Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα χωρίς πιστωτικές στις ΗΠΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για τους Αμερικανούς. Οι καταναλωτές έχουν ήδη δείξει τις διαθέσεις τους έναντι του πλαστικού χρήματος που τόσο αγάπησαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Παρά τις δελεαστικότατες προσφορές των καταστηματαρχών και των τραπεζών η χρήση πιστωτικής κάρτας έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 ετών. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times το σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών, περίοδος που «ανοίγει» την εορταστική αγορά και τιμάται με την «παράδοση» του shopping therapy, μόλις το 17% των αγορών έγιναν με πιστωτικές κάρτες. Είναι ενδεικτικό ότι το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν σχεδόν διπλάσιο παρά το γεγονός ότι τα σημάδια της ύφεσης ήταν πολύ πιο έντονα στη λεγόμενη πραγματική οικονομία. Πρόσφατη έρευνα της αμερικανικής εταιρείας TransUnion, η οποία καταγράφει τις καταναλωτικές συνήθειες, δείχνει ότι χρήση των δύο πιο γνωστών πιστωτικών καρτών, Visa και Mastercard, υποχώρησε κατά 11% το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΝΑΝΟ Το αυτοκίνητο που σκούριασε πριν την ώρα του

Το «μικρό αυτοκίνητο των φτωχών», το ωοειδές Nano της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata δεν είναι πια δημοφιλές. Από τις 200.000 παραγγελίες της περασμένης χρονιάς οι πωλήσεις προσγειώθηκαν απότομα στις 509 τον περασμένο Νοέμβριο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στην Ινδία έφτασαν τις 203.000 αυτοκίνητα καταγράφοντας άνοδο 22% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 9% σε ετήσια βάση.

Οι ινδοί κατασκευαστές γνωρίζουν πολύ καλά τι έφταιξε και ξεθώριασε τόσο γρήγορα η αίγλη του μικροσκοπικού αυτοκινήτου των 2000 ευρώ. Το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκαν σοβαρά κατασκευαστικά σφάλματα σε οχήματα που είχαν ήδη διατεθεί στην αγορά. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι οδηγοί των Nano έβλεπαν το αυτοκίνητό τους να αυτοαναφλέγεται! Τα προβλήματα ανάγκασαν την κατασκευάστρια εταιρεία να καθυστερήσει την παραγωγή με αποτέλεσμα να πληγεί ακόμα περισσότερο το κύρος της. Έτσι οι υποψήφιοι αγοραστές στράφηκαν σε ακριβότερες μεν αλλά πιο αξιόπιστες λύσεις, όπως το ανταγωνιστικό μοντέλο της Suzuki.

Η Tata ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι επεκτείνεται η διάρκεια της εγγύησης από τους 18 μήνες στα τέσσερα χρόνια προκειμένου να δελεάσει τους δύσπιστους καταναλωτές. Αναλυτές επισημαίνουν ότι η περίπτωση του Nano αποδεικνύει ότι η συνταγή του οικονομικού σε κόστος και κατανάλωση αυτοκινήτου δεν είναι αρκετή για την εμπορική επιτυχία καθώς ο καταναλωτής αναζητά ένα αξιόπιστο όχημα για… να έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Αστυνομικοί στην απαγωγή ρώσου επιχειρηματία

Τρεις μοσχοβίτες αστυνομικοί συνελήφθησαν και κρατούνται σε σχέση με την απαγωγή και τη ληστεία ρώσου επιχειρηματία. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της ληστείας συνελήφθη χθες. Είχε βαθμό αστυνόμου και ήταν επικεφαλής της μονάδας των κρυφών αστυνομικών στη συνοικία Τροπάρεβο-Νικουλίνο της δυτικής Μόσχας.. Είναι 39 ετών αλλά δεν ανακοινώθηκε το όνομά του.

Δυο ακόμη αστυνομικοί συνελήφθησαν την 1η Δεκεμβρίου για την απαγωγή που έγινε στις 4 Αυγούστου. Οι τρεις κατηγορούνται και για την κλοπή μιας βαλίτσας που περιείχε 2.260 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο του επιχειρηματία, το όνομα του οποίου επίσης δεν ανακοινώθηκε. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί φέρονται να οδήγησαν τον επιχειρηματία έξω από την πόλη και να τον παρέδωσαν σε τρεις συνεργούς τους. Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε δυο εβδομάδες μετά από άλλους αστυνομικούς.

Παίρνουν τον κατήφορο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Μη αναστρέψιμο θεωρούν πια το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών συνδικαλιστές από ολόκληρη τη χώρα, καθώς μία σειρά επιχειρήσεων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ήδη επιτύχει την μείωση του μισθολογικού ή του συνολικού τους κόστους. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» σχολιάζουν κάποιοι εξ αυτών πικραμένοι. Αν και επισήμως δεν έχει ισχύσει ακόμη κάποια νομική ρύθμιση περί μείωσης μισθών, εν τούτοις είναι προφανές ότι αρκετοί επιχειρηματίες έχουν εξαντλήσει την …φαντασία τους, καθώς ήδη εφαρμόζουν μία σειρά «ανορθόδοξων» μέτρων μείωσης του κόστους, με πρώτο και καλύτερο την παύση πληρωμών!

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα αρκετές επιχειρήσεις - και όχι κατ’ ανάγκη ζημιογόνες- κρατούν απλήρωτους τους εργαζομένους τους επί μήνες, δημιουργώντας απίστευτα παρατράγουδα. Συνδικαλιστές αναφέρουν μετά βεβαιότητας ότι η εν λόγω μέθοδος χρησιμοποιείται για την σταδιακή εξώθηση των υπαλλήλων σε παραίτηση, με ότι αυτό συνεπάγεται (μη αποπληρωμή αποζημιώσεων, απώλεια επιδόματος ανεργίας κτλ). Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι οι εργοδότες έχουν έχουν εφαρμόσει εναρμονισμένες πρακτικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ρύθμιση για διαγραφή χρεών 24 δις προς το Δημόσιο ως "ανεπίδεκτα εισπράξεως"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ρύθμιση για δυνατότητα διαγραφής οφειλών 23,9 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο ως ανεπίδεκτες είσπραξης στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο χαρακτηρισμός των οφειλών ως ανεπίδεκτες γίνεται, σύμφωνα με το άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου, όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες εντοπισμού πηγών αποπληρωμής και αναγκαστικής είσπραξης.

Για την προτεινόμενη διαδικασία διαγραφής προβλέπεται σύσταση ειδικής γνωμοδοτικής επιτροπής που θα εξετάζει τα υποβαλλόμενα στοιχεία.

Η ρύθμιση προβλέπει όμως πως οι διαγεγραμμένες οφειλές μπορούν να αναβιώσουν σε διάστημα δεκαετίας μετά τη διαγραφή, εάν διαπιστωθεί δυνατότητα μερικής ή ολικής κάλυψής της.

Το ύψος των μέχρι σήμερα ανεπίδεκτων οφειλών τοποθετείται από το υπουργείο στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου στα 23,9 δισ. ευρώ. Με την ισχύουσα νομοθεσία, οφειλές διαγράφονταν ως ανεπίδεκτες είσπραξης μόνο σε περίπτωση θανάτου του οφειλέτη και αποποίησης κληρονομιάς από τους δικαιούχους.

Η ρύθμιση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς οι επικριτές της αναφέρουν πως αποτελεί «ομολογία αποτυχίας» των ελεγκτικών μηχανισμών, την στιγμή μάλιστα που το ίδιο νομοσχέδιο επιφέρει μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ.

TO BHMA

Απορία Ασχέτου..............

Μας είπανε αρχικώς ότι μεταξύ των συλληφθέντων, προ ημερών, υπήρχε και κόρη πρώην υπουργού... Μετά τίποτε..

Ο πατέρας της έστειλε άρον-άρον μεγαλοδικηγόρους να μπαλώσουν την κατάσταση...

Αργότερα μάθαμε ότι "γυναίκα" ήτανε η πληροφοριοδότης που "έδωσε" την οργάνωση αυτή των τρομοκρατών.. η οποία προφανώς και είχε σχέση με την οργάνωση και εντάχθηκε (εκ των υστέρων???) σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων...

"Κόρη πρώην Υπουργού" ΟΜΩΣ δεν είδαμε... !

Απορία: Πότε εντάχθηκε η πληροφοριοδότης στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ; μετά τις συλλήψεις; 

Ολα για το παιδί

Αφθονες αγκαλιές και αγάπη και όχι αντιβιοτικά χωρίς λόγο. Οταν το παιδί μας αρρωσταίνει χρειάζεται αγάπη και φροντίδα, ενώ βοηθάμε την άμυνά του με απλούς τρόπους: του δίνουμε άφθονα υγρά -θα προτιμήσει το γάλα του για λίγες μέρες, δεν πρέπει να το πιέζουμε να φάει στερεές τροφές εάν δεν θέλει.
Δυστυχώς, έρευνες στη χώρα μας έχουν δείξει πως το 20% έως 40% των μητέρων χορηγούν στα παιδιά τους αντιβιοτικά χωρίς τη συμβουλή παιδιάτρου.

Υπάρχουν άπειροι ιοί και είναι φυσιολογικό ένα παιδί να έχει μέχρι και 10 ιώσεις το χρόνο. Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα παιδιά που πάνε στον παιδικό σταθμό και αυτά που έχουν μεγαλύτερα αδέρφια. Μην ξεχνάμε πως απλά μέτρα και συνήθειες, όπως το πλύσιμο των χεριών και η καλή υγιεινή, μπορούν να προλάβουν τη μετάδοση των ιών.

Κυρίως πρέπει να αποφεύγουμε τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς λόγο, που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ίωση, παρά μόνο τις επιπλοκές της, όταν αυτό το κρίνει απαραίτητο ο γιατρός. Τα αντιβιοτικά μπορεί να προκαλέσουν άμεσες παρενέργειες, οι οποίες μπορεί να είναι σοβαρές, όπως αλλεργική αντίδραση, διάρροιες, πόνο στην κοιλιά.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μωρά που παίρνουν συχνά αντιβίωση ή χωρίς λόγο ίσως κινδυνεύουν να αναπτύξουν αλλεργίες στο μέλλον, όπως έκζεμα, άσθμα. Στο σώμα μας (σε μύτη, λαιμό, δέρμα, έντερο) κατοικούν «καλά» ή αθώα μικρόβια που αποτρέπουν τα επικίνδυνα να εισβάλουν σε αυτό. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν όλα τα μικρόβια χωρίς εξαίρεση, ακόμα και τα καλά. Ετσι μπορούν να βλάψουν την άμυνα του οργανισμού εάν δεν χρειάζονται και να ανοίξουν το έδαφος σε λοίμωξη από πιο επικίνδυνα μικρόβια. Προσοχή λοιπόν!

Η Ισπανία είναι «φωλιά τρομοκρατών» κατά τις ΗΠΑ

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Καταλονία, θεωρούν οι ΗΠΑ πως είναι μαζεμένοι και δραστηριοποιούνται οι ριζοσπαστες ισλαμιστές στην περιοχή της Μεσογείου. Αυτό προκύπτει από πρόσφατες αποκαλύψεις του Wikileaks, που δημοσιεύτηκαν και στον ισπανικό τύπο.

 Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις διαρροές του wikileaks, στις 2 Οκτωβρίου toy 2007 εστάλη στην Ουάσιγκτον από την αμερικανική πρεσβεία στην Μαδρίτη, σχετικό έγγραφο με αυτό το θέμα.

Ως πρόληψη, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συστήσουν στην Καταλονία, με την συνδρομή και τοπικών υπηρεσιών, «υπηρεσία πληροφοριών για την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος». Η συγκεκριμένη υπηρεσία στεγάζεται στο αμερικανικό προξενείο της Βαρκελώνης.

Οπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα, «η μετανάστευση, νόμιμη και παράνομη, από τη Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Τυνησία και Αλγερία), όπως και από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές κάνει αυτή την περιοχή μαγνήτη για τη στρατολόγηση τρομοκρατών». Επίσης αναφέρεται πως στη Βαρκελώνη ζουν περίπου 60.000 Πακιστανοί, κυρίως άνδρες, άγαμοι και χωρίς χαρτιά. Ακόμα πως υπάρχουν εκεί πολλοί μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική.

«Αν και οι Αμερικανοί χαιρέτισαν τον αριθμό των συλλήψεων σε σχέση με τις επιθέσεις στη Μαδρίτη (11 Μαρτίου), επικρίνουν την έλλειψη συντονισμού των ισπανικών υπηρεσιών και προσπαθούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την τύχη ορισμένων κρατουμένων» αναφέρουν τα έγγραφα που δημοσιεύει η El Pais.

«Απλυτα» του Βατικανού, αποκαλύπτει το wikileaks

Υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, φοβία απέναντι στις νέες τεχνολογίες, αλλά και γκάφες που έγιναν στα ΜΜΕ καταγράφονται σε επίσημα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω wikileaks.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναδημοσιεύοντας απόρρητα έγγραφα που αφορούν το Βατικανό και προέρχονται από τον ιστότοπο wikileaks, βγάζει στην φόρα υποθέσεις του Βατικανού, και αποκαλύπτει "σκοτεινές" πτυχές των καρδιναλίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού,  καρδινάλιος Ταρσίζιο Μπερτόνε, παρουσιάζεται σε απόρρητο έγγραφο, ως άτομο τύπου "yes man" (σ.σ: λέει ναι σε όλα, δουλικό) που οι διπλωμάτες θεωρούν τουλάχιστον αναξιόπιστο. Ο Μπερτόνε είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο δυο του Βατικανού.

Αλλο έγγραφο με χρονολογία τον Φεβρουάριο του 2009 κάνει λόγο για τεχνοφοβικούς καρδιναλίους και αναφέρει ότι για τις "γκάφες" του Πάπα Βενέδικτου ευθύνονται οι εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνιακές δομές του Βατικανού που είναι αποτέλεσμα της πλήρους άγνοιας των καρδινάλιων για τις επικοινωνίες του 21ου αιώνα. Χαρακτηριστικά μάλιστα, στο έγγραφο αναφέρεται πως "μόνο ένας κορυφαίος σύμβουλος του Πάπα έχει Blackberry και μόνο μερικοί άλλοι έχουν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου".

Τέλος, το έγγραφο χαρακτηρίζει τον κύκλο των συμβούλων του Πάπα γέρους "ιταλο- κεντρικούς" άνδρες που δε νιώθουν άνετα με την τεχνολογία των πληροφοριών.

ΣΥΝ: Ναι σε συνάντηση αλλά όχι την Τρίτη

Την μετακίνηση των συναντήσεων του πρωθυπουργού σε άλλη μέρα της εβδομάδας ζητάει με ανακοίνωση του ο ΣΥΝ. Σχετικά με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, σχολιάζει ότι δημιουργεί ένα καθεστώς ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις.

Όσον αφορά στη μη συμμετοχή του Α. Τσίπρα στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο ΣΥΝ αναφέρει πως "Δεν θα γίνουμε άθυρμα των επικοινωνιακών επιδιώξεων του Πρωθυπουργού να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τη συζήτηση για τα εργασιακά και τον καλούμε να παρευρεθεί στη Βουλή και αν έχει το σθένος να υπερασπιστεί το κατάπτυστο νομοσχέδιό του. Παράλληλα, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για μετακίνηση των συναντήσεων του Πρωθυπουργού σε άλλη μέρα της εβδομάδας".

Ελληνας η φωνή των Anonymous

Μια διεθνής ομάδα χακτιβιστών, ακτιβιστών του Διαδικτύου δηλαδή, έχει γίνει διάσημη αυτές τις μέρες αν και αποτελείται από χιλιάδες ανώνυμους.
 Η ομάδα Anonymous κατάφερε να επιφέρει σημαντικά πλήγματα στις πολυεθνικές Mastercard, Visa, Amazon και Paypal εμποδίζοντας την διαδικτυακή παρουσία τους κυρίως. Είναι ένα κίνημα διαμαρτυρίας απέναντι στους εχθρούς του Wikileaks και ένα κίνημα υπέρ της διαφάνειας. Αυτό που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστό είναι ότι η ομάδα έχει φωνή από την Ελλάδα.

Η λέξη “κυβερνοπόλεμος” κυριάρχησε στα ΜΜΕ διεθνώς. Οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας  (DDoS) από την ομάδα Anonymous, όμως, όταν γίνονται από πραγματικούς ανθρώπους και όχι αυτοματοποιημένα – με bots και ζόμπι pc – είναι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Κάτι σαν τις καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από την πόρτα μιας εταιρείας. Σίγουρα επηρεάζουν τη λειτουργία, τα κέρδη και τη δημόσια εικόνα της εταιρείας. Αλλά δεν τους έκλεψαν λεφτά. Κανείς σε ένα δημοκρατικό κράτος δεν θα απαγόρευε μια τέτοια διαμαρτυρία. Αυτό το έχει δεχτεί και η δικαιοσύνη της Γερμανίας το 2001 στην υπόθεση Λουφτχάνσα.................................

Γιατί η Ε. Μελέτη φόρεσε γυαλιά;

Η Ελεονώρα Μελέτη εμφανίστηκε στην εκπομπή της με γυαλιά και πληροφόρησε το κοινό της πως θα εμφανίζετε έτσι για αρκετό καιρό. Γιατί;

Η Ελεονώρα Μελέτη μας καλημέρισε σήμερα από την εκπομπή της ''Πρωινή Μελέτη'' φορώντας γυαλιά. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους εμφανίσεις γι'αυτό και όλοι αναρωτήθηκαν εύλογα τι συμβαίνει στην Ελεονώρα.
Όχι, δεν έχει επηρεαστεί από την άφιξη της Πάτυ στη χώρα μας. Απλώς έχει πάθει μόλυνση στο στο μάτι της, το οποίο έχει πρηστεί πολύ, αναγκάζοντάς την να φοράει γυαλιά προκειμένου να εμφανίζεται στην εκπομπή της.

Συμφωνία για το κλίμα στο Κανκούν

Το κείμενο της συμβιβαστικής συμφωνίας που προτάθηκε στη σύνοδο του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές, στο Κανκούν του Μεξικού, εγκρίθηκε από τους διαπραγματευτές,

ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική έγκρισή του από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και τους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στη σύνοδο αυτή.Η συμβιβαστική συμφωνία εγκρίθηκε από τις δυο ομάδες εργασίας ύστερα από εντατικές διαπραγματεύσεις δυο εβδομάδων στο Κανκούν. Η συμβιβαστική συμφωνία εγκρίθηκε παρά τις αντιρρήσεις της Βολιβίας, της μόνης από τις 194 χώρες που αντιτάχθηκε στο συμβιβασμό αυτόν.

Ε. Ζιώγα: “Πέρασα στο Πανεπιστήμιο με το παιδί στην αγκαλιά!”


Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την αποχή της από την τηλεόραση, τα επόμενα σχέδια της και την κόρη της...

Η Έλενα Ζιώγα μίλησε για την αποχή της από την τηλεόραση, τα επόμενα σχέδια της, την πρόταση να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του “Greek Idol” αλλά και για την κόρη, που απέκτησε σε μικρή ηλικία.

Μιλώντας αρχικά για την αποχή της από τη μικρή οθόνη τον τελευταίο καιρό, η γνωστή ηθοποιός ανέφερε το εξής: “Είχα, επιτέλους, χρόνο να ξαναβυθιστώ στον εαυτό μου, να ξαναγεννηθώ. Και αυτό συνέβη γιατί είχα το χρόνο να κρίνω τον εαυτό μου, ως άνθρωπο, να δω πού έχω αποτύχει και που έχω επιτύχει” και συπμπλήρωσε πως δεν υπήρξε ποτέ μέρος του συστήματος. “Η τηλεόραση τελευταία δεν με “παίζει”. Ε, είπα κι εγώ μέχρι να της περάσει η κακία, ούτε κι εγώ την παίζω και πατσίζουμε. Χωρίς βέβαια να ξεχνώ τον κόσμο που αγάπησε τις σειρές μου. Από την άλλη δεν υπήρξα ποτέ μέρος του συστήματος”, σημείωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στο “Εγώ”.
 
Όσον αφορά την πρόταση που της είχαν κάνει να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή ριάλιτι τραγουδιού, η Έλενα Ζιώγα δήλωσε πως όπως ήρθε, έτσι και έφυγε. “Αυτό, όπως ήρθε ξαφνικά, έτσι έφυγε. Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι μέσα στην αγωνία τους να κλείσουν μια επιτροπή στα γρήγορα, φώναξαν κι εμένα. Μη φανταστείτε πως έκατσε κανείς κι είδε τη δουλειά μου και αποφάσισε μετά λόγου γνώσεως. Δεν μπορώ να κρίνω κάποιον, και μάλιστα ένα νέο παιδί, μέσα σε τρία λεπτά”.

Ελληνικός πληθωρισμός στην Κίνα!

Ο δείκτης του πληθωρισμού στην Κίνα σημείωσε αύξηση στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 μηνών

φθάνοντας το 5,1% το Νοέμβριο από 4,4% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Κίνας που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας το Νοέμβριο ξεπέρασε τις προσδοκίες με μια μικρή επιτάχυνση στο 13,3% σε ετήσια βάση από 13,1% τον Οκτώβριο. Οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 4,7% και βιομηχανική παραγωγή 13%.

Σύμφωνα με την υπηρεσία οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 11,7% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, ενώ οι τιμές των αγαθών πλην τροφίμων 1,9%. Μόνο το Νοέμβριο, η αύξηση των τιμών των τροφίμων έφθασε το 2%, ενώ η αύξηση της τιμής των υπολοίπων αγαθών ανήλθε σε 0,6%.

Ένας στους δύο Πορτογάλους θέλουν... τρόικα!

Σχεδόν ένας στους δύο Πορτογάλους εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει και θα ζητήσει διεθνή βοήθεια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Eurosondagem, αναφέρει ότι το 46,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Πορτογαλία θα ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Αντίθετα, το 35,8% δεν πιστεύει ότι θα συμβεί αυτό. Το 47,1% εκτιμά ότι η κυβέρνηση "πρέπει να ζητήσει" βοήθεια, ενώ το 44,8% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στο εσωτερικό.

Μία μεγάλη πλειοψηφία των Πορτογάλων (62%) αναφέρει ότι η χώρα δεν πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, ενώ το 29,1% είναι υπέρ της εξόδου.

Αιχμηρός ο Καστανίδης σε δικαστικό που ζήτησε κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου Δικαστών και Εισαγγελέων και του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, γιατί ο πρώτος έκανε νύξεις για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το αίσθημα απέχθειας που προκαλεί στους πολίτες.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης ο πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Αθανασίου έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες της εκτελεστικής εξουσίας, καθώς, όπως είπε, δεν έχει αναθεωρήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνη τη δικαιοσύνη για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών.

"Γνωρίζει ο λαός ότι δεν αποφασίζουν αόριστα τα δικαστήρια την παραγραφή, αλλά ο νόμος; Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ποιός φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά - καλά αποκαλυφθούν; ", διερωτήθη ο κ. Αθανασίου, ενώ αναφέρθηκε "σε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών, από πολιτικούς".

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι “αναγνωρίζει το δικαίωμα του κάθε πολίτη να ασκεί κριτική” προσθέτοντας ότι “αναγνωρίζει επίσης το δικαίωμα ΑΚΟΜΗ και σε δικαστικούς να σχολιάζουν πολιτικά θέματα”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστροφή του λόγου του κ. Καστανίδη σχολιάστηκε στη συνέχεια αρνητικά από παρευρισκόμενους δικαστικούς.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ

Υπεβλήθη σε εγχείρηση καθώς υπέστη ρήξη αορτής.


Ο βετεράνος αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης για την επιδιόρθωση της ρήξης αορτής, στην οποία υπεβλήθη το πρωί, αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ είναι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο ελληνικό φορτηγό πλοίο

Το πλοίο είχε καταληφθεί από τους πειρατές στις 12 Μαΐου στον κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ναυτικής δύναμης της ΕΕ, οι Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο το ελληνικό φορτηγό με σημαία Λιβερίας MV ELENI P που είχαν καταλάβει στις 12 Μαΐου στον κόλπο του Άντεν.

Το πλοίο προσεγγίστηκε "από περίπου δώδεκα πειρατές με ταχύπλοα" είχε αναφέρει στις 12 Μαΐου ο Μάρκος Βασιλικός, διευθυντής της εταιρείας Eurobulk LTD στην οποία ανήκει το πλοίο, με έδρα την Αθήνα.

Το MV ELENI P έχει πλήρωμα 23 ατόμων, οι 19 εκ των οποίων είναι Φιλιππινέζοι, δύο είναι Έλληνες, ένας Ουκρανός και ένας Ρουμάνος.

Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν καταβλήθηκαν λύτρα.

Κρεμάστηκε στην επέτειο της σύλληψης του πατέρα του

Αλλο ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της οικογένειας Madoff γράφτηκε με το τέλος που αποφάσισε να δώσει στην ζωή του ο γιος του ανθρώπου που καταχράθηκε τα χρήματα χιλιάδων αμερικανών.


Ο Μάρκ Μέϊντοφ, βρέθηκε σήμερα κρεμασμένος στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία χαρακτήρισε το συμβάν προφανή αυτοκτονία.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο γιο του Μπέρναρντ Μάντοφ.

Ο 46χρονος Μαρκ βρέθηκε νεκρός την ημέρα της συμπλήρωσης δύο ετών από την σύλληψη του πατέρα του.

Ο Μαρκ και ο αδελφός του Άντριου Μάντοφ εργάζονταν στην εταιρεία του πατέρα τους Bernard L. Madoff Investment Securities LLC.

Ο Μερναρντ Μαντοφ καταχραστηκε ιλιγγιώδες ποσό από τους επενδυτες το οποίο δεν μπόρεσε ποτέ να υπολογιστεί.

Δικαστικά έγγραφα το ανέβαζαν σε 170 δισεκατομμύρια δολάρια που κινήθηκαν στους λογαριασμούς του Μάντοφ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα θύματά του δεν ήταν μόνο οικονομικά εύρωστοι, οργανισμοί και ιδρύματα αλλά και υπάλληλοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι.

Γνωστός ηθοποιός δήλωσε: “Έχω κοιμηθεί με 9 γυναίκες μέσα σε μια μέρα!”


Αναστάτωση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις που έκανε νιόπαντρος γνωστός ηθοποιός για την ερωτική του ζωή...

“Έκανα σεξ με τρεις ή τέσσερις διαφορετικές γυναίκες τη μέρα. Στην Ιρλανδία, είχα πάει με εννέα γυναίκες μέσα σε μια νύχτα”, δήλωσε γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξή του, προκαλώντας πλήθος από σχόλια.
 
Ο λόγος για τον 35χρονο Russel Brand, τον σύζυγο της διάσημης pop τραγουδίστριας Kate Perry, ο οποίος φαίνεται πως δεν ήταν και τόσο φρόνιμος στο παρελθόν.
 
Ο κωμικός, ηθοποιός που πήρε τη μεγάλη απόφαση και ντύθηκε γαμπρός τον Οκτώβριο, σε μια ρομαντική τελετή που έκανε με την αγαπημένη του Kate στην Ινδία, δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για την άσωτη σεξουαλική του ζωή. Μάλιστα, όπως είπε και ο ίδιος από ένα σημείο κι έπειτα έγινε βαρετή: “όταν κάνεις σεξ τόσο συχνά, το πιο πιθανό είναι να κάνεις βαρετό σεξ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Παρόλο όμως, που ο καλός της μίλησε απροκάλυπτα για το σεξουαλικό του παρελθόν και αποκάλυψε στην κάμερα τις “πικάντικες” λεπτομέρειές του, η Kate Perry σε συνέντευξη της σε ανδρικό περιοδικό, δήλωσε πως του έχει 100% εμπιστοσύνη.

Χανιά: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη!

Ακόμη ένα θύμα στην άσφαλτο της Κρήτης...


Το δυστύχημα έγινε το βράδυ της Παρασκευής (10-12-2010). Σύμφωνα με το cretalive.gr, φορτηγό που οδηγούσε 43χρονος Αλβανός παρέσυρε 85χρονη γυναίκα, η οποία κινούνταν πεζή, διασχίζοντας κάθετα το δρόμο, στην πόλη των Χανίων.

Αποτέλεσμα ήταν η 85χρονη να σκοτωθεί ακαριαία. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη..

Άμφισσα: Πανικός από μεγάλη φωτιά σε σπίτι!

Λόγω της κίνησης τα οχήματα της πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να πλησιάσουν έγκαιρα... (δείτε το βίντεο)


Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (10-12-2010) σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με το amfissapress.gr, το συμβάν έγινε γρήγορα αντιληπτό στην πόλη, αφού από τον έντονο αέρα, στάχτες και σπίθες σκορπίζονταν στον ουρανό και σε συνδιασμό με την ελαφριά χιονόπτωση υπό το φως της φωτιάς δημιούργησαν κλίμα ανησυχίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Όπως φαίνεται η φωτιά ξεκίνησε από το τζάκι κι εξαπλώθηκε γρήγορα, αφού μεγάλο μέρος του σπιτιού ήταν από ξύλο. Πανικός επικράτησε και στην αγορά, αφού τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στους κεντρικούς δρόμους ήταν πολλά (λόγω του εορταστικού ωραρίου αλλά και των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πλατεία Κεχαγιά).

Έτσι, τα πυροσβεστικά οχήματα που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σπίτι που βρίσκεται σε στενό δρόμο, αναγκάστηκαν να κινηθούν αντικανονικά σε αντίστροφη πορεία στην πλατεία ανεβαίνοντας ακόμα και πάνω σε αυτή. Κατά την προσπάθεια αυτή ένα πυροσβεστικό όχημα συγκρούστηκε με παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Αχαϊα: Αντί να τρώει πηγαίνει και ρίχνει σαπούνι στις τουαλέτες!

Πρόκειται για πελάτη σουβλατζίδικου που έχει κάνει έξω φρενών τον ιδιοκτήτη...


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο ιδιοκτήτης στο dete.gr, ο βάνδαλος πελάτης πετάει κρεμοσάπουνο στα πλακάκια της τουαλέτας με προφανή σκοπό να γλιστρήσουν οι πελάτες. Δεν μένει όμως μόνο σε αυτό...

Προκαλεί φθορές μέχρι και στο καζανάκι της τουαλέτας τοποθετώντας χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες με σκοπό να το βουλώσει. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει αγανακτήσει: «Πέταξε πάλι το σαπούνι στο πάτωμα, να το πατήσει κανένας άνθρωπος να σπάσει το κεφάλι του στο μάρμαρο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει κάποιος αυτό. Τι του έχω κάνει; Τη μία κρεμοσάπουνο, την άλλη χαρτιά υγείας και χαρτομάντιλα, μού κάνανε το μαγαζί... κεραμιδαριό''.

''Ήθελα να ξέρω ποιος είναι αυτός, να τον πιάσω στα χέρια και να μην τον αφήνω. Μου χάλασαν και το καζανάκι της τουαλέτας βάλανε χαρτί μέσα στο καζανάκι για να βουλώσει. Δεν μπορώ να ηρεμήσω, πρέπει να προσέχω την τουαλέτα μου συνέχεια, λες και δεν έχω άλλες δουλειές».

Ξύλο στην Κερατέα για τον ΧΥΤΑ- Συνεχής ενημέρωση με βίντεο και φωτογραφίες

newsit

- Ξύλο απο τα ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους
- Αποφασισμένοι για όλα δηλώνουν οι κάτοικοι
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επέμβαση των ΜΑΤ αυτήν την ώρα προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Κερατέας που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις εκτός τα δακυργόνα που ρίχνουν και τις βομβίδες κρότου - λάμψης χτυπούν ανελέητα τους συγκεντρωμένους κατοίκους, μεταξύ των οποίων ανθρώπους μεγάλης ηλικίας αλλά και γυναίκες. Μάλιστα, σύμφωνα με το δήμαρχο της περιοχής 6 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Μέχρι τις 4 επικρατούσε ηρεμία και υπήρχε η διαβεβαιωση οτι θα αποχωρούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό όμως, τελικά δεν έγινε και έτσι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και πάλι εκεί.

Αγρίνιο: H τηλεόραση και το μοιραίο χτύπημα στο εστιατόριο...

Πήγαν για τα λίγα και έχασαν τα πάντα...


Ο λόγος για δύο Έλληνες, ηλικίας 28 και 28 ετών, που έπεσαν τα ξημερώματα στα χέρια της Ασφάλειας Αγρινίου, για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Όλα ξεκίνησαν στις 02.30. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε κλεμμένο μοτοποδήλατο, διέρρηξαν εστιατόριο, ιδιοκτησίας 57χρονου. Αφαίρεσαν μία τηλεόραση αξίας 1.500€, αλλά πριν φύγουν έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής που ειδοποίησαν την αστυνομία.

Μετά από λίγα λεπτά βρίσκονταν σε αστυνομικό τμήμα. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ήρθε στο φως η πλούσια δράση τους. Αρχικά προέκυψε ότι τις νυκτερινές ώρες της 26/27-11-2010 διέρρηξαν το Δημαρχείου Στράτου από το οποίο αφαίρεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Επιπλέον το τελευταίο πεντάμηνο στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγρινίου, Στράτου και Ινάχου σε 21 περιπτώσεις διέρρηξαν ιερούς ναούς και καταστήματα με λεία ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, τσιγάρα και σημαντικό χρηματικό ποσό.

Σέρρες: Έκλεψαν τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού!

Του έσκασαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου και όταν κατέβηκε να τα αλλάξει τον έκλεψαν μπροστά στα μάτια του...


Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη σπείρα, που στρατοπεδεύει σε πάρκινγκ πολυκαταστημάτων και κλέβει ανυποψίαστους πολίτες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: την ώρα που ο πελάτης ψωνίζει, του σκάνε τα λάστιχα και όταν επιστρέφει και διαπιστώσει τη ζημιά, τον κλέβουν την ώρα που βγαίνει από το αυτοκίνητό του.

Αυτό έγινε και χθες (10-12-2010), σε χώρο στάθμευσης ενός πολυκαταστήματος στην επαρχιακή οδό Σερρών-Νιγρίτας με θύματα 6 πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Μίλο Κόβατς. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες έσκασαν τα λάστιχα και έκλεψαν τα θύματά τους, μπροστά στα μάτια τους!

Στην περίπτωση του γκολκίπερ, βούτηξαν ένα τσαντάκι που περιείχε έγγραφα του ποδοσφαιριστή. Στις άλλες 5 περιπτώσεις οι δράστες βούτηξαν έγγραφα και χρήματα. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι ενώ η αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη τους, από τις περιγραφές των θυμάτων...

Eπεισόδια στο Βόλο

Πετροπόλεμος ανάμεσα σε οπαδούς του Άρη και του Ολυμπιακού Βόλου, έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του μεταξύ τους αγώνα για την 14η αγωνιστική της Superleague.


Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας ηρέμησε αμέσως τα πνέυματα και τα επεισόδια δεν έλαβαν διαστάσεις.

Πάτρα: Εν όψει των Χριστουγέννων στόλισε... χασισόδεντρο!

Στο πνεύμα των ημερών ένας Γερμανός, μόνιμος κάτοικος της πόλης, που όμως... για να μην ξοδευτεί στόλισε ένα χασισόδεντρο ύψους 2 μέτρων!


Δεν πίστευαν στα μάτια τους, ούτε οι γείτονες ούτε οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών. Ένας Γερμανός που κατοικεί μόνιμα στην πόλη, αποφάσισε αντί για έλατο να στολίσει και να φωταγωγήσει ένα χασισόδεντρο, ύψους δύο μέτρων! Ένα από τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσε στην αυλή του...

Τα όσα συνέβαιναν στην αυλή του σπιτιού, δεν είχαν γίνει αντιληπτά από κανέναν. Όταν όμως ο Γερμανός έκοψε το χασισόδεντρο και το έβαλε στολισμένο σε ένα από τα παράθυρα του σπιτιού του... Οι γείτονες το κοίταζαν, το ξανακοίταζαν και κάποιος που κατάλαβε τι είναι, αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Άνδρες της δίωξης πήγαν στο σπίτι, τον συνέλαβαν αλλά ο Γερμανός εκεί! Το βιολί, βιολάκι του στο τμήμα! Έλεγε και ξαναέλεγε στους αστυνομικούς πως δεν ενοχλεί κανέναν και ζητούσε να τον αφήσουν άμεσα, γιατί δεν είχε προλάβει να βάλει τα δώρα στη βάση του!

Ο δράστης κρατείται και τώρα θα πρέπει να πείσει τη Δικαιοσύνη...

Το σχόλιο του Γ. Λοβέρδου για τα μαύρα σενάρια των Financial Times

Η αναφορά των Financial Times δεν είναι τυχαία!

Σε διεξοδική της ανάλυση η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Financial Times επισημαίνει ότι αν τυχόν καταρρεύσει η ευρωζώνη τότε αυτό το οδυνηρό γεγονός θα έχει δυσβάστακτες επιπτώσεις για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας. Η αναφορά των FT δεν είναι τυχαία. Εδώ και καιρό διαπιστώνουμε ότι η Γερμανία, με πρωταγωνίστρια την ίδια την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ανθίσταται σθεναρά στην προτροπή κορυφαίων ευρωπαίων παραγόντων, όπως ήταν προσφάτως ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κι ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι, να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην έκδοση ευρωομολόγου, δηλαδή στο τύπωμα φρέσκου χρήματος, για να αντιμετωπισθεί το μεγάλο πρόβλημα χρέους, που πλήττει μετά την Ελλάδα κι άλλες πολλές χώρες. Την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Είναι προφανές ότι αν μετά την ένταξη της Ελλάδας και της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης, έλθει η σειρά της Πορτογαλίας και το κυριότερο της Ισπανίας τότε είναι προφανές ότι ο μηχανισμός αυτός και κατ’ επέκταση η ίδια η ευρωζώνη δεν θα αντέξουν. Κι ο λόγος, όπως προσφυώς έχει επισημάνει κορυφαίος οικονομολόγος, «η Ισπανία αποτελεί πολύ μεγάλη οικονομία για να μην την σώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και πολύ μεγάλη για να μπορέσει να την σώσει με τα υπάρχοντα μέσα». Είναι προφανές ότι χωρίς την κυκλοφορία φρέσκου ευρώ, που κάποιοι το υπολογίζουν ακόμα και στα 2 η και 3 τρις, η παρτίδα δεν σώζεται. Κι αυτός είναι ο λόγος, που υπάρχει μεγάλη αγωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στον κόσμο.

Προφυλακίστηκε ο Π. Ψωμιάδης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης. Aπολογήθηκε σήμερα για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία του ξεκίνησε χθες, αλλά διεκόπη, εξαιτίας μεγάλης έντασης που δημιουργήθηκε από συγκεντρωμένους επενδυτές και ασφαλισμένους, που ζημιώθηκαν από την κατάρρευση του ομίλου.

Ο επιχειρηματίας συνελλήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, στον οποίο στενός συνεργάτης του κατέθεσε ότι ο ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η Γερμανία αγαπάει τελικά το ευρώ...

Τα καλύτερα για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είπε ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βολφγκανγκ Σοϊμπλε.


Το ευρώ είναι επωφελές για όλους τους Ευρωπαίους, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag, λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση μιας κρίσιμης ευρωπαϊκής συνόδου στις Βρυξέλλες.

"Όλοι οι αξιωματούχοι στην Ευρώπη είναι σύμφωνοι: το ευρώ είναι ένα πλεονέκτημα για όλους εμάς. Και για αυτό το λόγο, θα το υπερασπιστούμε με επιτυχία. Αυτός που στοιχηματίζει με τα δικά του χρήματα κατά του ευρώ, δε θα πετύχει" σημειώνει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο πληθωρισμός του ευρώ είναι κατά μέσο όρο πολύ χαμηλότερος από την εποχή του μάρκου.

Όποιος εξετάζει την ανάπτυξη της οικονομίας στη Γερμανία γνωρίζει ότι είμαστε πιο αλληλεξαρτώμενοι διεθνώς από οποιαδήποτε άλλη οικονομία. Χωρίς το ευρώ, το νόμισμά μας θα ανατιμούνταν, κάτι που θα είχε αρνητικές συνέπειες για το εξωτερικό εμπόριο" ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Απέδρασαν και συνέχισαν τις ληστείες!

Δύο νεαροί αλλοδαποί συνεληφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, γιατί μετά την απόδρασή τους από τις φυλακές της Τίρυνθας είχαν ανοίξει σπίτια σε Σαλαμίνα, Παγκράτι, Βύρωνα και Γέρακα, ενώ έκαναν και ληστείες σε σούπερ μάρκετ.

Οι δύο δραπέτες των φυλακών, ηλικίας 22 και 24 ετών δεν σταμάτησαν σε σήμα για έλεγχο των ανδρών της ΔΙΑΣ στην Πέτρου Ράλλη. Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από μία ώρα οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα, μέσα στο οποίο βρήκαν έναν χαρτοφύλακα με 181 φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου λάμψης με δύο γεμιστήρες, ένα μαχαίρι και διάφορα εργαλεία, που τα χρησιμοποιούσαν σε διαρρήξεις.

Όπως αποδείχτηκε όσο βρίσκονταν έξω “εκμεταλλεύτηκαν” το χρόνο τους στο έπακρο. Είχαν διαπράξει ληστείες σε σούπερ μάρκετ και οικίες σε Σαλαμίνα, Παγκράτι Βύρωνα και Γέρακα.

Δίωξη τραπεζικού στην Αυστρία για την υπόθεση Μέιντοφ

Αυστριακή τραπεζικός διώκεται με την κατηγορία της εμπλοκής της στην υπόθεση Μέιντοφ.

Πρόκειται για τη Σόνια Κον, ιδρύτρια της αυστριακής τράπεζας Medici, η οποία κατηγορείται ότι "για περισσότερα από είκοσι χρόνια ενορχήστρωσε μία τεράστια παράνομη δολοπλοκία προκειμένου να εκμεταλλευθεί την προνομιακή σχέση της με τον Μπέρναρντ Μέιντοφ και να τροφοδοτήσει με κεφάλαια ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν σε άλλους την τεράστια πυραμιδοειδή απάτη του."

Η μητέρα του “πιο επικίνδυνου ανθρώπου στον κόσμο” μιλά για πρώτη φορά

“Ανησυχώ για εκείνον γιατί έχουν στραφεί εναντίον του κολασιαίες δυνάμεις” δήλωσε η μητέρα του Τζούλιαν Ασάντζ, του ανθρώπου που εξευτελισε τις ΗΠΑ διαρρέοντας στο Ίντερνετ χιλιάδες απόρρητα έγγραφα. Δείτε το Video


Η Κριστίν που μιλά για πρώτη φορά λέει ότι οι κατηγορίες του βιασμού για τις οποίες ο γιος της κρατείται στη Βρετανία, δεν μπορούν να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. “ Ο Τζούλιαν δεν υπάρχει περίπτωση να διαπράξει βιασμό” αναφέρει.

Παραδέχεται ότι όπως κάθε άλλη μητέρα ανησυχεί πολύ για το τι περιμένει το παιδί της. “Κάθε φορά που αναφέρεται στις ειδήσεις το όνομά του κολλάω στην οθόνη για να δω αν είναι καλά” λέει χαρακτηριστικά. “Αυτές οι κολοσιαίες δυναμεις είναι αποφασισμένες να τον σταματήσουν και δεν προκειται να παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες” αναφέρει η Κριστίν.

Ωστόσο υποστηρίζει όσα έκανε ο γιος της. “Είναι γενναίος. Πολλοί άνθρωποι δεν θα άντεχαν την πίεση που υφίσταται”.

Μιλώντας στους υποστηρικτές του ιδρυτή του Wikileaks τους κάλεσε να μην παίρνουν τις ελευθερίες που απολαμβάνουν ως δεδομένες. “Άνθρωποι έχασαν τις ζωή τους για να τις έχετε. Να μην παίρνετε τις ελευθερίες ως δεδομένες, αλλιώς θα τις χάσετε” δήλωσε. “Αν δεν τις προστατεύσουμε τότε έρχεται η σειρά και άλλων παιδιών μετά το δικό μου”, είπε η Κριστίν.

Υπερεξουσίες ζητάει ο Τσάβες λόγω... καιρού

Έκτακτες εξουσίες ζήτησε από την εθνοσυνέλευση ο πρόεδρος Τσάβες, έτσι ώστε να μπορέσει να περάσει διατάγματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφεραν οι πλημμύρες και οι καταιγίδες στη Βενεζουέλα.
Σε κάθε περίπτωση οι διπλωμάτες είναι επιφυλακτικοί καθώς η νέα βουλή αναμένεται να ορκιστεί την 5η Ιανουαρίου και οι αντίπαλοι του Τσάβες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να προλάβει να περάσει νεα νομοσχέδια.

Από την άλλη, ο Τσάβες, σε δηλώσεις του που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως "θα χρειαστούμε δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί.

Επιφυλακτικός ο Χιμένεθ για τις μεταγραφές στην ΑΕΚ

«Να προσαρμοστούμε στις δύσκολες συνθήκες και να δουλέψουμε» ήταν το μήνυμα που πέρασε ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ σε δηλώσεις που έκανε ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Ρεαλιστής για μία ακόμα φορά, προανήγγειλε λίγα πράγματα στις μεταγραφές.
 

Τόνισε ότι λόγω του χαμηλού μπάτζετ που έχει η ΑΕΚ δεν είναι εύκολο να γίνουν οι μεταγραφές που θέλει, αλλά όπως παραδέχθηκε ήταν κάτι που το ήξερε όταν συμφώνησε να αναλάβει την «Ένωση»: «Θα είμαι ρεαλιστής. Οι ποδοσφαιριστές που έχω δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι μία και μόνο. Έχουμε έρθει για να δουλέψουμε κι εγώ δέχθηκα να έρθω εδώ γνωρίζοντας τις δυσκολίες. Κάποιους που ήθελα δεν μπορούμε να τους πάρουμε λόγω μπάτζετ. Αυτό που θα κάνω είναι αυτό που ξέρω καλύτερα. Να προσαρμοστώ στις όποιες συνθήκες και να δουλέψουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η λύση των ακαδημιών είναι μέσα στο πρόγραμμα: «Αν αυτοί που δοκιμάσουμε δεν μας κάνουν, θα κοιτάξω τις ακαδημίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο της ΑΕΚ και θα συνεχίσω να δουλεύω. Δεν είμαι χαζός, δεν είμαι μαλ....ς». Όσο για το παιχνίδι με τη Λάρισα το χαρακτήρισε ως παγίδα, ενώ όπως είπε «η βαθμολογική θέση αδικεί τη Λάρισα».

Οι σχέσεις με τη Ρωσία στο μικροσκόπιο

«Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρος - Πολιτικές, Οικονομικές και Πολιτιστικές συνέργειες: Παρόν και μέλλον» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, με συνδιοργανωτές τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο και το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο. Η έναρξη θα κηρυχθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, πρέσβη επί τιμή Κ. Ροδουσάκη, η ημερίδα «αποτελεί μια απόπειρα καταγραφής και αποτίμησης της σημερινής δυναμικής του συνόλου των σχέσεων, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών, μεταξύ των τριών ομόδοξων κρατών και των προοπτικών σύσφιγξης και βελτίωσής τους. Συμπίπτει δε, ευτυχώς, με την αναγγελθείσα για τις αρχές του 2011 επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντ. Μεντβιέντεφ στην Αθήνα.

Στη διάρκειά της θα αναπτυχθεί ποικιλία θεμάτων από διάφορους ομιλητές και από τις τρεις χώρες. Ιδιαίτερη αιχμή των συζητήσεων θα αποτελέσει ο τομέας των ρωσικών επενδύσεων, ενώ θα παρουσιαστούν και παραδείγματα επιτυχών ελληνικών επιχειρηματικών εξορμήσεων στη Ρωσία. Θα συζητηθεί βεβαίως και το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Τελικός στόχος, η ανάδειξη σημαντικών συμπερασμάτων επί του συνόλου των ελληνορωσικών σχέσεων.

Δεύτερος νεκρός στο κελί σε μία εβδομάδα * Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις

Και δεύτερο νεκρό κρατούμενο μέσα σε μια εβδομάδα μετρά το σωφρονιστικό σύστημα, ενώ φουντώνει το κύμα των κινητοποιήσεων.

Η μακάβρια αλυσίδα των θανάτων στις φυλακές, εκεί όπου οι κρατούμενοι δεν χάνουν μόνο την ελευθερία τους αλλά και τη ζωή τους, μεγαλώνει. 58χρονος κρατούμενος, βουλγαρικής καταγωγής, που είχε εκτίσει την ποινή του και κρατείτο για απέλαση, ξεψύχησε προχθές στις φυλακές της Κασσαβέτειας κατά τη μεταγωγή του από τον Δομοκό. Μετείχε στην αποχή συσσιτίου, αλλά η συγκεκριμένη φυλακή που τον «φιλοξενούσε» δεν έχει γιατρό. Από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το μόνο που διοχετεύεται είναι ότι είχε ιστορικό υψηλής πίεσης.

Την ίδια ώρα, επτά κρατούμενοι στις φυλακές της Κέρκυρας έραψαν το στόμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, 1.200 κρατούμενοι απεργούν και χιλιάδες άλλοι απέχουν από το συσσίτιο. Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί αυτή την κρίσιμη στιγμή την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να συναντήσει την συντονιστική επιτροπή αγώνα των φυλακισμένων και να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά τους.

Η Δικαιοσύνη αθωώνει τον εαυτό της

Ογδόντα χρόνια τώρα η Δικαιοσύνη απαλλάσσει συνεχώς τον... εαυτό της! Από το 1929, που ιδρύθηκε και συγκροτήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι αγωγές κακοδικίας κατά όλων των δικαστών (τακτικής Δικαιοσύνης, διοικητικής, Ελεγκτικού Συνεδρίου) και εισαγγελέων, έχουν καταδικαστεί στη χώρα μας για κακοδικία μόνο δύο δικαστές!
Σε 350 αγωγές όλοι οι δικαστικοί βγήκαν λάδι, πλην δύο εξαιρέσεων Σε 350 αγωγές όλοι οι δικαστικοί βγήκαν λάδι, πλην δύο εξαιρέσεων Και οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις, σε σύνολο περίπου 350 αγωγών, εκδόθηκαν πριν από δεκαετίες (1964 και 1966)!

Σχετικά πρόσφατα (το 2008) σημειώθηκε μόνο μια ενδιαφέρουσα μειοψηφία -σε απορριπτική βεβαίως απόφαση- από το μέλος του Δικαστηρίου Βασίλη Χειρδάρη, ο οποίος είχε ζητήσει την καταδίκη μιας ειρηνοδίκη για «βαριά αμέλεια» κατά την άσκηση των καθηκόντων της!

Και τα ερωτήματα, τα οποία εύλογα μπορεί να θέσει ο απλός πολίτης που ενδεχομένως και να αμφισβητεί ότι έχουμε τους καλύτερους δικαστές παγκόσμια, οι οποίοι ποτέ δεν λανθάνουν -όπως «θέλει» ο σχεδόν μηδενικός αριθμός των καταδικαστικών σε βάρος τους αποφάσεων-, είναι:

Χριστούγεννα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας με 37 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων

Μπορεί στην Ελλάδα οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί να παρουσιάζουν σημαντική κάμψη για τις γιορτές, όμως φθηνοί προορισμοί του εξωτερικού όπως το Μπάνσκο στη Βουλγαρία κάνουν χρυσές δουλειές.


Η Βουλγαρία και ιδιαίτερα το Μπάνσκο είναι μια τουριστική περιοχή που την τελευταία 10ετια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων Ελλήνων. Τα φθηνά πακέτα διακοπών σε συνδιασμό με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών οδηγεί πολλούς εκδρομείς να περάσουν τα σύνορα της Βουλγαρίας για να κάνουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές.

Την ώρα που οι έλληνες ξενοδόχοι βλέπουν πτώση ακόμα και 50% σε σχέση με πέρσι για τις ημέρες των εορτών οι Βούλγαροι συνάδελφοι τους υποστηρίζουν ότι φέτος η επισκεψιμότητα από Έλληνες στην περιοχή του Μπάνσκο θα είναι ίδια με πέρυσι.

Γκαζάκια σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού

Εκρητικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου σε σύνδεσμο στην οδό Μοσχονησίων 28 στην Αθήνα.

Οι δράστες τον είχαν κατασκευάσει με τρία γκαζάκια και τον πυροδότησαν γύρω στις 4 το πρωί. Από την έκρηξη προκλήθηκε αναστάτωση στη γειτονιά καθώς και υλικές ζημιές στην είσοδο.

Νεκρός ο ηγέτης του καρτέλ ναρκωτικών La Familia - Μωρό 8 μηνών νεκρό από τις αδέσποτες σφαίρες

Μία έφηβη και ένα μωρό οκτώ μηνών σκοτώθηκαν από αδέσποτες φορές στη διάρκεια των πυροβολισμών.


Η αστυνομία σκότωσε έναν από τους δύο ηγέτες του μεξικανικού καρτέλ που φέρει την επωνυμία "La Familia" (Η Οικογένεια) και πολλούς συνεργούς του στη διάρκεια επεισοδίων ανταλλαγής πυροβολισμών όπου έχουν σκοτωθεί πέντε αστυνομικοί από την περασμένη Τετάρτη στα δυτικά της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η κυβέρνηση στο Μεξικό.

Ένας από τους δύο ηγέτες και ιδρυτές του καρτέλ, ο Νασάριο Μορένο, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Απατσινγκάν, κοντά στη Μορέλια, πρωτεύουσα της πολιτείας Μιτσοακάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της μεξικανικής κυβέρνησης για θέματα ασφαλείας, Αλεχάντρο Ποϊρέ.

Η αστυνομία είχε χάσει ήδη δύο άνδρες την Τετάρτη στο Απατσινγκάν, και τρεις άλλους σήμερα σε μία ενέδρα ενώ αναχωρούσαν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της σε αυτή την πόλη των 100.000 κατοίκων, η πρόσβαση στην οποία είναι ακόμη αποκλεισμένη με οδοφράγματα που ύψωσαν οι μπράβοι της "La Familia".

Μία έφηβη και ένα μωρό οκτώ μηνών σκοτώθηκαν από αδέσποτες φορές στη διάρκεια των πυροβολισμών

Ελαφροχέρα καλόγρια υπεξαίρεσε 100.000 δολάρια!

Με τη βοήθεια του Θεού και εικονικά τιμολόγια η αδελφή Μαίρη είχε καταφέρει να υπεξαιρέσει σχεδόν 100.000 δολάρια..

Η υπόθεση έγινε στη Νέα Υόρκη σε ένα κολέγιο στο οποίο η αδελφή ήταν μέλος του ΔΣ. Όπως αποδείχτηκε είχε καταφέρει να υπεξαιρέσει με εικονικά τιμολόγια περίπου 850.000 δολάρια.

Η αδελφή Μαίρη μάλιστα φαίνεται ότι ήταν πολυέξοδη καθώς σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές χρησιμοποιούσε τα χρήματα για να καλύψει προσωπικά έξοδα.

Η ίδια η 62χρονη έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ενώ το τάγμαα της “Οι αδελφές του Αγίου Ιωσήφ” λένε ότι της παρέχουν “πνευματική υποστήριξη”.

Στο εδώλιο γιατί έπεσε από τον 12ο στην πισίνα!

Μια Κινέζα που επέζησε πέφτοντας από τον 12ο όροφο πολυκατοικίας στη Σιγκαπούρη, αντιμετωπίζει τώρα κατηγορία για απόπειρα αυτοκτονίας.

Η 26χρονη Ζου Ζι Χούι, ύστερα από μια έντονη λογομαχία που είχε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, όπου, όπως υποστηρίζει η ίδια, έχασε την ισορροπία της και έπεσε από ύψος 40 μέτρων σε πισίνα.

Παρά το γεγονός ότι το βάθος της πισίνας ήταν από 0,5 ως 1,35 μέτρα, η νεαρή γυναίκα υπέστη μόνον ελαφρά τραύματα.

Η Ζου συνελήφθη για απόπειρα αυτοκτονίας επειδή απείλησε να πέσει από το μπαλκόνι στη διάρκεια της λογομαχίας με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Με βάση τη νομοθεσία της Σιγκαπούρης, η απόπειρα αυτοκτονίας αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους και με πρόστιμο.

Ομως, η Ζου, η οποία έφθασε στη Σιγκαπούρη από την κινεζική επαρχία Σαντόνγκ,αρνήθηκε ότι είχε την πρόθεση να αυτοκτονήσει και υποστήριξε ότι ήθελε απλώς να....φύγει από το σπίτι.

100 εκ. ευρώ μας πήγε η “επανίδρυση” της αγροφυλακής!

Μέσα στις παρεμβάσεις της “επανίδρυσης” του κράτους επί ΝΔ ήταν και η επανίδρυση της αγροφυλακής, την οποία όμως πληρώσαμε χρυσή..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους του Σαββάτου η αγροφυλακή που ξαναλειτούργησε το 2007 στοίχισε 100 εκ. ευρώ. Η “αστυνομία της οικολογίας” όπως την είχε χαρακτηρίσει ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Β. Πολύδωρας στελεχώθηκε με ως 1.500 άτομα προσωπικό, που επρόκειτο να αυξηθεί το 2010.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η αγροφυλακή στοίχισε 7.275.000 περίπου, ενώ το έργο της ήταν αντιστρόφως ανάλογο του κόστους. Για την ακρίβεια όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έκανε περιπολίες με ιδιωτικά μέσα για τον εντοπισμό πυρκαγιών και ο απολογισμός ήταν μερικά τηλεφωνήματα στην πυροσβεστική και συνδρομή στους πυροσβέστες.

Την επόμενη χρονιά ξοδεύτηκαν 868.000 ευρώ για τις μετακινήσεις και συνολικά για λειτουργικά έξοδα 29 εκατ. ευρώ. Το έργο ήταν φθορές σε ζώα, 13 εκχερσώσεις, 28 αμμοληψίες, 37 ρίψεις απορριμάτων σε ποτάμια, ένα παράνομο σφαγείο και μία χασισοφυτεία.

Ωστόσο το 2009 τα έξοδα της αγροφυλακής έπιασαν τα 44 εκατομμύρια ευρώ, με σημαντική αύξηση στα έξοδα μισθοδοσίας και ανάλογης “βαρύτητας” έργο. Εντός του 2010 τα έξοδα της υπηρεσίας μέχρι να καταργηθεί πήγαν στα 23 εκ. ευρώ..

Αχαϊα: ''Χωρίστε! Πάρε τηλέφωνο τον άντρα μου και πες του, ότι είσαι μία πόρνη''!

Για πάνω από μισή ώρα κατάφερε να εγκλωβίσει την ερωμένη του συζύγου της και προσπαθούσε να την πείσει να επικοινωνήσει μαζί του και να του πει ότι... χωρίζουν!


Το περιστατικό φέρνει στο φως το dete.gr. Μια γυναίκα 35 ετών που εργάζεται σε μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή του Ρίου, κατάφερε να εντοπίσει την 25χρονη ερωμένη του συζύγου της, τη στιγμή που εκείνη στάθμευε το αυτοκίνητό της στην πλατεία Όλγας και συγκεκριμένα στην οδό Αράτου έξω από το κατάστημα «Goddy's».

Η ώρα ήταν 8.30 το πρωί και οι δύο γυναίκες είχαν στην κυριολεξία γίνει θέαμα για τους περαστικούς! Η ερωμένη δεν μπορούσε να φύγει, αφού βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της, η νόμιμη σύζυγος της κρατούσε ανοιχτή την πόρτα και ακριβώς μπροστά από το όχημά της υπήρχε ένα διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο! Έτσι αναγκάστηκε... να την ακούει, αλλά και να δέχεται τα χτυπήματά της: ''Την τραβούσε από τα μαλλιά και την έβριζε. Το τι έλεγε το στόμα της δεν περιγράφεται", είπε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Επεισόδια το πρωί στην Κερατέα! Κάτοικοι απέκλεισαν τον χώρο που προορίζεται για ΧΥΤΑ - Το απόγευμα θα αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις

- Αποφασισμένοι για όλα δηλώνουν οι κάτοικοι
- Ανοιξε η κεντρική είσοδος της Κερατέας από την Λ. Λαυρίου
- Ομάδες περιφρούρησης στον χώρο που γίνονται εργασίες για τον ΧΥΤΑ

Χρήση χημικών έγινε αρκετές φορές σήμερα στην Κερατέα όταν κάτοικοι της περιοχής συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Οι κάτοικοι δεν επιθυμούν την δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Ένταση επικράτησε και τα ξημερώματα όταν μπουλντόζες με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων επιχείρησαν σε μπουν στον υπό διαμόρφωση ΧΥΤΑ, στο Οβριόκαστρο.

  Οι κάτοικοι, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή, είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο ΧΥΤΑ με υδροφόρες και αυτοκίνητα, προκειμένου να εμποδίσουν μηχανήματα της εταιρίας που ήθελαν να φθάσουν στο χώρο της χωματερής για την πραγματοποίηση των εργασιών.

    Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία έβαλαν φωτιές στις καλαμιές στην άκρη του δρόμου.

Στις 6 το απόγευμα θα γίνει συνέλευση των κατοίκων για ν' αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.