Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας με 37 ευρώ το άτομο σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων

Μπορεί στην Ελλάδα οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί να παρουσιάζουν σημαντική κάμψη για τις γιορτές, όμως φθηνοί προορισμοί του εξωτερικού όπως το Μπάνσκο στη Βουλγαρία κάνουν χρυσές δουλειές.


Η Βουλγαρία και ιδιαίτερα το Μπάνσκο είναι μια τουριστική περιοχή που την τελευταία 10ετια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων Ελλήνων. Τα φθηνά πακέτα διακοπών σε συνδιασμό με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών οδηγεί πολλούς εκδρομείς να περάσουν τα σύνορα της Βουλγαρίας για να κάνουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές.

Την ώρα που οι έλληνες ξενοδόχοι βλέπουν πτώση ακόμα και 50% σε σχέση με πέρσι για τις ημέρες των εορτών οι Βούλγαροι συνάδελφοι τους υποστηρίζουν ότι φέτος η επισκεψιμότητα από Έλληνες στην περιοχή του Μπάνσκο θα είναι ίδια με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Δελαωριτη, τουριστικό πράκτορα από την Θεσσαλονίκη, φέτος κατά την περίοδο των εορτών δηλαδή από 20 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου περισσότεροι από 25 χιλιάδες Έλληνες θα ταξιδέψουν στο Μπάνσκο για τις γιορτές. Όπως εξηγεί στο  Newsit "πολλοί Έλληνες επιλέγουν τον συγκεκριμένο προορισμό επειδή είναι φθηνός αλλά και επειδή το επίπεδο των ξενοδοχείων που υπάρχει στην περιοχή αυτή δεν βρίσκετε εύκολα σε Ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς"

Σήμερα μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να κλείσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων με 450 ευρώ για 4 ημέρες σε ξενοδοχείο 4ων αστέρων. Στην τιμή περιλαμβάνονται δύο γεύματα και πρωινό, όλα τα αναψυκτικά και οι μπύρες, χρήση spa , χρήση εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας και όποια άλλη κοινόχρηστη παροχή διαθέτει το ξενοδοχείο.
Πιο ακριβά πακέτα φυσικά και υπάρχουν όμως δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 600 ευρώ για 4ημερη διαμονή τετραμελούς οικογένειας σε σουίτα ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Σύμφωνα με τον κ. Δελαωρίτη συμφέρει κάποιος να πάει στο Μπανσκο με το αυτοκίνητο του, ιδιαίτερα αν έχει οικογένεια καθώς η βενζίνη στη Βουλγαρία κοστίζει τα μισά χρήματα από όσα στην Ελλάδα οπότε το κόστος επιστροφής θα κοστίσει τα μισά. Συνολικά το κόστος μετακίνησης δεν θα ξεπεράσει τα 300 ευρώ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου