Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Ντουμπάι: Απορρίφθηκε η έφεση Βρετανών που κατηγορούνταν ότι φιλήθηκαν δημοσίως


Δικαστήριο του Ντουμπάι απέρριψε σήμερα την έφεση ενός ζευγαριού Βρετανών στους οποίους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός μηνός επειδή φιλήθηκαν δημοσίως μέσα σε ένα εστιατόριο.

Ο Βρετανός που ζει στο Ντουμπάι και η φίλη του συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι φιλήθηκαν δημοσίως και ότι κατανάλωναν αλκοόλ. Μια ντόπια γυναίκα είχε παραπονεθεί ότι το παιδί της είδε την «αδιακρισία» του ζευγαριού.

Το ζευγάρι ενδέχεται να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο για να επιτύχει την ακύρωση της ποινής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Gulf News. Προς το παρόν είναι και οι δύο ελεύθεροι με εγγύηση αλλά θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1000 ντιρχάμ (περίπου 272 δολάρια) γιατί έπιναν αλκοολούχα ποτά. Επιπλέον, αφού εκτίσουν την ποινή της φυλάκισης, θα απελαθούν από τη χώρα.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που Βρετανοί κατηγορούνται για ηθικά παραπτώματα στο Ντουμπάι, ένα μουσουλμανικό εμιράτο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ξένους τουρίστες. Το 2008 ένα άλλο ζευγάρι γλίτωσε τη φυλακή αφού πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή συνελήφθησαν να κάνουν σεξ δημοσίως, σε μια παραλία, όντας σε κατάσταση μέθης και χωρίς να είναι παντρεμένοι μεταξύ τους. Σε μια άλλη περίπτωση, ζευγάρι που είχε κατηγορηθεί ότι μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να είναι παντρεμένοι δεν δικάστηκαν ποτέ αφού παρουσίασαν ένα πιστοποιητικό γάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου