Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Παραλύει η Ευρώπη από το χιονιά – 3.000 μοτοσικλετιστές στο Παρίσι κοιμήθηκαν σε καταφύγια!

Φονικό ψύχος καλύπτει την Ευρώπη, με θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Ήδη 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες στη Γερμανία.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα στους δρόμους της Γερμανίας, όπου σημειώθηκαν συνολικά 150 τροχαία. Μεταξύ των νεκρών και ένα 17χρονο κορίτσι που σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έχασε τον έλεγχο πάνω σε παγωμένο δρόμο και προσέκρουσε σε φορτηγό.

Με ρυθμούς χελώνας ταξιδεύουν τα αυτοκίνητα στις γρήγορες γερμανικές λωφόρους. Στο κρατίδιο του Θούριγκεν σημειώθηκε ουρά 40 χμ.

Σοβαρά προβλήματα στα γερμανικά αεροδρόμια ενώ ο καιρός επιδεινώνεται. Στο αεροδρόμιο του Βερολίνου ακυρώθηκαν περίπου 700 πτήσεις σε μία ημέρα, ενώ στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης – ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης – ακυρώθηκαν 37 πτήσεις την Παρασκευή και 480 την Πέμπτη, δηλαδή μία στις τέσσερις.

Το περισσότερο χιόνι εδώ και 23 χρόνια έχει πέσει στο Παρίσι όπου περίπου 3.000 μοτοσικλετιστές δεν κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους και διανυκτέρευσαν σε προσωρινά καταφύγια. Έκλεισε προσωρινά ο πύργος του Άιφελ.
Στην Πολωνία, στους 66 έφτασαν οι νεκροί λόγω των πολικών θερμοκρασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου