Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πάει για απαλλαγή ο Νίκος Ζαγοριανός17:10 - ΕΛΛΑΔΑ

Δε δέχεται τις κατηγορίες εναντίον του ο εισαγγελέας

Την πλήρη απαλλαγή του πρώην ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού για αδικήματα που του «χρεώθηκαν» σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε τη δικαστική έρευνα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens εισηγείται προς το δικαστικό Συμβούλιο των εφετών ο εισαγγελέα κ. Δημήτρης Δασούλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο εισαγγελέας έχει τη γνώμη ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του κ. Ν. Ζαγοριανού για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Τα αδικήματα αφορούν στους χειρισμούς του κ. Ζαγοριανού την περίοδο που εκείνος χειριζόταν την υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία».

Παρά την απαλλακτική πρόταση.........
του εισαγγελέα οι δικαστές είχαν επιστρέψει στον εφέτη- ειδικό ανακριτή τη δικογραφία θεωρώντας ότι όχι μόνο δεν πρέπει να απαλλαγεί ο συνάδελφός τους, αλλά πρέπει να ερευνηθεί μία ακόμη πτυχή του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας.

Ωστόσο, μετά την αξιολόγηση και του νέου αποδεικτικού υλικού ο εισαγγελέας εμμένει στην αρχική πρότασή του να μη γίνει κατηγορία για τον κ. Ζαγοριανό προτείνοντας μάλιστα να διαταχθεί η αυτοπρόσωπη εμφάνισή του στο συμβούλιο, ώστε να διατυπώσει τις δικές του θέσεις στους συναδέλφους του που θα τον κρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου