Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ! ! ! ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ..

Χρόνια τώρα οι Νομαρχίες της χώρας μισθώνουν με μειοδοτικούς διαγωνισμούς, από ιδιώτες και τα ΚΤΕΛ, λεωφορεία για τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία. Τα λεγόμενα "σχολικά λεωφορεία"... Στη μίσθωση αυτή συμμετείχε και η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των ΕΣΠΑ και άλλων κοινοτικών προγραμμάτων. Λέγω "συμμετείχε" διότι, εδώ και αρκετούς μήνες η Ε. Ε. έπαψε να χρηματοδοτεί τα προγράμματα αυτά και μάλιστα ζητά και τα λεφτά της πίσω για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Περίπου, μισό (0,5) δις ευρώ !

Τι ακριβώς συμβαίνει ;

Στους μειοδοτικούς αυτούς διαγωνισμούς γινότανε όργιο απάτης με αποτέλεσμα να τους κερδίζουν όλους οι "ημέτεροι" με πολύ χαμηλό τίμημα -κόστος ! Κατόπιν, άλλαζαν τα δρομολόγια, λέγοντας πώς στην τάδε οδό ή στο δείνα χωριό υπάρχει κι ένας ή περισσότεροι μαθητές που δεν προϋπολόγιζαν στην αρχική τους μελέτη, παρουσιάζοντας καινούργια δρομολόγια και με τον τρόπο αυτό υπερτιμολογούσαν αργότερα το πρόγραμμα με δυσανάλογα υπέρογκα ποσά. Τα πραγματικά δρομολόγια, όμως, οι "ημέτεροι" τα γνώριζαν από την αρχή... Αυτοί που δεν τα γνώριζαν ήταν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ! ! !

Οι νομαρχίες, με την ανοχή και καθοδήγηση των οποίων παιζόταν το παιχνίδι, για κάποιους λόγους δυσνόητους νομικά μα απολύτως εξηγήσιμους, αποδεχόταν αργότερα τους "νέους όρους" των "ημετέρων" μειοδοτών και φούσκωναν το κόστος των δρομολογίων. Κανονικά θα έπρεπε να προκηρύσσουν νέο διαγωνισμό.

Το θέμα ξεκίνησε όταν αγανακτισμένος ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφοράς προσωπικού παρέδωσε όλο το φάκελο σε πολιτικό ο οποίος άμεσα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου. Αμέσως, ενημερώθηκε η Ε. Ε. η οποία αφού έλεγξε τα στοιχεία ζητά τα λεφτά της πίσω.. Μισό δις ευρώ ! ! !

Για το λόγο αυτό και λόγω έλλειψης κονδυλίων (?) οι οδηγοί που μεταφέρουν τους μαθητές πανελλαδικά παραμένουν απλήρωτοι για το συγκεκριμένο έργο. Οι νομαρχίες με τον τρόπο αυτό, της μη πληρωμής του έργου, πιέζουν τους οδηγούς σε απεργίες και στάση εργασίας κι αυτοί με τη σειρά τους, τους γονείς των μαθητών, με την ελπίδα ότι οι τελευταίοι θα πιέσουν την κατάσταση και θα τεθεί ο φάκελος στο αρχείο από τις Δικαστικές Αρχές.

Το θέμα έφτασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο διότι ο εν' λόγω πολιτικός κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά αλλά και λόγω του ότι Εισαγγελέας το διάστημα εκείνο στην πόλη ήταν ο κ. Φλωρίδης. Ένας εξαίρετος και άμεμπτος δικαστής τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε να στείλει σε Εξορία για το έργο του.

Η υπόθεση εκκρεμοδικεί ακόμα ενώ, πρόσφατα το νέο τέχνασμα που βρήκαν οι Αρχές του Κράτους που υπόλογες είναι στη Δικαιοσύνη για το θέμα ήταν να αποστείλουν πιστοποιητικό θανάτου του μηνυτή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για να τεθεί ο φάκελος στο αρχείο. Φανταστείτε, το θράσος και την αναισχυντία των διοικούντων που με τόση ευκολία "πεθαίνουν" κόσμο ο οποίος πράττει τα νόμιμα ! ! ! Φανταστείτε, μέχρι πού μπορούν να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι προκειμένου να υπερασπιστούν την καρέκλα τους και να μη πάνε επιτέλους φυλακή !

Φανταστείτε, την έκπληξη της συζύγου του μηνυτή όταν της τηλεφώνησαν από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να τη ρωτήσουν αν, ο άντρας που καθόταν στον καναπέ κι έπινε τον καφέ του, ο άντρας της πέθανε και πότε όπως έλεγε το πιστοποιητικό θανάτου που τους αποστάλθηκε !

Ποιος εκδίδει τα πιστοποιητικά θανάτου αν όχι ο Δήμος και η Νομαρχία ; ; ; (!)

Το πιο λυπηρό απ' όλα είναι ότι γνωστός ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ των Αθηνών κατέγραψε με συνεντεύξεις κι από τις δύο πλευρές το θέμα και μήνες τώρα το έχει ΘΑΜΜΕΝΟ στα συρτάρια του !


Το γεγονός ότι η Ε. Ε. ζητεί τα λεφτά της πίσω, ότι "πεθάναν" τον μηνυτή κι ότι η υπόθεση έχει να κάνει με μισό δις ευρώ, όλα αυτά από μόνα τους λένε πολλά... Θα καταφέρει η Δικαιοσύνη να επιβάλει την ΑΛΗΘΕΙΑ και να επιβληθεί ? ? ?