Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ναζαρμπάγεφ αναζητεί το ελιξίριο της μακροζωίας...

Μπορεί να είναι διά βίου πρόεδρος, όμως τι θα συμβεί αν αυτός ο βίος είναι σύντομος; Η μόνη λύση είναι να παραταθεί, για να μπορέσει να υλοποιήσει τα οράματά του.

Διά βίου πρόεδρος και... επιστημονικώς (φωτ. Reuters) Διά βίου πρόεδρος και... επιστημονικώς (φωτ. Reuters) Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτεται ο αιώνιος πρόεδρος του Καζαχστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος ζήτησε από τους ερευνητές του νέου πανεπιστημίου... «Ναζαρμπάγεφ» να εργαστούν σκληρά για να βρουν το ελιξίριο της μακροζωίας.

Ο 70χρονος απόλυτος άρχοντας της κεντροασιατικής Δημοκρατίας, που το τελευταίο διάστημα φρόντισε να εξασφαλίσει την άσκηση εξουσίας εις το διηνεκές, έχει επικαλεστεί την επιδίωξη της αθανασίας τουλάχιστον τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο, διανθίζοντάς τη μάλιστα με..........
 πολιτικά επιχειρήματα.

«Επιτυχημένα κράτη παγκοσμίως είναι αυτά που προωθούν την έρευνα σε τομείς όπως η παρασκευή αντιγηραντικών φαρμάκων, η φυσική αναδόμηση και η αθανασία», είπε ο πρόεδρος του Καζαχστάν σε κυβερνητική επιτροπή πέρυσι τον Σεπτέμβριο. «Οσα κράτη δεν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο μένουν στο περιθώριο». Πριν από δύο μήνες, κορεατική αντιπροσωπεία που μίλησε στο Κοινοβούλιο του Καζαχστάν πρότεινε στον Ναζαρμπάγεφ να μείνει στην εξουσία ώς το 2020. «Μπορεί», είπε αυτός ανερυθρίαστα, «αλλά θα πρέπει να μου προσφέρετε το ελιξίριο της νεότητας και της ευεξίας - ίσως κάτι σας βρίσκεται στην Κορέα...

Θέλω να μείνω μέχρι το 2020, αλλά βρείτε μου το ελιξίριο», τόνισε για να γίνει κατανοητός. Νομικά, ο άρχων του Καζαχστάν, που ονομάστηκε επισήμως «Πατέρας του έθνους», τίτλος που πάει μαζί με το δικαίωμά του να παρεμβαίνει στην πολιτική ακόμα και αν είναι εκτός εξουσίας, μπορεί να είναι υποψήφιος για όσες θητείες θέλει. Πέρασε σχετικό νόμο από τη Βουλή, στην οποία έχει απόλυτο έλεγχο. Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ είναι ήδη στην εξουσία 19 χρόνια. Και μάλλον ετοιμάζεται για την... αιώνια. Επί γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου