Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Φονική θύελλα σαρώνει την Ευρώπη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2010 20:22


Φονική θύελλα σάρωσε την Ευρώπη, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Γερμανία, αφήνοντας τουλάχιστον 50 νεκρούς. Στη Γαλλία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι, άλλοι τρεις στην Ισπανία, ένας στην Πορτογαλία και ένας στην Γερμανία. Πάνω από 12 άνθρωποι αγνοούνται και 59 τραυματίστηκαν.

Στη Γαλλία

Στη Γαλλία, αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς, όσο περνούσαν οι ώρες σήμερα, γίνονταν γνωστά και περισσότερα θύματα. Πολλά από τα θύματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά που σχημάτιζαν χείμαρρους στους δρόμους και άλλα χτυπήθηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν. Ιδιαίτερα επλήγησαν το δυτικό και το νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας ενώ περίπου 900.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Περισσότερες από 100 πτήσεις της Air France ακυρώθηκαν και οι περισσότερες από τις μισές πτήσεις που αναχωρούσαν από το Παρίσι είχαν μεγάλη καθυστέρηση. Επίσης καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στα δρομολόγια των τρένων TGV.

Στη βόρεια και βορειοδυτική Ισπανία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία ενώ στην Πορτογαλία, ένα κοριτσάκι 10 ετών σκοτώθηκε, όταν έπεσε πάνω του δέντρο.

Οι καταιγίδες συνοδεύονταν από εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από τη θύελλα που έπληξε τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γερμανία αναμένεται να δοκιμαστούν στη συνέχεια το Βέλγιο και η Δανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου