Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΩΚΕΑΝΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ !


Αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική και έχει το μέγεθος του Λουξεμβούργου


ΠΑΡΙΣΙ. Παγόβουνο, σε μέγεθος του Λουξεμβούργου, αποκολλήθηκε από την ηπειρωτική Ανταρκτική στις αρχές Φεβρουαρίου και απειλεί τώρα να μεταβάλει τα ωκεάνια ρεύματα, αλλά και το κλίμα του πλανήτη μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων.
Παρότι οι επιπτώσεις της αποκόλλησης του παγόβουνου δεν θα γίνουν αισθητές για δεκαετίες, η επιβράδυνση παραγωγής ψυχρού και πιο πυκνού θαλάσσιου ύδατος μπορεί να οδηγήσει σε δριμύτερους χειμώνες στον Βόρειο Ατλαντικό, καθώς θα προκαλέσει διαταραχές στο ωφέλιμο θαλάσσιο ρεύμα του Γκολφ Στριμ.

Το τεράστιο κομμάτι πάγου, εμβαδού 2.550 τετραγωνικών χλμ., αποσπάστηκε στις 12 ή 13 Φεβρουαρίου από το άκρο του παγετώνα Μερτς, μιας επιπλέουσας προεξοχής πάγου μήκους 160 χλμ. στην ανατολική Ανταρκτική, ακριβώς νότια της Μελβούρνης. Με πάχος 400 μέτρων, το παγόβουνο μπορεί να διαταράξει την ιδιαίτερα πλούσια θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, που περιλαμβάνει την αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων κοντά στον γαλλικό επιστημονικό σταθμό Ντιμόν ντ’ Ιρβίλ.


«Η προεξοχή πάγου ήταν έτοιμη να αποκολληθεί και κρεμόταν σαν χαλαρό δόντι», λέει ο Μπενουά Λεγκρεσί, ειδικός των παγετώνων, που παρακολούθησε μέσω δορυφόρου την αποσύνθεση της παγοκρηπίδας. Η μάζα πάγου, βάρους ενός δισεκατομμυρίου τόνων, είχε δεχθεί πλήγμα από άλλο, παλιότερο παγόβουνο με όνομα Β-9Β, που αποκολλήθηκε το 1987. Στριμωγμένο στα παράλια της Ανταρκτικής για περισσότερα από 20 χρόνια, το Β-9Β προσέκρουσε στην προεξοχή Μερτς, αφού άρχισε να μετακινείται.


Για πρώτη φορά
«Είναι λογικό ότι με την έλευση θερμότερων υδάτων, οι παγωμένες αυτές προεξοχές θα γίνουν πιο εύθραυστες», λέει ο δρ Λεγκρεσί από το Εργαστήριο Γεωφυσικής της Τουλούζης. Η προεξοχή του παγετώνα Μερτς, στην οποία οι επιστήμονες τοποθέτησαν συσκευές εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος GPS και άλλα όργανα μέτρησης, μπορεί να προσφέρει πολύ χρήσιμα στοιχεία στην επιστημονική κοινότητα για τις επιπτώσεις τέτοιων γεωλογικών φαινομένων. «Για πρώτη φορά, θα έχουμε ακριβή καταγραφή του πλήρους κύκλου σχηματισμού και αποκόλλησης παγόβουνου», λέει ο δρ Λεγκρεσί.


Αφού αποκολλήθηκε από την παγοκρηπίδα, το παγόβουνο, μαζί με το κινούμενο Β-9Β που έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος, μετακινήθηκαν σε διπλανή θαλάσσια ζώνη, που οι επιστήμονες ονομάζουν «πολίνια». Οι περιοχές αυτές είναι ζώνες που παράγουν πυκνό θαλάσσιο νερό, ιδιαίτερα ψυχρό και πλούσιο σε αλάτι. Το νερό αυτό βυθίζεται στον πυθμένα και αποτελεί κινητήρα της αδιάκοπης κυκλοφορίας των θαλάσσιων υδάτων στους ωκεανούς του κόσμου.
Αν τα παγόβουνα αυτά κινηθούν ανατολικά και εξοκείλουν, ή εάν μετακινηθούν βόρεια προς θερμότερα κλίματα, τα υπόγεια αυτά ρεύματα δεν θα επηρεαστούν. «Αν, όμως, μείνουν στην περιοχή της Ανταρκτικής –πράγμα πολύ πιθανό– μπορεί να εμποδίσουν την παραγωγή ψυχρού, πυκνού νερού, δίνοντας τέλος στο φαινόμενο “πολίνια”», εξηγεί ο δρ Λεγκρεσί.
Η ικανότητα παραγωγής ψυχρού νερού του παγετώνα Μερτς είναι πολύ μεγάλη, καθώς από αυτόν πηγάζει το 20% του πυκνού, ψυχρού νερού του κόσμου.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑ, Ισπανία πριν από λίγο.


Ο ηγέτης της ένοπλης πτέρυγας της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, Ιβόν Γκογκεασκοετσέα, συνελήφθη σήμερα στη Βόρεια Γαλλία, ύστερα από επιχείρηση των γαλλικών και ισπανικών αρχών στη Νορμανδία. Μαζί με τον Γκογκεασκοετσέα συνελήφθησαν και άλλα δύο ανώτατα στελέχη της ΕΤΑ. Η σύλληψή τους αποτελεί το τελευταίο αλλά μεγάλο πλήγμα για την οργάνωση που εδώ και δύο μήνες αποδυναμώθηκε από τις συλλήψεις 32 μελών της αλλά και την κατάσχεση δύο τόνων εκρηκτικών. «Θα έλεγα ότι ήταν οι χειρότεροι δύο μήνες στην ιστορία της ΕΤΑ», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα. «Ετοιμάζονταν να περάσουν στην Ισπανία και είχαν τις χειρότερες προθέσεις», συνέχισε ο ίδιος. Ο ηγέτης της οργάνωσης καταζητείτο για απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, το 1997. Η ισπανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η ΕΤΑ έχει αποδυναμωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από τις συλλήψεις που έχουν γίνει και την αστυνομική δράση που έχει αναληφθεί κατά της οργάνωσης. Στις επιτυχίες της αστυνομίας πιστεύεται ότι συνέβαλε αποφασιστικά η συνεργασία της Ισπανίας με τη Γαλλία και την Ισπανία, χώρες τις οποίες επισκέπτονταν τα μέλη της οργάνωσης για να αποφύγουν τις αρχές. Την περασμένη εβδομάδα, ηγετικό στέλεχος της πολιτικής πτέρυγας της ΕΤΑ ζήτησε να τερματιστεί ο ένοπλος αγώνας καθώς, κάποια μέλη της ζητούν πλέον να συνεχίσουν πολιτικά, ως κόμμα, τις προσπάθειές τους για ανεξαρτησία της βασκικής χώρας από την Ισπανία. Ωστόσο η επιρροή της πολιτικής πτέρυγας έχει εξασθενήσει από την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση, ύστερα από τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης το 2006-επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τερματιστεί η κατάπαυση του πυρός. Η τελευταία φονική επίθεση της ΕΤΑ έγινε τον Ιούλιο στη Μαγιόρκα κατά την οποία δολοφονήθηκαν δύο αστυνομικοί.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ FOCUS


Διαμαρτυρία των Ελλήνων της Γερμανίας προς το «Focus»
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη σύνταξη του γερμανικού περιοδικού «Focus» απέστειλε σήμερα η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, με αφορμή δύο υβριστικά άρθρα και συνέντευξη που φιλοξενούνται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού.


Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι Έλληνες της Γερμανίας χαιρετίζουν το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών έδωσαν πολιτική στήριξη στην Ελλάδα, αλλά και ότι η ΕΕ θα επιτηρήσει την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Τονίζεται, επίσης, ότι οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας δεν συμφωνούν με συνταξιοδότηση ύστερα από 15 χρόνια εργασίας, απορρίπτουν το «φακελάκι» και επικρίνουν νεποτισμό, φοροδιαφυγή και δημιουργικές στατιστικές. Στη συζήτηση, όμως, υπογραμμίζει η ΟΕΚ, θα έπρεπε να μπουν και άλλα θέματα, όπως ο εκμαυλισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος από πολυεθνικές ( «Siemens"), η κατάσταση ασφάλειας της Ελλάδας που την κάνει να θεωρεί αναγκαία οικονομικά εξουθενωτικούς εξοπλισμούς, αλλά και τα σχετικά συμφέροντα των πωλητριών χωρών και πολλά άλλα που οδήγησαν στη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.


Σε συζήτηση, συνεχίζει η επιστολή, θα πρέπει να τεθούν και απόψεις όπως εκείνη του προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της γερμανικής οικονομίας «Ifo» που φιλοξενεί το περιοδικό με συνέντευξη στην ίδια έκδοσή του, ο οποίος αντί της αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή την υπαγωγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εμφανίζεται να προτιμά την απόσυρση της Γερμανίας από το ευρώ με επαναφορά του γερμανικού μάρκου και να μιλά για «χρησιμότητα» μιας «κάποιας υποτίμησης του ευρώ», ώστε οι γερμανικές εξαγωγές «να πάρουν πάλι επάνω τους».
Αυτό θα ήταν το αντικειμενικό επίπεδο μιας ειλικρινούς συζήτησης σε επίπεδο ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, τονίζει η ΟΕΚ Γερμανίας, που επικρίνει τη σύνταξη του «Focus» ότι προτίμησε να διασύρει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, προσβάλλοντας κατά τρόπο ασεβή την παγκόσμια πολιτιστική του κληρονομιά και διαδίδοντας ασύστολα ψεύδη σχετικά με τις επιδόσεις της διανόησης και του ελληνικού πολιτισμού.


«Ελαφρά τη καρδία», συνεχίζει η ΟΕΚ, «βγάζετε τον Αριστοτέλη σκάρτο, εξαίρετε την καταστροφή αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων από τους Βυζαντινούς, χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για την πτώση της Εσπερίας στους Οθωμανούς, καταγράφετε το χρονικό των σφαγών εις βάρος του Ελληνικού Έθνους ως τα σήμερα, επιστρατεύετε τον Φάλμεράγιερ -αλήθεια, ήταν από τότε γνωστή η μέτρηση της περιμέτρου του κρανίου ως μεθόδου προσδιορισμού της φυλετικής ταυτότητας;- κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να αποδείξετε ότι το πραγματικό ελληνικό Έθνος έχει προ πολλού εξαφανισθεί και με την γνωστή μανία παραχαρακτών της Ιστορίας να αυτοανακηρυχθείτε κήνσορες και τοποτηρητές του ελληνικού Πολιτισμού. Τους δε αναγνώστες σας θέλετε να πείσετε ότι το σημερινό ελληνικό έθνος συνιστούν απατεώνες, οι οποίοι καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τους ενδόξους προγόνους των. Αυτό όχι μόνο δίκαιο και αληθινό δεν είναι, είναι ρατσιστικό!».


«Εκείνο, βέβαια, που λείπει από την απαρίθμηση που κάνουν οι καθαρόαιμοι συντάκτες του περιοδικού», αναφέρει η ΟΕΚ σε καυστικό τόνο, είναι «η ένδοξη συμμετοχή των σταυροφόρων στην κατάλυση του Βυζαντίου, η συμβολή της αυτοκρατορικής Γερμανίας στις εθνοκαθάρσεις που διεξήγαγαν οι Τούρκοι εις βάρος των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικρασίας, και, τέλος, οι κλοπές ελληνικών αρχαιοτήτων από τους ναζί», καθώς και οι πράξεις τους κατά του ελληνικού λαού και της οικονομίας του - «το κατοχικό δάνειο ύψους δισεκατομμυρίων, αν εξαιρέσει κανείς δύο δόσεις που κατέβαλαν ήδη τότε οι ναζί, παραμένει μέχρι σήμερα ανεξόφλητο».


«Εμείς, μαζί με τους λογικούς στη χώρα αυτή, τους οποίους εσείς με τα άρθρα σας κάνατε να ντρέπονται, θα μαζέψουμε τα συντρίμμια που αφήσατε πίσω σας, και θα αποτοξινώσουμε τις σχέσεις των δύο λαών από το δηλητήριο που σεις χύσατε», καταλήγει η επιστολή.

ΣΤΟΥΣ 750 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΙΛΗ !


Λειτουργεί και πάλι το αεροδρόμιο του Σαντιάγο
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Χιλή
Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010 20:51


Τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην παραλιακή πόλη Κονσεπσιόν μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τη Χιλή, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση. Ορισμένοι θάνατοι προκλήθηκαν όταν σεισμικά κύματα σάρωσαν την πόλη, μετέδωσε η TV Chile, επικαλούμενη αξιωματούχους της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων και κατοίκους της περιοχής.Εικόνες στην τηλεόραση από το λιμάνι της Κονσεπσιόν,σχεδόν 350 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, έδειξαν σπίτια κατεστραμμένα από το σεισμό και το τσουνάμι, μεγάλα αλιευτικά σκάφη να έχουν ανατραπεί στη στεριά όπως και πολλά αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα. Αξιωματούχοι της ίδιας υπηρεσίας είχαν ανακοινώσει νωρίτερα, πριν από την είδηση για την καταστροφή στην Κονσεπσιόν, ότι ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό σεισμό, έναν από τους ισχυρότερους των τελευταίων εκατό χρόνων, ξεπερνά τους 400.Παράλληλα η TV Chile μετέδωσε ότι αεροσκάφη της LAN, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Χιλής, που εκτελούν διεθνείς πτήσεις άρχισαν να προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο. Ο αερολιμένας είχε κλείσει, καθώς οι τερματικοί του σταθμοί υπέστησαν ζημιές, μετά τον ισχυρό σεισμό. Η πλήρης λειτουργία του αναμένεται να αποκατασταθεί ύστερα από 48 ώρες, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές.

ΕΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ EUROVISION


Η «επιδημία ακυρώσεων» ξαναχτύπησε και μένουν... 7 για Οσλο
Το τραγούδι της Ελευθερίας Ελευθερίου διέρρευσε στο Διαδίκτυο και η συμμετοχή της ακυρώθηκε «E» 26/2

Επτά τραγούδια θα σου πω για να διαλέξεις τον σκοπό τον... γιουροβιζιονικό μέχρι νεωτέρας βεβαίως, αφού φασούλι το φασούλι αδειάζει το σακούλι της Γιουροβίζιον με τις διαρροές των τραγουδιών στο Διαδίκτυο να διαδέχονται η μία την άλλη, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους.

Το φετινό σύνθημα της ΕΡΤ για τη Γιουροβίζιον «Ολοι για έναν και ένας για... Οσλο» είναι καθώς φαίνεται προφητικό, αφού και η Ελευθερία Ελευθερίου μένει εκτός «εθνικού» τελικού, με αποτέλεσμα από τους δέκα υποψηφίους που ξεκίνησαν αρχικά να διεκδικούν το εισιτήριο για η Νορβηγία, να μένουν οι επτά, τη στιγμή που φημολογείται και νέα ακύρωση! Αν επαληθευτούν οι εικασίες, τότε θα μιλάμε για τελική εξάδα, ενώ σε blogs και sites ήδη τα αστεία για... απευθείας ανάθεση δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στους Γιουρο-φανς.

Ο τελικός διαγωνισμός ανάμεσα στους εναπομείναντες θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο Studio Alfa την Παρασκευή 12 Μαρτίου με παρουσιάστριες τις Ρίκα Βαγιάννη και Τζένη Μπαλατσινού. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και το κόνσεπτ θα είναι επικεντρωμένο στους διαγωνιζόμενους με γκεστ καλεσμένη την Κατερίνα Αυγουστάκη την προσφάτως ακυρωθείσα Ελληνοβελγίδα τραγουδίστρια που φιγουράριζε ως φαβορί.

Να θυμίσουμε πως το γαϊτανάκι των ακυρώσεων και των αποκλεισμών ξεκίνησε με την αποχώρηση της Χριστίνας Ρίτσι τον Ιανουάριο, ακολούθησε αυτή της Αυγουστάκη και χθες η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της μας ενημέρωσε για την ακύρωση της Ελευθερίας Ελευθερίου: «Λόγω της διαρροής στο διαδίκτυο του τραγουδιού «Tables are turning» (στίχοι, Μουσική: Leonidas Chantzaras, Patric Sarin, Ali Tennant), η συμμετοχή της Ελευθερίας Ελευθερίου στον Ελληνικό Διαγωνισμό της Eurovision ακυρώνεται.

Όπως είναι γνωστό, το «Tables are turning», το οποίο τραγουδά η κ. Ελευθερία Ελευθερίου, ήταν ένα από τα οκτώ υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο τον ερχόμενο Μάιο».
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της δημόσιας τηλεόρασης για τον διαγωνισμό που προέρχονται από συμφωνίες με την EBU, όσα τραγούδια διαρρέουν και ακούγονται πριν από την επίσημη παρουσίαση ακυρώνονται.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα κι ενώ οι... Ευρωπαίοι εταίροι μας στον διαγωνισμό προσπαθούσαν να καταλάβουν τον λόγο της επιδημίας των ακυρώσεων, οι δισκογραφικές εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τους Έλληνες καλλιτέχνες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου πιέζοντας την ΕΡΤ ώστε να γίνει γρηγορότερα η παρουσίαση των τραγουδιών. Έτσι και οι εταιρείες θα είχαν περισσότερο χρόνο για την προώθησή τους, αλλά θα αποφεύγονταν και οι διαρροές. Τα τραγούδια ωστόσο θα ακουστούν για πρώτη φορά (αν έχει μείνει κανένας που δεν θα τα έχει ακούσει) στις 5 Μαρτίου σε ειδική βραδιά που θα παρουσιάσουν οι Δήμητρα Ακριώτου και Δέσποινα Φάγκρα, δύο έμπειρες δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τον μουσικό θεσμό τα τελευταία χρόνια.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Φονική θύελλα σαρώνει την Ευρώπη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2010 20:22


Φονική θύελλα σάρωσε την Ευρώπη, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Γερμανία, αφήνοντας τουλάχιστον 50 νεκρούς. Στη Γαλλία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι, άλλοι τρεις στην Ισπανία, ένας στην Πορτογαλία και ένας στην Γερμανία. Πάνω από 12 άνθρωποι αγνοούνται και 59 τραυματίστηκαν.

Στη Γαλλία

Στη Γαλλία, αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς, όσο περνούσαν οι ώρες σήμερα, γίνονταν γνωστά και περισσότερα θύματα. Πολλά από τα θύματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά που σχημάτιζαν χείμαρρους στους δρόμους και άλλα χτυπήθηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν. Ιδιαίτερα επλήγησαν το δυτικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας ενώ περίπου 900.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Περισσότερες από 100 πτήσεις της Air France ακυρώθηκαν και οι περισσότερες από τις μισές πτήσεις που αναχωρούσαν από το Παρίσι είχαν μεγάλη καθυστέρηση. Επίσης καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στα δρομολόγια των τρένων TGV.

Στη βόρεια και βορειοδυτική Ισπανία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία ενώ στην Πορτογαλία, ένα κοριτσάκι 10 ετών σκοτώθηκε, όταν έπεσε πάνω του δέντρο.

Οι καταιγίδες συνοδεύονταν από εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από τη θύελλα που έπληξε τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γερμανία αναμένεται να δοκιμαστούν στη συνέχεια το Βέλγιο και η Δανία.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...


Η απάντηση της Γαλλίδας Υπουργού Οικονομικών στους Γερμανούς για την Ελλάδα !
" Δεν βγαίνει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη ! Θα τη στηρίξουμε ! ", αυτό τόνισε η Γαλλίδα Υπουργός..

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GOLDMAN SACHS, στο Λονδίνο .

H Ελληνίδα που έκλεισε τη συμφωνία

Η συμφωνία swap μεταξύ της Goldman Sachs και του ελληνικού Δημοσίου που συνήφθη το 2001, μειώνοντας το χρέος της χώρας κατά 2,7 δισ. ευρώ με προμήθεια 300 εκατ. δολαρίων για την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ήταν μια συναλλαγή που φέρεται να επιμελήθηκε η κ. Αντιγόνη Λουδιάδη. Μπορεί σήμερα η εν λόγω συναλλαγή να βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Fed και να εξετάζεται από τη Eurostat, ωστόσο, τότε άνοιξε για τη νεαρή Ελληνίδα μια ακόμη πόρτα στην επιτυχημένη καριέρα που είχε ήδη χαράξει στον ανταγωνιστικό, αλλά και εξαιρετικά επικερδή κόσμο των αγορών και των επενδυτικών τραπεζών.
Το 1994, σε ηλικία 30 ετών, η Ελληνίδα του Λονδίνου με δεσμούς στη Νιγηρία και την Ελλάδα μεταπήδησε από την J.P. Morgan, όπου είχε ξεκινήσει την καριέρα της, στην Goldman Sachs. Εξι χρόνια μετά, ήταν συνέταιρος της πλέον θρυλικής επενδυτικής τράπεζας της Γουολ Στριτ, παραμένοντας πάντως στο Λονδίνο καθόλη τη διάρκεια της καριέρας της. Αυτό δεν την εμπόδισε, βέβαια, να αναδειχθεί σε ένα από τα αναδυόμενα αστέρια του χρηματο-οικονομικού κλάδου διεθνώς, σύμφωνα με τη σχετική λίστα της Financial News, που υπογράμμιζε την επιρροή της ως μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του κλάδου. Σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal αναφέρεται μάλιστα ότι ορισμένα μέλη του προσωπικού στα γραφεία του Λονδίνου προσποιούνταν ότι μιλούσαν στο τηλέφωνο όταν περνούσε, για να μην βρεθούν στο στόχαστρό της.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_28/02/2010_392454

ΣΕΙΣΜΟΙ 7,3 ΚΑΙ 6.2 ΡΙΧΤΕΡ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. Φόβοι για ενεργοποίηση του φαινομένου "Ντόμινο" σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Τελευταία ενημέρωση: 02:18 Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010
Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ.
Ο σεισμός σημειώθηκε 84χλμ. ανατολικά της Νάχα, στα νότια του ιαπωνικού νησιού της Οκινάουα. Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος, 29 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και ήταν αρκετά ισχυρή προκειμένου να προκαλέσει τσουνάμι στις γειτονικές παραθαλάσσιες περιοχές.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους έως και δύο μέτρων για τις κοντινές περιοχές, την οποία και ήρε λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της νομαρχιακής αστυνομίας της Οκινάουα, Νοριτόμι Κικουζάτο,δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές.

"Πρώτα έγινε μία ισχυρή κάθετη δόνηση, έπειτα από το πλάι. Ο ισχυρός σεισμός κράτησε περίπου 10 δευτερόλεπτα", δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Νάχα, Σεϊμπόκου Σουεγιόσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικά συνεχίζεται και η παραγωγή πετρελαίου στο διυλιστήριο Nansei Sekiyu KK, όπου δεν υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις. Όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές σε κτήρια ή τραυματισμοί στους τοπικούς πυροσβεστικούς σταθμούς.

Σεισμός 6,2 βαθμών στο Πακιστάν
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές.

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,2 βαθμών, έπληξε το βόρειο Πακιστάν νωρίς σήμερα, Κυριακή, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:21 το πρωί (01:21 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην οροσειρά Χίντου Κους, στην παραμεθόριο με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία.

Ο σεισμός, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 68 χλμ., αναστάτωσε και την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, πάντως δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές.Πάνω από 73.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από τον σεισμό που είχε πλήξει το τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν και τη γύρω περιοχή τον Οκτώβριο του 2005.

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ «ΝΤΟΜΙΝΟ»…

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, σήμερα .


Ο ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ «ΞΥΝΘΙΑ» ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, σήμερα.


Ο ανεμοστρόβιλος «Ξύνθια» χτύπησε τη Γερμανία και 14 άνθρωποι κινδύνεψαν σοβαρά. Μια 30 χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και βρίσκεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Το φαινόμενο των ανεμοστροβίλων είναι όλο και πιο συχνό τα τελευταία χρόνια και στην ηπειρωτική Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Πέντε αστυνομικά τμήματα καταστράφηκαν από το καιρικό φαινόμενο και οι αρχές προειδοποίησαν τον κόσμο να είναι προσεκτικός στις μετακινήσεις του.

ΝΕΚΡΟΣ ΝΑΥΤΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ! Για αυτοκτονία κάνουν λόγο οι αρχές.

Νεκρός βρέθηκε ναύτης στη Λέσβο
Κρεμασμένος σε δέντρο βρέθηκε το πρωί , κοντά στο Ναυτικό Παρατηρητήριο Αγριλιάς Λέσβου όπου υπηρετούσε τη θητεία του 24 χρονος ναύτης. Τη λύπη τους για το χαμό του άτυχου ναύτη εξέφρασαν ο υπουργός Άμυνας Ευ. Βενιζελος, ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.
Για το συμβάν έχει διαταχθεί προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ο ναύτης που ήταν υπηρεσία είχε επισκεφθεί, μαζί με συνάδελφό του, μπάρ της περιοχής.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ! Και στη χώρα μας .


Απεργούν οι μετανάστες τη Δευτέρα


Απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο, Δευτέρα, οι μετανάστες σε έξι ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα οι κινητοποιήσεις αφορούν στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Βέλγιο.
Το θέμα της απεργίας είναι η αποχή των μεταναστών από κάθε οικονομική συναλλαγή και θα φέρει την επωνυμία «1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Γαλλία μέσω του Facebook.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 30ΧΡΟΝΟΥ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ !


Εχθές δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων ηλικίας περίπου 30 ετών. Το θύμα βρέθηκε στην οδό Απόλλωνος 4 στις 9.20 το βράδυ μετά από τηλεφώνημα που έγινε στην αστυνομία. Ο άνδρας έφερε τραύμα από σφαίρα στην αριστερή θωρακική χώρα.Την ώρα που έφτασαν οι αστυνομικοί το θύμα ήταν εν ζωή, αλλά κατά την μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Τζάνειο εξέπνευσε. Ερεύνα για την υπόθεση διενεργεί η ασφάλεια Πειραιά που εξετάζει ως πιθανότερη εκδοχή τις προσωπικές διαφορές.

ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ! Στον τόπο καταγωγής του αρμόδιου π. Υπουργού Γ. Σουφλιά .

Η πρώην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ καταγγέλλεται για ολιγωρία
Έκλειναν τα μάτια στη ρύπανση
Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τις παραβάσεις της ΒΙΟΚΕΡΑΛ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ (prok@dolnet.gr)
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Τα στραβά μάτια στη ρύπανση του περιβάλλοντος που προκαλούσε το εργοστάσιο κεραμοποιίας ΤΕRRΑ Α.Ε.-ΒΙΟΚΕΡΑΛ στη Λάρισα έκανε η ηγεσία του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και ο επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ)! Με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καταγγέλλεται ως άμεσα υπεύθυνος- χωρίς να αναφέρεται το όνομά του- ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, από το 2006 έως το 2008 έγιναν τρεις έλεγχοι στην εταιρεία, αλλά οι φάκελοι μπήκαν στο αρχείο.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι είχαν διαπιστωθεί ελλείψεις στην αντιρρυπαντική τεχνολογία, μη τήρηση οριακών τιμών αέριων ρύπων και μη σύννομη διαχείριση των αποβλήτων- λιπαντικών ελαίων. Τo κυριότερο ωστόσο, όπως αναφέρουν επιθεωρητές περιβάλλοντος, η βιομηχανία έκαιγε μεγάλες ποσότητες pet coke (είναι ένα είδος κάρβουνου) χωρίς να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και να λαμβάνονται οι απαιτούμενες προφυλάξεις. Πάντως, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Ευάγγ. Μπαλτάς αντέτεινε ότι τα πορίσματα των ελέγχων εστάλησαν στον εισαγγελέα και στις 3 Μαρτίου οι υπεύθυνοι της εταιρείας δικάζονται, ενώ αναρωτήθηκε για τον σκοπό της χθεσινής ανακοίνωσης.
Η κεραμοποιία είχε μπει από καιρό στο στόχαστρο των επιθεωρητών αφού υπήρχαν υπόνοιες ότι, εκτός από τα προαναφερθέντα, γινόταν και καύση νοσοκομειακών αποβλήτων. Η φωτιά που ξέσπασε στις 21 Φεβρουαρίου επιτάχυνε τον έλεγχο με συνέπεια να αρχίσει και επανέλεγχος όλων των φακέλων με τους ελέγχους που είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια. Έπειτα από όσα διαπιστώθηκαν, η νέα ηγεσία της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έστειλε τον φάκελο με όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία στον εισαγγελέα και εισηγήθηκε την επιβολή προστίμου 165.600 ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, «η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της ΕΥΕΠ είχαν αποσιωπήσει το γεγονός και δεν είχαν προχωρήσει ούτε σε πράξη βεβαίωσης Παράβασης ούτε σε εισήγηση προστίμου».

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΙ ΡΕΝ

Στην Αθήνα αναμένεται ο Όλι Ρεν.
Στην τελική ευθεία εργασιακό και φορολογικό - Επί ποδός οι εργαζόμενοι για τον 14ο μισθό
Καθοριστικό για την οικονομία της χώρας μας καναμένεται το επόμενο 10ήμερο, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμα. Με σκοπό την οριστικοποίηση των πρόσθετων μέτρων έρχεται αύριο στην Αθήνα ο ευρωπαίος επίτροπος για την οικονομία Ολι Ρεν, ενώ αυστηρό μήνυμα έστειλε εκ νέου ο πρόεδρος του Εurogroup.

Αντικείμενο της επίσκεψης Ρεν στην Αθήνα, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομισιόν είναι "να συζητήσει με την κυβέρνηση "τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών”.

Ο κ. Ρεν θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο. Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου του Ολι Ρεν στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Το κλίμα πάντως παραμένει πιεστικό από την πελυρά των Βρυξελλών. Η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην "Ε' είναι ενδεικτική. Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει ότι η ΕΕ συζητά τρόπους για να βοηθήσει την Ελλάδα, ωστόσο τονίζει πως χρειάζονται επιπλέον ενέργειες για τη μείωση του ελλείματος και προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα μας εάν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση δεν πείσουν την ΕΕ.

Εν τω μεταξύ τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσουν να δίνονται σταδιακά σε διαβούλευση τα κεφάλαια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου,ενώ το υπουργείο,στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί,θα εφαρμώσει από φέτος,νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης με στόχο να υποχρεώσει 1.650.000 αυτοαπασχολούμενους και εισοδηματίες να δηλώνουν υψηλότερα εισοδήματα. Αύριο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και το νομοσχέδιο για το εργασιακό.

ΧΙΛΗ : Ώρα απολογισμού


Χιλή: Ώρα απολογισμού
Τις πληγές της μετρά η Χιλή, από τον έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς του αιώνα, μεγέθους 8,8 βαθμών, που έπληξε τη χώρα αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 300 νεκρούς. Η Πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ότι έξι περιφέρειες της χώρας έχουν κηρυχθεί ζώνες καταστροφής.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό, πως σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, όμως ακόμη δεν έχει γνωστό το μέγεθός του. Τώρα, φοβούμενοι τους μετασεισμούς, χιλιάδες πολίτες πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους σε πόλεις που υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν ακόμα στις μεταφορές, στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και άλλες υποδομές.

Με τον έως τώρα απολογισμό, 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί, τουλάχιστον 500.000 σπίτια είναι ακατοίκητα, ενώ 1,5 εκατομμύριο έχει υποστεί ζημιές. Οι μεγαλύτερες έχουν γίνει κοντά στο επίκεντρο του σεισμού που ήταν περίπου 115 χιλιόμετρα από το Κονσέπσιον, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Χιλής, καθώς και στα περίχωρά της, όπου πολλά κτίρια έχουν ισοπεδωθεί.

Γέφυρες, δρόμοι και μεγάλα κτίρια κατέρρευσαν και στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαντιάγο, όπου το διεθνές αεροδρόμιο υπέστη σοβαρές ζημιές και αναμένεται να παραμείνει κλειστό.Ακόμη πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 αγνοούνται από το τσουνάμι, που έπληξε κυρίως το νησί Ρόμπινσον Κρουζό, την πόλη Ταλκαχουάνο της Χιλής, κινήθηκε προς το νησιωτικό σύμπλεγμα Χουάν Φερνάντεζ, στο νησί του Πάσχα, ενώ έφτασε ως την Ιαπωνία και τη Ρωσία. Πριν από λίγο, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλες τις χώρες του Ειρηνικού.Όσον αφορά τις βοήθειες, έκτακτη βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποστολή βοήθειας σχεδιάζουν επίσης οι ΗΠΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα, και η Ισπανία, πρότεινε να συντονίσει την αποστολή βοήθειας στη Χιλή.

Η Κυβέρνηση της χώρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της, αλλά ζήτησε να μην σταλεί βοήθεια προτού οι υπηρεσίες αρωγής εκτιμήσουν με ακρίβεια τις προτεραιότητες, έτσι ώστε να μην εκτραπεί βοήθεια που ίσως είναι πιο απαραίτητη στην Αϊτή. Ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο σεισμός θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην οικονομία της, καθώς στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται σημαντικές υποδομές του βιομηχανικού και του αγροτικού τομέα. Αναμένεται πιθανώς να υπάρξουν πιέσεις και στο νόμισμα της χώρας.