Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ντόρα: Ο Αυγενάκης θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας

Η Δημοκρατική Συμμαχία καλωσόρισε το νέο της στέλεχος

Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον Λευτέρη Αυγενάκη ως νέο και αυτοδημιούργητο συνάδελφο ενώ είπε χαρακτηριστικά: «η συμμετοχή του θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας, για τη διαμόρφωση  ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος»

Ολόκληρη η δήλωση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει ως εξής:

«Καλωσορίζουμε στη Δημοκρατική Συμμαχία, την προσχώρηση ενός νέου και αυτοδημιούργητου συναδέλφου, του πρώτου  βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Λευτέρης Αυγενάκης με  τις πρωτοβουλίες του μέσα στη Βουλή, τον πολιτικό του λόγο και τη συνεχή του παρουσία δίπλα στον κόσμο που τον ψήφισε, τιμά την εντολή των συμπατριωτών του. Η συμμετοχή του στη Δημοκρατική Συμμαχία θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας, για τη διαμόρφωση  ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος».

Διορισμένη τρεις φορές στο Δημόσιο η κόρη του Πάγκαλου

Μήπως ανήκει κι αυτή στην κατηγορία των «κοπριτών»;

Με τις τελευταίες του δηλώσεις για «κοπρίτες» να ξεσηκώνουν θύελλα διαμαρτυριών πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεχνά ότι και η κόρη του είναι μια περίπτωση διορισμένης στο Δημόσιο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η Αριάδνη Παγκάλου έχει διοριστεί τρεις φορές στο Δημόσιο: τη Βουλή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Αρχικά προσελήφθη στο βουλευτικό του γραφείο το 1999 και μετατάχτηκε σε υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία παραιτήθηκε λίγο αργότερα. Έχοντας πάρει το πτυχίο Ωδικής της προσελήφθη «κατόπιν εξετάσεων», όπως αναφέρθηκε σε δήλωση του Θ. Πάγκαλου,  ως λυρική τραγουδίστρια στη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Εκεί μονιμοποιήθηκε αρχικά με προεδρικό διάταγμα ενώ μετά κρίθηκαν παράτυπες όλες οι σχετικές προσλήψεις στο Δήμο αλλά όταν κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα από τους εργαζόμενους αυτοί επέστρεψαν και μονιμοποιήθηκαν.

Τέλος καλό όλα καλά για τη κόρη του αντιπροέδρου...

Γιακουμάτος: Ο Παυλόπουλος είπε ψέματα

Λάβρος και κατά Φαήλου Κρανιδιώτη

«Είχα κάνει, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και τότε, δυστυχώς, ο κ. Παυλόπουλος είπε ψέματα. Και του είπα και δημόσια στη Βουλή τότε, όταν στη σελίδα 45 του Προϋπολογισμού είναι 26 δισ. για την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων, είναι 1.200.000 υπάλληλοι και μου έλεγε ότι ήταν 700.000. Τελικά, απέδειξε η απογραφή ότι ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας είναι 1.200.000 υπάλληλοι...», απάντησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, ερωτηθείς για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα συνέχισε την επίθεση προς το κόμμα του όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Κρανιδιώτη λέγοντας ότι «ο κ. Φαήλος δεν έχει επίσημη ιδιότητα, δεν είναι θεσμικό όργανο, άρα δεν συζητάω. Δεν μου κάνουν ούτε κρύο ούτε ζέστη, αυτά που γράφει».

«Οι ''βασιλιάδες'' και τα ''βασίλεια'' έχουν πέσει από τους βασιλικότερους του Βασιλέως. Οι γλείφτες, οι κολαούζοι και οι βασιλικότεροι του Βασιλέως - τώρα θα κάνω και αίτηση στη Βουλή, μόλις ανοίξει, 10 του μηνός, να ζητήσω από το Υπουργείο Οικονομικών να βγάζει Α.Φ.Μ. και στους κολαούζους. Γιατί είναι τόσοι πολλοί οι κολαούζοι, που το επάγγελμα αυτό στην Ελλάδα σήμερα είναι το μόνο που δεν έχει ανεργία .Εγώ, λοιπόν, για κολαούζους δεν θα συζητάω...», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «οι μηχανισμοί, η ευνοιοκρατία, η παρεοκρατία, δεν συνιστούν πολιτική δράση και πράξη. Απλά πράγματα. Την ευνοιοκρατία, την παρεοκρατία και την παρεούλα ευνοεί το καφενείο. Εγώ δεν υπηρετώ καφενεία...».

Η Gwyneth Paltrow θα συνεχίσει να τραγουδάει

Το νέο άνοιγμα στη ζωή της

Η Gwyneth Paltrow τραγούδησε ζωντανά σε μία εκπομπή που ήταν καλεσμένη δύο τραγούδια από τη νέα της ταινία Country Strong. 

Η 38χρονη ηθοποιός είπε το «Coming Home», που έχει προταθεί για χρυσή σφαίρα καλύτερου τραγουδιού και το Country Strong. 

Στη συνέντευξη που έδωσε στη συνέχεια είπε: «Είμαι σίγουρη ότι το τραγούδι θα είναι στη ζωή μου στο μέλλον. Ξέρω ότι δεν θα σταματήσω να τραγουδάω και να παίζω κιθάρα»

«Μπορεί απλά να τραγουδάω στα παιδιά μου. Μπορεί να βγάλω δίσκο.Μπορεί να κάνω μιούζικαλ. Δεν είμαι σίγουρη απλά είμαι ευγνώμων που είχα την εμπειρία να εξερευνήσω και αυτό το κομμάτι».

Καθημερινές εικόνες παρακμής στο κέντρο της πόλης

ΔΕΙΤΕ: Φωτορεπορτάζ της ντροπής από την Ομόνοια

Συχνή εικόνα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Άστεγοι και ναρκομανείς περιφέρονται στην Ομόνοια σαν φαντάσματα.

Το τραγικό για τους ίδιους τους ανθρώπους δεν είναι μόνο η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αλλά και η αδιαφορία από τους συμπολίτες τους.

Δυστυχώς, έχουμε μάθει να ζούμε, να περπατάμε, δίπλα σε αυτές τις εικόνες και πλέον δε μας δημιουργούν ιδιαίτερο προβληματισμό.

Χαρακτηριστικές είναι και οι σημερινές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας. ............

Τρεις χρεοκοπίες βλέπει διαχειριστής κεφαλαίων

Και έξοδο των χωρών – Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία – από το ευρώ

Ο Άντριου Μπόσομγουρθ, κορυφαίος μάνατζερ της επενδυτικής εταιρίας Pimco, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων παγκοσμίως, θεωρεί αναμενόμενη την αναδιάρθρωση του χρέους των τριών χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία και προτείνει την έξοδο αυτών των χωρών από το ευρώ. 
«Ενόψει του αυξανόμενου ρίσκου για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία δεν ρίχνουμε πλέον χρήμα στις τρεις χώρες και έχουμε αποσυρθεί κατά μεγάλο μέρος από αυτές», λέει σε συνέντευξή του ο κ. Μπόσομγουρθ. 

«Δεν επενδύουμε ούτε σε χώρες που κινδυνεύουν να μολυνθούν μολονότι είναι φερέγγυες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έχουμε μειώσει αισθητά το βάρος αυτών των χωρών», αποκαλύπτει ο μάνατζερ της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρίας επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα παγκοσμίως. 

ΝΔ: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες Μητσού


«Όχι σκιές στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος»

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε στις καταγγελίες του παραιτηθέντα Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας για προβλήματα στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε να διερευνηθούν όσα είπε ο Αχιλλέας Μητσός.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου έχει ως εξής:

«Αυτόφωρο για το κράτος;»

Η Δημοκρατική Συμμαχία σχολιάζει το αυτόφωρο για μη απόδοση ΦΠΑ

Ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, αναρωτήθηκε με δήλωση του ποιος θα τιμωρήσει το κράτος που δεν πληρώνει ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.«Ποιο αυτόφωρο θα το αντιμετωπίσει» ρωτάει χαρακτηριστικά.


Ολόκληρη η δήλωση του Γ.Οικονόμου έχει ως εξής: «Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όσοι δεν αποδίδουν το ΦΠΑ πρέπει να έχουν συνέπειες. Το κράτος όμως που δεν αποδίδει το ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, ποιο αυτόφωρο θα το αντιμετωπίσει;».

«Ρολά» κατεβάζουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για τον νέο τρόπο φορολόγησής τους οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, οι οποίοι εξήγγειλαν πριν λίγο 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ), σε ανακοίνωσή της ζητεί να καταργηθεί η υποχρέωση τήρησης βιβλίων την οποία προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος.

Οι πράκτορες ζητούν επίσης την αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ μέσα από τα πρακτορεία, φοβούμενοι την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

“Να απελευθερωθεί τώρα ο συνδικαλιστής Νίκος Σαριτζόγλου”

Είναι απαράδεκτο να παραμένει για 3η συνεχή ημέρα στα κρατητήρια του Μεταγωγών Πάτρας  ο συνάδελφος Νίκος Σαριτζόγλου, που συνελήφθη έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Tele Time, όταν αστυνομικός της Ασφάλειας Πατρών προσποιήθηκε στο τηλέφωνο ότι ήταν δημοσιογράφος του καναλιού. Ο “μαϊμού” δημοσιογράφος (αστυνομικός) κάλεσε τον Νίκο Σαριτζόγλου για συνέντευξη σχετικά με το θέμα των Λατομείων του Αράξου, τα οποία ως γνωστόν κλείνουν στο τέλος του έτους, προκειμένου να υπερασπιστεί τηλεοπτικά τις θέσεις εργασίας των 120 συνάδελφών του. Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί της ασφάλειας όπου και τον συνέλαβαν για χρέη προς το Δημόσιο.

Η ενέργεια των αστυνομικών της ασφάλειας είναι  άθλια  και  μας παραπέμπει σε μαύρες εποχές, όπου συνδικαλιστές οδηγούνταν στις φυλακές με ύπουλες και αντιδημοκρατικές μεθόδους...............

Στα 5 ευρώ το εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία

Η αύξηση ισχύει από σήμερα

Αυξημένη κατά 2 ευρώ είναι από σήμερα η αμοιβή που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς που επισκέπτονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, καθορίζεται στα 5 ευρώ από 3 ευρώ που ήταν έως σήμερα, το «εισιτήριο» για τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Από τη δαπάνη εξαιρούνται κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι άποροι, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι ανάπηροι.

Γεννημένη την 1/1/11


Στις 11:11 π.μ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, την 1-1-11 γεννήθηκε ένα μωράκι στις 11:11 και ήταν ένα από τα 11 παιδιά που γεννήθηκαν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο Burton's Queen's.

Βλέπουν τα μουσεία απ’ έξω

Παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης παραμένουν κλειστά για το κοινό, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεών τους σε προσωπικό φύλαξης. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο, η έλλειψη προσωπικού φύλαξης θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές οι δύο μόνιμες εκθέσεις του «Στους Μύλους της Μακεδονίας και της Θράκης» και «Μακεδονία- Θράκη: Παραδοσιακές ενδυμασίες, 1860-1960», ενώ θα λειτουργεί για το κοινό μόνο η περιοδική έκθεση «Το μάθημα της παράδοσης».

Επίσης, όλες οι εκθέσεις συμπεριλαμβανομένης και της περιοδικής θα παραμείνουν κλειστές τις Κυριακές, «λόγω μη έγκρισης των υπερωριών και εξαιρέσιμων των φυλάκων για το 2011». .......

Αναστολή λειτουργίας δημοτικών σφαγείων Χανίων

Δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, πρότεινε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων και για όσο διάστημα απαιτηθεί, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού.

Όπως δήλωσε σήμερα, τα δημοτικά σφαγεία των Χανίων, όπως λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος επιβολής προστίμου.

Για το λόγο αυτό άλλωστε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ανακοινώσει στις αρχές Δεκεμβρίου την απόφαση του για κλείσιμο των σφαγείων του δήμου Χανίων. 

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη,.......... 

Εφαρμόστε το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Έκκληση του υπουργείου Εργασίας προς τις τράπεζες

Τονίζοντας πως «η ρύθμιση των χρεών μπορεί πλέον να γίνει και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών με αποφάσεις των αρμοδίων Ειρηνοδικείων», ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι «τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν «να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα που δημιουργεί η εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να στηρίξουν τις διαδικασίες της εξώδικης ρύθμισης. Πρωτίστως, γιατί αυτό εξυπηρετεί και το δικό τους συμφέρον».

Ο υφυπουργός Εργασίας κάλεσε επίσης «τα πιστωτικά ιδρύματα να επιταχύνουν τους ρυθμούς οργάνωσής τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του εξώδικου συμβιβασμού, εξετάζοντας με θετική διάθεση και με βάση τις πραγματικές εισοδηματικές δυνατότητες των οφειλετών τις αιτήσεις ρύθμισης των χρεών που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν στο μέλλον».

Την άλλη βδομάδα το νέο τεστ δανεισμού


«Στοπ» στις υποβαθμίσεις ζήτησε η κυβέρνηση

Χωρίς άγχος θα προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο στην δημοπρασία εντόκων γραμματίων την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιανουαρίου, αλλά και στις 18 Ιανουαρίου, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα επιτρέπουν στο υπουργείο να μην ζητήσει μεγάλα κεφάλαια από τις αγορές. «Σύγκρυο», όμως, πιάνει το οικονομικό επιτελείο στο άκουσμα των νέων για την βαθμολογία της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο ζήτησε από τους οίκους Fitch και Moody’s - και το αίτημα έγινε δεκτό - να μην ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους πριν ενημερωθούν πλήρως για το «κλείσιμο» του 2010 και για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση αυτές τις μέρες στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου επικεντρώνεται στο να περιορίσει το μέγεθος της υποβάθμισης και, παράλληλα, να μην υπάρχουν αρνητικές προοπτικές για την Ελλάδα στις ανακοινώσεις των οίκων, αλλά σταθερές........

Δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους!

Μπάχαλο με το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής

Η έλλειψη επικοινωνίας που φημολογείται ότι υπάρχει ανάμεσα στον Χάρη Καστανίδη και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου δεν αποκλείεται να δημιουργήσει προβλήματα στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής.

Για παράδειγμα, στο οικονομικό επιτελείο λέγεται ότι θα ήθελαν διαφορετικές ρυθμίσεις από αυτές που επιθυμεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παραγραφή των αδικημάτων και για το ύψος των ποινών.

Στην κυβέρνηση, μάλιστα, υπάρχει η άποψη ότι «νόμοι υπάρχουν, το θέμα είναι πώς εφαρμόζονται», άποψη την οποία, όμως δεν φαίνεται να συμμερίζονται απόλυτα στη Νίκης...

Πυροβολισμοί στο Ισλαμαμπάντ

Πληροφορίες για τραυματισμό κυβερνήτη επαρχίας

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε εμπορικό κέντρο στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν στο οποίο συχνάζουν ξένοι πολίτες, όπως μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας. 

Σύμφωνα με δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, το αυτοκίνητο του κυβερνήτη της επαρχίας Πουντζάμπ του Πακιστάν περνούσε κοντά από την αγορά Kohsar όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκε σοβαρά. 

Και οι πατάτες έχουν ψυχή!

Πατάτα σε σχήμα καρδιάς φύτρωσε στην Κροατία

Μία… εκκεντρική πατάτα έκανε την εμφάνισή της στο περιβόλι ηλικιωμένου ζευγαριού στο χωριό Μράτοβο της Κροατίας. Όταν αντίκρισε την πατάτα σε σχήμα καρδιάς, η Μάριτσα Τζέλιτς σκέφτηκε πως επρόκειτο για αστείο του συζύγου της, όταν πλησίασε όμως και την κράτησε στα χέρια της διαπίστωσε πως κάθε άλλο παρά αστείο ήταν.

Το ζευγάρι πάντως δεν το σκέφτηκε και ιδιαίτερα. Όπως λένε, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την πατάτα για να δημιουργήσουν ένα πιάτο γκουρμέ, το οποίο θα απολαύσουν μόνοι τους…

Η Γαλλία πρωταθλήτρια στη βιομηχανική κατασκοπεία

Νέα αποκάλυψη – σοκ του Wikileaks

Η Γαλλία είναι η πιο δραστήρια χώρα στον τομέα της βιομηχανικής κατασκοπείας προς τους ευρωπαίους εταίρους της, περισσότερο δραστήρια και από την Κίνα και τη Ρωσία, με βάση διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks , σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten.

«Η γαλλική κατασκοπεία είναι τόσο εκτεταμένη που οι ζημίες (που προκαλεί) για τη γερμανική οικονομία, στο σύνολό τους είναι σημαντικότερες από τις ζημίες που προκαλούν η Κίνα και η Ρωσία», σύμφωνα με το περιεχόμενο τηλεγραφήματος της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο που δεν φέρει ημερομηνία.

Η Aftenposten, η οποία έχει στην κατοχή της από τον Δεκέμβριο το σύνολο των 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks, αναδημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο γενικός διευθυντής γερμανικού ομίλου.

Σε επιφυλακή για επιδημία ηπατίτιδας Α στη Βουλγαρία

Περισσότεροι από 200 οι ασθενείς σε μία πόλη

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο μολύνθηκαν από τον ιό της ηπατίτιδας Α 53 άτομα. Στην πόλη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρία μολύνθηκαν από το συγκεκριμένο ιό περισσότερα από διακόσια άτομα.

Η διοίκηση του κεντρικού νοσοκομείου της βουλγαρικής πόλης δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα κρούσματα του ιού της ηπατίτιδας Α και μέχρι στιγμής δεν έχει κηρύξει κατάσταση επιδημίας στην έκτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, η οποία αριθμεί 16.000 κατοίκους.

Οι ιατρικές αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους της πόλης, αλλά και σε όσους την επισκέπτονται να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, καθώς αποτελούν τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τον ιό της ηπατίτιδας Α......

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την ισπανική οικονομία

Η κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους

Η Ισπανία κατάφερε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα το 2010 και να επιτύχει ένα ποσοστό «λίγο καλύτερο» από το 9,3% του ΑΕΠ που προβλεπόταν αρχικά, δήλωσε σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.


Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2010 θα είναι «λίγο καλύτερο από το 9,3% του ΑΕΠ που δεσμεύτηκε να επιτύχει η κυβέρνηση, μετά το 11,2% που ήταν το 2009», δήλωσε ο Θαπατέρο στον ραδιοσταθμό Όντα Θέρο.



Για το 2011 «θα επιτύχουμε το προβλεπόμενο 6% για το έλλειμμα», προσέθεσε.....

Ο Παπούλιας στο Διδυμότειχο

Για τον εορτασμό των Θεοφανίων

Με μια κίνηση που έχει και το συμβολισμό της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα γιορτάσει τα Θεοφάνια στα σύνορα στο Διδυμότειχο. Έτσι ο Κάρολος Παπούλιας αποσκοπεί στο να υπογραμμίσει και τα εθνικά θέματα εν μέσω ημερών όπου η οικονομία και η κρίση έχουν καταλάβει την επικαιρότητα. Εξάλλου ο Πρόεδρος, που έχει διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών στο παρελθόν, είναι άριστος γνώστης των εθνικών μας θεμάτων και γνωρίζει καλά τη σημασία που έχουν τέτοιες κινήσεις.

Ο Κ. Παπούλιας δείχνει να είναι από τους λίγους πολιτικούς που αντιλαμβάνονται την οργή του κόσμου αλλά και την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας.

«Οι αλλαγές θα προχωρήσουν πάση θυσία»

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα προς κάθε… διαφωνούντα

Ως έμμεση πίεση και προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, τα οποία διαφωνούν με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, εκλαμβάνεται, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η πίεση του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς στις χθεσινές συσκέψεις στο Μαξίμου για να περάσουν ταχύτατα οι αλλαγές που χρειάζονται.

Το... μασάζ, άλλωστε, προς τους βουλευτές έχουν ήδη αναλάβει ο γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Έξαρχος, αλλά και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος δεν το... κούνησε από την Αθήνα την περίοδο των εορτών και είχε συνεχείς επαφές με κομματικά στελέχη από όλες τις βαθμίδες.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκτονωθούν οι εντάσεις, ενώ το μήνυμα από το Μαξίμου είναι πια σαφές: «Οι αλλαγές θα προχωρήσουν πάση θυσία».

Αυγενάκης κατά Σαμαρά

«Είμαστε το κέντρο» λέει για τη Δημοκρατική Συμμαχία

Καταπέλτης ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση της προσχώρησης του στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Για τη διαγραφή του είπε: « Έγινε στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του κ. Σαμαρά, στην προσπάθειά του να επιβάλει τη "σιωπή των αμνών" στο Κόμμα, το οποίο άλλωστε ο ίδιος κάποτε πρόδωσε και το ανέτρεψε από την κυβέρνηση». 

Συνεχίζοντας την σκληρή προσωπική επίθεση στον Α. Σαμαρά είπε πως τη ΝΔ «τη συρρικνώνει ξανά με διαγραφές, μικροπολιτικούς και αυταρχικούς χειρισμούς, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των Οργάνων του Κόμματος προκειμένου να το περιορίσει στα όρια της δικής του πολιτικής αντοχής, στα όρια των δικών του δυνατοτήτων».

Εξιχνίαση διαρρήξεων σε βενζινάδικα

Σε διάφορα χωριά της Μεσσηνίας

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Καλαμάτας διαρρήξεις που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα σε βενζινάδικα στο Διαβολίτσι, στο Αριοχώρι, στην Σπερχογεία και στο Βασιλικό Μεσσηνίας.

Δράστες είναι δύο Καλαματιανοί 27 και 20 χρονών οι οποίοι ενεργούσαν από κοινού. Δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία, ενώ η ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες

Η πρόταση του υπουργείου Υποδομών

Την καθιέρωση δύο ειδών εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες, σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών να προτείνει προς έγκριση στην αρμόδια επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα εισιτήριο θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα ισχύει για μία και μόνο διαδρομή, ενώ το δεύτερο θα κοστίζει 1,40 ευρώ και θα ισχύει για όλα τα μέσα και για χρονική διάρκεια 1,5 ώρας.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε αύξηση των τιμών στα εισιτήρια, σε μία προσπάθεια από τη μια πλευρά να αυξηθούν τα έσοδα των εταιρειών και από την άλλη να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση.

Προχωράει ο συμψηφισμός ΦΠΑ

Η κυβέρνηση είχε να επιστρέψει 1,4 δισ.

Το Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το ζήτημα του συμψηφισμού ΦΠΑ που οφείλει το κράτος με οφειλές των επιχειρήσεων στο κράτος , δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας.

Με αφορμή τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Ρήγας αναγνώρισε ότι σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΦΠΑ. Σχολίασε μάλιστα ότι η κυβέρνηση είχε να επιστρέψει ΦΠΑ από το 2005 ύψους 1,4 δισ. και από αυτά επιστράφηκε το 2010 ποσό 1,2 δισ. ευρώ.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι με υπουργικές αποφάσεις θα αίρονται τυχόν αδικίες του νόμου σχετικά με την αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιοχών, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα υλοποιηθούν οι πρώτες συμπράξεις του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, αρχικά με ένα πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν με κατασκευή πυροσβεστικών σταθμών και νέων σχολικών κτιρίων.

Δραπέτης έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς


Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε σήμερα το πρωί ο δραπέτης Β.Σ., που είχε αποδράσει από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού πριν από 15 χρόνια κι έκτοτε αναζητείτο.

Μετά από σχετικές πληροφορίες, αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών εντόπισαν τον κακοποιό στο χωριό Σελιανάκη, στο Αρχοντίνη του Ρεθύμνου.

Όταν ο 55χρονος δραπέτης αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο Β.Σ. να πέσει νεκρός.

Ο διαβόητος δραπέτης είχε σκοτώσει στις 16 Αυγούστου 1994 τον 24χρονο Κώστα Μουζουράκη, στο Πάτημα Αποκορώνου, λόγω κτηματικών διαφορών. Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει στον Καναδά, αλλά συνελήφθη το Φεβρουάριο του 1995 στο αεροδρόμιο και ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

Λίγους μόλις μήνες μετά τη φυλάκισή του, τον Ιούλιο του 1995, απέδρασε από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ στήθηκε σε βάρος οικοδόμων από τη Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη

Καβάλα 

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες οικοδόμοι στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης από την απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ που στήθηκε σε βάρος τους από συγκεκριμένους εργολάβους. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με καταγγελίες που ερευνά η εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης, εισέπρατταν τμηματικά από τους οικοδόμους πολλές χιλιάδες ευρώ για καταβολή εργοδοτικών εισφορών (ένσημα) προς το ΙΚΑ χωρίς όμως ποτέ να τα αποδώσουν στον ασφαλιστικό οργανισμό.

Σύμφωνα με τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν υπογράψει και καταθέσει στα Σωματεία Οικοδόμων των τριών νομών οι εργαζόμενοι που έπεσαν θύματα αυτής της απάτης ξεπερνούν τα 450 άτομα, ενώ το συνολικό ύψος των χρημάτων που έχουν καταχραστεί ξεπέρνα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τις 500.000 €.

Τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης...... 

Στην Τραπεζούντα μιλούν ακόμη Ποντιακά

Γλίτωσαν τον ξεριζωμό γιατί είναι ευλαβείς μουσουλμάνοι, κατοικούν κοντά στη Μητρόπολη του Πόντου την Τραπεζούντα

σε χωριά ορεινά και πεδινά πλήρως απομονωμένα από τα άλλα σύγχρονα τουρκικά χωριά. Είναι 5.000 ψυχές που μιλούν Ποντιακά, δεν τα γράφουν, μόνο τα μιλούν, όμως έχουν καταφέρει σχεδόν έναν αιώνα μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου να διατηρήσουν την ψυχή του πολιτισμού , τη γλώσσα ζωντανή.

Αυτούς τους ανθρώπους την ιστορία και τις παραδώσεις τους φέρνει στο φως σε ένα μεγάλο αφιέρωμα η βρετανική εφημερίδα Independent, αναφέροντας μάλιστα ότι η γλώσσα τους είναι πολύ κοντά στα αρχαία ελληνικά.

Είναι µια διάλεκτος αξιοσηµείωτα κοντά στα αρχαία ελληνικά και θα µπορούσε να δώσει πολλά στοιχεία για την ίδια τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, γράφει ο Στιβ Κόνορ στην εφηµερίδα.

Οι άνθρωποι εκεί σπάνια παντρεύονται εκτός κοινότητας και παίζουντη δική τους µουσική µε το δικό τους όργανο, τη λύρα.
“Γνωρίζω µόνο έναν άντρα που παντρεύτηκε έξω από το χωριό του”, παρατηρεί η Ιωάννα Σιταρίδου, λέκτορας του Κέµπριτζ.

Κάπως έτσι φαίνεται πως οι 5.000 κάτοικοι των χωριών αυτών διατήρησαν ήθη, έθιμα και γλώσσα απέναντι στα διαδοχικά κύματα εποικισμού της γύρω περιοχής.

Παλαιστίνιες εκπαιδεύονται στα όπλα και υπόσχονται να πεθάνουν για τη ΓΑΖΑ

Ένα απίστευτο βίντεο του CNN και της Paula Hancocks. Η ρεπόρτερ του καναλιού εισχώρησε στον πυρήνα των ταξιαρχιών του Salah ad-Din και μίλησε με γυναίκες μαχητές που ορκίζονται να πεθάνουν για τη λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Στη συνέχεια πήγε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των γυναικών μαχητών και παρακολούθησε την εκπαίδευση τους στα όπλα
Είναι μια από τις σπάνιες φορές που τηλεοπτικός σταθμός κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια και να μπει στο εσωτερικό μια οργάνωσης μαχητών, να τραβήξει πλάνα και να κάνει ρεπορτάζ.
“Πήγαμε στο ραντεβού με τον εικονολήπτη. Μας περίμεναν, μας έδεσαν τα μάτια και όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο κάλυψαν τα τζάμια να μην βλέπουμε το παραμικρό. Δεν είχαμε ιδέα που μας πήγαιναν” λέει η Hancocks.
“Μας υποδέχτηκαν οι μαχητές με την κραυγή Allahu Akbar, ο θεός είναι μεγάλος. Τα πρόσωπα όλων ήταν καλυμμένα. Ανάμεσα τους και 5 γυναίκες. Πρόσωπο καλυμμένο . Μονάχα τα μάτια μπορείς να διακρίνεις. Η κάθε μια γυναίκα ζωσμένη με όπλα και εκρηκτικά. Εχθρός τους το Ισραήλ” συνεχίζει η ρεπόρτερ του CNN.
Στη συνέχεια...........

Είναι 110 ετών και θέλει να παντρευτεί για... 6η φορά!

Όχι μόνο είναι 110 χρονών αλλά έχει και ήδη βρει και δύο υποψήφιες που “σφάζονται” στα πόδια του για να τον παντρευτούν!


Ένας Μαλαίσιος ηλικίας 110 ετών, που εξέφρασε την επιθυμία να... παντρευτεί και μάλιστα για έκτη φορά, βρήκε ανταπόκριση από δύο γυναίκες, δύο χήρες ηλικίας 82 και 70 ετών.
 
Ο Άχμαντ Μοχάμαντ Ίσα, που είναι σχεδόν τυφλός και έχει προβλήματα ακοής, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Utusan Malaysia ότι θέλει να παντρευτεί "για να γιατρέψει τη μοναξιά του".
 
Ο Ίσα έχει παντρευτεί πέντε φορές. Οι τέσσερις από τις συζύγους του πέθαναν ενώ από την πέμπτη πήρε διαζύγιο. Έχει πέντε παιδιά, 20 εγγόνια και 40 δισέγγονα........
 

Ψάχνουν σε συρμούς τρένων για εκρηκτικά

Συρμός προερχόμενος από τη Γερμανία ερευνάται για εκρηκτικά από την ολλανδική αστυνομία.


Η ολλανδική αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό εκρηκτικών σε έναν σιδηροδρομικό συρμό προερχόμενο από τη Γερμανία με προορισμό το Άμστερνταμ, ο οποίος καθηλώθηκε και εκικενώθηκε στο Μπάρνεφελντ (κέντρο), ανακοίνωσε χθες βράδυ η δημαρχία της πόλης.
 
«Μία ομάδα ειδικών πυροτεχνουργών της αστυνομίας ερευνά εάν υπάρχουν εκρηκτικά στον συρμό», τόνισε η Ντάφνε φαν Χάγκεν, εκπρόσωπος της δημαρχίας του Μπάρνεφελντ.
 
«Στην αμαξοστοιχία υπήρχαν περίπου 300 επιβάτες και όλοι τους απομακρύνθηκαν», τόνισε η ίδια, τονίζοντας πως οι κάτοικοι των αγροικιών που βρίσκονται κοντά στο σημείο που είναι σταματημένο το τραίνο έχουν απομακρυνθεί επίσης από τα σπίτια τους.
 
Η ολλανδική αστυνομία............