Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Θα απαντήσω σε όλους με πράξεις, αλλά όχι με λόγια.

«Θα απαντήσω σε όλους, αλλά όχι με λόγια. Με πράξεις», δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος και η ΕΛ.ΑΣ. για την έξαρση της εγκληματικότητας.


«Η ασφάλεια είναι προσωπικό και κυβερνητικό στοίχημα. Και θα το κερδίσουμε. Χρειάζομαι, όμως, λίγο χρόνο», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην εφημερίδα «Real News».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει πως στόχος του είναι να επαναφέρει το φρόνημα στην Αστυνομία και να αποκτήσουν τα όργανα του νόμου μια νέα λογική. «Αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Έως το τέλος του χρόνου θα έχουμε αλλάξει την εικόνα», προσθέτει στη συνέντευξή του.

Πάντως, πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμάχη μεταξύ ένστολων και δικαστών, που ξέσπασε με αφορμή την απελευθέρωση -με περιοριστικούς όρους- των νεαρών που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

«Όποιον πιάνουμε δεν τον οδηγούμε στη φυλακή. Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους υπόδικους στον κόσμο. Το 30% αυτών που προφυλακίζονται αθωώνονται στο δικαστήριο ύστερα από 18 μήνες κράτησης», απαντά μέσω της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Σοκ στην Eurodisney από δύο αυτοκτονίες

Το φαινόμενο της France Telecom φαίνεται πως χτύπησε και την Eurodisney στο Παρίσι, αφού δύο υπάλληλοι του διάσημου θεματικού πάρκου βρέθηκαν νεκροί, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για καθαρές περιπτώσεις αυτοκτονιών.

Συγκεκριμένα ένας σεφ βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του κοντά στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, την ίδια ημέρα που επρόκειτο να επιστρέψει στην δουλειά του μετά από άδεια που είχε πάρει.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο αυτόχειρας είχε πει στους συναδέλφους του ότι ήθελε να φύγει από τη δουλειά γιατί τον πίεζαν οι ανώτεροί του να «ανεβάσει τα νούμερα με ακόμα λιγότερα εφόδια».

Οι δύο αυτοκτονίες έχουν γίνει σε διάστημα έξι εβδομάδων, γεγονός που έχει θορυβήσει έντονα τόσο τους υπεύθυνους της Eurodisney, όσο και τα εργατικά συνδικάτα που βλέπουν το φαινόμενο της France Telecom να εξαπλώνεται.

Άλλωστε τα εργατικά συνδικάτα χαρακτήρισαν τις συνθήκες εργασίας στη Eurodisney ως «ταπεινωτικές» για τους υπαλλήλους στο πάρκο.

Στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ

Η τεχνική βοήθεια στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και σε θέματα φορολογίας είναι -επισήμως- ο σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη.

Το κλιμάκιο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και θεωρείται βέβαιο πως επί τάπητος θα τεθούν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και οι διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε τα στελέχη του οργανισμού να είναι ενήμερα σε περίπτωση προσφυγής μας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η προσφυγή μας στον διεθνή οργανισμό έχει «κλειδώσει» για τον Μάιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι πρώτες αξιολογήσεις των Βρυξελλών για την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος Σταθερότητας είναι αρνητικές, ενώ στελέχη της Eurostat που βρίσκονται στην Αθήνα φαίνεται πως υπολογίζουν το έλλειμμα του 2009 στο 14,9% έναντι 12,7% που είχε προβλέψει η κυβέρνηση.

Άλλωστε, στις αρχές Μαΐου θα μας επισκεφθεί εκ νέου η τρόικα των ελεγκτών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που θα συντάξει την έκθεσή της για την πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας ενόψει και των συνεδριάσεων του Eurogroup Και του Ecofin της 15ης και 16ης Μαΐου.

Ο "Καλλικράτης" κλείνει 4.000 δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς

150.000-200.000 υπάλληλοι που σήμερα απασχολούνται σε δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, θα αλλάξουν πόστο, λόγω "Καλλικράτη".

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", τα 6.000 νομικά πρόσωπα και οι δημοτικές επιχειρήσεις, με τις συνενώσεις των Δήμων και των Νομαρχιών, περιορίζονται σε λιγότερες από 2.000.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το οριστικό σχέδιο, θα κλείσουν όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε κάθε νεοσύστατο δήμο θα επιτραπεί να διατηρήσει δύο, ένα για τις κοινωνικές και προνοιακές ανάγκες και ένα για πολιτιστικούς, αθλητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ως εκ τούτου, τα ΝΠΔΔ δεν θα ξεπερνούν τα 740. Σε αναστολή λειτουργίας θα οδηγηθούν επίσης και οι περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ζημιογόνες ενώ πολλές ανενεργείς. Κάθε δήμος στο εξής θα μπορεί να διατηρεί μια δημοτική επιχείρηση με κοινωφελή σκοπό.

Προσωρινά μόνο προβλέπεται να συνεχίσουν να λειτουργούν οι 46 μονομετοχικές ανώνυμες εταιρείες των δήμων, ενώ προς κατάργηση οδεύουν και οι 900 σχολικές επιτροπές.

Ο περιορισμός των δήμων και η μετατροπή των 56 νομαρχιακών σε 13 περιφερειακές αυτοδιοικήσεις θα σηματοδοτήσει ένα εκτεταμένο κύμα υποχρεωτικών μετατάξεων αλλά και κατάργησης θέσεων. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μετατιθέμενων υπαλλήλων θα ξεπεράσει τις 150.000 με 200.000.

Πριν από τις μετατάξεις θα επιχειρηθεί αναλυτική καταγραφή των αναγκών των υπηρεσιών, του πλεονάζοντος προσωπικού και των ελλείψεων. Σύμφωνα με αρχικές προβλέψεις, περίπου σε 35.000 συμβασιούχους που απασχολούνται στους δήμους δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις και οι ανάγκες θα καλυφθούν από το μόνιμο προσωπικό.

Για τις μετατάξεις οι μόνιμοι εργαζόμενοι θα πρέπει εντός τριών μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου να δηλώσουν την προτίμησή τους για την υπηρεσία στην οποία θα επιθυμούσαν να μεταταγούν. Στον νόμο θα προβλέπεται απόλυση ενός υπαλλήλου που δεν θα αποδεχτεί τη μετάταξή του σε άλλη υπηρεσία.

Οι διαρρήκτες δεν σταματούν ούτε το Πάσχα

Οι διαρρήκτες δεν διακόπτουν τη δραστηριότητά τους, ούτε το Πάσχα.

Το βράδυ της Ανάστασης στην οδό Αχαρνών συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, που μαζί με οκτώ ομοεθνείς τους επιτέθηκαν σε άνδρα και του πήραν τα χρήματα.

Επίσης στην Αχαρνών, ένας αλλοδαπός συνελήφθη και τέσσερις άγνωστοι ακόμη αναζητούνται γιατί απήγαγαν αλλοδαπό ζητώντας 1.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Ο απαχθείς τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Στην οδό Χαμοστέρνας, δύο άγνωστοι μπήκαν σε πρατήριο καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό από το ταμείο. Ληστεία σε πρατήριο και στην Ιερά Οδό από τρεις αγνώστους που με την απειλή όπλου ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους δώσει τις εισπράξεις.

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Φώκαιας, γιατί επιτέθηκαν σε γυναίκα και της αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο διπλό ρόπαλο.

Επεισόδιο με την Τζούλια στην Πάρο

Επεισόδιο έγινε τα ξημερώματα στην Πάρο όταν η Τζούλια Αλεξανδράτου δεν βγήκε να τραγουδήσει στο μαγαζί που είχε κλείσει επειδή στους θαμώνες ήταν ο Χρήστος Ψωμόπουλος! Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει και στις 05.30 το πρωί άρχισε να αποχωρεί από το μαγαζί παρότι πλήρωσε 20 ευρώ.

Η συμπεριφορά της Τζούλιας ήταν και πάλι απαράδεκτη ενώ ο Ψωμόπουλος δεν σηκώθηκε να φύγει από το μαγαζί καθώς είχε πληρώσει για να μπει και κανένας δεν είχε δικαίωμα να τον διώξει. Ο κόσμος αγανάκτησε και έβριζε την Τζούλια που είχε κλείσει την εμφάνιση με 4.000 ευρώ.




Πέθανε στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο

Την τελευταία της πνοή άφησε 71χρονη, στο λιμάνι των Σπετσών, ενώ περίμενε το πλοίο για τον Πειραιά. Ξαφινικά έχασε τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.



Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σπετσών.
Λίγο πριν την Ανάσταση, χθες το βράδυ άγνωστος πθροβόλησε με καραμπίνα σε τζαμαρία καταστήματος που βρίσκεται στην Αγίου Ιωάννου Πράτσικα 127, στην Πάτρα και εξαφανίστηκε. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Καταστράφηκε μόνον η τζαμαρία


thebest.gr

Επίθεση με μαχαίρι σε αλλοδαπό

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε από άγνωστο, χθες Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, αλλοδαπός στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα, στην Πάτρα. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ κια τον μετέφερε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται. Ευτυχώς, ο τραυματισμός του είναι ελαφρύς.

Την συμπαράσταση των Ελλήνων ζητά η Ελληνική Κοινότητα του Σαντιάγο

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας του Σαντιάγο από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, στη Χιλή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συντονιστή Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Κεντρικής - Νοτίου Αμερικής, Νικηφόρου Νικολαΐδη από το Σαντιάγο, το νεοκλασικό κτίριο, το οποίο χρονολογείται από το 1876 και έχει ανακηρυχθεί ως διατηρητέο από το Δήμο του Σαντιάγο, έχει υποστεί τέτοιες ζημιές, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως και την έναρξη και ομαλή παρακολούθηση των μαθημάτων ελληνικών.

Για το λόγο αυτό ο κ. Νικολαϊδης απευθύνει σε όλους μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης για την ανοικοδόμηση του οικήματος, που από το 1939 αποτελεί το Κοινοτικό Σπίτι, τόπο συνένωσης των Ελλήνων στην πρωτεύουσα της Χιλής, τονίζοντας πως "πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού θα εκφράσει την αλληλεγγύη της απανταχού Ομογένειας και περιμένουμε να στηρίξει έμπρακτα τον Ελληνισμό του Σαντιάγο". Για όσους επιθυμούν να συνδράμουν ο λογαριασμό τραπέζης είναι: Τράπεζα BCI, SWIFT CREDCLRM, Αριθμός Λογαριασμού: 10 44 59 19, κάτοχος: La Colectividad Helenica.

Προσλήψεις 8.157 συμβασιούχων σε δήμους και νομαρχίες

Προσλήψεις συνολικά 8.157 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου σε δήμους , κοινότητες και νομαρχίες προωθεί για έγκριση προς την αρμόδια επιτροπή το υπουργείο Εσωτερικών.

Από το σύνολο των θέσεων που προωθούνται οι 7.429 είναι σε δήμους και κοινότητες και οι υπόλοιπες σε νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Ειδικότερα, η κατανομή τους ανά περιφέρεια έχει ως εξής:

Πήγαν να κάψουν την εταιρία ενέργειας

Δεν έλειψαν οι επιθέσεις με «γκαζάκια» ούτε σήμερα.

Στις 16.00 άγνωστοι χτύπησαν με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό ιδιωτική εταιρία στην Κηφισίας.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην πόρτα της εταιρίας «Een Hellas», παραγωγής και εκμετάλλευσης ενέργειας, στην οδό Κηφισίας 27Α στον πέμπτο όροφο.

Από τα γκαζάκια προκλήθηκαν ζημιές μόνο στην εξωτερική πόρτα της εταιρίας.

Κριθιά Θεσσαλονίκης: Βενζινοπώλης λιποθύμησε μπροστά στους ληστές

Οι δύο ληστές που εισέβαλαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων απείλησαν με πιστόλια τον πρατηριούχο και του ζήτησαν χρήματα. Ο πρατηριούχος έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και οι δράστες βγήκαν από το κατάστημα, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Η απόπειρα ληστείας έγινε αργά το βράδυ της Μ. Πέμπτης στην περιοχή της Κριθιάς Θεσσαλονίκης, ενώ το παρολίγον θύμα συνήλθε και ειδοποίησε την Αστυνομία από την οποία διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Και σε ζαχαροπλαστείο στη Βενιζέλου

Στο μεταξύ, ένοπλη ληστεία έγινε το βράδυ της Μ. Πέμπτης και σε ζαχαροπλαστείο στην οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άγνωστος νεαρός εισέβαλε στο κατάστημα, απείλησε υπάλληλο με μαχαίρι, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή.

Ο Πάπας δεν είπε κουβέντα για τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την καθολική εκκλησία

Η ανθρωπότητα «έχει ανάγκη» από μία «πνευματική και ηθική αναβάπτιση» προκειμένου να «βγει από τη βαθύτατη κρίση», τονίζει ο Πάπας Βενέδικτος ΧVI στο παραδοσιακό ετήσιο μήνυμα του Πάσχα.

«Για να βγούμε από την κρίση, που είναι βαθύτατη, η ανθρωπότητα δεν έχει ανάγκη μόνο από επιφανειακές διορθώσεις», αλλά, «από μία πνευματική και ηθική αναβάπτιση», τόνισε ο Πάπας από τον Εξώστη του Βατικανού στο καθιερωμένο οικουμενικό μήνυμα urbi et orbi, το οποίο απηύθυνε σε 65 γλώσσες.

Στο παγκόσμιας εμβέλειας μήνυμά του ο Ποντίφικας διακηρύσσει πως η ανθρωπότητα «έχει ανάγκη από την υγεία του Ευαγγελίου», καθότι η ηθική κρίση που βιώνει ο πλανήτης «απαιτεί βαθιές αλλαγές, ξεκινώντας από τις αλλαγές στη συνείδηση».

Μολαταύτα, ο Πάπας Βενέδικτος στο μήνυμά του δεν έκανε την παραμικρή μνεία στη σωρεία των σκανδάλων που ταλανίζουν την Καθολική Εκκλησία σε πλείστες χώρες, μεταξύ αυτών και τη γενέτειρά του Γερμανία.

Παράλληλα, ο Πάπας στο μήνυμά του ζήτησε να πρυτανεύσει η «ειρήνη» στη Μέση Ανατολή, και ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους, και εξεδήλωσε την «ανησυχία του» για τα «πάθη» των χριστιανών στο Ιράκ και τα θύματα των αντιχριστιανικών «διωγμών» σε χώρες όπως στο Πακιστάν.

Στο μήνυμά του, ο Πάπας Βενέδικτος σκιαγράφησε ένα αδρό περίγραμμα των συγκρούσεων και των καταστροφών απανταχού της Υφηλίου. Ο ίδιος ζήτησε από τον Χριστό ώστε «στη Μέση Ανατολή και ιδίως στους Αγιασμένους από τη θανή κι Ανάστασή του Του Τόπους» οι λαοί τους «να πραγματώσουν την πραγματική και τελειωτική <έξοδό> τους, που θα τους μεταφέρει από τους πολέμους και τη βία στην ειρήνη και την ομόνοια».

Για την Αφρική, ο Ποντίφικας ευχήθηκε να «τερματισθούν οι συγκρούσεις που συνεχίζουν να σωρεύουν καταστροφές και δεινά», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη ΛΔ του Κονγκό, στη Γουϊνέα και τη Νιγηρία.

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για «τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που βιώνουν την οδυνηρή αναζωπύρωση του εγκλήματος, που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών», ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τη Χιλή και την Αϊτή, χώρες που επλήγησαν από καταστροφικούς σεισμούς.

Εκαναν... φτερά 200 δισ. ευρώ

Με επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την τελευταία δεκαετία έχουμε πληρώσει μιάμιση φορά το χρέος μας και παρ' όλα αυτά τα δανεικά διογκώνονται. Είναι σαν να κυνηγάμε, με απλά λόγια, το βασικό δανεισμό μιας πλαστικής κάρτας που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχρεώσουμε. Την ίδια στιγμή, πάνω από 200 δισ. επιχειρηματικά και κερδοσκοπικά κεφάλαια έχουν κάνει φτερά σε ξένες τράπεζες, όπου επίσης μια μικρή μειοψηφία αποταμιεύει ληστρικά και αδίστακτα τον πλούτο του ελληνικού λαού.

Στην απόφαση του Συμβουλίου των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης, μετά τα ευχολόγια και τις θερμές προτροπές στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζεται αυστηρά ότι ο μηχανισμός χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους «θα περιλαμβάνει μια ουσιαστική χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και μια μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης (…) με συντονισμένα διμερή δάνεια», που θα θεωρείται όμως «έσχατη λύση όταν η χρηματοδότηση από τις αγορές είναι ανεπαρκής».

Πρόκειται για εκταμίευση που θα αποφασίζεται ομόφωνα, σύμφωνα με το Σχέδιο, και την ίδια στιγμή στόχος της «δε θα είναι να παράσχει χρηματοδότηση με τα επιτόκια του μέσου όρου της ευρωζώνης», αλλά ακριβότερα, ώστε να επιστρέψει ο «κακός μαθητής» στα επιτόκια των αγορών. Το πιστόλι, που ζητούσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είναι πάνω στο τραπέζι. Μόνο που όλοι ξέρουμε πια σε τίνος το μέρος θα στραφεί…

Αγγελιοφόρος

Αγνοείται 27χρονος αλλοδαπός που έπεσε στη θάλασσα

Ένας αλλοδαπός 27 ετών, ο οποίος επέβαινε στο πλοίο «ΕΛΕΝΗ», έπεσε χθες στη θάλασσα, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής οι συνθήκες του περιστατικού.

Για το συμβάν, που σημειώθηκε βόρεια της νήσου ΠΡΑΣΟΥΔΙ και ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα ,ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από το ίδιο το πλοίο, δύο πλωτά περιπολικά και Ε/Π του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και παραπλέοντα, χωρίς όμως να εντοπιστεί ο 27χρονος.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα, με τη συμμετοχή, πλωτού περιπολικού Λ.Σ., πλωτού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενός ιδιωτικού σκάφους, παραπλεόντων και ιδιώτη δύτη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σαμαράς: « Ο ελληνικός λαός περνάει σήμερα το δικό του οικονομικό Γολγοθά»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε σήμερα το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανάσταση σημαίνει 'παλεύω για το καλύτερο'. Αλλά, ο ελληνικός λαός περνάει σήμερα, το δικό του οικονομικό 'Γολγοθά', σε μία ώρα που το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας έχει πια χρεοκοπήσει. Και η κρίση απαιτεί λύσεις, τομές, τολμηρές και υπεύθυνες. Με τη βοήθεια του Θεού θα έχουμε και την έμπνευση και τη δύναμη για να δείχνουμε κάθε μέρα στον ελληνικό λαό το δρόμο της ελπίδας. Χριστός Ανέστη σε όλους!».

Προκήρυξη της ΕΤΑ σχετικά με το θάνατο του Γάλλου αστυνομικού το Μάρτιο

Η Γαλλική αστυνομία «άνοιξε πρώτη πυρ» στο επεισόδιο σε προάστιο του Παρισιού στο οποίο βρήκε το θάνατο ένας αστυνομικός, κατά προκήρυξη της ETA.

Η Γαλλική αστυνομία ήταν εκείνη που άνοιξε πρώτη πυρ, προκαλώντας την ανταλλαγή πυροβολισμών σε προάστιο του Παρισιού τον περασμένο μήνα κατά την οποία βρήκε το θάνατο ένα στέλεχός της, αναφέρει προκήρυξη που διένειμε σήμερα Κυριακή η Βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA.

Η προκήρυξη, γραμμένη στη Βασκική γλώσσα, δημοσιεύθηκε από τη Βασκική εφημερίδα Gara, και αναφέρει ότι ένας αστυνομικούς πυροβόλησε δύο φορές προς τον έναν από τους τέσσερις ακτιβιστές που είχαν ήδη συλληφθεί πριν άλλοι μαχητές της ETA επέμβουν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεσμεύθηκε να εξαλείψει τις βάσεις της ETA στη Γαλλία μετά το θάνατο του 52χρονου Ζαν-Σερζ Νερέν, του πρώτου Γάλλου αστυνομικού που έπεσε νεκρός από πυρά βάσκων αυτονομιστών στο επεισόδιο της 16ης Μαρτίου.

Το ανακοινωθέν της ETA αναφέρει ότι Γάλλοι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τέσσερα μέλη της οργάνωσης σε δάσος κοντά στην πόλη Νταμαρί-λε-Λι, 50 χλμ. νοτιοανατολικά του Παρισιού, μετά την κλοπή αυτοκινήτων από τοπική αντιπροσωπεία.

Διεθνή συνδιάσκεψη για τον πυρηνικό αφοπλισμό οργανώνει το Ιράν

Το Ιράν ανακοινώνει τη διοργάνωση συνδιάσκεψης για τον πυρηνικό αφοπλισμό στην Τεχεράνη στις 17 Απριλίου, με τη συμμετοχή και της Κίνας.

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως θα διοργανώσει, αργότερα εντός του μηνός, μία διεθνή συνδιάσκεψη για τον πυρηνικό αφοπλισμό, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο IRNA.

«Το Ιράν, ως εκφραστής του πυρηνικού αφοπλισμού, θα διοργανώσει μία συνδιάσκεψη οιωνεί κάλεσμα προς όλες τις χώρες για να απασφαλίσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια», τόνισε ο κύριος διαπραγματευτής της χώρας για τα πυρηνικά Σαΐντ Τζαλιλί.

Τα ΥΠΕΞ της Συρίας, της Κούβας, της Βενεζουέλας, του Ομάν και του Τουρκμενιστάν ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή των χωρών τους στη συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στην Τεχεράνη.

Ο Τζαλιλί, ο οποίος νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Πεκίνο για συνομιλίες σχετικά με τις επικείμενες κυρώσεις του ΟΗΕ κατά του Ιράν, δήλωσε πως και η κινεζική πλευρά χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Τεχεράνης και δήλωσε πως θα συμμετάσχει στη συνδιάσκεψη.

Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη γερμανική πόλη Άουσμπουργκ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες τη νύκτα σε διαμέρισμα στη γερμανική πόλη Άουσμπουργκ, ενώ από τις τοξικές αναθυμιάσεις βρέθηκαν στο νοσοκομείο άλλοι έξι, ανακοίνωσε σήμερα ο βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός.

Άγνωστη παραμένει ακόμη η αιτία της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην κουζίνα του ισογείου διαμερίσματος και κατόπιν επεκτάθηκε ταχύτατα στο υπόλοιπο κτήριο. Άλλοι δέκα ένοικοι του κτηρίου κατόρθωσαν να διαφύγουν χωρίς να κινδυνεύσουν.

Ματαιώθηκε η περιοδεία του Μπομπ Ντίλαν στην Ασία

Μετά την άρνηση του κινεζικού υπουργείου Πολιτισμού να του επιτρέψει να εμφανιστεί στη χώρα.

Η περιοδεία στην Ασία του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη Μπομπ Ντίλαν ματαιώθηκε μετά την άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού της Κίνας να του επιτρέψει να εμφανιστεί στη χώρα, αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου.

Οι διοργανωτές των συναυλιών του Ντίλαν είχαν προγραμματίσει να επεκτείνουν την περιοδεία του και πέραν της Ιαπωνίας με μια σειρά συναυλιών στο Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, την Σαγκάη και την Ταϊβάν.

Ωστόσο τα σχεδία τους ανατράπηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού, αξιωματούχοι του οποίου δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των συναυλιών σε Πεκίνο και Σαγκάη.

«Με το Πεκίνο και την Κίνα να αποκλείεται, δεν είναι δυνατόν για τον Μπομπ Ντίλαν να δώσει συναυλίες στο Χονγκ Κονγκ, στη Νότια Κορέα και στην Ταϊβάν» δήλωσε ο Τζέφρι Γου, επικεφαλής της διοργανώτριας εταιρίας στην εφημερίδα Sunday Morning Post.

«Η ευκαιρία να παίξει και να τραγουδήσει στην Κίνα ήταν η μεγάλη πρόκληση για εκείνον. Όταν αυτό αποκλείστηκε όλα τα άλλα ματαιώθηκαν» προσθέτει ο ίδιος.

Ο Ντίλαν θα συνεχίσει με την περιοδεία του σε διάφορες πόλεις της Ιαπωνίας.

Ο Γου εκτιμά ότι η ευαισθησία που επιδεικνύει η Κίνα προς τους καλλιτέχνες από τη Δύση οφείλεται στην δηλώσεις που είχε κάνει η Ισλανδή τραγουδίστρια Μπιορκ, υπέρ του Θιβέτ, πριν δύο χρόνια στην συναυλία της στη Σαγκάη.

Η γνωστή στάση του Ντίλαν ενάντια στον πόλεμο, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρωπιστικών διεκδικήσεων τον καθιστούν «ανεπιθύμητο» (persona non grata) στην Κίνα, κατέληξε ο Γου.

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ... Ο "Ιωάννης Πρόδρομος" του Ομπάμα !

Σήμερα είναι η Άγια Ημέρα του Πάσχα για τους Χριστιανούς ανά τον κόσμο. Καθολικοί και Ορθόδοξοι γιορτάζουν την Ανάσταση του Κυρίου. Σήμερα, όμως, είναι και η "μαύρη" επέτειος της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Του ανθρώπου, θα λέγαμε, που έσπειρε του σπόρο για να είναι σήμερα Πρόεδρος ένας Αφροαμερικανός...

Τέσσερις νεκροί από πυρά ενόπλου σε εστιατόριο του Λος Αντζελες

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου εναντίον των πελατών ενός εστιατορίου στο Λος Αντζελες, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Τα τρία θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου και το τέταρτο υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός KTLA, επικαλούμενος αστυνομικές πηγές. Ένα ακόμα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ένοπλος, γύρω στα 30, εισήλθε σε ένα εστιατόριο στο Βάλει Βίλατζ αργά το απόγευμα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης διέφυγε και αναζητείται, προστίθεται στην αστυνομική ανακοίνωση.

Βρετανία: Θάνατος 12χρονου κοριτσιού από ξυλοκόπημα

Νεκρό από ξυλοκόπημα έως θανάτου 12χρονο κορίτσι στο Μάντσεστερ, ένας 37χρονος ανακρίνεται.

Ένα 12χρονο κορίτσι, αγνώστων στοιχείων, εντοπίστηκε ξυλοκοπημένο μέχρι θανάτου χθες Σάββατο στο Μάντσεστερ, ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι, «το θύμα εντοπίστηκε μέσα σ ένα σπίτι στη συνοικία του Τσίταμ Χιλ, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου» .

Βασικός ύποπτος, που ήδη ανακρίνεται, είναι ένας 37χρονος, πρόσθεσαν.

«Για την τοπική μας κοινωνία, πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη, μ ενα δραμαστικό αποτέλεσμα για όλους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος, όπου ανακρίνεται ο 37χρονος.

Ν. Υόρκη: 12χρονη οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα επειδή μουτζούρωσε το θρανίο της

Οι δικηγόροι 12χρονης μαθήτριας που συνελήφθη κι οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες διότι «μουτζούρωσε το θρανίο της» ζητούν αποζημίωση 1 εκ. δολάρια.

Μια 12χρονη μαθήτρια στη Νέα Υόρκη η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς που της πέρασαν χειροπέδες διότι φερόταν να είχε μουτζουρώσει το θρανίο στην τάξη της μήνυσε την αστυνομία της μεγαλούπολης των ΗΠΑ αξιώνοντας 1 εκατ. δολάρια.

Οι δικηγόροι οι οποίοι εκπροσωπούν την Αλέξα Γκονσάλες υποστηρίζουν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία και παραβίασε τα δικαιώματά της κατά το επεισόδιο που σημειώθηκε το Φεβρουάριο στο Junior High School 190, στη συνοικία Κουίνς.

Η μητέρα της Γκονσάλες, Μοράιμα Καμάτσο, δήλωσε στην εφημερίδα Daily News ότι η μαθήτρια απλώς έγραψε «αγαπώ τις φίλες μου Άμπι και Φέιθ», με πράσινο μελάνι που ήταν πολύ εύκολο να καθαριστεί, όταν κάποιος δάσκαλος της όρμησε και την έσυρε στο γραφείο του γυμνασιάρχη.

Κλήθηκε η αστυνομία και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και συνέλαβαν την προέφηβη. Στο αστυνομικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε παρέμεινε δεμένη με χειροπέδες σε ένα στύλο επί δύο ώρες, σύμφωνα με την μήνυση εναντίον της αστυνομίας και του πολιτειακού υπουργείου Παιδείας.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης δεν προέβη σε σχόλια. Αξιωματούχοι είχαν παραδεχθεί σε δηλώσεις τους ότι η σύλληψη ήταν εσφαλμένη.

«Η όλη υπόθεση ήταν εφιάλτης», δήλωσε η Καμάτσο στην Ντέιλι Νιους.

Προσάραξη σκάφους στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του πλανήτη

Κινεζικό φορτηγό προσάραξε στον κοραλλιογενή ύφαλο Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ. Μικρή η διαρροή καυσίμου μέχρι στιγμής, κατά αξιωματούχους.

Φορτηγό πλοίο υπό κινεζική σημαία που μεταφέρει κάρβουνο και προσάραξε στον Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο κοραλλιογενές οικοσύστημα του πλανήτη, με μήκος 2.000 χιλιόμετρα, υπάρχει κίνδυνος να κοπεί στα δύο, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, Άννα Μπλάι.

Το σκάφος Shen Neng 1, μήκους 230 μέτρων, έπεσε στον κοραλλιογενή ύφαλο αργά το Σάββατο, ενώ έπλεε 15 χλμ. εκτός πορείας. Μεταφέρει 950 τόνους καυσίμων και 65.000 τόνους άνθρακα.

Σκάφος του λιμενικού της Αυστραλίας παραμένει στο πλάι του πλοίου, 70 χλμ. ανατολικά του νησιού Γκρέιτ Κέπελ, σε ετοιμότητα για να εκκενώσει το πλήρωμά του εάν το φορτηγό αρχίσει να βυθίζεται.

«Στις πτήσεις που έγιναν νωρίς το πρωί πάνω από το φορτηγό παρατηρήθηκαν μικρές κηλίδες πετρελαίου περίπου 2 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του πλοίου», ανέφερε η πολιτειακή κυβέρνηση στο Κουίνσλαντ. «Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί μεγάλη διαρροή πετρελαίου από το πλοίο».

Ιρλανδία: Επεισόδια σε πασχαλινή λειτουργία λόγω των σκανδάλων κακοποίησης παιδιών

Διαδηλωτές προσπάθησαν να διακόψουν την πασχαλινή λειτουργία διαμαρτυρόμενοι για τα σκάνδαλα κακοποίησης παιδιών.

Μια μικρή ομάδα προσπάθησε να διακόψει τη λειτουργία του Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Δουβλίνου τοποθετώντας παιδικά παπουτσάκια - που συμβόλιζαν τα θύματα των παιδεραστών ιερέων - στην Αγία Τράπεζα.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό και άφησαν τα παπούτσια στο εξωτερικό κιγκλίδωμα. Ορισμένοι όμως επιχείρησαν να μπουν μέσα για να τα βάλουν στην Αγία Τράπεζα, ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς απωθήθηκαν, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιρλανδίας (RTE).

Ο αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου, Ντιάρμουντ Μάρτιν, γιουχαΐστηκε από τα θύματα και τους συγγενείς τους ενώ έμπαινε στο ναό. Στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφαν ότι «Η Καθολική Εκκλησία βιάζει, αποπλανά, καταστρέφει παιδιά και συγκαλύπτει (το σκάνδαλο)» .

Τους τελευταίους μήνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές λεπτομέρειες για το πώς η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας προστάτευε επί πολλές δεκαετίες τους ιερείς που είχαν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος εκατοντάδων παιδιών. Πολλοί επίσκοποι που κατηγορήθηκαν ότι δεν κατήγγειλαν ποτέ το σκάνδαλο έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Σε επιστολή του προς τους Ιρλανδούς ο Πάπας παραδέχτηκε πρόσφατα την ευθύνη ολόκληρης της Καθολικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας και εξέφρασε τη «ντροπή» του για ό,τι συνέβη.

Ντουμπάι: Απορρίφθηκε η έφεση Βρετανών που κατηγορούνταν ότι φιλήθηκαν δημοσίως


Δικαστήριο του Ντουμπάι απέρριψε σήμερα την έφεση ενός ζευγαριού Βρετανών στους οποίους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός μηνός επειδή φιλήθηκαν δημοσίως μέσα σε ένα εστιατόριο.

Ο Βρετανός που ζει στο Ντουμπάι και η φίλη του συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι φιλήθηκαν δημοσίως και ότι κατανάλωναν αλκοόλ. Μια ντόπια γυναίκα είχε παραπονεθεί ότι το παιδί της είδε την «αδιακρισία» του ζευγαριού.

Το ζευγάρι ενδέχεται να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο για να επιτύχει την ακύρωση της ποινής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Gulf News. Προς το παρόν είναι και οι δύο ελεύθεροι με εγγύηση αλλά θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1000 ντιρχάμ (περίπου 272 δολάρια) γιατί έπιναν αλκοολούχα ποτά. Επιπλέον, αφού εκτίσουν την ποινή της φυλάκισης, θα απελαθούν από τη χώρα.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που Βρετανοί κατηγορούνται για ηθικά παραπτώματα στο Ντουμπάι, ένα μουσουλμανικό εμιράτο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ξένους τουρίστες. Το 2008 ένα άλλο ζευγάρι γλίτωσε τη φυλακή αφού πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή συνελήφθησαν να κάνουν σεξ δημοσίως, σε μια παραλία, όντας σε κατάσταση μέθης και χωρίς να είναι παντρεμένοι μεταξύ τους. Σε μια άλλη περίπτωση, ζευγάρι που είχε κατηγορηθεί ότι μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να είναι παντρεμένοι δεν δικάστηκαν ποτέ αφού παρουσίασαν ένα πιστοποιητικό γάμου.


Σειρά συμφωνιών υπέγραψαν Πούτιν και Τσάβες

Συμφωνίες στον ενεργειακό, οικονομικό και στρατιωτικό τομέα υπέγραψαν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα βοηθήσει τη Βενεζουέλα στην ανάπτυξη διαστημικής βιομηχανίας.

«Η Βενεζουέλα μπαίνει πλέον σε διαστημική τροχιά. Η εμπειρία της Ρωσίας είναι τεράστια στον τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ρώσο πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο ηγέτες υπέγραψαν περί τις 30 συμφωνίες σε θέματα ενέργειας, οικονομίας και στρατιωτικής συνεργασίας.

Η Βενεζουέλα αποτελεί σύμμαχο-«κλειδί» της Ρωσίας στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Μεταξύ 2005-2007 οι δύο χώρες έχουν υπογράψει συνολικά 12 εξοπλιστικές συμφωνίες ύψους 3,3 δισ. ευρώ, για την αγορά από το Καράκας μαχητικών αεροσκαφών Σουκόι, μεταγωγικών ελικοπτέρων και όπλων Καλάσνικοφ.

Η Βενεζουέλα εξασφάλισε επίσης νέα πίστωση ύψους 2 δισ. δολαρίων για την προμήθεια από τη Ρωσία αντιαεροπορικών συστημάτων και τεθωρακισμένων Τ72.

Δωρεές 10 δισ. δολαρίων για τη μαρτυρική Αϊτή

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας στην έκκληση του ΟΗΕ για οικονομική στήριξη του λαού της Αϊτής, ο οποίος ακόμα δεν έχει συνέλθει από το χτύπημα του Εγκέλαδου στις 12 του περασμένου Γενάρη, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 200.000 νεκρούς και 1,3 εκατ. άστεγους.

Συνολικά 10 δισεκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν από τις δωρεές που έγιναν κατά τη Διεθνή Διάσκεψη για την Αϊτή. Από αυτά τα 5,3 δισεκατομμύρια θα διατεθούν για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες της χώρας, η κυβέρνηση έχει ζητήσει να δοθούν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση των υποδομών της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν για κάλυψη μακροπρόθεσμων αναγκών.

Συνολικά η ΕΕ δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει 1,5 δισ. ευρώ, οι ΗΠΑ 1,15 δισ. δολάρια, ο Καναδάς 390 εκατομμύρια δολάρια και η Παγκόσμια Τράπεζα 250 εκατομμύρια. Από τις χώρες της ΕΕ τα περισσότερα χρήματα προσέφερε η Ισπανία με 346 εκατομμύρια ευρώ, εν συνεχεία έρχεται η Γαλλία με 236 εκατομμύρια ευρώ, η Γερμανία με 39,4 εκατομμύρια ευρώ και η Ολλανδία με 29 εκ. ευρώ.

Στη νέα αυτή προσπάθεια του ΟΗΕ να συλλεχθούν χρήματα για την οικονομική βοήθεια της Αϊτής, δεν συνέβαλαν τίποτα η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Ρουμανία.

Με τα χρήματα αυτά η κυβέρνηση της Αϊτής θα μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ανοικοδόμησης της χώρας, ξεκινώντας με την ανέγερση σχολικών συγκροτημάτων, νοσοκομείων και κυβερνητικών κτιρίων, ενώ ελπίζει ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και θα αναδιαρθρωθεί ο αγροτικός τομέας.


Βόμβα εκτροχιάζει αμαξοστοιχία στο Νταγκεστάν

Βόμβα εξερράγη σήμερα στη σιδηροδρομική γραμμή της ρωσικής επαρχίας του Νταγκεστάν, προκαλώντας τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας, λίγες μέρες μετά από την επίθεση αυτοκτονίας που είχε προκαλέσει το θάνατο 12 ανθρώπων στην περιοχή, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν την αυγή στη γραμμή που συνδέει τη Μόσχα με τη δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και προκάλεσε τον εκτροχιασμό των οκτώ βαγονιών εμπορικού τρένου που μετέφερε δομικά υλικά, μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣ και Ιντερφαξ επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων της αστυνομίας και των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης.

Η Ρωσία βρίσκεται σε συναγερμό μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε Μόσχα και Νταγκεστάν που στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε 50 ανθρώπους.

Μακελειό με 50 νεκρούς στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί και 220 οι τραυματίες στη Βαγδάτη από τρεις εκρήξεις παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων, που σημειώθηκαν με διαφορά ολίγων λεπτών μεταξύ τους και είχαν στόχο τις πρεσβείες της Αιγύπτου και του Ιράν, ανακοίνωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.
Δύο αυτοκίνητα εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα στο προάστιο Μανσούρ, στα δυτικά της πρωτεύουσας (σημείο όπου βρίσκονται πολλές ξένες πρεσβείες), και ένα τρίτο εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Δημοσιογράφοι αντίκρισαν έξω από την ιρανική πρεσβεία πέντε απανθρακωμένα πτώματα, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονταν ακόμη εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου τους.


Δύο νεκροί από βεγγαλικά

Δύο νεκροί και τρεις βαριά τραυματίες είναι ο απολογισμός τεσσάρων ατυχημάτων που συνέβησαν λίγο πριν από την Ανάσταση, από χρήση βεγγαλικών, στη Σαντορίνη, το Αργος και τη Μεσσηνία.

Γύρω στις 10 χθες το βράδυ, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε αποθήκες στο Καρτεράδο Σαντορίνης και στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης, την ώρα που νεαροί κατασκεύαζαν βεγγαλικά που στο νησί τα ονομάζουν "μπαλαφούμα".

Στην πρώτη περίπτωση στο Καρτεράδο, σκοτώθηκε ένας νέος 21 ετών, ενώ ένας συνομήλικός του τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του μάτι. Στη δεύτερη περίπτωση, τραυματίστηκε σοβαρά ένας 28χρονος στο δεξί χέρι. Τα τρία θύματα διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Θήρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός 21χρονου, ενώ οι άλλοι δύο διακομίστηκαν με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Την ίδια περίπου ώρα, στο Μοσχοχώρι Μεσσηνίας, σημειώθηκε έκρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο ενός 25χρονου, ο οποίος μετέφερε μπαλόνια με οξυγόνο για να προκαλέσει εκρήξεις στην Ανάσταση, με αποτέλεσμα ο νεαρός να απανθρακωθεί.

Τέλος, στις 8.30 χθες το βράδυ έπαθε βαριά κάκωση στα δάκτυλα ένας 16χρονος στο Αργος, όταν του έσκασε στα χέρια βεγγαλικό, το οποίο ετοιμαζόταν τα πετάξει.


Πασχαλιάτικη άρση αποκλεισμού για τη Γάζα

Το Ισραήλ επέτρεψε την παράδοση ενός φορτίου με ρουχισμό και υποδήματα να παραδωθεί στους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά έπειτα από τον τριετούς διάρκειας αποκλεισμό της ελεγχόμενης από την ισλαμιστική Χαμάς περιοχής.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως τα αγαθά έφθασαν στη Λωρίδα μέσω του μεθοριακού περάσματος Καρέμ Σαλόμ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται συνολικά δέκα φορτηγά με ρούχα και υποδήματα.

Έμποροι στη Γάζα τόνισαν πως τα φορτία δεν πρόκειται να καλύψουν τη ζήτηση και αξίωσαν από το Ισραήλ να αφήσει ελεύθερη την πρόσβαση των αγαθών από τα λιμάνια της περιοχής.

Το Ισραήλ βρίσκεται κάτω από διεθνή πίεση για τον αποκλεισμό που εφαρμόζει κατά της Λωρίδας της Γάζας και στερεί τον πληθυσμό της από βασικά αγαθά. Εξόν από τα υλικά που --κατά το Ισραήλ--δυνητικά θα χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς, ο μακρύς κατάλογος των απαγορεύσεων περιλαμβάνει και προϊόντα που ήκιστα θα μπορούσε να κανείς να θεωρήσει ως αμιγώς στρατιωτικά, φερ' ειπείν παιδικά χρωματιστά μολύβια και βιβλία.

Τα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά εισάγονται λάθρα στη Γάζα από την Αίγυπτο μέσα από σήραγγες που χρησιμοποιούν οι μαυραγορίτες, οι οποίοι θησαυρίζουν λόγω της κρίσης.

Έθνος : Επικρίνει την ΕΕ και «μαγειρεύει» για την Ελλάδα

Πανέτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα, όποτε η χώρα μας καταθέσει αίτημα, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η θέση αυτή εκφράστηκε στη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου, αλλά και επίσημα από τον υποδιευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο τελευταίος επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι «παρακολουθούμε την κατάσταση και παραμένουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν μας το ζητήσουν οι ελληνικές αρχές. Δεν μας το έχουν ζητήσει», τόνισε εμφαντικά.

Πηγή που έχει γνώση των θέσεων του ΔΝΤ είπε στο «Εθνος της Κυριακής» ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός ενέπλεξε περισσότερο την κατάσταση και δεν βοήθησε την Ελλάδα. Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός «δεν σπεύδει να σώσει τη χώρα μας όταν στην ανοικτή αγορά της προσφέρονται πολύ υψηλά επιτόκια, είναι ένας θεατής». Αντίθετα, η πηγή ισχυρίστηκε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να δανείσει στην Ελλάδα 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 18 μηνών με πολύ χαμηλό επιτόκιο (2,50-3%). Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί επίσημα γι’ αυτή την απόφαση του ΔΝΤ, δήλωσε η πηγή.

Πάσχα με τους σμηνίτες στη Σκύρο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στη Σκύρο μαζί με τους σμηνίτες της 135 ΣΜ για το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η επίσκεψη έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού η 135 ΣΜ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Παπούλιας έφτασε στη Σκύρο στις 12:30 με στρατιωτικό αεροσκάφος και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο διοικητής της Σμηναρχίας και οι τοπικές αρχές.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Μονάδα, όπου ευχήθηκε στους σμηνίτες και εξήρε το έργο που επιτελούν, στο νευραλγικό για την άμυνα της χώρας, σημείο του Αιγαίου.

Στην Ύδρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με την οικογένειά του. Στο μηνύμά του το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε η Ανάσταση να αποτελέσει πηγή χαράς στις δύσκολες -ιστορικές- στιγμές που περνά η χώρα.

Στρατιωτικές μονάδες στη Ρεντίνα και τον Λαγκαδά επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα ο Υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στέλνουν σήμερα ευχές με το Χριστός Ανέστη σε όλον τον ελληνικό λαό, ευχές σταθερότητας, ασφάλειας, ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής» είπε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο, όπου ευχήθηκε σε αξιωματικούς και στρατιώτες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον «οικονομικό γολγοθά» των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες και τολμηρές λύσεις και τομές.

Στο 6ο ΣΠ βρέθηκε και ο υφυπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε Πάσχα στην Αθήνα, όπως και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε Πάσχα στην Αταλάντη

Πηγή Τα Νέα 

Καταζητούμενη στην Ιταλία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Μία γυναίκα 58 ετών την οποία καταζητούσαν οι Ιταλικές αρχές για εμπορία ναρκωτικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται, η 58χρονη θα οδηγηθεί στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μεταγωγής της στην Ιταλία. Σημειώνεται πως σε βάρος της είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Δύο συλλήψεις για... «γκραφίτι»

Κοζάνη

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκαν να δικαστούν ένας 24χρονος κι ένας 28ρονος στην Κοζάνη επειδή σχεδίαζαν γκραφιτι σε τοίχο δημοτικού σχολείου.

Οι δύο νεαροί είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας.



Λήστεψαν 78χρονο ξενοδόχο στο κέντρο της Αθήνας

Έναν 78χρονο, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην περιοχή της Ομόνοιας, λήστεψαν άγνωστο έξω από το σπίτι του, στην οδό Μιχαήλ Βόδα, τα ξημερώματα.

Ο 78χρονος επέστρεφε μαζί με έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου στο σπίτι του. Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά του, τους απείλησαν με όπλα και τους οδήγησαν μέσα στο σπίτι. Εκεί έδεσαν τον ξενοδόχο και τη γυναίκα του και τους άρπαξαν 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, πήραν όμηρο τον υπάλληλο και πήγαν μαζί του στο ξενοδοχείο, χωρίς ομως να μπουν μέσα. Αμέσως μετά εγκατέλειψαν τον υπάλληλο στην περιοχή του Βοτανικού κι εξαφανίστηκαν.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Αττικής.

Ντ.Μπακογιάννη: «Θα βγούμε από την κρίση αρκεί να είμαστε ψύχραιμοι»

Στο τρίπτυχο της ψυχραιμίας, της ενότητας και της αποφασιστικότητας συνόψισε η Ντόρα Μπακογιάννη τη συνταγή για να βγει η χώρα από την κρίση.

"Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία δύναμη , κουράγιο", είπε η κ. Μπακογιάννη, από τα Χανιά, όπου βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα και πρόσθεσε: "Εμείς οι Έλληνες, όταν το βάζομε πείσμα, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Θα βγούμε και από αυτή την κρίση, φτάνει να είμαστε ψύχραιμοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι".





Τα πρωτόνια γυρίζουν τον χρόνο πίσω

Μια νέα εποχή για την επιστήμη άρχισε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης. Ήταν σαν να γεννήθηκε ένα μικρό Σύμπαν σε ένα σκοτεινό τούνελ 40 μέτρα κάτω από το έδαφος. Εκεί, στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CΕRΝ, συγκρούστηκαν σωματίδια- αόρατα με γυμνό μάτι- και απελευθέρωσαν ποσότητες ενέργειας, όπως ακριβώς εικάζεται ότι συνέβη κατά το 1ο δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου που ακολούθησε τη Μεγάλη Έκρηξη που δημιούργησε τον Κόσμο μας.

O Επιταχυντής Αδρονίων προσπάθησε να το πετύχει δύο φορές το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Μάταια. Οι επιστήμονες που είχαν περάσει όλο το βράδυ άγρυπνοι στην αίθουσα ελέγχου, έφευγαν απογοητευμένοι. Την τρίτη φορά που άρχισε ξανά να σείεται, τα πρωτόνια στο υπόγειο τούνελ μήκους 27 χιλιομέτρων απέκτησαν ξαφνικά πρωτόγνωρη κινητική ενέργεια, ίση με 7 Τέρα ηλεκτροβόλτ (ΤeV). Πλησίασαν σχεδόν την ταχύτητα του φωτός που είναι 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Ποτέ ξανά στη Γη δεν είχε επιτευχθεί τέτοια δύναμη ενέργειας.

Δύο λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας ο Επιταχυντής, που κόστισε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ και τη σκληρή δουλειά 10.000 ανθρώπων, εκπλήρωσε την... υπόσχεσή του. Παρά τα χλευαστικά σχόλια που ακούστηκαν το 2008 όταν παρέλυσε εξαιτίας πολύπλοκων βλαβών, ο Επιταχυντής έδωσε μόνο μια πρόγευση των δυνατοτήτων του.

«Παρών» στην επανάληψη της δίκης του δηλώνει ο Ράντοβαν Κάρατζιτς

«Παρών» στην επανάληψη της δίκης του, στις 13 Απριλίου, πρόκειται να πει ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τους νομικούς του συμβούλους.

«Ο Δρ Κάρατζιτς θα είναι παρών στο δικαστήριο στις 13 Απριλίου και έχει πρόθεση να να συμμετάσχει πλήρως στη δίκη του» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πίτερ Ρόμπινσον.

Το Εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία είχε απορρίψει την έφεση του Κάρατζιτς, ο οποίος επιθυμούσε νέα αναβολή της δίκης.

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας κατηγορείται ότι οργάνωσε μία «εθνική εκκαθάριση» στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-95)με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ από 2,2 εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ένοπλη ληστεία σε κομμωτήριο της Θεσσαλονίκης

Δύο άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στο κομμωτήριο, που βρίσκεται στην περιοχή Πυλαιώτικα Θεσσαλονίκης, και με την απειλή όπλων άρπαξαν από την ταμειακή μηχανή 500 ευρώ, και από τις τσάντες της ιδιοκτήτριας και μίας πελάτισσας 200 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.



Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη μεταφορά κρεάτων

Στη σύλληψη ενός 59χρονου κι ενός 53χρονου αστυνομικού προχώρησαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, για παραβάσεις υγειονομικών και αγορανομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίσαν στο φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν εντόπισαν:

α) 24 σφαγμένα αρνιά,

β) επτά σακούλες με τεμαχισμένο νωπό κρέας αρνιού,

γ) δύο 16κιλα δοχεία με ελαιόλαδο και

δ) τρεις χαρτόκουτες με 130 αυγά.

Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός του φορτηγού δεν κατείχε τιμολόγια αγοράς και τα σφαγεία δεν είχαν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο (κτηνιατρική επιθεώρηση).

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι το φορτηγό, το οποίο δεν ήταν κατάλληλα διασκευασμένο για μεταφορά νωπών κρεάτων, είναι ιδιοκτησίας ημεδαπού σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Τόσο το φορτηγό όσο και τα προϊόντα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, κατασχέθηκαν.

Ο αστυνομικός που συνελήφθη φέρει τον βαθμό του Αστυνόμου Β’, υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και βρίσκεται σε άδεια, ενώ καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Για τα περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διοικητική έρευνα.

Οργισμένη απάντηση Βενιζέλου κατά του «Πρώτου Θέματος»

Με ανακοίνωσή του διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τον ναύτη Πάρι Κασιδόκωστα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργού:

Προσπάθησαν να μεταφέρουν κοκαΐνη με τα παιδιά τους

Τα παιδιά του χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι στη Νιγηρία, προκειμένου να μεταφέρει αεροπορικώς ποσότητα κοκαΐνης στη Μ. Βρετανία.

Το ζευγάρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Λάγος στη Νιγηρία, λίγη ώρα πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που είχε προορισμό το Λονδίνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νιγηρίας, οι δύο γονείς είχαν κρύψει στα εσώρουχα των δίδυμων παιδιών τους, ηλικίας 6 ετών, από 700 γραμμάρια κοκαΐνη, ενώ η μητέρα έφερε στα ρούχα της τρία κιλά της εν λόγω ουσίας.

Οι δύο γονείς συνελήφθησαν, ενώ τα παιδιά παρέλαβαν συγγενείς.

Ένας νεκρός από χιονοστιβάδα στην Ελβετία

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 45χρονος Ελβετός σήμερα το πρωί όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο καντόνι Γκρισόν, στην ανατολική Ελβετία.

Ο 45χρονος έκανε σκι μαζί με άλλα άτομα, όταν αποκολλήθηκε μία χιονοστιβάδα τριών μέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας άλλος ένας εκδρομέας τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο κίνδυνος χιονοστιβάδων είναι αυτή τη στιγμή αυξημένος σε μεγάλο μέρος της Ελβετίας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Χιονιού και Χιονοστιβάδων του Νταβός.

Εμπλουτισμό ουρανίου επιχειρεί η Τεχεράνη

Στο «μικροσκόπιο» της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) βρίσκεται μια ιρανική εταιρεία, η οποία προσπάθησε να εισαγάγει βαλβίδες και μετρητές κενού, υλικά απαραίτητα για τον εμπλουτισμό ουρανίου, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η έρευνα ξεκίνησε, αφότου η ΙΑΕΑ πληροφορήθηκε, στις 14 Ιανουαρίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι τα υλικά αυτά εστάλησαν κρυφά στο Ιράν μέσω ενός μεσάζοντος που εκπροσωπεί μια κινεζική εταιρεία από την περιοχή της Σαγκάης.

Η πληροφορία αυτή διευκρίνιζε ότι η ιρανική εταιρεία Javedan Mehr Toos (JMT) είχε παραλάβει τις βαλβίδες τις τελευταίες εβδομάδες από την Vikas Kumar Talwar που εκπροσωπεί την κινεζική εταιρεία Zhejiang Ouhai Tard Corp, θυγατρική του ομίλου Jinzhou.

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα της ΙΑΕΑ εξήγησε στην εφημερίδα ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Τεχεράνη προσπάθησε περίπου δώδεκα φορές να αποκτήσει βαλβίδες που χρησιμοποιούνται στον εμπλουτισμό ουρανίου. «Ορισμένες παραδόσεις έγιναν, άλλες όχι» πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Τα υλικά αυτά κατασκευάζονται από μια γαλλική εταιρεία που μέχρι τον Δεκέμβριο ανήκε στον αμερικανικό όμιλο Tyco International. Οι δύο αυτές εταιρείες δήλωσαν στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την υπόθεση.