εκ μέρους του κ. Αυτιά κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης ο οποίος αφού τόνισε ότι η επίμαχη εκπομπή έγινε την επομένη της παραίτησης του κ. Ρουσόπουλου, υποστήριξε ότι υπήρχε τεράστιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ενώ, όπως είπε, και οι τρεις δημοσιογράφοι είναι αξιοπιστοι και καλοί ερευνητές.

Ο “Alpha” ήταν στο στόχαστρο του κ. Ρουσόπουλου, επειδή ήταν το κανάλι που άνοιξε το θέμα του Βατοπεδίου, ειπε.

Εκ μέρους του κ. Βλάχου κατέθεσε ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης ο οποίος με την έναρξη της κατάθεσής του τόνισε ότι δεν είναι μάρτυρας κατηγορίας κανενός.

Ο κ. Τσιτουρίδης χαρακτήρισε άδολο και με υψηλή κοινωνική ηθική τον Γιώργο Βλάχο και υποστήριξε ότι στην επίμαχη εκπομπή ο δημοσιογράφος έκανε μία κριτική, λέγοντας ότι ένα πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να πλουτίζει κατά την διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του αποτελεί πρόβλημα.

Οπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης, όταν ξεκίνησαν τα πρώτα δημοσιεύματα για την περιουσιακή κατάσταση του κ.Ρουσοπουλου δεν προάσπισε τον εαυτό του στρεφόμενος κατά των δημοσιευμάτων.

Ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν έχει διευκρινιστεί πλήρως το ζήτημα της παρούσας περιουσιακής κατάστασης του κ. Ρουσόπουλου, ο κ.Τσιτουρίδης απάντησε: “Αν οι πολιτικοί είχαμε δώσει στέρεες απαντήσεις θα περνούσαμε καλύτερα σήμερα”.

Τέλος, από την πλευρά του “Alpha” κατέθεσε ο δημοσιογράφος κ. Δήμος Βερύκιος ο οποίος ανέφερε πως στην επίμαχη εκπομπή οι δημοσιογράφοι έκαναν πολιτικά σχόλια και αναλύσεις για όσα επί πολύ καιρό όπως είπε είχαν βασανίσει την επικαιρότητα.

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι στην επίμαχη εκπομπή έγινε μια βαθύτατα πολιτική κριτική στο φαινόμενο και όχι στο πρόσωπο Ρουσόπουλος.

Οπως επισήμανε ο κ. Βερύκιος “υπάρχει σημαντική διαφορά στην περιουσιακή κατάσταση του κ.Ρουσόπουλου από οταν μπήκε στην πολιτική”.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου