Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ψάχνουν σε συρμούς τρένων για εκρηκτικά

Συρμός προερχόμενος από τη Γερμανία ερευνάται για εκρηκτικά από την ολλανδική αστυνομία.


Η ολλανδική αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό εκρηκτικών σε έναν σιδηροδρομικό συρμό προερχόμενο από τη Γερμανία με προορισμό το Άμστερνταμ, ο οποίος καθηλώθηκε και εκικενώθηκε στο Μπάρνεφελντ (κέντρο), ανακοίνωσε χθες βράδυ η δημαρχία της πόλης.
 
«Μία ομάδα ειδικών πυροτεχνουργών της αστυνομίας ερευνά εάν υπάρχουν εκρηκτικά στον συρμό», τόνισε η Ντάφνε φαν Χάγκεν, εκπρόσωπος της δημαρχίας του Μπάρνεφελντ.
 
«Στην αμαξοστοιχία υπήρχαν περίπου 300 επιβάτες και όλοι τους απομακρύνθηκαν», τόνισε η ίδια, τονίζοντας πως οι κάτοικοι των αγροικιών που βρίσκονται κοντά στο σημείο που είναι σταματημένο το τραίνο έχουν απομακρυνθεί επίσης από τα σπίτια τους.
 
Η ολλανδική αστυνομία............
«σταμάτησε τον συρμό έπειτα από ειδοποίηση των γερμανικών αρχών πως ένας από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά ενός άλλου επιβάτη», μεταδίδει το πρακτορείο ΑΝΡ, επικαλούμενο δικαστικές πηγές.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επιβάτης του οποίου η συμπεριφορά θεωρήθηκε ύποπτη κατέβηκε από την αμαξοστοιχία, η οποία αναχώρησε από τη Φρανκφούρτη, προτού ο συρμός σταματήσει και εκκενωθεί.
 
Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους χάρις σε λεωφορεία που τέθηκαν στη διάθεσή τους, τονίζει η δημαρχία του Μπάρνεφελντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου