Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Παλαιστίνιες εκπαιδεύονται στα όπλα και υπόσχονται να πεθάνουν για τη ΓΑΖΑ

Ένα απίστευτο βίντεο του CNN και της Paula Hancocks. Η ρεπόρτερ του καναλιού εισχώρησε στον πυρήνα των ταξιαρχιών του Salah ad-Din και μίλησε με γυναίκες μαχητές που ορκίζονται να πεθάνουν για τη λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Στη συνέχεια πήγε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης των γυναικών μαχητών και παρακολούθησε την εκπαίδευση τους στα όπλα
Είναι μια από τις σπάνιες φορές που τηλεοπτικός σταθμός κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια και να μπει στο εσωτερικό μια οργάνωσης μαχητών, να τραβήξει πλάνα και να κάνει ρεπορτάζ.
“Πήγαμε στο ραντεβού με τον εικονολήπτη. Μας περίμεναν, μας έδεσαν τα μάτια και όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο κάλυψαν τα τζάμια να μην βλέπουμε το παραμικρό. Δεν είχαμε ιδέα που μας πήγαιναν” λέει η Hancocks.
“Μας υποδέχτηκαν οι μαχητές με την κραυγή Allahu Akbar, ο θεός είναι μεγάλος. Τα πρόσωπα όλων ήταν καλυμμένα. Ανάμεσα τους και 5 γυναίκες. Πρόσωπο καλυμμένο . Μονάχα τα μάτια μπορείς να διακρίνεις. Η κάθε μια γυναίκα ζωσμένη με όπλα και εκρηκτικά. Εχθρός τους το Ισραήλ” συνεχίζει η ρεπόρτερ του CNN.
Στη συνέχεια...........
του βίντεο ξεκινάνε οι συνεντεύξεις. Όλες δείχνουν τα όπλα τους αλλά ποτέ τα πρόσωπα τους. Μια από αυτές είναι καμικάζι. Με φωνή που δεν σπάει ξέρει τι την περιμένει και λέει: “Εγώ είμαι εκπαιδευμένη και έτοιμη να χτυπήσω ισραηλινούς στρατιώτες. Το ξέρω θα πεθάνω αλλά όχι μόνη.” Τα εκρηκτικά φαίνονται πάνω από το πέπλο που φοράει.

Μια άλλη γυναίκα φοράει χρυσά δαχτυλίδια. Κοσμούν το ένα της χέρι αλλά στο άλλο κρατάει μια χειροβομβίδα.

Στη Γάζα, θεωρούνται από πολλούς αγωνιστές της ελευθερίας. Στο Ισραήλ και σε πολλές δυτικές χώρες, είναι στιγματισμένες ως τρομοκράτες.
Μια άλλη γυναίκα λέει ότι είναι έτοιμη να πολεμήσει κατά του Ισραήλ: “δεν αντέχω, κάθε βράδυ το παιδί μου φοβάται στο κρεββάτι του τις αεροπορικές επιδρομές” Κρατάει το ΑΚ-47 στην αγκαλιά της σαν βρέφος και συνεχίζει: “Θέλω τα πάντα για τα παιδιά μου, πρώτα για να είναι σε θέση να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή - που είναι το δικαίωμα κάθε παιδιού στον κόσμο."

Η ηλικία τους ξεκινά από τα 20 και φτάνει μέχρι τα 50. Όμως πριν από τέσσερα χρόνια, μια 64χρονη έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία που ανατινάχθηκε φορτωμένη με βόμβες δίπλα από Ισραηλινούς στρατιώτες.
OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου