Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αναστολή λειτουργίας δημοτικών σφαγείων Χανίων

Δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, πρότεινε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων και για όσο διάστημα απαιτηθεί, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού.

Όπως δήλωσε σήμερα, τα δημοτικά σφαγεία των Χανίων, όπως λειτουργούσαν μέχρι και σήμερα, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος επιβολής προστίμου.

Για το λόγο αυτό άλλωστε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ανακοινώσει στις αρχές Δεκεμβρίου την απόφαση του για κλείσιμο των σφαγείων του δήμου Χανίων. 

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη,.......... 
μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε τα σφαγεία να μπορούν να επαναλειτουργήσουν με την προϋπόθεση ότι για αυτό θα υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του δήμου.

Ήδη δήμος και περιφερειακή ενότητα συνεργάζονται σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Η προοπτική αυτή θα εξετασθεί το απόγευμα σε συνάντηση που θα έχουν ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και ο Απόστολος Βουλγαράκης.

Σε περίπτωση πάντως που κριθεί ότι είναι δυνατόν να γίνουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού, ο χρόνος που απαιτείται είναι τουλάχιστον 3-4 μήνες.

Το διάστημα που τα δημοτικά σφαγεία θα είναι κλειστά, οι κτηνοτρόφοι θα εξυπηρετούνται από τα σφαγεία Φρε, Σφακίων και Κανδάνου.

Αυτό που πάντως έχει ήδη επισημανθεί είναι η αναγκαιότητα χωροθέτησης νέων δημοτικών σφαγείων σε περιοχή εκτός του οικιστικού ιστού του δήμου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου