Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

ΝΔ: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες Μητσού


«Όχι σκιές στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος»

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε στις καταγγελίες του παραιτηθέντα Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας για προβλήματα στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε να διερευνηθούν όσα είπε ο Αχιλλέας Μητσός.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου έχει ως εξής:


«Μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα δημιουργούν για την κυβέρνηση οι σοβαρότατες καταγγελίες για προβλήματα διαφάνειας, νομιμότητας και αποτελεσματικότητας στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την έρευνα, που έγιναν από τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχιλλέα Μητσό.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος υποδεικνύει ως υπεύθυνο αυτής της εξ ολοκλήρου αρνητικής εικόνας που περιγράφει, τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Πανάρετο. Κάνοντας, μάλιστα, λόγο για παρεμβάσεις του υφυπουργού, αντίθετες με τη διαφάνεια και τους νόμους.
Τα όσα λέει ο κ. Μητσός πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από όλα τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας. Γιατί η Ελληνική κοινωνία, όταν “ματώνει” οικονομικά και υποβάλλεται σε δραματικές περικοπές και θυσίες, δεν ανέχεται να υπάρχουν “σκιές” στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Αν, από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο κ. Μητσός ψεύδεται, θα πρέπει να τον καταγγείλει, επισημαίνοντας που ακριβώς έγκειται το ψεύδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου